Kendi altınım yüzünden azar yedim

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.533
2.028
83
Benim annemden bir tane üvey kız kardeşim var. 18 yaşında bu sene üniversite sınavına hazırlandı babası dershaneye yolladı binlerce tl harcadı ama çalışmadı annem çok üzüldü puanı kötü geldi. Normalde fen lisesi kazanmıştı sonra orayı bıraktı normal Anadolu lisesine geldi yatılı kalamazmış. Neyse sonuç kötü yani tıp vs hedeflerken şuan dandik bir üni fizyoterapi kazandı gidiyor. Ben çok karşı çıktım gitme dedim işsiz kalırsın bi daha hazırlan adam gibi ebelik hemşirelik falan oku dedim çok kavga ettik bana çok saygısızlık yaptı terbiyesizce konuştu ben de ağır konuştum. Küstük. Çünkü çok carlak saygısız.
Neyse annem benden bir tane ata altın istedi hibe olarak kardeşine iPhone alacağız verir misin dedi sonuçlar açıklanmadan önce. Ben de verdim. Sonra biz sonuçlardan sonra çok kavga ettiğimiz için baya bi aramız bozuldu hem annemle hem kardeşimle birkaç kez dedim sen çok terbiyesizsin kafanı duvarlara vurursun dedim sonra da annem para verdin diye bizi azarlıyorsun gibi bir triplere girdi sonra da altınımı geri üstüme attı. Ben de annem hem para verip hem sizden azar işitemicem diyip geri aldım. Ama çok üzüldüm. Bir yandan da saygısız kız kardeşime kızdım iyi oldu. Beni abla yerine koymuyor bizim evimize gelme bile dedi. Çok üzüldüm haksız mıyım yaaa

Şimdi de bana şey diyorlar sen kardeşin okurken ona para vermemek için küsme numarası yapıyorsun diyorlar . Fizyoterapist arkadaşlardan özür diliyorum ama benim kardeşim bu işi yapabilecek biri değil ve işsiz kalacak çünkü çok tembel. Bu yüzden okumasını istemedim. Rastgele puanına göre bir bölüm yazdı diye kızdım mezuna kal dedim dinlemedi. Annemi de çok üzdü

Kardeşinizin çalışmaması kimseyi dinlememesi sorumsuzluğu vs hepsi hata ama neden bu kadar inatlaştınız? Mezuna kalsa da çalışmayacak belli. Ya da sizin istediğiniz bölüm sırf önü açık diye tercih etse yerleşse başarılı mı olacak?

Kardeşinizin çalışmaması kimseyi dinlememesi sorumsuzluğu vs hepsi hata ama neden bu kadar inatlaştınız? Mezuna kalsa da çalışmayacak belli. Ya da sizin istediğiniz bölüm sırf önü açık diye tercih etse yerleşse başarılı mı olacak?
En azından atanma ihtimali daha yüksek , çalışması konusunda inatlaştım ben ama o bi daha hazırlanmak istemedi bu sene bile çalışmamış ama ne hikmetse yorulmuş

En azından atanma ihtimali daha yüksek , çalışması konusunda inatlaştım ben ama o bi daha hazırlanmak istemedi bu sene bile çalışmamış ama ne hikmetse yorulmuş
Bazen haklı olsak da karşımızdakine onun istediği kadar yardım edebiliriz. Kendiniz yazmışsınız bu sene bile hazırlanmak istemedi diye. Sonunda pişman olacak olan kendisi. Kendinizce iyiliğini düşünüyor olabilirsiniz ama haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz

Fizyoterapistlik nere tıp nere puan olarak. Anneniz sanırım ikinci evlilik yapmış, hem her zorlukta size koşuyor hem de sizi yok sayıyor. Hiç sorumluluğunuz yok destek olmak için bir zahmet okutsunlar. (Siz aynı anne babadan olsanız da bu saygısızlık karşısında aynısını derdim.)
Para filan vermeyin ama hayatına da karışmayın. Tepki verdikçe sizden biliyorlar, olaylara karışmazsanız her şey yoluna girer. Aile de olsa mesafe iyidir.

Fizyoterapistlik nere tıp nere puan olarak. Anneniz sanırım ikinci evlilik yapmış, hem her zorlukta size koşuyor hem de sizi yok sayıyor. Hiç sorumluluğunuz yok destek olmak için bir zahmet okutsunlar. (Siz aynı anne babadan olsanız da bu saygısızlık karşısında aynısını derdim.)
Para filan vermeyin ama hayatına da karışmayın. Tepki verdikçe sizden biliyorlar, olaylara karışmazsanız her şey yoluna girer. Aile de olsa mesafe iyidir.
Sanıyorum ki siz doktorsunuz. Hocam fizyoterapi gerçekten okunacak bölüm değil bence siz daha iyi biliyorsunuz

dandik bir üni fizyoterapi kazandı gidiyor. Ben çok karşı çıktım gitme dedim işsiz kalırsın bi daha hazırlan adam gibi ebelik hemşirelik falan oku dedim çok kavga ettik bana çok saygısızlık yaptı terbiyesizce konuştu ben de ağır konuştum. Küstük. Çünkü çok carlak saygısız.
Siz de saygısızsınız. Fizyoterapi ne alaka olmamış ki, okumayı düşündüğü için tercihlerine yazmış. Öğretmenlik olsa tamam atanma problemi çok fazla da fizyoterapistler işsiz mi? Herkes devlet memuru olmak zorunda mı? Ya memur ol ya da sürün mü oluyor? Siz ağzınıza geleni söyleyin kardeşiniz sussun kendini savunmasın. Kimsenin eğitim iş hayatına karışmayın soğutmayın işten. Bir kere fikrini söyler geçersin ama elli kere hatta kavga boyutuna getirecek kadar karışmaya laf söylemeye hakkınız var mı? Bir daha altın para yardım işine girmeyin, fikirlerinizi de dikte etmeyin.

aaa konuyu okurken hem altini verdin hem hakareti işittin diye duydum. isabet olmus annen en doğrusunu yapmis.
sen de abla olarak soyledin tamam daha ne kavga ediyorsun
ayrica kazandigi okula gitmezse puan kaybi yasamiyor mu? bugun onu kazanamayan seneye nasil kazansin?
ayrica ebe ol hemsire ol dedin de her is günü kadin cinsel organina parmak sokup aciklik hesaplamak istemiyor olamaz mi yani? sanki basit birsey diyorsun. sirf atama kolay oldugu icin secilecek meslek mi? benim oda arkadasim da hemsireydi, ilk sezaryen izlemeye girdiginde bayilmis. hic kolay degil istemeyen biri icin.
sen soyledin , ablaligini yaptin.
gerisi onun bilecegi is

Sanıyorum ki siz doktorsunuz. Hocam fizyoterapi gerçekten okunacak bölüm değil bence siz daha iyi biliyorsunuz
Fizyoterapinin iyi olduğu bir dönem oldu (10-15 yıl önce, puanları/sıralaması da yüksekti o zaman) ama şuan sağlık personeli atamalarında fizyoterapistlere açılan kadro sayısı çok düşük. Çok fazla mezun var bir yandan. Sağlık alanı diye tercih ediyor insanlar hala.
Yine de kendi tercih etmiş sonuçlarını karşılayacak olan o. İlk yıldan hevesi olmayan insan mezun senesinde ne kadar çalışacak o da muamma. Anneniz de bir alem. Para isterken ablasın ver diyor ama bir abla olarak size hiç bir söz hakkı tanımıyor.

Yani bu kadar kafaya neden taktınız anlamadım. Ayrıca üvey yani öz de değil. Anne boşandığı zaman hiçbir bağ kalmayacak. Elin çocuğunu neden umursayayim. O anneye de çok kızdım . Kendi kızında alıp ele neden veriyor ki. Bence hiiic karışma. Şu memur ol baskısından en çok çeken benim ve o kadar çok duyuyorum ki. Memurluktan tiksinmeye başladım. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Herkesin kendine göre hayalleri vardır. Yaşayarak öğrenir

Size ne, hakikaten bu ne saygısızlık, ne kibir. Bir kere söylenir. Kardeşiniz de olsa karşınızdaki insanın sınırlarına tercihlerine karışamazsınız. Ben annenize hak verdim resmen 3 kuruş verdiniz diye burunlarından getirmişsiniz.
Burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmaz atanamaz dersin atanır, atanır dersin atanamaz. Neler neler gördük. Karışmayın.

Hakikaten onun derdi size niye bu kadar dert oldu. Bir tercih yapıyorsa sonuçlarını da kendi yaşayacak, bu kadar müdahele etme hakkını neden kendinizde görünüyorsunuz ki? Fazla yüz göz olunca da sonucu böyle oluyor işte, siz onun ablasısınız ama kontrolcü ebeveyn rolüne girmişsiniz

Yani üvey de olsa değer verip doğru yönlendirmeye çalışmanı anladim ama bu kadar da inatlaşmaya gerek yok ne istiyorsa yapsın boşver ama altin konusuna gelince de telefon almak için senden altın istemeleri bana çok saçma geldi ne alaka yani. Acil ihtiyaç olsa tamam da telefon için sen niye altın hibe ediyosun borç da değil hibe

Karşı tarafı koşulsuz seviyor gibisiniz.

Ama sağlıklı sevgi koşullu olur.

Hem onun sınırını aşıp hem kendi sınrınızı aştırmışsınız.

"Herkes seçtiği bölümün bedelini öder.'"

"Sizde kimseye iPhone almak için altın bozudrmak zorunda değilsiniz. Altın mal alımı, ölüm kalım durumu harici bozdurulmaz"

Bir hastalık olur zor durum olur maddi sıkışıklık olur o zaman altın verir birikimlerinizden yardımcı olursunuz ama bir lise çağındaki çocuğa iPhone almak için sizden hibe istenmesi bir kere çok yanlış yıllardır çalışırım Benim bile kullandığım telefon en ekonomik telefondur !
şimdiki gençlerle uğraşmak o kadar zor ki bu sene YKS sınavına girecek olan oğluma ben kendim laf dinletemedim gerçeği gösteremedim yapma oğlum etme oğlum erkek çocuğusun yarın hayat kuracaksın ev geçindireceksin hayat zor güzel bir bölüm oku geleceğini kuralım diye konuştukça o ısrarla burnunun dikine Gitmeye devam ediyor ha baktım ki olmuyor kötü kişi ilan ediliyorum bıraktım kendi tercihlerini sonucunu kendi yaşayacak

Üvey demişsiniz herkes kan bagınız yok sanmış ama anne bir kardeşiniz sizin öz kardeşinizdir.

Öz kardeşiniz de olsa kararlarına bu kadar karışıp bağırıp kavga çıkarmaya hakkınız yok. Biraz saygılı olun. O da kararlarının sonuçlarını yaşamaya alışsın. Bana da biri gelip ebe ol hemşire ol diye baskı yapsaydı küfür yerdi. Demek ki istemiyor. Karışamazsınız.

Kimseye para vermek zorunda değilsiniz. İstemiyorsanız vermeyin.

İphone için ben altın vermezdim. iPhone olmayınca ne oluyor. Sanki derece yapmışda altın bozduruyor, telefon alınıyor. eldeki imkan ile idare etmek zorunda.

Okuduğu bölüme karışmaya hakkınız yok.
Mezuna kalsa bile bu sene farklı bir bölüm gezmez. Boşuna zaman kaybı.

Back
X