Canım bak ben sana klasik kek tarifi yazayım,nerede yanlış yaptığını bulursun belki.önce yumurtaların soğuksa onları biraz ılık suyun içinde bekletip ılıt.keki çırparken mikser kullan,mutlaka farkediyor.
Önce küçükse 3,büyükse 2yumurtaya 1paket vanilya ekle güzelce çırp.böylece kekin yumurta kokmaz.
Sonra 1bardak şeker ekle,şeker eriyip köpük köpük homojen bir karışım olana kadar çırp.erimemiş şeker kekin kabarmasını önler.
Sonra sıvı malzemeleri ekle,yani 1su bardağı süt veya yoğurt,ve 1su bardağı sıvıyağ veya erimiş margarin,sana kalmış.bunları karıştırıp unu eklemeye başla.
Unu ve kabarma tozunu birbirine katarak bir kaba ele,bu şekilde kullan.unu elemek keki kabartır.kakaolu kek istiyorsan bu aşamada kakaoyu da ekle.kek hamurun bal kıvamında olacak,ne çok sıvı ne çok katı.kaşığa alıp kaseye döktüğünde kat kat kıvrılacak kasede.bilmem anlatabildim mi.
Sonra kalıbını yağla,ben çoğu zaman borcamla yapıyorum,hiç farketmiyor,çok güzel kabarıyor.
Fırınını 175 dereceye getirip iyice ısıt.mutlaka çok ısınmış olsun.keki fırına sür ve kapağı ne olursa olsun ilk 25 dakika asla açma,açarsan fıs diye söner.tepsi veya kalıbın çok geniş olmasın,çiğ haldeki hamurun 2parmak kalınlığından az olmasın.tam 35 dakika pişir.2paket kabartma tozu kullan.
Yoğurt ve sıvıyağ kullanırsan daha yumuşak puf puf bir kek olur,katı yağ ve süt kullanırsan hazır kekler gibi daha tok bir kek olur.bir de böyle dene bakalım,kolay gelsin.