- 21 Nisan 2018
- 8.155
- 30.245
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Bebekken bende gram saç yokmuşMerhabalar. İlk başlarda çok sorun yapmiyordum, zamanla çıkar diyordum ama 11 ayı bitti, 12. Ayına girdi ve hala azıcık saçı var oğlumun. Hiç doktora sormadım. Belki aynı durumu yaşayan vardır aranızda diye sizlere danışmak istedim.
Genetik olabilir diye merak edenler icin, benim saçlarım da seyrek ve ince telli. Babasının saçları gençken baya iyiymiş ama sonra dökülmüş. Gerçi şu an 32 yaşında, yaşlı sayılmaz :)
Badem yağı uzamasına yardim eder gürleştirmez zeytinyağı daha iyi olur nacizane tavsiyemYorumlarınız rahatlattı biraz, teşekkür ederim. Kazitmanin faydası yokmuş sanırım ama badem yağı sursem bir zararı olmaz herhalde. Benim gibi seyrek olmasın en azından, biraz da olsa gür olsun istiyorum. Tabi önemli olan sağlıklı olması ama işte saç da güzel birşey sonuçta :)
Dalga geçilmesinden endişelendigimi nereden çıkardınız? Bir de Allah bütün kanserli çocuklara şifa versin. O durumla bunu neden bağdaştırdiniz ki? Ben sadece merak ettiğim bir konuyu tecrübeli annelere sormak istedim.Kel olsa ne olacak? Neden dalga geçilsin? Eğitim ve değer ailede başlar. Siz çocuğunuz için “kel mi kalacak” diye endişelenmezseniz kellik de normal bir durum olarak görülür ve kimse de dalga geçmez.
Önce bunun kötü bir şey olmadığına anne olarak kendiniz inanın ve sonra başkalarından saygı bekleyin.
Kanserden dolayı bütün saçları gitmiş çocukların anneleri ne kadar güçlü değil mi? Çünkü orda saç değil, evlatlarının sağlığı önemli.
Farketmez ki. Önemli olan anne olarak bu durumdan endişenlenmemeniz. Çünkü siz endişelenirseniz çocuğunuz, saçı çıkmadığında sırf kel olduğu için özgüven duymayacak, eksik hissedecek. Belki bu başarılarını ve hayatta gerçekleştirecek önemli adımların önünü kesecek. Einstein, Newton, İbni Sina, Edison, Tolstoy, Marie Curie vs vs. Bunlar kel miydi acaba? Elimizde hiçbir bilgi yok. Ama insanlığa faydaları çok ve yaptıkları konuşuluyor. Eminim ki aileleri onların dış görünüşleri sebebiyle hiç üzülmedi.Dalga geçilmesinden endişelendigimi nereden çıkardınız? Bir de Allah bütün kanserli çocuklara şifa versin. O durumla bunu neden bağdaştırdiniz ki? Ben sadece merak ettiğim bir konuyu tecrübeli annelere sormak istedim.
Yaa yerim ben onu aynı benim bebekligim:)) bebeklik fotoğraflarımda 2 yaşına kadar kel bir haldeyim, dördüz dünyaya geldim diğer 3 kardeşim maşallah saçlı başlı iken ben kelaynak şekilde ortalikta gezinmişim. Ama büyüdükçe saçlarım gürleşti ve çoğaldı, liseden beri ara makas attırırım düşünşimdilerde diğer kardeşlerimim saçı hep seyreldi ama benim saçlarım gür halini korumaya devam ediyor, ki anne babamın saçı da ince tellidir :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?