Kendi aileme yakın oturmak konusunda kararsızım

LoveLy_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
130
1
0
İstanbul
Arkadaşlar çok kararsızım yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben 9 senelik evliyim 7 yaşında bir oğlum var. Şu anda Avrupa yakasında oturuyorum kendi evim. Annemler karşıda oturuyor. 3 katlı bir evleri var. Alt katı bana verdiler (bahçeli güzel bir ev) istersen gel otur dediler. Şimdi ben gidip orada otursam, şu anda oturduğum evi kiraya versem orada yapabilirmiyim yani annemler ve diğer akrabalarım ( teyzemler, halamlar, dayımlar ) hep orda bense burda yalnızım. Oğlumda gitmek istiyor. Tabii oraya gidebilmemiz için önce eşimin orada iş bulması gerekiyor. İş bulabilirse gideceğiz. Beni düşündüren sadece oğlumun okulu.. Buradaki okula öğretmenine arkadaşlarına alıştı ama orayıda çok seviyor ve gitmek istiyor. Bende burada çok sıkılıyorum mutsuzum. Oraya gidersem çalışmayı düşünüyorum. Oğluma da okul saatleri dışında annem bakacak. Tabii bütün hayatımız ve düzenimiz değişecek açıkcası cesaret edemiyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var :44:

Son düzenleme:
Canım ben 2010 yılında Mayıs ayından beri evliğim kayınvalidemin evinde oturuyorum ve narketimizin olduğu mahalle anlayacağın herkesi önceden tanıyorum, ailem ise bana çok yakın aramızda 10 dk. mesafelik yol var.

1.) Avantajı var, mesela yardıma ihtiyacım olduğunda hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

2.) Sokağımda bulunan herkesi çok iyi tanıyorum, kimden zarar gelir kimler iyi niyetlidir bunları biliyorum.

3.) dezavantajı, ailem onlara yakınım diye devamlı onlara gelmemi istiyor, evdeki eşyaların düzenine karışıyorlar, meela işte çalışıyorum akşam onlara ders veriyordum bir ara pazar günleri bile ders vermeye geldiler, onları kırmadan iş saatleri uzadı dedim:50:

4:) Tamam iyi niyetliler ki bizlerin en iyi şekilde olamsını istiyorlar bundan şphem yok ama gelinlerimizden ve kendimden tecrübe ederek istersen yerinden ayrılma derim. Çünkü ister istemez eşinle diyologlarına karışacaklar, ağız tadıyla bir tartışamazsınız.

Not: herkesin ailesi benim ailem gibi olmayabilir, sakın yanış anlaşılmasın Allah onları başımdan eksik etmesin ama herşeyime karışıyorlar eşmede yansıtmak istemiyorum ki, o ailemi çok seviyor. Yani diyeceğim birde siz aynı binada oturacaksınız birde akrabalarda vasr işin içinde aile dengeni korumak sana düşer. Eğer birlikte oturursanız sana tavsiyem sakın mesafeyi çıkarma, yani eşim bundan hoşlanmaz gibi... Umarım hakkında hayırlısı olur cnm

Birde canım annenin size verdiği yeri siz kiraya verin ve oturduğunuz yerden de farklı bir yere taşının ama evlilikte ne olursa olsun tabiki büyük sınırı aşmadığı sürece eğer kayınvaliednle aranda sorun var ise bir noktada bu sizi hep huzursuz edecektir inş. sprunlarınızı çözersiniz..

Ben ne kayınvalideme yakın otururum

Ne de kendi ailemin dibinde olurum...

Herkese uzak olmak en iyi diye düşünüyorum.

canım kayıvalidenden uzaklaşmak istemeni anlıyorum ama insanı kendi aileside çok yorabilir.üstelik bunu istemeden yaparlar onlar bizim canımızdır allah eksikliklerini götermesin. ben aynı durumdayım kavga edemiyorum eşimle anlayıpta üzülmesinler diye,hala çocukmuşsun gibi davranıyolar halbuki ben iki çocuk annesiyim artık.çok zor iki tarafı bir idare etmek mümkün olursa iki taraftanda uzak olun.

öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Çok zor bir karar benim için ama böyle yalnız yaşamaktanda çok sıkıldım 9 senedir evdeyim artık çalışmak istiyorum buda ancak anneme yakın oturursam olacak. Annem babam öyle karışacak tipte insanlar değiller kaldı ki burada kayınvalidemde fazlasıyla karışıp hayatımıza müdahale ediyor zaten. Alışkın olduğum için :25: kendi ailemin karışması beni çok fazla etkilemez diye düşünüyorum. Beni düşündüren sebeplerden biri eşimle illa ki tartışmalarımız olacak ailemin bunlara tanık olması beni üzecek dolayısıyla onlarda üzülecekler. Ben onların tek kızıyım bu yüzden fazlasıyla üzerime düşüyorlar ve benim üzülmeme dayanamazlar hiç.. Yaza kadar zamanım var. Taşınma olayı oğlumun okulu tatil olunca gerçekleşecek kısmet olursa..O zamana kadar artılarını eksilerini iyice düşünüp bi karar veririm inş. Bu zamana kadar ailesine yakın olan arkadaşlar yorum yazarlarsa çok sevinirim..

sayın LOVELY ben sizin yerinizde olsam giderdim insan bir komşularımlada çok iyi anlaşıyorum derdi mutsuzmuş olabilir şimdi gidersen yenisin çok laylaylom geçer bizaman sonra etrafında değişiklik istersin o zaman da öyle bir şansın olmaz:1::1::1:

Birde canım annenin size verdiği yeri siz kiraya verin ve oturduğunuz yerden de farklı bir yere taşının ama evlilikte ne olursa olsun tabiki büyük sınırı aşmadığı sürece eğer kayınvaliednle aranda sorun var ise bir noktada bu sizi hep huzursuz edecektir inş. sprunlarınızı çözersiniz..

Canım, annem babam hayattayken ben o evin kirasını almak istemiyorum açıkcası. Ben taşınmazsam kiraya verin ve kirasını siz alın dedim. Zaten taşınsamda diğer evimden aldığım kirayı bi süre onlara vereceğim ben. Onların benden böyle bir talebi asla olmadı ama çok masraf ettiler evin içine kıyamıyorum onlarada..

sayın LOVELY ben sizin yerinizde olsam giderdim insan bir komşularımlada çok iyi anlaşıyorum derdi mutsuzmuş olabilir şimdi gidersen yenisin çok laylaylom geçer bizaman sonra etrafında değişiklik istersin o zaman da öyle bir şansın olmaz:1::1::1:

:)) casmi ben sana ne diyeyim :27: Canım arkadaşım bi sen varsın zaten görüştüğüm sende olmasan ne yapardım ben

gidersen en çok ben üzülürüm tabi senin mutlu olman benim için daha önemli en iyi kararı sen verirsin tabi:58::58::58:

uzak olan baldan tatlı olur derlerdi inanmazdım, ama hakikaten öyle imiş karışanın edenin olmuyor, en güzeli bence uzak olmak

aslında en mantıklısı hem erkek tarafına hemde ailene en az1 vesait uzakta olmak.
tam ortada bir yerde bir yer bulmak.
böyle bir şansınız varmı?

başka bir yere taşınmayı düşünmüyorum canım.. olursa annemlerin orası olacak olmazsa şu an ki yerimde duracağım

arkadaşım henüz tanımıyorum sizleri zamanla tanışırız bu vesile olsun inşallah .benim sana diyeceğim şu bence git hiç durma yalnız yaşamaktaan sıkılmışsın onlar ailen senin evet belki müdahale edecekler bazen ama olsun orada o şekilde durup en güzel zamanlarını bu şekilde yaşaman dahamı iyi.eşinle aranda yaşananları ailene aksettirmediğin sürece sorun olmaz inanki ben olsaydım düşünmezdim. benim ablamda aileme çok yakın içiçeyiz ama sorun olmadı hiç tam tersi keşke benmde öle bi şansım olsaydı hiç düşünmezdim.inan bana hakkında hayırlısı neyse o olur rabbim gönlündeki meyveni yedirsin hayırlısıyla git arkadaşım hayatı yaşaman gereken zamanda yaşa sonra pişman olacağına bu benim fkrim

ben olsam arkama bakmadan giderdim.. hem eşin de istiyor oğlunda..
valla ben giderim.. ama karar sizin tabi ki..

arkadaşım henüz tanımıyorum sizleri zamanla tanışırız bu vesile olsun inşallah .benim sana diyeceğim şu bence git hiç durma yalnız yaşamaktaan sıkılmışsın onlar ailen senin evet belki müdahale edecekler bazen ama olsun orada o şekilde durup en güzel zamanlarını bu şekilde yaşaman dahamı iyi.eşinle aranda yaşananları ailene aksettirmediğin sürece sorun olmaz inanki ben olsaydım düşünmezdim. benim ablamda aileme çok yakın içiçeyiz ama sorun olmadı hiç tam tersi keşke benmde öle bi şansım olsaydı hiç düşünmezdim.inan bana hakkında hayırlısı neyse o olur rabbim gönlündeki meyveni yedirsin hayırlısıyla git arkadaşım hayatı yaşaman gereken zamanda yaşa sonra pişman olacağına bu benim fkrim

belkide bende senin gibi düşündüğüm için yorumun beni çok sevindirdi evet ileride birgün keşke dememek için gitmek istiyorum orada şimdi ki durumumdan çok daha mutlu olacağıma eminim inş. yanılmam hakkımızda hayırlısı olsun

bende diğer arkadaşlarım gibi ortada bir yerde otur diyecektim ki en mantıklısı bu zaten...
ama böyle bir şansın yoksa eğer, kayınvalidenle aynı apartmanda oturmandansa kendi annenle oturmanı isterim tabi...

Back
X