Kendi ayakları üstünde durmak ...

angel_

♥ Herşey güzel olucak ♥
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
1.187
14
158
İstanbul
Selam KK bayanları buyrunnnnnnnnn
ailesinden uzaklaşıp tek başına başka bi şehire yerleşen varmı aranızda iş için. Ve bu süreçde hiç pişmanlık yaşayıp keşke gitmeseydim dedinizmi? zorluk çektinizmi yani her bakımdan :uhm: tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim opuyorumnanaktan
:enbuyukkk:

Son düzenleme:
17 yaşında izmirdeki ailemin yanından ayrıldım ve edirneye üniversite okumaya gittim..4 sene...
mezun oldum
istanbula atandım..4 sene öğretmenlik yaptım orda
evlendim
sakaryaya taşındım 4 senedirde buradayım ...
şimdi 30 yaşına geldim ve sanki 50 yaşında gibi hayata karşı kendimi yorgun hissediyorum
arkadaşlarımla telefonda konuştugumda ağlardım annemlerle çay içiyoruz dediklerinde..
şimdi yaşadığım şehirde dostum yok ailemden kimse yok
eşim oğlum ve ben...
çok zor ..
ama güçlüyüm mesleğim var elimde..insanları tanıyorum hem de çok iyi...
değermiydi...
bilmiyorum..
ama mükemmel bir eşe, çocuga ve işe sahip olduğuma göre sanırım EVET

Ben öyle bir risk alamam..
Eşimi ve kızımı koluma takıp bile şu an uzaklaşamam babamdan,kardeşimden.
Büyük cesaret..Tebrik ediyorum..

ben daha karar vermiş değilim düşünme aşamasındayım hala. Teşekkür ederim paylaşımın için opuyorumnanaktan . Erkenden hayata atılmışsın tek başına, sonucunda güzel bi ailen olmuş, ömür boyu mutluluklar dilerim a.s.

Ben öyle bir risk alamam..
Eşimi ve kızımı koluma takıp bile şu an uzaklaşamam babamdan,kardeşimden.
Büyük cesaret..Tebrik ediyorum..
vereliniortak

ben de 18yasinda universite icin ailemden ayrildim universite biter bitmez de buraya geldim 1 sene kadar kalip donecegim ama yine ailemin yani olmayacak nerede is bulursam artik ne universiteyi uzakta okumaktan ne de buraya gelmekten pismanim (ki burda tek turk benim) ve de cok mutluyum, bence karsina cikan firsatlari degerlendirmelisin surekli ailenin yaninda olmazsin ki

ne güzel canım zemuszemus . bende işte sıkıldım hep aynı yerde kalmaktan yaşamaktan, bi farklılık olsun istiyorum hayatımda. Farklı ortamlar tanımak, kendimi geliştirmek istiyorum. Ama henüz tam cesaretim yok acıkcasıakannehir ama azcık cesaret topladım bak şincik :kedi:

canim benim kesinlikle cok iyi gelecektir sana da emin ol yapanlar nasil yapiyorlar kesinlikle cesaretini topla diledigin gibi yasa zaten evlendigin zaman kocan olacak evlenmeden once annen baban ki arada sirf sen kendi basina kal bi onu da yasa ne kadar guzel oldugunu gor opuyorumnanaktan

ben üiversiteyi ailemin yanında okudum. şu ana manisadayım tek başıma. tek başıma bir evde yaşıyorum. öğretmenlik yaptığım için burdaym. ben de annemler, teyzemler.anneannem falan biraraya geldiğinde çay içtiklerinde falan onların yanında olmayı çok istiyorum. fazla arkadaşım olmadığı için çok istiyorum yanlarında olmayı.ama nişanlım gelince hepsi unutluyorkaydirigubbakcemile5

Canım bence her birey ayakları üzerinde durmasını öğrenmeli...
Ben henüz ayrılmadım ailemle yaşıyorum ama yakında ben de ayrılacağım...
Üniversiteyi de doğup büyüdüğüm şehirde okudum, açıkçası henüz hayatı tam öğrenebildiğimi düşünmüyorum.
Gerçi hayat öyle kısa sürede de öğrenilmiyor, her saniye herkese ders veren olaylar olabiliyor ama
Özellikle kız çocukları için mutlaka meslek ve kendine güvenin şart olduğunu düşünüyorum.

Şimdi düşünüyorum da, üniversite için Ankara veya ızmire gidebilirdim, belki daha iyi olurdu...Ama olmadı. Bu sene içinde evlenip gideceğim başka şehire ama bir genç kadın için, evden ayrılmanın tek yolu evlilik olmamalı...Bunu kendi kızım olursa ona anlatacağım mutlaka.

Ailemle asla sorun yaşamadım, çok rahat ve eğlenceli bir ailem vardır, sağolsunlar beni hiç sıkmadılar veya gitme demediler ama benim ayrı yaşama şansım olmadı canım, eğer kendine güveniyorsan ve mesleğin varsa ben gitmen yönünde fikir belirteceğim...

@april canim sana tamamen her kelimesine katiliyorum benimde ailemle hic sorunum yok Allaha sukur ama yine nereyi tercih edersin derseler onlardan uzak bi yer tercih ederim
evden ayrilmanin tek yolu evlilik olmamali kesinlikle cok ama cok haklisin
meslek ve kendine guven:lepi:

ben yıllardır ailemden uzakta yaşıyorum
ilkokuldan sonra hep yatılı okudum şimdide başka şehirdeyim ..uzakt olmanın iyi ve kötü yönleri var aile yapısına göre

canım benim teşekkürler zemuszemus

:lepi:

çok haklısın canım bayanssulusmile
ben ailemle bu konuyu konuşmuştum bi ara. Ama bi arkadaşımla birlikte tutacaktık evi o zaman cesaretlenmiştim gitmeyi çok istiyordum, iznimi de koparmıştım. Kendi hayatımı yaşamak başka yerde. Şimdi arkadaşım büyük ihtimalle gelemicek.
Tek başıma bilmiyorum beni zorlayan durum bu eyvahedigeldismile cesaret casaret casaret akannehir

Son düzenleme:
alkisalkisalkis

ben yıllardır ailemden uzakta yaşıyorum
ilkokuldan sonra hep yatılı okudum şimdide başka şehirdeyim ..uzakt olmanın iyi ve kötü yönleri var aile yapısına göre
zor yönleride vardır elbet teşekkür ederim a.s.

yesa senin kendine olan guvenini ve ailenin sana olan guvenini cok taktir ettim..dunde kaldigin yerin resimlerini gormustum..suanda da burada gorunce yazmak istedim.unv.yada evlilik evden kacis yolu olmamali..bir bayan kendi ayaklarini uzerinde durmasini bilip kendine guvenmeli..

canim benim cok ama cok tesekkur edeim ne kadar guzel yazmissin opuyorumnanaktan kesinlikle katiliyorum ben de sana sonuna kadar hem de a.s. azicik cesaret tek gereken sey opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
çok doğru. Hatta bazı kızlar var sırf ailesinden uzaklaşmak için evleniyorlar, çok yanlış. Ama tabii burdaki en büyük hata ailede bence

insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için,önce biraz birikimi olucak
sonra sürekli bir işi olucak geçinebilcek
manevi yönden bağımlı bir kişi olmucak,bu yönü güçlü olucak.
kimseden(ailesinden bile) teselli beklemeden,kendine dost olup yaşayabilcek.
bu özellikler varsa herkes kendi ayakları üzerinde durur.
en önemli konu manevi yönden çok güçlü olabilmek,bunu da sana aile yükler,seni özgür yetiştirip dış etkenlere karşı güçlü bir kişi haline getirir.
kadınların özellikle bu güce erişebilmeleri için toplumumuzun,tabularımızın değişmesi lazım.
hala bir kadının yanlız başına yaşayabilme gücünü yadırgayan bir toplumuz.
illa başına bir erkek dikecekler onu sahiplenen,kollayan..
kızlarımız bu yönden çok güçlü yetiştirilirse,onlarda erkekler kadar bu hayatta güçlü olurlar.
cinsellik yönünden çok açlar insanlar,zaten ülkemizde geçim sorunu da var,bir yandan açlar bir yandan toklar en uç noktadalar.
kendi ayakları üzerinde durabilmek,sağlam kararlar alıp,kendi yaşamını idame ettirebilmek gerçekten taktir edilecek bir durum olur bu şartlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 2 sene istanbulda polis okulunda okudum sonra yine ailemin olmadığı kayseriye atandm 2 sene orda kaldm orda evlendm şimdide yine ayrı memleketteym çok zor yanları oldu ama banada çok getirisi olmuştur.

canim oyle degil iste katilmiyorum ben sana kesinlikle aile yaninda bi seyleri ogrenmekle tek basina kalip ogrenme arasinda farklar var aile ile ara iyiyse niye gidilir demissin karsimiza cikan firsatlari degerlendirme adina gidilir bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…