Kekler için portakal kurusu yapmak

scakir18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
14
0
36
Eskişehir
arkadaşlar.denediğim bir şeyi yazmak istedm.Portakal yediniz yada sıktınız bisürü kabul oldu.çöpe atmayın.beyaz yerlerini sıyırın kabuğundan.sonra onları kalorifere dizin.bir gün dursun çıtır çıtır olana kadar.sonra rondodan geçirin.un ufak olucak.ve kek yaparken içine bi kaşık koyun.görün bakın nasıl bi lezzet veriyo.aromalı oluyo kokusu tadı süper oluyo kekin.

Kesinlikle size katılıyorum elinzin altında oluyor hemde çok daha aromalı oluyor. Benim annemde limon rendesi hazırlar öyle neye bulsa atıyor içine lezzetli oluyor pastalar kekler

Son düzenleme:
Bende yaptığım keke mutlaka limon rendelerim.Hem yumurta kokmuyor,hemde güzel aroması oluyor.Bu fikirde çok hoşuma gitti.Kesinlikle deneyeceğim.Paylaşımın için teşekkür ederim...

İyi fikir bende deneyeceğim bunu teşekkürler

Rondodan geçirirken içerisine biraz sıvı yağ eklendiğinde de portakal yağı elde ediliyor. Bunu da yine Gülben'de Suna Dumankaya söylemişti. Ben de limon kabuklarını biriktirip rondodan geçirip derin dondurucuya atıyorum ama sanki tazeyken kokusu daha keskin gibi geliyor.
Siz bu işlemden geçirdikten sonra fazla olanı saklamak istediğinizde ne kadar saklayabiliyorsunuz, dayanma süresi ne kadar acaba?

yani şöyle söleyeyim 4-5 portakaldan yapmıştım ben.minik kavanozun yarısı bile tutmadı.yani tahminen 10 kere kek yapsam ancak yeter. az az yapmak daha mantıklı.uzun süre kalır mı bilmem onunla ilgili bilgi vermediler tvde.ama buzdolabında saklayabilirmişiz..yani bittikçe yapmak daha mantıklı azar azar.

yani şöyle söleyeyim 4-5 portakaldan yapmıştım ben.minik kavanozun yarısı bile tutmadı.. az az yapmak daha mantıklı.uzun süre kalır mı bilmem onunla ilgili bilgi vermediler tvde.ama buzdolabında saklayabilirmişiz..yani bittikçe yapmak daha mantıklı azar azar.

bende izlemiştim programı çöpe atmadım kuruttum 4-5 portakalın kabularını peteğin üzerinde kavanoza koydum daha rondodan geçirmedim bugün geçireyim bari hep çöpe gidiyodu kabular kek kaptığım zamanda taze olarak rendeliyodum şimdi böyle yaparım artık

illa petekte mı kurutulacak,güneşte kurumaz mı ki.

Evet annem her kış 1-2 portakal kabuğu rendesini saklar. Tatlı ve kurabiyelerde kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…