kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

mesaj sahibinin derdi ile sizin anlattıklarınızı arasında bir bağ yok.daha iyi okuyun mesajını.avukatı değilim ama ben oturuyum herkes çalışsın demiyor.ayrıca ben de kimin evine gidersem gideyim mutfağa girerim,yardım ederim,kös kös hizmet beklemem.hele hele anneme,kayınvalideme ne evimde ne de onların evinde bişey yaptırmak istemem,kendime yakıştıramam vicdanım elvermez.normali de bu.siz numune değilsiniz yani.

sabah 8.30 akşam 18.00 hatta cumartesi 8.30 öğlen 13.00 arası çalışıp, sonrasında kendi evinin temizliğini ütüsünü çamaşırını gecenin 1lerine 2lerine kadar yetiştirmeye çalışan insanlarla bir tutmuyorsunuz değilmi kendinizi. yoksa bizde kendimizi eksikmi hissetmeliyiz...

numuneyim yazmamıştımolması gereken bu zaten.ama nedense kaynanaya yapılanlar sadece hizmetçilik olarak yorumlanıyor.üstelik ben konu sahibine değil alıntı yaptığım yorum için yazdım

bu kadar çalışırken gittiğiniz süre zaten kısıtlıdır ve yapabileceğiniz işte kısıtlıdır.amaç sadece yapılanları büyütmemektir
haaa ev hanımı olup sorun edenlerde az değil bu sitede

Bilmem.. Bende daha 9 aylık evliyim ve görümcemi istemeye geleceklerini duydum şimdiden heyecan bastı..

Eşim pek oralı değil ama ben diyorum kızlar ayrı bi telaşlı olur ben yardım ederim görümceme.. ( Çok samimi değilimdir ama güzel bir mesafemiz vardır eşimin ailesinin tümüyle )..

Güzel olaylar bunlar söz nişan düğün ve hazırlığı..

Böyle özel günlerde kimsenin çağırmasına gerek yok sen kendin düşünüp gitmelisin..

Benim hazırlıklarımda da ablalarım ( 3 ablam var ) can simidi oldular adeta.. Allah bin kere razı olsun..

Bu dönemlerde ki yardımlar hiç unutulmuyor , çok sevindim.. Ve görümcemi de sevindirmek isterim , kaynanamın azcıkta olsa yükünü almak isterim.. Çok insani paylaşımlar bunlar , gerek duygu gerekse birlik beraberlik..

Son düzenleme:
Kayınvalide olmak kadar zor bir iş ben anladım.

Kayınvalide sık ararsa her gün arıyor deniyor huzur bozmaya çalışıyor,aramazsa iş için aradı hizmetçi yerine koyuyor oluyor.

Zor degil aslinda.

Oglunu doldurmayacak. Haftada 1 veya 2 kez arayarak saygili, mesafeli ve hanim olacak.

Bu kadar.

Tabi ogluna cilginca asik degilse. Gerisi geline kalmistir.

valla dolduruşa gelmiş eşin ne yazıkki...
1 hafta fln kalsan herkesin gönlü olsa nasıl olur canım...
istememeni anlıyorum ama eşin iyice abartmış..
huzursuzluk çıkmasını istemiyorsan suyuna git derim...
tabi tercih senin..
allah yardım etsin...

numuneyim yazmamıştımolması gereken bu zaten.ama nedense kaynanaya yapılanlar sadece hizmetçilik olarak yorumlanıyor.üstelik ben konu sahibine değil alıntı yaptığım yorum için yazdım

arkadaşım olay iş güçten ziyade,üsluptur üslup bilmem anlatabiliyor muyum? bir deyiş vardır ne ka ekmek o ka köfte ya da ne tükürdün avucuma ne sıvayım yüzüne ya da genişletebilirz rüzgar eken fırtına biçer ne ekersen onu biçersin ..vs...benim kayınvalidem yok ama eşimi bebekliğinde beri teyzesi büyütmüş ona anne diyorum,o bana kızı gibi davranıyor ben de ona annem gibi davranıp kaynana gibi görmüyorum.herşey karşılıklı.sen yıl boyu gelinini arayıp sorma lütfedip bir telefoncuk bile olsa açıp merak etme ama kızın izni olunca işin de düştü ya efendim niye anasında o kadar kaldı da ben de bu kadar kaldı diye bir de ardından konuş. eşiyle de aralarına gir.o kayınvalide düşünceli,Allahtan korkan bir kul olsaydı oğluna ne olursa olsun bişey demezdi,eşlerin arasına nifak sokmak büyük günah,heleki bu senin yavrun ise daha rezalet.bencil insanlardan,empatiden yoksun vicdanlardan nefret ediyorum tahammül edemiyorum

senin yaşadıgın olayın benzerini evliliğimin 2.yılında yasadım.bende öğretmenim eşim 7-8 aylığına yurtdışına göreve gitmişti.annemle kaldım yanıma gelmişti7-8 ay evimde misafir gibiydim her işime koşmuştu.bu süre zarfında beni bigün bile aramayan eşim tarafı yaz tatilini yanlarında geçireceğimi ummuşlar.senin gibi gittim7-8 gün kaldım.annemim yanına gittim.kızılca kıyametler koptu.eşimle bi ara küs bile kaldık.sonunda aradı nerede rahat edersem orada kalacağımı söyledim.kaynanamlarda 2 kayın,kayınbaba rahat değilim dedim.annem zaten yalnız birbirimize arkadaş oldugumuzu söyledim.o gün karar aldık.bundan böyle herkes nerede tatilini geçirmek istiyorsa orada kalıyor.1 hafta eşimin ailesinin yanındayım geri kalan 15gün annemdeyim.eşimde tatilin basında 2gün sonunda beni almaya geldiğinde de 1günkalır kalmaz.güle oynaya döneriz evimize...her sene tatil zamanı bu sorunu yaşamak yerine aranızda başta konuşmanızda yarar var..kolay gelsin sna bu süreçler evliliği olumsuz etkiliyor maalesef....

eşinin konuşma tarzı hoş değil ama keşke kaynananın yanında 4 gün değilde daha fazla kalsaydın düğün varmış biraz yardımcı olsaydın belki böyle eşinle aran gerilmeyecekti.evlilik fedekarlık istiyor eşini seviyorsan bazı durumlara katlanacaksın canım orta yolu bulmazsanız evlilik çıkmaza girebilir

ev hanımları sizce hiç iş yapmayan sınıfınamı giriyor da küçümsüyorsunuz sizde tarlada çapada çalışanlara göre hiç iş yapmıyor gibi görüne bilirsiniz ..

Eşinin ailesi köyde yaşıyormuş. Tahmin edebiliyorum köydeki yaşantı ve işleri..Hele bir de kaynınızın düğünü varmış. Anlaşılan işleri başlarından aşkınmış. Haklı olarak da sizin de artık o ailenin bir parçası olarak yanlarında olmanızı istiyorlar. Bu yüzden de eşinize sizden dert yanmış ama eltinizin ve eşinizin tavrı çok çirkin. eltin ne olursa olsun bunu arayıp da size anlatmaması gerekirdi. Eşinizin de "ben değil sen gelinsin" gibi bir laf etmesi hoş olmamış. Bence en azından düğün sonuna kadar yanlarında olabilirsiniz.:26:

gitsende yapsanda yaranamassın zaten bu böyledir yanında kocanda yokken çok bile kalmışsın eşine dediğin gibi tatile gelmişsin çalışan birisin eşinin anlayış göstermesi gerekirdi hergün yaparsın bir gün yapamassın hepsi ziyan edilir hiç yapmassın bir küçük bişi yaparsın en iyisi sen olursun oyüzden kendini boşyere üzme derim bu kaynanaların gelinleri kullanmak isteme huyları nedir yahuu kendi kızları söz konusu olsa kıyamazlar yapma etme derler eşinin annesine saygıda kusur etmedikten sonra hiçbir mecburiyetin yoktur neye alıştırırsan onu kabullenirler eşinide bu şekilde alıştır birdahaki yaza beklentisi olmaz ama yaptıkça daha fazlasını beklerler işin içinden çıkamassın bide arkamdan kocama beni doldurcak bende gidip onlarda kalıp işlerini yapıcam yok öyle bişi herzaman mesafe iyidir vıcık vıcık olduğun kadar üzülürsün....

Kendi annende 2 hafta kalıp,kvdende 4 gün kalman olmamış ama..dengeyi kurman lazım,orası köy de olsa,iş çok da olsa vakit geçiricek bişi mutlaka bulunur.
sen böyle yapsaydın belki eşin sana bişi demicekti,sonra annesiyle konuşup çocuk bakma muhabbetleri fln da çıkmıcaktı.birazcık hatalısın canım

kendim aklıma geldi valla bende evlendim 1 ay sonra bir köye atamam olmuştu ,kayınvaldemden rica etmiştim 2 gün yanımda kalsın daha sonrasın da annem gelecek diye kalamama dedi bin tane bahane uydurmuştu,eee sonrasında ara tatile geldiğimde tüm tatili yanında geç,irmemizi istedi zaten yeni evliydik ve başka şehirlerde yaşıyorduk eşimle biz birbirimizi özledikmi evimi özledimmi hiç umurnda değildi..eşimde çok saftı o zamanlar annemi kırmayalım diyodu oysa sevgili annesi dilini dahi bilmediğim bir köyde beni yalnız bırakabilmişti...eşimle tartıştık tartışma uzamasın diye onun istediği olmuştu tatil biitti ben köyüme eşim kendi şehrine ...zaten uzaktı mesafe dönemde 5-6 zor geliyodu bense 1 senede 2 defa gitmiştim evime,sonra yaz tatili geldi annesi ameliyat oldu ben kaldım başında günlerce ,istemedim ama eşimin ısrarıyla ,oysa bakacak 2 kızı vardı,benden başka gelinide vardı..yaz tatilimde böyle rezil oldu..tayinim eşimin yanına geldi ve biz artık kaynanayla yakın şehirlerdeydik ya eşim her fırsatta alıp alıp götürüyodu annesine yemek yap ,evi topla,hatta eltimin çocuklarıyla ilgilen...eve geliriz kavga gürültü...baktım olmuyor ben 1 yıldan fazla sabrediyorum karşılığında takdir edilmek şöyle durun eşimin ailesi arkamdan konuşuyo...bende resti çektim ..bumuydu bana verdiğin sözler 5 yıl seni bunun içinmi bekledim millet balayına giderken ben senin ailenle ömrümü çürütmeye mecbur değilim dedim,eşimse ısrarla annesigilin yanına tayin istemek istiyodu,bende biter dedim,seçimini yap ,inanın gözüm bişey görmüyodu artık,hatta tanıştığımız güne lanet olsun demiştim...eşim seçimini yapmak durumunda kaldı, ama bunları anlatana kadar yıllar geçti...hamileliğim ve doğumumda eşimin ailesinin tavrını,umursamazlıklarını kendide gördü ondan sonrasında herşey benim istediğim gibi oldu ama 4 yılım gitti...SİZE TAVSİYEM GERİ ADIM ATMAYIN BU NE YA SEN TÜM SENE ÇALIŞ DİDİN SONRADA DİNLENMEK YERİNE ANASININ GÖNLÜNÜ HİZMETÇİLİĞİNİ YAP..YOK ÖYLE ŞEY..BEN ÇOK PİŞMANIM EŞİM KIRILMASIN DİYE,KAVGA ETMEYELİM DİYE HEP ONUN İSTEDİĞİ OLMUŞTU KEŞKE BİLDİĞİMİ OKUSAYDIM DA OLACAĞINA VARSAYDI ..HATTA İÇİMDE UKTE KALDI O YILLAR,NE BİR TATİL GÖRDÜM NEDE KENDİ EVİMDE OTURABİLDİM...3 YILDIR TAM İSTEDİĞİM GİBİ HERŞEY .eşiniz seçimini yapsın annesine hizmetçimi kendine eşmi almış bir düşünsün..hem siz kisenin çocuğuna bakmak zorundada değilsiniz,düğünlerini yapmakta....

cok zor ve hassas konular bunlar ya, gelin ne yapsa yanlis oluyor, kaynana da ne söylese yanlis oluyor :26:
sanirim böyle bir durumda benim esim de aynisini yapardi yani ortada dügün var git yardim et derdi annende kaldigin kadar kayinvalide evinde de o kadar kalacaksin derdi...

ama Allahtan öyle derdim yok...zaten tüm sene k.valide ile ayni sehirde ve yakinda oturdugumuz icin, tatilde az gördügüm anacugumun yaninda istedigim kadar kalabiliyorummm :)

hiç bir zaman kayınvalidenin evini temizlemeyi yemeğini yapmayı anlamadım anlamayacağım(hasta değilse tabi) kimsede benden isteyemez istemesinde ben kayınvalideye misafir gibi gelirim misafir gibi giderim o da bana öyle gelsin

eskiden kaldı gelin olup kayınvalide evi temizlemek o zaman herkes aynı evde yaşıyordu iş bölümü belki vardı belki yoktu ama gelin herşeyi yapardı şimdi ekonomık özgürlük var insanlar çalışıyorlar herkesın evı barkı yediği içtiği geçimi kendine ...

bazi yorumlar okadar banal ki ya anlamak elde degil , kadina neeee o ne ilgilendirir yil boyunca koyde yasa calis tatil olsun git kaynanaya hizmet et ya yok yaa bu kadar orumcek dusunce olamaz bunu onaylayan zavallilar,i bazen soruyorum insanlar bukadr geri dusuncelimi bu kadar dar bakislimi empatie yoksunu diye, kendini gelistirmemis insanlarin yorumu bence hic ciddiye bile almayan , kendinden odun verenlerin kisiligi kac yazar,,,,, bosverin istediginiz gibi kocaniz sizi trip yapiyorsa sizde tripin alasini yapin ayyyyy

siz haklısınız ama eltiniz kayınvalidenizin size söylediklerini yetiştiriyorsa sizin söylediklerinizi de kayınvalidenizi yetiştirir. dikkat edin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…