kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

kadina ne demisler abartmayin ALLAH ASKINA...
kendi acinizdan hakli olabilirsiniz ama herkes bir degil,sizin kayinvalideniz huysuz olabilir ama bu konudaki kayinvalidede ben pek suc bulmadim dogru olan neyse onu soylemis,
dinlenmek hakki olabilir ama zaten 2 hafta ailesinde kalmis yeterince dinlenmis 2-3 gunluk islede kimse olmez

Son düzenleme:
insan iyiliği içinden geliyorsa yapar zorlamayla iyilik mi olur?
bir insan kayınvalidesine iyilik yapmak istemiyorsa onu horlayamayız değil mi helede kocasına gelinini çekiştiren ay bir sürü iş vardı gitti yardım etmedi diyen kayınvalideye ben kılımı kıpırdatmam...

gelinle kayınvalide o zaman karşılıklı beklentiye girmesinler...

İyi de, k.valide bu kizcagizi 1 kez dahi aramamis. Simdi isi dusunce gelin, gelin diyor. Madem oyle iletisim konusunda daha hassas olsaydi. Butun kis aramamis simdi yana yakila oglunu dolduruyor.

Kimse kusura bakmasin ama kadin resmen kendine hizmetci ariyor.

gelin kayinvalideyi kac kez aramis acaba

ee bu işler böyledir sen annene gidersin bak annesinde çok kalıyor bizde az kalıyor ama insan nerde rahat ediyorsa orda olmalı ,çalışan insansın dediğin gibi gelinleri var diye akıllarına gelip onlar sana yardımcı oluyormu ki olmak zorunda değiller aynı şekilde sende değilsin .benim eşim benim ailemi ne arar ne sorar nede koşuşturur ben ona rahmen elimden geleni yaparım aileisne karşı ama yapıncada suçlu olurum bugün ki aklım olsa bende misaifr gibi gider misafir gibi gelirdim.

ama senin durumunda olsaydım ben ailemin yanında kalıp birde üstüne üstük o evde iş düğün var ise bende gidip gelmiyorsam çok olay olurdu başta eltimler benden çalıştığım halde kendi işime yetişemiyorum onalra yetişmemi bekliyorlar ama bana yetişen yok bizde başta kayınvalideden önce eltiler ayaklanır ama tınnnn hiç gidip gelmiyorum.

sana gelincede canım böyle şeyler göze batar dengeyi sağlmak lazım, en azından düğün üzeri 1,2 gün gidebilrisin

Annenizin evinde hiç iş yapmıyor musunuz acaba... Her şey ayağınıza mı geliyor :44::44::44:

ozaman kayınvalidede gelinden iş beklemesin, gelinlerde kayınvalide anlayışı aman kızım demesini beklemesin madem

Ben gelip içinden yapmak gelmiyorsa gelsin yapsın diye oğluma söyleyemem, işe çağırıyor diye laf ettireceğime, arkamdan konuşturacağıma yapabildiğim kadarını yaparım olur biter...
Ki sert konuşmama rağmen, eşimin ailesinin yanına gidince işten kaçmadım,ağır hasta olduğum zamanlarda bile hastayım deyip yatmadım yapabildiğimi o halimde becerebildiğim kadarını yaptım, yaşlı kadın yorulmasın dedim.... Düğünleri oldu kendi öz kardeşlerinden daha ço kkoşmuşumdur belki...
Gene ortam olsun gene yaparım, ama içimden gelmiyorsa da kılımı kıpırtdatmam, kimse de bana niye yapmıyor diyemez...
Yaparım çünkü benim yapım böyle, birileri iş yaparken, kızgın da olsam, o ortamdan hoşlanmasam da kalkar yaparım, oturamam...
Kul bilmezse Allah bilir derim....
Çevremden bir kişinin yanında da ben de şunu şunu yapmıştım demedim demem de...
Sadece burnundan kıl aldırmamakla alakası yok onu açıklamak için söyledim....
Ancak başkaları böyle düşünmüyor diye de onları suçlayamam....
Huyu böyleyse ne yapacaksın, sevmiyor gidip yapmayı belki, tekken kalmaktan haz almıyor belki, ne yapılabilir, bunun için kimsenin ona kızmaya hakkı yok ki???

Son düzenleme:

Kayınvalide olmak kadar zor bir iş ben anladım.

Kayınvalide sık ararsa her gün arıyor deniyor huzur bozmaya çalışıyor,aramazsa iş için aradı hizmetçi yerine koyuyor oluyor.

zorundamıııııı? hayır değil. ne yani nerde ne kadar kalınacağı kocayla kayınvalidenin tekelindemi? bütün yıl çalış didin. annende yok 2 hafta fazla kaldın yok 3 çay fazla götürdün yok bizi adamdan saymadın yok hizmet et. biz gelin aldık.

bu forumda gelinler kayınvalidem şunu yapmadı bunu yapmadı diye dertlenince, yapmak zorunda değil onamı sordunda evlendin diyor herkeste, niye böyle konulara gelince biz gelin aldık. yapacak edecek hizmette kusur olmaz oluyor anlamıyorum.

kocan çok abartmış yaptığı yanlış aramamak falan. ama seni belki kayınvaliden düğün arefesi ailenin gelini olarak orada görmek istiyordur hem düğün hazırlığı hem de yardım için bunda bir kötülük yok bence gidip biraz da onların gönlünü alıp tekrar ailenin yanına gelmen daha uygun olurdu sanki

ya bende suna anlam veremiyorum..

neden kayinvalideler kizlari yerine koyduklari gelinlerini karsilarina alip güzelce konusmak yerine,

hemen ogullarina olanlari anlatip yapilmasi gerekenlerin talimatini verirler..

neden bi gelin kaynana güzelce oturup konusamaz..

sen orda 4 gün kalmissin sana deseydiya kizim annenlerde kaldiktan sonra yine gel

sana ihtiyacim var..böyle konussun cigerimi yesin yani..

ama esinde pek masum degil, nevar hemen cocuk gibi küsüpte senin tepeni iyice attiracak??

gelin kayinvalideyi kac kez aramis acaba

bu konu da ayrı bi konu..ben görev yaptıgım yerdeyken haftada ıkı kere arıyordum nasılsınız dıye..hatta son zamanlarda çok agrıma gıttı benı merak etmıyorlar dıye telefonda dedım ben sıze cok darılıyorum hıc merak etmıyorsunuz ben napıyorum burda dıye hep ben arıyorum dedım.telefonumum sarjı bozuk ev telefonundan cep aranmıyor bi sürü cevap aldım..ki bana göre merak eden her şekilde arar..eşime de anlattım o da annesini kardeşlerini aramış ben yokum sahip çıkmıyorsunuz eşime diye...o zamandan beri bi kez aradı ailemin yanındayken orda izni uzattın dedi bana..inanın yapılacak işten gocunmam ama benım gorev yaptıgım köyü geldi eşim gördü nasıl sıkıntı cektigımi...diğer eltimi de kaynım göndermıyor ev hanımı olduğu halde ramazanda yorulur dıye...acıkcası hem içimden gelmıyor eşime beni kötüledikten sonra hem de aylarca köydeydim suyun bile olmadığı kendi evimde rahatca ramazan gecırmek ıstıyorum...
en olmadı dugune 1 hafta kala gıderım....sıze bı sorum daha olacak benı kendı yerınıze koyun eşiniz yanınızda yok görev yaptıgınız yerdesınız bayram oluyor bayramda eşinizin ailesine mi gıdersınız kendi ailenize mi çok merak edıyorum..

Bi kere gelin aldık ne demek?

inek falan mı almışlar?

bu zamanda yok gelin aldık verdik bunu duysam kocamın benden çekeceği olur...

Hamilesiniz sanırım allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin... Hamile olduğunuz için özellikle sormak istedim yaşlandığınızda çocuğunuzdan hiç bir beklentiniz olmayacak mı acaba... Çocuğunuz bütün sene çalışıp didiniyor diye senelik izninde yataktan dışarı çıkarmayacak mısınız? Her şeyi geçtim ikinci çocuğunuzun düğününde büyük çocuğunuzdan yardım beklemeyecek misiniz? Kardeşi evleniyor diye yardım etmek zorunda olmayacak mı büyük çocuğunuz? Her şeyi kendiniz yapabilecek misiniz yaşlandığınızda

Son düzenleme:
Bende konuda bahsi geçen kayınvalideye çok ısınamadım.
Eltinin niyeti hiç önemli değil,neticede kayınvalide oğlunu doldurmamış olsa,
bugün konu sahibi eşiyle tartışmamış olurdu.
Kimse kimsenin emir eri değil,canım isterse ve gerçekten ihtiyacı olduğuna inanırsam yardımcı olurum.
Ayrıca herşeyin başı iyi niyet ve samimiyet.
Gelin kayınvalide de bu samimiyeti görse,kendi annesinin yanında kaldığı kadar kalır,
elinden gelen yardımı da yapardı.
Arada ki dengeyi sen değil eşin kurmalıydı.
Annesinin gazına gelerek ''annemi istemeyeni ben hiç istemem''gibi saçma bir inada dönüştüremeliydi olayı.
Kayınvalideleri de çok korumuşluğum var ama bu konu da kayınvalide çok masum gelmedi bana.

Ben kendi adıma eğer kaynımın düğünü varsa tabii ki eşimin ailesinin yanına bir yardımım dokunurmu diye giderim .

biraz esin hakli bence dengeyi saglamalisin 2 hafta annenlerde kalmissin 4 gun kaynanlarda eviniz birlesik olsa dersinki tamam ama evinde ayri ayrica isleri varsa sende yardim etsen birsey kaybetmessin en azindan esinin hatri icin

ıı bencede tweety haklı ,,,sonucta esıt olmalı en azından 2 hafta aılenın yanında kalıosan 2 haftada kayınvalıdende kalmasın kı bıde dugun oldugunu ve ış yapmak gerekdıgını soyluyosun,bence yanlıs yapmıssın4 gun kalıp,,esınınde tepkı gostermesı dogal ama aılemı ıstemeyını bende ıstemem tavrı yanlıs,,
sonucta erkekler evlendıkden sonra bı bu olayları daha farklı degerlendırıolar,,

kendi acindan hakli olabilirsin ama esinin hatrina altan alip yapmalisin,
soruna gelecek olursak bayramda iki aileyede giderdim,
hem kendi aileme hem kayinvalidemlere ayrim yapmazdim yani:26:

İkisine de gitmeye yetmeye çalışırım.
Bayram bu sonuçta,eşim işlerinden dolayı gelemiyor diye gitmemezlik yapmam.
Ayrı yerlerde galiba ailenizle kayınvalideniz.
Ailenizin yanında zaten fazla kalıyorsunuz.Bunu asla yadırgamam,hakkınız.
Ama bayramda da bir gün annenizde kalıp iki gün eşinizin ailesinde kalabilirsiniz.
İşte orta yol bulunmalı.
Ama temizlik ve kayınvalidenizin eşinizi doldurması konusunda fikirlerim sabit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…