Kendi çıkıp sen de çıkarsan boşanırız diyen eşe nasıl ders vereyim?

Bu durum o geri adım atmadan çözülmez çünkü bence haksız değilsiniz. Ben çıkarım sen çıkamazsın diyemez. Ben de dedirtmem ki zamanında buna benzer sebeplerden çok ağır kavgalar ettik. Ben kazandım 😁 Artık ikiniz de birbirimize bilgi vererek çıkıyoruz. Ama öyle haftada 3 akşam falan değil, haftada bir hatta kimi zaman ayda bir
Bana ne önerirsiniz yaşamış biri olarak bu durumda?

Bütün gün evde kocanızı beklediğinizi yazdığınız için çalıştığınızı düşünemedim ama bilseydim de yorumum farklı olmazdı. Eşiniz her Allah’ın günü çıkan biri değilmiş ki bir gün araya bir kez çıksa ne olurdu? Ömrünüz birlikte geçecek zaten bir akşamı da ayrı geçirebilirsiniz. Siz de kendinize plan yapın. Eşim o evdeyken çıksam kapıyı kilitler falan da yazmışsınız. Benim evlilik anlayışımın çok dışındasınız o yüzden empati yapamıyorum sanırım
Evet bişey olmazmş belki ama şu an durum bu birşeyler yaşandıktan sonra başa dönse herkes farklı davranır belki. Şimdi içinde bulunduğum durumda böyle diyen adam evdeyken çıksam bunu yapabilir diyorum eve benim de evlilik anlayışım dışında ama bu durumdayım ne yapayım?

Evlilikte izin alma durumuna bende çok karşıyım, eşler birbirine haber vermeli fakatt bende iki akşamda bir dışarda olmayı anlayamıyorum..Tabiki de herkesin kendine ait alanı olmalı, eşten ayrı zaman geçirmeye ihtiyacımız da var ama iki akşamdan birinde dışarı da olucaksa bu adam neden evlendi ki..Herşey dozunda olmalı diye düşünüyorum..Şu duruma gelmişsiniz iş inada binmiş gereksiz yere boşanma lafı atılmış ortaya, düşünüyorum ben olsam napardım? Sanırım o çıktığın da bende arada bir çıkar ama bu çıkışları sanki inadına değil de bu durumu çok önemsemiyormuş gibi yapar ve gelip onun geri adım atmasını beklerdim. Zaten dava açarsa da “ ben çıkarım sen çıkamazsın” zihniyetiyle boşanmayı haketmiş demektir..

Bana ne önerirsiniz yaşamış biri olarak bu durumda?
Ben geri adım atmadım, sonunda o anlayış göstermek zorunda kaldı. Bu kadar rest çektiyseniz dönmeyin, ağır bir kavgaya da hazır olun. Bizde çok şiddetli kavgalar sonucunda kabullenme gerçekleşti. Benim kadar gözünüz karaysa aynı tavırda devam edeceksiniz mecburen

Evlilikte izin alma durumuna bende çok karşıyım, eşler birbirine haber vermeli fakatt bende iki akşamda bir dışarda olmayı anlayamıyorum..Tabiki de herkesin kendine ait alanı olmalı, eşten ayrı zaman geçirmeye ihtiyacımız da var ama iki akşamdan birinde dışarı da olucaksa bu adam neden evlendi ki..Herşey dozunda olmalı diye düşünüyorum..Şu duruma gelmişsiniz iş inada binmiş gereksiz yere boşanma lafı atılmış ortaya, düşünüyorum ben olsam napardım? Sanırım o çıktığın da bende arada bir çıkar ama bu çıkışları sanki inadına değil de bu durumu çok önemsemiyormuş gibi yapar ve gelip onun geri adım atmasını beklerdim. Zaten dava açarsa da “ ben çıkarım sen çıkamazsın” zihniyetiyle boşanmayı
Evlilikte izin alma durumuna bende çok karşıyım, eşler birbirine haber vermeli fakatt bende iki akşamda bir dışarda olmayı anlayamıyorum..Tabiki de herkesin kendine ait alanı olmalı, eşten ayrı zaman geçirmeye ihtiyacımız da var ama iki akşamdan birinde dışarı da olucaksa bu adam neden evlendi ki..Herşey dozunda olmalı diye düşünüyorum..Şu duruma gelmişsiniz iş inada binmiş gereksiz yere boşanma lafı atılmış ortaya, düşünüyorum ben olsam napardım? Sanırım o çıktığın da bende arada bir çıkar ama bu çıkışları sanki inadına değil de bu durumu çok önemsemiyormuş gibi yapar ve gelip onun geri adım atmasını beklerdim. Zaten dava açarsa da “ ben çıkarım sen çıkamazsın” zihniyetiyle boşanmayı haketmiş demektir..
Evet devam edeceğim

Ben geri adım atmadım, sonunda o anlayış göstermek zorunda kaldı. Bu kadar rest çektiyseniz dönmeyin, ağır bir kavgaya da hazır olun. Bizde çok şiddetli kavgalar sonucunda kabullenme gerçekleşti. Benim kadar gözünüz karaysa aynı tavırda devam edeceksiniz mecburen
Aynen devam edeceğim o halde bakalım kavga mı edecek dava mı açacak yoksa umursamayacak mı

İzin olayı olmamalı ama iki eş içinde olmamalı. Tamam sizin çıkmak için izin iste talebiniz kötü olmuş ama kendi arkadaşları ile gezerken sizin evde oturmanızı beklemesi, hele hele ben izin almam ama sem alacaksın kafası bu evliliğin sonunu getirir zaten.

Evet bişey olmazmş belki ama şu an durum bu birşeyler yaşandıktan sonra başa dönse herkes farklı davranır belki. Şimdi içinde bulunduğum durumda böyle diyen adam evdeyken çıksam bunu yapabilir diyorum eve benim de evlilik anlayışım dışında ama bu durumdayım ne yapayım?

Konuşabilirsiniz bir şeyleri düzeltmek adına ama ona da yanaşmıyorsunuz. Aranızdaki meseleyi çözmeye çalışmak yerine inatlaşmaya götürürseniz daha beter olacak benden söylemesi

Siz niye inatlaştınız ki vay sen çıkarsan çıkarım diye bir duruma girip her o çıktığında çıktınız nasıl bu kadar laçkaya çevirip bir dışarı çıkmaktan boşanmayı konuşabiliyorsunuz?,karşılıklı restleşince ne oluyor ya da eşiniz iki kere çıkınca ne oluyor çok mu geç kalıyor eşiniz inatlaştığınız için böyle yapıyor yoksa karışmaz ve inadına arttırmış çıkmaları iki kere çıkması olay olmuş

yanlış anlamayın ama ben böyle şeylerin lisede bittiğini düşünüyordum ya. yani lisede değiliz ki dışarı çıkıcam kavgası yapıyorsunuz. böyle bir ilişkinin normal devam edeceğini de düşünmüyorum. hiç abartmıyorum yazın haftanın beş günü dışarı çıktığımda oluyor, ne yapıyorum ki onu düşündüm bir an. gidip arkadaşlarımla buluşup muhabbet edip geliyorum. iki taraf içinde diyorum evliliği niye ısrarla birbirinize zehir etmeye, özgürlüğünüzü kısıtlamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum pek böyle şeyleri.

Ben olsam inatlaşmam. Gitsin ne hali varsa görsün ama eve geldiğinde de o yokmuş gibi takılırım. Önemsemem. Sırf size inat gidiyor, umursamadığınızı gördüğünde dışarı çıkmanında bir önemi kalmayacak.

Biz sadece haber veririz birbirimize. Mesela az önce hafta içi bir gece arkadaşlarımla buluşacağım haberin olsun dedim. O da pazar günü arkadaşta maç izleyeceğiz demişti dün. Ben arkadaşlarım tatil planı yaptığımda sadece tarihi soruyorum falan. Birbirinizi kasmamayı öğrenince iki taraf da baskı altında hissedip soğumuyor evlilik bağından.

sizin durumda olmazdım çünkü inatlaşmazdım, kısasa kısasın faydası yok. Ama olmuş bir kere, artık tavrınızı sürdüreceksiniz ki bir daha ağzına boş yere boşanma lafı almasın artık.

Haklisiniz izin demeyelim de haberleşme hayatı paylaşmak için imzalar atıldı ise hem erkek hem kadinda bazi şeylerden mesul iki tarafında birbirini yok saymaya hakki yok .. kadin aksama dek ev is uğraşsın esini beklesin aci kahve içelim konuşalım desin koca da çıksın arkadaşa takılsın arada olur evet her zaman olamaz böyle bisey erkek nasil çıkıp gezme hakkına sahipse kadinda çıkıp gezme hakkına sahip kadin erkeğin hizmetçisi degil ..
Sorunuza gelince böyle biseyle karşılaşmadım karşılaşsam aynını yapardım .. ev otel değil ye iç yat gez gez yatmaya gel kadin evde cam önünde koca beklesin adalet mi bu. Çalışan bayan içinde aynı is stresini kocasıyla tatli sohbetle atmak ister ..

Herşey 2 hafta önce eşimin pazartesi iş çıkışı arkadaşlarıyla görüşüp çarşamba tekrar görüşmek istediğini söylemesiyle başladı. Ben de üst üste sık çıkmasını istemediğimden çıkamazsın diye tartıştım.O gün çıkmadı ama sabahına büyük bi öfke patlaması yaşadı.Cuma da hiç haber vermeden çıktı.Ben de madem öyleyse ben de çıkayım modunda o her çıktıgında ben de çıktım birgün ondan sonra eve geldim birgün dakika farkla eve girdik ve yeni gelmiş oldugumu gördü. Tabi bu da dün patlamasına neden oldu ben çıkarım ama sen ben her çıktıgımda çıkamazsın, ben çocuk gibi izin istedim kıymetini bilmedin şimdi istediğim zaman çıkarım sen çıkamazsına geldi olay ve bugün yine çıktı. Ben de çıkıyorm o zaman deyince ayrılma boşanma kelimeleri kullandı ben de resti çektim. Hemen aç dava öyleyse böyle ben bu avam düşünceleri çekemem sen arkadaslarınla üst üste çıkarsan ben de çıkarım karısamazsın dedim.Olay inat meselesi oldu.
Dava açacağını pek sanmıyorum.Ancak bu şekilde de çok yalnız hissediyorum konusmuyoruz kendi de yanaşmıyo ben de.Nasıl çözebilirim bu durumu?
Bu ne böyle çocuk gibi .İkimizde çocuk moduna geçmişsiniz.Bu moddan çıkmak en iyisi

Siz niye inatlaştınız ki vay sen çıkarsan çıkarım diye bir duruma girip her o çıktığında çıktınız nasıl bu kadar laçkaya çevirip bir dışarı çıkmaktan boşanmayı konuşabiliyorsunuz?,karşılıklı restleşince ne oluyor ya da eşiniz iki kere çıkınca ne oluyor çok mu geç kalıyor eşiniz inatlaştığınız için böyle yapıyor yoksa karışmaz ve inadına arttırmış çıkmaları iki kere çıkması olay olmuş
O hergün çıkarken evde de oturamazdım birşeyler yapmalıydım

Haklisiniz izin demeyelim de haberleşme hayatı paylaşmak için imzalar atıldı ise hem erkek hem kadinda bazi şeylerden mesul iki tarafında birbirini yok saymaya hakki yok .. kadin aksama dek ev is uğraşsın esini beklesin aci kahve içelim konuşalım desin koca da çıksın arkadaşa takılsın arada olur evet her zaman olamaz böyle bisey erkek nasil çıkıp gezme hakkına sahipse kadinda çıkıp gezme hakkına sahip kadin erkeğin hizmetçisi degil ..
Sorunuza gelince böyle biseyle karşılaşmadım karşılaşsam aynını yapardım .. ev otel değil ye iç yat gez gez yatmaya gel kadin evde cam önünde koca beklesin adalet mi bu. Çalışan bayan içinde aynı is stresini kocasıyla tatli sohbetle atmak ister ..
Teşekkürler aynı düşünüyoruz🙏🏻

yanlış anlamayın ama ben böyle şeylerin lisede bittiğini düşünüyordum ya. yani lisede değiliz ki dışarı çıkıcam kavgası yapıyorsunuz. böyle bir ilişkinin normal devam edeceğini de düşünmüyorum. hiç abartmıyorum yazın haftanın beş günü dışarı çıktığımda oluyor, ne yapıyorum ki onu düşündüm bir an. gidip arkadaşlarımla buluşup muhabbet edip geliyorum. iki taraf içinde diyorum evliliği niye ısrarla birbirinize zehir etmeye, özgürlüğünüzü kısıtlamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum pek böyle şeyleri.
Haftada o kadar gün dışarı çıkan insan neden evlenir ki? Benim aklım almıyor

Ben olsam inatlaşmam. Gitsin ne hali varsa görsün ama eve geldiğinde de o yokmuş gibi takılırım. Önemsemem. Sırf size inat gidiyor, umursamadığınızı gördüğünde dışarı çıkmanında bir önemi kalmayacak.
Çok sıkıldım ama biryere de çıkmazsam tüm gün evde

Biz sadece haber veririz birbirimize. Mesela az önce hafta içi bir gece arkadaşlarımla buluşacağım haberin olsun dedim. O da pazar günü arkadaşta maç izleyeceğiz demişti dün. Ben arkadaşlarım tatil planı yaptığımda sadece tarihi soruyorum falan. Birbirinizi kasmamayı öğrenince iki taraf da baskı altında hissedip soğumuyor evlilik bağından.

sizin durumda olmazdım çünkü inatlaşmazdım, kısasa kısasın faydası yok. Ama olmuş bir kere, artık tavrınızı sürdüreceksiniz ki bir daha ağzına boş yere boşanma lafı almasın artık.
Ooo siz baya ayrı tatillere falan gidiyorsunuz sanırım baya aşmışsınız öyle değil bizde durumlar

İzin alınması saçma, bir hafta üst üste 2 gün çıktı diye tribe girilmesi saçma (denk gelmiştir belki gelecek hafta hiç çıkmayacak), tüm gün kocayı bekleyip ona odaklı yaşamak saçma ve boğucu….

Yani insan kendine stres yaratıp, mutsuz olmak istiyorsa böyle davranabilir.

Back
X