ben daha karar vermiş değilim düşünme aşamasındayım hala. Teşekkür ederim paylaşımın için opuyorumnanaktan . Erkenden hayata atılmışsın tek başına, sonucunda güzel bi ailen olmuş, ömür boyu mutluluklar dilerim a.s.17 yaşında izmirdeki ailemin yanından ayrıldım ve edirneye üniversite okumaya gittim..4 sene...
mezun oldum
istanbula atandım..4 sene öğretmenlik yaptım orda
evlendim
sakaryaya taşındım 4 senedirde buradayım ...
şimdi 30 yaşına geldim ve sanki 50 yaşında gibi hayata karşı kendimi yorgun hissediyorum
arkadaşlarımla telefonda konuştugumda ağlardım annemlerle çay içiyoruz dediklerinde..
şimdi yaşadığım şehirde dostum yok ailemden kimse yok
eşim oğlum ve ben...
çok zor ..
ama güçlüyüm mesleğim var elimde..insanları tanıyorum hem de çok iyi...
değermiydi...
bilmiyorum..
ama mükemmel bir eşe, çocuga ve işe sahip olduğuma göre sanırım EVET
vereliniortakBen öyle bir risk alamam..
Eşimi ve kızımı koluma takıp bile şu an uzaklaşamam babamdan,kardeşimden.
Büyük cesaret..Tebrik ediyorum..
ne güzel canım zemuszemus . bende işte sıkıldım hep aynı yerde kalmaktan yaşamaktan, bi farklılık olsun istiyorum hayatımda. Farklı ortamlar tanımak, kendimi geliştirmek istiyorum. Ama henüz tam cesaretim yok acıkcasıakannehir ama azcık cesaret topladım bak şincik :kedi:ben de 18yasinda universite icin ailemden ayrildim universite biter bitmez de buraya geldim 1 sene kadar kalip donecegim ama yine ailemin yani olmayacak nerede is bulursam artik ne universiteyi uzakta okumaktan ne de buraya gelmekten pismanim (ki burda tek turk benim) ve de cok mutluyum, bence karsina cikan firsatlari degerlendirmelisin surekli ailenin yaninda olmazsin ki
ne güzel canım zemuszemus . bende işte sıkıldım hep aynı yerde kalmaktan yaşamaktan, bi farklılık olsun istiyorum hayatımda. Farklı ortamlar tanımak, kendimi geliştirmek istiyorum. Ama henüz tam cesaretim yok acıkcasıakannehir ama azcık cesaret topladım bak şincik :kedi:
canım benim teşekkürler zemuszemuscanim benim kesinlikle cok iyi gelecektir sana da emin ol yapanlar nasil yapiyorlar kesinlikle cesaretini topla diledigin gibi yasa zaten evlendigin zaman kocan olacak evlenmeden once annen baban ki arada sirf sen kendi basina kal bi onu da yasa ne kadar guzel oldugunu gor opuyorumnanaktan
:lepi:ben üiversiteyi ailemin yanında okudum. şu ana manisadayım tek başıma. tek başıma bir evde yaşıyorum. öğretmenlik yaptığım için burdaym. ben de annemler, teyzemler.anneannem falan biraraya geldiğinde çay içtiklerinde falan onların yanında olmayı çok istiyorum. fazla arkadaşım olmadığı için çok istiyorum yanlarında olmayı.ama nişanlım gelince hepsi unutluyorkaydirigubbakcemile5
çok haklısın canım bayanssulusmileCanım bence her birey ayakları üzerinde durmasını öğrenmeli...
Ben henüz ayrılmadım ailemle yaşıyorum ama yakında ben de ayrılacağım...
Üniversiteyi de doğup büyüdüğüm şehirde okudum, açıkçası henüz hayatı tam öğrenebildiğimi düşünmüyorum.
Gerçi hayat öyle kısa sürede de öğrenilmiyor, her saniye herkese ders veren olaylar olabiliyor ama
Özellikle kız çocukları için mutlaka meslek ve kendine güvenin şart olduğunu düşünüyorum.
Şimdi düşünüyorum da, üniversite için Ankara veya ızmire gidebilirdim, belki daha iyi olurdu...Ama olmadı. Bu sene içinde evlenip gideceğim başka şehire ama bir genç kadın için, evden ayrılmanın tek yolu evlilik olmamalı...Bunu kendi kızım olursa ona anlatacağım mutlaka.
Ailemle asla sorun yaşamadım, çok rahat ve eğlenceli bir ailem vardır, sağolsunlar beni hiç sıkmadılar veya gitme demediler ama benim ayrı yaşama şansım olmadı canım, eğer kendine güveniyorsan ve mesleğin varsa ben gitmen yönünde fikir belirteceğim...
alkisalkisalkis@april canim sana tamamen her kelimesine katiliyorum benimde ailemle hic sorunum yok Allaha sukur ama yine nereyi tercih edersin derseler onlardan uzak bi yer tercih ederim
evden ayrilmanin tek yolu evlilik olmamali kesinlikle cok ama cok haklisin
meslek ve kendine guven:lepi:
zor yönleride vardır elbetben yıllardır ailemden uzakta yaşıyorum
ilkokuldan sonra hep yatılı okudum şimdide başka şehirdeyim ..uzakt olmanın iyi ve kötü yönleri var aile yapısına göre
@april canim sana tamamen her kelimesine katiliyorum benimde ailemle hic sorunum yok Allaha sukur ama yine nereyi tercih edersin derseler onlardan uzak bi yer tercih ederim
evden ayrilmanin tek yolu evlilik olmamali kesinlikle cok ama cok haklisin
meslek ve kendine guven:lepi:
yesa senin kendine olan guvenini ve ailenin sana olan guvenini cok taktir ettim..dunde kaldigin yerin resimlerini gormustum..suanda da burada gorunce yazmak istedim.unv.yada evlilik evden kacis yolu olmamali..bir bayan kendi ayaklarini uzerinde durmasini bilip kendine guvenmeli..
çok doğru. Hatta bazı kızlar var sırf ailesinden uzaklaşmak için evleniyorlar, çok yanlış. Ama tabii burdaki en büyük hata ailede benceyesa senin kendine olan guvenini ve ailenin sana olan guvenini cok taktir ettim..dunde kaldigin yerin resimlerini gormustum..suanda da burada gorunce yazmak istedim.unv.yada evlilik evden kacis yolu olmamali..bir bayan kendi ayaklarini uzerinde durmasini bilip kendine guvenmeli..
şimdi öenmli olan aileden neden uzaklaşılmak istendiği bence..
uzaklaşmak alıp başını gidecek kadar büyük bir nedene bağlıysa bence mantıklı.. bir şey kaybetmez insan.. en azından doğru kararlar alması adına sağlıklı olacaktır problemli alandan uzaklaşmak..
ama olgunlaşmak? kendi ayakları üzerinde durmak? bunlar aileden uzaklaşmadanda gayet hayatın öğrettiği açılımlar. illa kimsesiz kalmaya lüzum yok ki.. ama aileyle ara iyiyse bir problem yoksa da neden gidilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?