keman çalmak

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Kızlar belki dert değil ama danışmak istedim.Benim kemanım var ama çalmasını bilmiyorum.Kurslar biraz pahalı geldi.İsmekte falanda kayıtlar taa eylüldeymiş.Kendi kendime öğrenebilirmiyim sizce ? ya da nereye gidebilirim?Çok istiyorum çalmak ya fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim. :(

Ben de 26 yaşında keman çalmayı öğrendim.Eğer iyi bir kulağınız varsa kendi kendinize öğrenirsiniz ama yayı ve kemanı yanlış tutma ihtimaliniz yüksek.O yüzden hocaya çok ihtiyacınız olacak.Ben halk eğitimde kursa gitmiştim.Siz de yakın kurslara bakın ya da konservatuar öğrencilerinden özel ders isteyin.fiyatları daha uygun oluyor.

eger hicbir deneyimin yoksa kendi kendine calmayı ogrenmeye calısma, tutus ve pozisyonlar yanlıs oturuyor; sonra duzeltmek icin sonra cok ugrasırsın. ayrıca herhangi bir muzik egitimin yoksa oyle cd ler kitap'lar ilk bakısta hic anlamazsın.
her ilde belediye konservatuarları vardır, oralardaki kurslardan yararlanabilirsin; ozel veya grup dersler yapılır. diger ozel kurslara gore fiyatı da uygundur. eger kisi saysının dolmasını bekliyorlar ise o sure zaerfında muzik kulagını gelistirmek icin bu belediyelerin korolarına katılabilirsin.
bunun yanısıra bulundugun ilde üni. ve muzik egitimi veren fakultes var ise oradaki ogrencilerden de ozel ders alabilirsin; piyasanın biraz daha altında ucret belirlerler genelde.
ayrıca 2.el satıs yapılan bir sitede de ozel ders ilanları oluyor, oradan hocalarla da iletisime gecebilirsin.

Selamlar,

Ben de keman çalmayı öğrenmek istiyorum ve önerilen iyi bir eğitmenden ders almak istiyorum.
Kendim kemanda nota çıkarma çalışmaları yapıyorum ve oldukça da keyif alıyorum.
İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz evde veya kursta ders veren bir eğitmen bulunuyorsa özelden veya burdan iletebilirseniz çok faydalı olacaktır.

Şimdiden teşekkürler

Selamlar,

Ben de keman çalmayı öğrenmek istiyorum ve önerilen iyi bir eğitmenden ders almak istiyorum.
Kendim kemanda nota çıkarma çalışmaları yapıyorum ve oldukça da keyif alıyorum.
İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz evde veya kursta ders veren bir eğitmen bulunuyorsa özelden veya burdan iletebilirseniz çok faydalı olacaktır.

Şimdiden teşekkürler

konu sahibine yapılan önerilerden yola cıkabilirsin,
ayrıca 2.el satıs yapan sitede bir sürü özel ders ilanları veriliyor.
daha farklı yorumlar ve detay istiyorsan farklı bir konu açman iyi olur.

not: eger calmayı hic bilmiyorsan parmak pozisyonlarının yanlıs oturmaması icin alıştırma yapmamalısın.
hevesini anlıyorum ama iu yaptıgın sana ilerde zorluk cıkarabilir.
onun yerine parmaklarını esnet ve masanın uzerinde rtim tutar gibi farklı sıralar ile basmaya calıs, parmak hafızası diye bir sey var, ilerisi icin bunu gelistirmis olursun.

Kızlar belki dert değil ama danışmak istedim.Benim kemanım var ama çalmasını bilmiyorum.Kurslar biraz pahalı geldi.İsmekte falanda kayıtlar taa eylüldeymiş.Kendi kendime öğrenebilirmiyim sizce ? ya da nereye gidebilirim?Çok istiyorum çalmak ya fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim. :(

ben keman çalmayı kursa giderek öğrendim, kendi kendime öğrenebilir miydim? pek sanmıyorum açıkçası :) fakat bildiğim kadarıyla bazı belediyelerin ücretsiz kursları oluyor bir araştır derim.

Back
X