• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendi ailenle eşin ailesi

sevgideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
70
1
86
43
Antalya
Benim içinde yetiştiği aileyle eşimin ailesi yapı olarak çok farklı hiçbir şekilde benzeşmiyorlar.Kültürler tamamn farklı bunu kafama çok takıyorum birtürlü aşamıyorum.Aslında aileler benzemek zorunda mı onu da bilmiyorum.Yetişme farklılığımızdan dolayı da eşimle pek uyum yaklayamadık zaten.Sizin ailenizle eşinizin ailesi benzer yapıda ve kültürdemi birbirleriyle görüşürlermi nebileyim yetişme farklılığı ailelerin tamamen farklı olması size nasıl yansıyo,anlaşabiliyormusunuz?

öenmli olan sizin eşinizle olan uyumunuzdur.ailelerin kültürel yapısı vb.seyler evliliklerde cok da sorun olmaz olsa bile üstesinden gelinir diye düşünüyorum.sonucta aksam olunca herkes kendı evıne döner ama siz eşinizle basbasa kalıcaksınız.varsın ailelerde cok fazla anlasamayıversın,görüsmesin.ne cıkar ki siz eşinizle anlasmaya bakın derim ben.benım ailemle esimin aileside kültürel ve dha biçok konuda zıt kutupturlar.hatta ayrı sehırlerde oldukları ıcın gorusme sanslarıda yok, cok da fazla telefonlasmazlar da ama ben bunu hıc bırzaman kendıme dert etmedım.belki de böylesi daha iyidir bazen uzak olmak yakınlıktan daha ıyı olur.

eşimle yetştirilmemizde ailelerimzde çook çok farklı.

ama tek ortak yönleri var. hoşgörü...

iki ailede birbirlerini sevip sayarlar.
her ikisinin de sofra düzeni yemek zevki aile yapısı hepsi farklıdır. ikiside birbirine gittiğinde övgüler yağdırır.
onun ailesi beni. benim ailemde onu sahiplenmiş durumda. :nazar:
sorun yaşamıyoruz. faklılıkları kabullendik. sadece hoşgörü ve saygı yeterli..

Eş aileleri arasında denkli bulmak çok ama çok zor...:bbo:
Tüm mesele temel kavramların uyuşması..
Zaten bunu flört döneminde az çok anlıyoruz. Aileler tanışınca, beraber ortamlar olunca daha da netleşiyor..buyrunnnnnnnnn
Ben bile bile aileme uygun olmayan bir ailenin oğluyla evlendim.. Önce ve sadece aşk diye diye! Sonuç malum..:1closedeyes:
Ablamın eşinin ailesi ise bizim aileye çok uygun,çok da iyi anlaşırlar.. Ancak ablam kayınvalidesini hiç sevmez.. Hatta dünürler görüşür ama ablam küs eşinin ana babasıyla aylardır..akannehir
Ben o yüzden denklikten çok saygıdan yanayım.. Herkes birbirinin sınırlarına,özellerine,hayatlarına saygı duysa halledilmeyecek sorun yok bence... Vayyyy ne kadar melek gelin gördüm kendimi.. Evlensem mi ne?bayanssulusmile

Son düzenleme:
iki kardeşin yeri geliyor birbirinden farklı görüşleri bakış açıları olabiliyor...

eşinin ailesiyle senin ailen birbirinden farklı olabilir..önemli olan bu farkları hoşgörüyle karşılamak bence...

ama tabii laale arkadaşımızın dediği gibi olması gereken bazı temel kurallar vardır bir ailede...eğer bunlarda bir denklik varsa geri kalan farklılıklar sorun olmamalı bence...

hem insan kafaya en çok neyi takar ve neyi kurarsa
o şey
şu anda sorun değilse bile gerçekten bir gün sorun olmaya başlar...

o yüzden,
hiç takma böyle şeyleri...

bizim aileler arasinda da kultur farkliligi var.
ama cok siki fiki olmadiklari icin sorun yasamiyoruz.
yani ailelerin kulturel farkliligi sorun olmamali zaten, anlasamiyorlarsa ciftin de bir arada oldugu ortamlarda ara sira gorusurler birbirlerinin gonullerini hos tutarlar olur biter.
bu konuda en buyuk gorev esinize ve size dusuyor.
iki aile arasindaki dengeyi sizin saglamaniz gerekir.
yani iki aile arasinda araci kisiler gibi arayi yapmaya calismalisiniz huzur icin.

esler arasindaki kulturel farkliliklari yenmek guc olabiliyor ama sevgi herseyin ustesinden gelir bence zamanla asarsiniz.
esinizle birbirinize alismaya calisin tek caresi bu canim.

ben ailelerin denk olmasının uygun olacağını düşünürüm hep allaha çok şükür bazı noktalar farklı olsada uyum vardır yukarda dediği gibi arkadaşın iki tarafın anlayışı hoşgörüsü mühim olan
ama eşinle bu sebepten sorun yaşamanız ilginç ikinizin uyumu ailelerle bağlantılı olmamlı kesinlikle

Benim ailemle eşimin ailesi ülkenin farklı bölgelerinde biri doğuda biri batıda. Kültürel olarak çok farklı. Ama bizi şaşırtacak kadar da benzer. Ben ailelerimizin arasında uçurum olduğunu sanmıyorum.
Tabi anlaşamadığımız noktalar da oluyor ama komşunun oğluyla evlensen bile olucaktır o kadar.
Bence farklılıklarımız bizim zenginliğimiz.
Evlenme sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık çünkü kimse bizim adetimiz yapılcak demedi, kafamıza göre yaptık.
Evliliğimde de mutluyum.

çokk farklı tamamen zıt.bizim şeref gurur kavramlarımızla onlarınki uyuşmuyor.benim babam herşey evlatlarım için derken,onun şan babası, oğlum bana bakacak kendi ne b.k yerse yesin diyebiliyor.bizde akrabalar aileler birbirine bağlıyken,bunların dostu arkadaşı bile yok,evlerinden adım atmazlar ve yanlarında kimse olsun istemezler.ölünce cenazelerini kim kaldıracak merak ediyorum. eşim 10 sene onlardan ayrı yaşadığı için farklı, tabii onların evladı olduğu için benzer yönleride var.o yönleride ben törpülüyorum işte zamanla.

bizimkilerde çok farklı.aynı memleketli olmalarına rağmen.
babamlar herşey evlatlarım için der.ama eşimin ailesi önce para der.yani eşimin ailesi maddiyatçı.
babam eğitime önem verir.10 katlı evimde olsa evlatlarımın der.o nedenle 3 evlladını maddi zorluklara rağmen okuttu.eşimin ailesi eğitimden çok kim para getiriyor diye bakar.
babamlar daha çağdaş ve özgürlükçü.eşimin ailesi 50 yıl geriden gelir.
en önemlisi de benim ailem merhametli ama eşimin ailesi MERHAMETSİZ...Evinde öl gelipte cenazeni bile kaldırmazlar...

Son düzenleme:
Elbette farklılıklar olacaktır.
herkes aynı şekilde yetişmiyor,herkesin alışkanlıkları,
değer yargıları aynı değil ama önemli olan ortak noktada buluşabilmektir..

İlla aynı olacak diye birşey yok.
Ama denk olmaması da sıkıntı yaratabilir.
Bu da kişilere göre değişiyor heralde.
Arkadaşların dediği gibi bu farkılıkları hoşgörüyle
ve saygıyla arada eritmeyi bilirse özellikle büyükler,
bir sıkıntı olmaz.
Büyüklerin büyüklükleri, çocuklarına söz geçirme yarışında değil,
böyle durumlarda ortaya çıkıyor aslında.
Eğer bunlar yok ise, bu farkılılıklar büyük sıkıntı olabilir bence.

Canım şöyle söyleyim, kendimden örnek vereyim.
Benim ve eşimin aile yapısı birbirine çok benzer,
eşim ve ben hemen hemen aynı düşünce yapısına sahibizdir,
ben bu konuda sıkıntı yaşamadım hiç.

Abimin eşinin aile yapısı ile, bizim aile yapımız da çook farklı,
özellikle kültür, gelenek-görenek, düşünce yapısı çok değişik aileler.
Bu farklılık abim ve yengem arasına olumsuz olarak hiç yansımadı,
onlar birbirlerini çok severek ve isteyerek evlendiler.
Yengem bizim tarafa, abim de yengemin tarafına zamanla uyum sağladı,
ancak bu uyumu aileler yakalayamayınca çok sık görüşülmeme durumları çıktı.
Annemler dünürleri ile çok nadiren görüşürler,
görüştükleri zaman saygı, hoşgörü çerçevesinde muhabbetleri olur o kadar.
Ailelerdeki kültür farkı evlenenlerin arasında her zaman sorun oluşturmayabiliyor.

Burada önemli olan evlenenlerdir.
Kültür farkı eşinle senin aranda uçurum oluşturmuyorsa;
uyumu zamanla yakalarsınız, birbirinize göre şekillenirsiniz,
aileleriniz de birbirleriyle çok sık muhatap olmak zorunda değiller,
az görüşülsün ama yeter ki aradaki saygı kaybedilmesin.

Kaç yılık evlisiniz canım?
Belki de henüz uyumu yakalayamayacak kadar yenidir evliliğiniz.

Benim içinde yetiştiği aileyle eşimin ailesi yapı olarak çok farklı hiçbir şekilde benzeşmiyorlar.Kültürler tamamn farklı bunu kafama çok takıyorum birtürlü aşamıyorum.Aslında aileler benzemek zorunda mı onu da bilmiyorum.Yetişme farklılığımızdan dolayı da eşimle pek uyum yaklayamadık zaten.Sizin ailenizle eşinizin ailesi benzer yapıda ve kültürdemi birbirleriyle görüşürlermi nebileyim yetişme farklılığı ailelerin tamamen farklı olması size nasıl yansıyo,anlaşabiliyormusunuz?

end ailenizle eşinizin ailesinin faklı olduklarını evlenmeden önce farkedemediniz mi???
Bunu kafanıza çok takıyorduysanız keşke hiç evlenmeseydiniz...
FArklılıklar bence zenginliktir... Benim ailemle eşimin ailesi de farklı kültğr farklı mezhep farklı ırka mensuplar.. Ama ben bunu bir gün olsun kafama takmadım... Ben eşimle iy anlaşıyrmuyum anlaşıyorum.. Ailelerimiz birbirlerinin farklılıklarını kabulleniyor ve bu farklılığı anlayışla karşılıyorlar... Çok sık olmasa da önemli günlerde telefonla ailem bize kalmaya geldiğinde de eşimin ailesiyle mutlaka 1-2 kez görüşürler.. Şimdiye kadar farklılıklardan öürü hiçbir problem yaşamadık...
Mesele faklı olmak eğil bence farkılıklara tahammül edemeyip saldırgan ve anlayışsız davranılıyorsa sorun çıkar....

Bizim ailelerimiz nerdeyse aynı kültürle yetiştirilmiş insanlar, bir araya geldiklerinde çok uyumlular.
Buna rağmen eşimle ters düştüğümüz milyon tane konu vardır :)
Çok farklı kültürden insanlar olsaydık eminim ki zorlukları olurdu ama bence,
kişinin hayatına, yetişme tarzına, fikirlerine saygıdan ibarettir bu konu.
Herkes saygı ve hoşgörüyle yaklaşırsa ortada sorun olacağına inanmıyorum.

Canım benimde ailem aynı farklılıklardalar hemde öyle böyle değil..
Eşimin annesiyle benim annem tartıştılar.. Ben kaynanamla sorun yaşıyordum ailemde olayın içine karıştı mecbur kaldılar bi münakaşa yaşandı..
Ve.. görüşmüyorlar..
Bende zaten annemin onlarla muhattap olmasını istemiyorum..
Gayette güzel herşey..
Eşimin benim ailemle diyaloğu kendi ailesinden daha iyi..
Yani görüşmeleri senin evliliğine olumsuz yansıcak ise görüşmesinler boşver.. 5 yıldır görüşmüyorlar bizimkiler sorunda yok..

benim ailemle eşimin ailesi de farklı
zaten her yönüyle denk 2 aile bulmak kolay da değil kibenneyaptımki
herkesin dediği gibi hoşgörü saygı olduktan sonra bu farklılıklar sorun yaratmaz ama aksi durum söz konusuysa sorun çıkabilir.işte buna da eşler izin vermemeli:olmaz:
eğer aileler uyumsuzsa bir araya getirilmemeli görüşmeleri için ısrar edilmemeli.
benim kayınvalidem vefat etti .yaşarken annem yanıma geldiğinde bir defa gidip 1 saat oturup gelirdik.bu kadarı yeter fazlasına da gerek yok bence

Back
X