Kendi ayakların üzerinde durmak kolay mı?

zepzep4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
165
0
46
İstanbul
Kızlar çok yakın bir arkadaşımın sıkıntısını paylaşmak istiyorum...

Arkadaşım ve sevgilisi ayrı şehirdeler... Birbirlerini çok seviyorlar... Kızın ailesi, oğlanın yaşadığı şehre koşulları ve uyum sağlayamayacağı düşüncesiyle göndermiyor. Erkek de kızın yaşadığı şehre geleceğini söyleyip sonra başka türlü olayların çıkması üzerine gelmekten vazgeçiyor.

Kız, madem birbirimizleyken mutluyuz o zaman gidelim bağımsız ikimizin de bilmediği başka bi şehirde yaşayalım diyor. İşerimizi bulalım, evimizi tutalım, kendi ayaklarımızın üzerinde duralım diyor...

Etrafınızda buna benzer senaryo yaşamış birileri var mı? Bağımsızca bir şehre gidip tutunulabilir mi?

öncelikle bunun için altyapı ve zaman gerekir. Ama olamaz mı, olabilir :)

niye olmasın ki?? güçlü bir insan için imkansız bir durum değil..
ben bir ay önce türkiyeden taşındım,eşimin işi nedeniyle...hem de kariyerimin zirvesindeyken işimi bırakarak...hiç tanımadığım bir ülke..hiç bir tanıdığım yok..bir tane 2,5 yaşında oğlum var..geçen haftada hamile olduğumu öğrendim..bir de ikiz..dışarıdan bakınca zor görünüyor ama inanın doğru insanla yaşanan mutluluk,huzur herşeyi kolaylaştırıyor..gerisi teferruat..

Azimle Üfleyen Taşı Deler. Meslekleri varsa neden olmasın ama çok zorluk çekelerler...

her iki taraf da düzenini bozup sıfırdan başladığı için evet çok çok zor... fakat neden yok öyle bir dünya? sırtını birbirine dayayıp ayakta durulamaz mı?

Ben mi yanlış anlıyorum konuyu, öyleyse beni düzeltin lütfen? Bahsettiğiniz çift evli değil, evlilik gibi bir plan da söz konusu değil şu an için sadece aynı şehirde olabilmek için başka bir yere gidip yerleşip iş bulacaklar vs. Ben böyle anladım. Eğer evlenip gitmekten bahsediyorsanız çoğu çift yapıyor bunu zaten anormal bir durum yok. Ama benim anladığım gibiyse ilk sözümü tekrarlıyorum.

Çok film izlemişler herhalde , macera arıyorlar

Anne baba rızası almadan giderlerse geçinseler bile, araları bozulunca çalacakları bi kapı bulamazlar

Hayır evlenip gitmekten bahsediyorlar..

Çok film izlemişler herhalde , macera arıyorlar

Anne baba rızası almadan giderlerse geçinseler bile, araları bozulunca çalacakları bi kapı bulamazlar

Elbette anne baba rızası almadan kapıyı çarpıp çıkmayacaklar sadece başka yol bulamadıkları için aileleri de onay verirse bu şekilde hareket edecekler..

Çok sıkıntılı ve bol beklemeli bir dönem olur. Onun yerine evlilik çağına gelmiş kıza baskı yapmaktansa eşinin bulunduğu memlekete gitmesi sonra birlikte kurulu düzende elele verip çalışıp, şehir değiştirmek daha mantıklı değil mi?

Hayır evlenip gitmekten bahsediyorlar..

Evlenip gideceklerse, kızın babası nasıl damadın memleketine göndermiyor onu anlamadım? Herkes gidiyor mecburen, uyum sağlayamaz ne demek? Ailelerin desteği olmadan çok zor yine de. Hem iş dediğin de öyle ha deyince bulunmuyor, illa gideceklerse iş bulmadan gitmesinler bana kalırsa.

İşte kızın ailesi erkeğin memleketine göndermiyor, küçük bir şehir ve karışanı edeni çok olacağı için mutlu olamayacağına inanıyorlar. O şehirde iş imkanı da kısıtlı olduğu için, kızımızı ev hanımı olsun diye mi okuttuk diyorlar..

Evet iş bulmadan tabi ki olacak bir şey değil... Damadın memleketine göndermiyorlar çünkü kız hassas bi kız ve gideceği ortamda ezilmesinden de korkuyorlar... öle laf söz bilmeyen herkese höt höt cevap veremeyen bir kız. ailesi de endişe ediyor kızımızı orda oyuncağa çevirirler diye. damadın dengeyi kurması mühim tabi ama yaşanılan süreçte kızın daha söz bile olmadan ağzı yandı o ortamdan.

Anladım. Damat da kızın olduğu şehre gelemez diyorsun. O zaman ailelerle konuşup başka bir yere gidecekler, zor ama imkansız değil. Çok çift var ailelerinden ayrı şehirlerde yaşayan, özellikle mecburi hizmeti olup durmadan tayini çıkanlar.

Peki hayatınıza sıfırdan başlayacak olsanız hangi şehirde yaşamayı tercih ederdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…