kendi akrabalarımdan çok eşimin akrabalarıyla anlaşırım diyen var mı?

Kendi akrabalarımdan çok değil ama neredeyse aynı şekilde anlaşırım..
Hepsini çok severim, yaşları da bayağı büyük zaten çoğunun..
Ama çocuklarını torunlarını da severim..
Beraber vakit geçirmeyi severim, kendim isterim bazen, anneanneye gidelim dayıları görelim diye..
Allah razı olsun, gerçekten şükürler olsun :))
 
mümkün mü böyle bir şey?
akraba dediğim hani şu amca, dayı, hala, teyze olanlar. bana mükün geliyor.

benim babannemler anneme eziyet etmiş zamanında (hala bile) saygısızlık falan...

bende bu aileden soğudum. baba tarafında güleryüzlü bir tek gelin gelenler vardır. kanım, canım insanlar aksi, lanet...

anlayın işte sinir bozucu insanlar.

ben evlenirken böyle olsun istemiyorum. kayınvalidemi seveyim. akrabalıklar sıcak olsun istiyorum. en azından güzelyüz.

size göre mümkün mü hanımlar???

yanı çoook iyi olduğumuz söylenemese bıle ben annemın babamın aileleriyle görüşmüyorum,hepsine face den onlardan nefret ettiğimi yazıp gönderdim.hiçbirisi benım ve kardeşimin hayatını bılmez,,,o yüzden etrafımda sadece eşimin ailesi var onlarlada düşe kalka anlaşmayı öğreniyorum,,ama benımkısı mecburiyetten aslında iki taraf çabalarsa olabılır.
 
Zaman zaman gercekten esimin ailesiyle daha iyi anlasiyorum, zaman zamanda tam tersi.
Daha gecen hafta bir olay yasadim kendi ailemde, onu esimin ailesinde yasamam mümkün degil, öyle insanlar degiller cok sükür.

Amcama gitmiyorduk bir aydir ve telefon acti, hic gidip gelmiyorsunuz, cumartesi günü 12´de gelinde izgara yapacagiz diye. Ben ne hazirlayim dedim, sunu sunu dedi. Iyi dedim.
Gittik. Caldik kapiyi, baya gec acildi. Herkes daha uyuyor. Gece bir yere misafirlige gitmisler, gec yatmislar, kalkamamislar.
Mesaj cekseydiniz gec gelirdik dedik, yabancimisiniz sanki buyurun dedi. Yürüyüs yapalim sonra gelelim siz hazirlanin dedim, yok dediler.
Malzemeleri hazirlayim dedim, etleri almamislar bile. Üstünde durmadim, güzel güzel oturduk, zaman gecirdik geldik geri eve.
Ertesi gün annem bana telefon acti.
Amcam onu aramis, nekadar düsüncesiz kizin var, cat kapi kocasiyla gelmis sabah sabah kapimizin önünde dikiliyorlar ala uykulu actim kapiyi demis.
Annemde benim kizim randevusuz bir yere gitmez, yanlisin vardir demis. Tamam haberimiz vardi, ama ne olursa olsun bir daha telefon acmasi lazimdi gelmeden önce demis.

Bana telefon acip davet eden onlar. Ne getirmem gerektigini söyleyen onlar, hazirlikda yapiyorum onca. Sonra gidiyorum hala uyuyor olan onlar.
Söz verdigi gibi hazirlanmamis olan, eti gecin, baska birsey bile hazirlamamis olan onlar. Ona ragmen cok güzel bir gün gecirip güle oynaya beraber oturan biziz.
Ama hemen ertesi gün bizi tüm akrabalara sikayet eden onlar. Biz esimle suclu ciktik, randevumuz oldugu halde önce telefon acmamisiz diye! Gülermisin, aglarmisin.

Yani bazi insanlarin gercekten mantigi benim mantigima yatmiyor. H
Aslinda kendilerini kücük düsürüyorlar farkinda degiller.
Bunun üzerine esim cok sinirlendi, bende tabii. Birde üzüldüm, kirildim. Ama ne yapayim? Telefon acip birsey desem, olay büyürde büyür.
Esim hemen telefon acip ne arkamizdan konusuyorsunuz diye sormak istedi, ben sacmalama, zaten kirk yilda bir gideriz bundan sonra, randevumuz olsada gitmeden önce telefon acariz artik, demek onlarinda felsefesi böyleymis dedim.

Böyle olaylar olunca iyiki esimin ailesinden olan birisinden kaynaklanmiyor, ömür boyu düsman olurum herhalde demiyor degilim ;)
 
Son düzenleme:
Benim erkek arkadaşımın yengesi, bu saydığın kişilerle arası süper iyimiş, dayı eşi, gelinleri, teyze, hala vs. Hatta kendi kardeşleriyle falan daha mesafeliymiş arası, aynı semtte olmalarına rağmen 2-3 ay görüşmedikleri oluyormuş, kardeşlerine aşırı düşkün bir annenin kızı olaraktan (teyzelerimle, teyze çocuklarıyla büyüdüm ben) garip gelmişti haliyle, ama oluyormuş demek ki, kayınvalidesi, kayınpederi hepsiyle iyiymiş arası bize geldiklerinde de gördük zaten, kayınvalide çok seviyor, gelin değil kızım o benim diyor. Oluyormuş demek ki diyorum bende.
 
Son düzenleme:
mümkün mü böyle bir şey?
akraba dediğim hani şu amca, dayı, hala, teyze olanlar. bana mükün geliyor.

benim babannemler anneme eziyet etmiş zamanında (hala bile) saygısızlık falan...

bende bu aileden soğudum. baba tarafında güleryüzlü bir tek gelin gelenler vardır. kanım, canım insanlar aksi, lanet...

anlayın işte sinir bozucu insanlar.

ben evlenirken böyle olsun istemiyorum. kayınvalidemi seveyim. akrabalıklar sıcak olsun istiyorum. en azından güzelyüz.

size göre mümkün mü hanımlar???

mümkün canim ben mesela nisanlmin halasi kuzenleri 1 2tane tysesiyle felan cok iym . bizmkilr aramaz ki tlfnum bile yok cogunda bunlar buyuk we kendi akrbm olmadqi halde hep ararlar:-)
 
Oluyor canım mümkün..
biz 4 aydır nişanlıyız ama 4 yıldır ailesinin ve akrabalarının içindeyim bazen gidip sarılasım geliyor karşılıklı saygımız ve cana yakınlığımız var.Kayınvalidem kayınpederim 2 gün sesimi duymasın özledik diye ararlar 3.gün çıkar gelirler.
çok şükür o azınlığın içindeyim bende inşallah hep de öyle gider hepimiz için bu duam :16:
 
ben babamın tarafından kimseyle muhattap olmuyorum hepsinden nefret ediyorum düğünümde çıkardıkları rezaletlerden babamın başına açtıkları belalardan dolayı hele bi amca demeye layık görmediğim bir insan düşman başına vermesin rabbim baban hala onun pislikleriyle uğraşır....

ama eşimin ailesi halası amcaları kuzenleriyle aram çok iyidir hep bi sevgi saygı vardır aramızda toplanır yer içer güler eğleniriz hepsi neşeli iyi insanlar kaynanamı görseniz hele durduk yere bazen kalkar oynar ortama neşe katar haaa herkesin bi çekilmez yanı vardır ama babamın ailesinden çok çok çok çekilir insanlar...
 
ben babamın tarafından kimseyle muhattap olmuyorum hepsinden nefret ediyorum düğünümde çıkardıkları rezaletlerden babamın başına açtıkları belalardan dolayı hele bi amca demeye layık görmediğim bir insan düşman başına vermesin rabbim baban hala onun pislikleriyle uğraşır....

ama eşimin ailesi halası amcaları kuzenleriyle aram çok iyidir hep bi sevgi saygı vardır aramızda toplanır yer içer güler eğleniriz hepsi neşeli iyi insanlar kaynanamı görseniz hele durduk yere bazen kalkar oynar ortama neşe katar haaa herkesin bi çekilmez yanı vardır ama babamın ailesinden çok çok çok çekilir insanlar...


Amcalar ne kadar benziyor, bende de öyle bir numunelik var babam ben kendimi bildim bileli onun belalarıyla uğraşır, halalar desen aynı anneme yıllarca eziyet ettiler laflarıyla, diretmeleriyle, annem göçüp gitti benim nefretim bir kez daha arttı, sanki onlara gün doğmuş, sanki istedikleri olmuş gibi düşünüp daha da bir nefret ediyorum, hele yapmacık annemden sanki kankalarıymış gibi bahsetmiyorlar mı çıldırıyorum, biz gördük neler yaşattıklarını Rabbim hesabını sorsun inşallah hepsinden teker, teker. Allaha havale ediyorum, annem de öyle derdi hep.
 
Benim amcam babama askerde mektup yazmış kadın kısmına mal yapılmaz, sözüne itimat edilmez diye. Oğlu kardeşimin düzenini bozdu eve çıkalım illa diye, 2 ay sonra kendine yer bul demiş atmış evden. Akrabalarım beni hiç sevmez, sözlerini de esirgemezler hiç.:14: Doğum günüymüş, kutlamaymış bilmeyiz. Ben eşimin ailesinden ve akrabalarından değer gördükçe şaşırdım. Doğum günümde pasta yaptırmışlar, hediyeler, salça vs. yemeklikler. Bende elimden geleni yaparım onlar için. Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun.:nazar: Korkma canım iyi olur inş. Rabbim iyilerle karşılaştırsın.
 
Hayatta her zaman ne verirseniz onu alırsınız, fakatttttttt siz güler yüzlü davrandığınız halde size düşmanlık güven ve benzeri şeyler yapanda olursa, araya biraz seviye + sınır koyabildiğiniz kadar koyun. Ben eşininizin anne babasına (her ne kadar kötü olsalar da), sizin güler yüzlü saygılı sevgili olmanızı tavsiye ederim. Onun dışın da yok elti yok görümce yok komşu şu bu takmayın arkadaşım. Gülüp geçin. Çokça sadaka verin sadakanız yoksa gülüverin buyurmuş Hz. Peygamberimiz. Allah yolunuzu açık eylesin. Umarım evlendiğiniz zaman merhametli nur yüzlü insanlarla karşılaşırsınız. (amin) :16:

iyi dualarınız için çok teşekkür ederim :) inşallah her şey başladığı gibi gider.
 
elbette mümkün,herşey karşılıklı elbette...
ama evlenirken gardınızı olumsuz yönde alırsanız olumlu pozitif ilişkiler beklemeyin.
ben kayınvalidemi ve eşimin ablalarını çook seviyorum ,evet kendi akrabalarım ile kıyaslayamayacak kadar çok hemde.çünkü karşılıklı saygı sevgi ve anlayış hakim ilişkimizde..

oh ne şanslısınız genelde kız görümce varsa gelin kısmına biraz daha soğuk yaklaşılır. yaşlarda yakınsa kısyaslama yapılır falan. fesat fesat işler. sizin böyle durumunuzun olmaması çok güzel :)

Yaklaşım şekillerine göre değişiyor..Tabi seninde onlara verdiğin ilgiyle alakalı.
Maşallah ben kayınvalidemle, eşimin büyük teyzesi ve kuzenleriyle çok iyi anlaşırım. benim onlara bi lafım sözüm olmuyor, onlarında bana :3:

yaklaşım yeterse kendimden hiç şüphem yok :) Allah mutluluğunuzu bozmasın hiç :)

Ben varım. Eşimin akrabalarıyla müthiş iyi anlaşırım. Öylesine sever ve sevilirim. Allah bozmasın.

amiiin allah bozmasın :) huzuru olmayanlara da versin.
 
Back
X