Zaman zaman gercekten esimin ailesiyle daha iyi anlasiyorum, zaman zamanda tam tersi.
Daha gecen hafta bir olay yasadim kendi ailemde, onu esimin ailesinde yasamam mümkün degil, öyle insanlar degiller cok sükür.
Amcama gitmiyorduk bir aydir ve telefon acti, hic gidip gelmiyorsunuz, cumartesi günü 12´de gelinde izgara yapacagiz diye. Ben ne hazirlayim dedim, sunu sunu dedi. Iyi dedim.
Gittik. Caldik kapiyi, baya gec acildi. Herkes daha uyuyor. Gece bir yere misafirlige gitmisler, gec yatmislar, kalkamamislar.
Mesaj cekseydiniz gec gelirdik dedik, yabancimisiniz sanki buyurun dedi. Yürüyüs yapalim sonra gelelim siz hazirlanin dedim, yok dediler.
Malzemeleri hazirlayim dedim, etleri almamislar bile. Üstünde durmadim, güzel güzel oturduk, zaman gecirdik geldik geri eve.
Ertesi gün annem bana telefon acti.
Amcam onu aramis, nekadar düsüncesiz kizin var, cat kapi kocasiyla gelmis sabah sabah kapimizin önünde dikiliyorlar ala uykulu actim kapiyi demis.
Annemde benim kizim randevusuz bir yere gitmez, yanlisin vardir demis. Tamam haberimiz vardi, ama ne olursa olsun bir daha telefon acmasi lazimdi gelmeden önce demis.
Bana telefon acip davet eden onlar. Ne getirmem gerektigini söyleyen onlar, hazirlikda yapiyorum onca. Sonra gidiyorum hala uyuyor olan onlar.
Söz verdigi gibi hazirlanmamis olan, eti gecin, baska birsey bile hazirlamamis olan onlar. Ona ragmen cok güzel bir gün gecirip güle oynaya beraber oturan biziz.
Ama hemen ertesi gün bizi tüm akrabalara sikayet eden onlar. Biz esimle suclu ciktik, randevumuz oldugu halde önce telefon acmamisiz diye! Gülermisin, aglarmisin.
Yani bazi insanlarin gercekten mantigi benim mantigima yatmiyor. H
Aslinda kendilerini kücük düsürüyorlar farkinda degiller.
Bunun üzerine esim cok sinirlendi, bende tabii. Birde üzüldüm, kirildim. Ama ne yapayim? Telefon acip birsey desem, olay büyürde büyür.
Esim hemen telefon acip ne arkamizdan konusuyorsunuz diye sormak istedi, ben sacmalama, zaten kirk yilda bir gideriz bundan sonra, randevumuz olsada gitmeden önce telefon acariz artik, demek onlarinda felsefesi böyleymis dedim.
Böyle olaylar olunca iyiki esimin ailesinden olan birisinden kaynaklanmiyor, ömür boyu düsman olurum herhalde demiyor degilim