bende anneme derim,anne bana gelince dinlen,kendi evinde yaparsın,keyfine bak derimrahmetli kaynanama da aynen böyle davranırdım.
anneme de,kaynanama da gidince işlerini ben yaparım.hizmetçilik yaptığım hiç aklıma gelmemiştibenden büyükler iş yapıp bende oturacağım hiç aklıma gelmedi
aslında ben nereye gidersem yparım,gelinimize de,eltime de,arkadaşıma da.hizmetçilik ruhumda varmış demekki
bende anneme derim,anne bana gelince dinlen,kendi evinde yaparsın,keyfine bak derimrahmetli kaynanama da aynen böyle davranırdım.
anneme de,kaynanama da gidince işlerini ben yaparım.hizmetçilik yaptığım hiç aklıma gelmemiştibenden büyükler iş yapıp bende oturacağım hiç aklıma gelmedi
aslında ben nereye gidersem yparım,gelinimize de,eltime de,arkadaşıma da.hizmetçilik ruhumda varmış demekki
mesaj sahibinin derdi ile sizin anlattıklarınızı arasında bir bağ yok.daha iyi okuyun mesajını.avukatı değilim ama ben oturuyum herkes çalışsın demiyor.ayrıca ben de kimin evine gidersem gideyim mutfağa girerim,yardım ederim,kös kös hizmet beklemem.hele hele anneme,kayınvalideme ne evimde ne de onların evinde bişey yaptırmak istemem,kendime yakıştıramam vicdanım elvermez.normali de bu.siz numune değilsiniz yani.
gelin kayinvalideyi kac kez aramis acaba
sabah 8.30 akşam 18.00 hatta cumartesi 8.30 öğlen 13.00 arası çalışıp, sonrasında kendi evinin temizliğini ütüsünü çamaşırını gecenin 1lerine 2lerine kadar yetiştirmeye çalışan insanlarla bir tutmuyorsunuz değilmi kendinizi. yoksa bizde kendimizi eksikmi hissetmeliyiz...
Kayınvalide olmak kadar zor bir iş ben anladım.
Kayınvalide sık ararsa her gün arıyor deniyor huzur bozmaya çalışıyor,aramazsa iş için aradı hizmetçi yerine koyuyor oluyor.
numuneyim yazmamıştımolması gereken bu zaten.ama nedense kaynanaya yapılanlar sadece hizmetçilik olarak yorumlanıyor.üstelik ben konu sahibine değil alıntı yaptığım yorum için yazdım
bu konu da ayrı bi konu..ben görev yaptıgım yerdeyken haftada ıkı kere arıyordum nasılsınız dıye..hatta son zamanlarda çok agrıma gıttı benı merak etmıyorlar dıye telefonda dedım ben sıze cok darılıyorum hıc merak etmıyorsunuz ben napıyorum burda dıye hep ben arıyorum dedım.telefonumum sarjı bozuk ev telefonundan cep aranmıyor bi sürü cevap aldım..ki bana göre merak eden her şekilde arar..eşime de anlattım o da annesini kardeşlerini aramış ben yokum sahip çıkmıyorsunuz eşime diye...o zamandan beri bi kez aradı ailemin yanındayken orda izni uzattın dedi bana..inanın yapılacak işten gocunmam ama benım gorev yaptıgım köyü geldi eşim gördü nasıl sıkıntı cektigımi...diğer eltimi de kaynım göndermıyor ev hanımı olduğu halde ramazanda yorulur dıye...acıkcası hem içimden gelmıyor eşime beni kötüledikten sonra hem de aylarca köydeydim suyun bile olmadığı kendi evimde rahatca ramazan gecırmek ıstıyorum...
en olmadı dugune 1 hafta kala gıderım....sıze bı sorum daha olacak benı kendı yerınıze koyun eşiniz yanınızda yok görev yaptıgınız yerdesınız bayram oluyor bayramda eşinizin ailesine mi gıdersınız kendi ailenize mi çok merak edıyorum..
kendim aklıma geldi valla bende evlendim 1 ay sonra bir köye atamam olmuştu ,kayınvaldemden rica etmiştim 2 gün yanımda kalsın daha sonrasın da annem gelecek diye kalamama dedi bin tane bahane uydurmuştu,eee sonrasında ara tatile geldiğimde tüm tatili yanında geç,irmemizi istedi zaten yeni evliydik ve başka şehirlerde yaşıyorduk eşimle biz birbirimizi özledikmi evimi özledimmi hiç umurnda değildi..eşimde çok saftı o zamanlar annemi kırmayalım diyodu oysa sevgili annesi dilini dahi bilmediğim bir köyde beni yalnız bırakabilmişti...eşimle tartıştık tartışma uzamasın diye onun istediği olmuştu tatil biitti ben köyüme eşim kendi şehrine ...zaten uzaktı mesafe dönemde 5-6 zor geliyodu bense 1 senede 2 defa gitmiştim evime,sonra yaz tatili geldi annesi ameliyat oldu ben kaldım başında günlerce ,istemedim ama eşimin ısrarıyla ,oysa bakacak 2 kızı vardı,benden başka gelinide vardı..yaz tatilimde böyle rezil oldu..tayinim eşimin yanına geldi ve biz artık kaynanayla yakın şehirlerdeydik ya eşim her fırsatta alıp alıp götürüyodu annesine yemek yap ,evi topla,hatta eltimin çocuklarıyla ilgilen...eve geliriz kavga gürültü...baktım olmuyor ben 1 yıldan fazla sabrediyorum karşılığında takdir edilmek şöyle durun eşimin ailesi arkamdan konuşuyo...bende resti çektim ..bumuydu bana verdiğin sözler 5 yıl seni bunun içinmi bekledim millet balayına giderken ben senin ailenle ömrümü çürütmeye mecbur değilim dedim,eşimse ısrarla annesigilin yanına tayin istemek istiyodu,bende biter dedim,seçimini yap ,inanın gözüm bişey görmüyodu artık,hatta tanıştığımız güne lanet olsun demiştim...eşim seçimini yapmak durumunda kaldı, ama bunları anlatana kadar yıllar geçti...hamileliğim ve doğumumda eşimin ailesinin tavrını,umursamazlıklarını kendide gördü ondan sonrasında herşey benim istediğim gibi oldu ama 4 yılım gitti...SİZE TAVSİYEM GERİ ADIM ATMAYIN BU NE YA SEN TÜM SENE ÇALIŞ DİDİN SONRADA DİNLENMEK YERİNE ANASININ GÖNLÜNÜ HİZMETÇİLİĞİNİ YAP..YOK ÖYLE ŞEY..BEN ÇOK PİŞMANIM EŞİM KIRILMASIN DİYE,KAVGA ETMEYELİM DİYE HEP ONUN İSTEDİĞİ OLMUŞTU KEŞKE BİLDİĞİMİ OKUSAYDIM DA OLACAĞINA VARSAYDI ..HATTA İÇİMDE UKTE KALDI O YILLAR,NE BİR TATİL GÖRDÜM NEDE KENDİ EVİMDE OTURABİLDİM...3 YILDIR TAM İSTEDİĞİM GİBİ HERŞEY .eşiniz seçimini yapsın annesine hizmetçimi kendine eşmi almış bir düşünsün..hem siz kisenin çocuğuna bakmak zorundada değilsiniz,düğünlerini yapmakta....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?