Bi kere gelin aldık ne demek?
inek falan mı almışlar?
bu zamanda yok gelin aldık verdik bunu duysam kocamın benden çekeceği olur...
amma carpitiyorsunuz haaa inanamiyorum
bu konu da ayrı bi konu..ben görev yaptıgım yerdeyken haftada ıkı kere arıyordum nasılsınız dıye..hatta son zamanlarda çok agrıma gıttı benı merak etmıyorlar dıye telefonda dedım ben sıze cok darılıyorum hıc merak etmıyorsunuz ben napıyorum burda dıye hep ben arıyorum dedım.telefonumum sarjı bozuk ev telefonundan cep aranmıyor bi sürü cevap aldım..ki bana göre merak eden her şekilde arar..eşime de anlattım o da annesini kardeşlerini aramış ben yokum sahip çıkmıyorsunuz eşime diye...o zamandan beri bi kez aradı ailemin yanındayken orda izni uzattın dedi bana..inanın yapılacak işten gocunmam ama benım gorev yaptıgım köyü geldi eşim gördü nasıl sıkıntı cektigımi...diğer eltimi de kaynım göndermıyor ev hanımı olduğu halde ramazanda yorulur dıye...acıkcası hem içimden gelmıyor eşime beni kötüledikten sonra hem de aylarca köydeydim suyun bile olmadığı kendi evimde rahatca ramazan gecırmek ıstıyorum...
en olmadı dugune 1 hafta kala gıderım....sıze bı sorum daha olacak benı kendı yerınıze koyun eşiniz yanınızda yok görev yaptıgınız yerdesınız bayram oluyor bayramda eşinizin ailesine mi gıdersınız kendi ailenize mi çok merak edıyorum..
Buraya yazmayalı aylar oldu..bu süre zarfında evlendim evlendikten bir ay sonra öğretmen olarak atamam çıktı evımızde 1 ay evlı kalabıldık..esım görev yaptıgım yerde bi süre yanımda kaldı..şimdi ben yaz tatilindeyim.eşimde işi dolasıyla yurt dışında şuan...tatile girince iki hafta evımde kaldım sonra eşimin aılesının olduğu sehre gittim orda da 4 gün kaldım..şimdi 2 haftadır kendi ailemin evindeyim yarın kendi evime geçicem kızkardeşimle ramazanı evimde geçireyim diye ..geçenlerde eşim aradı annemın yanında da bıraz kalırsın dedı ben de oraya sıgamadıgımı sürekli iş yaptıklarını(köydeler) söyledim..benim görev yerim zaten ücra bi köy oralarda aylarca kaldım tatile geldim ben falan dedım...o da ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin mecbur gideceksin ben annende kalmana bı sey demıorum ama dengeyi kuracaksın dedı kavga ettık kapattı telefonu benden sonra annesini aramış sanırım.. kayınvalidemin yanında kalan eltimden duydugum kadarıyla kayınvalidem eşime telefonda beni kesmiş buraya geldi 4-5 gün kaldı kaçtı annesinin evini beklıyo dıye beni kesmiş kayınvalidem .. Gelse burda çocuklara bari baksa iş çok ((bayramdan sonra düğünü var kaynımın)) ev de temızlencek falan demıs bunları bana eltım anlattı... eşimde o günden beri aramıor benim annemi istemeyeni ben hiç istemem dedi,, defalarca ifade ettim annene lafım yok ben zaten köyde çalısıyorum bayramda annenin yanına gııdıcem zaten diye ama kavga ettik....ben mi hata yapıorum sorun nerde anlamadım..kavınvalidem ben görev yerimdeyken bi kere bile merak edip aramadı şimdi mi gelini olduğum aklına geldı çıldırmak üzerim....kendi ailemde kalmak evlenince niye bu kadar sorun oluyor anlamıorum...
Ehe ehe....
Ben oğlan aldık diyorum, nüfusuma geçirdim diyorum, kendimi rahatlatıyorum, soyadım belli kütüğüm belli halbuki ama işte gönül rahatlatması....
Espri bir yana ben o aldım verdim laflarından hoşlanmıyorum, ne gelin alınsın ne oğul...
Meta değiliz ki biz, aileye yeni biri katıldı dense daha şık olur tabi....
Ayrıca eşim olmasa yanımda, katı bir tip olmama rağmen, büyüktür hürmet gerekir diye, gider bir buket çiçek yaptırır kayınvaldieme, bir de çikolata yaptırır giderdim uzaksa aramız 1 gece de kalırdım...
Çiçekten çok çabuk yumuşadığım için kadınlar üzerindeki etkisine inanırım, oyüzden aradaki buzları çözebileceğini düşünüyorum....
bu konu da ayrı bi konu..ben görev yaptıgım yerdeyken haftada ıkı kere arıyordum nasılsınız dıye..hatta son zamanlarda çok agrıma gıttı benı merak etmıyorlar dıye telefonda dedım ben sıze cok darılıyorum hıc merak etmıyorsunuz ben napıyorum burda dıye hep ben arıyorum dedım.telefonumum sarjı bozuk ev telefonundan cep aranmıyor bi sürü cevap aldım..ki bana göre merak eden her şekilde arar..eşime de anlattım o da annesini kardeşlerini aramış ben yokum sahip çıkmıyorsunuz eşime diye...o zamandan beri bi kez aradı ailemin yanındayken orda izni uzattın dedi bana..inanın yapılacak işten gocunmam ama benım gorev yaptıgım köyü geldi eşim gördü nasıl sıkıntı cektigımi...diğer eltimi de kaynım göndermıyor ev hanımı olduğu halde ramazanda yorulur dıye...acıkcası hem içimden gelmıyor eşime beni kötüledikten sonra hem de aylarca köydeydim suyun bile olmadığı kendi evimde rahatca ramazan gecırmek ıstıyorum...
en olmadı dugune 1 hafta kala gıderım....sıze bı sorum daha olacak benı kendı yerınıze koyun eşiniz yanınızda yok görev yaptıgınız yerdesınız bayram oluyor bayramda eşinizin ailesine mi gıdersınız kendi ailenize mi çok merak edıyorum..
herkes cok nazik degilki nerden bilsinler aileye yeni biri katildi demeyi herkes luks modern degil,
adamlarin o niyetle soylemedigi belli aldik verdik lafini,
kendi kendimizi huylandiriyoruz zorla,
dun bi konuda bi arkadasin yazdigi gibi kayinvalide yagmur yagdi dese gelinler aha bana ordek dedi diyor
ben şeyi anlamadım
neden kayınvalideniz derdini size doğrudan söylemiyor "yardıma ihtiyacım var gel" demiyor da eşinizi dolduruyor.
düğüne 1 hafta kala gidersiniz dediğiniz gibi. 10 gün filan kalır yardımcı olur dönersiniz. 1 haftada da epey yardım edilir herhalde.
eşiniz de uzaktan arayıp arayıp sallayacağına bence biraz da kibar dille rica etsin sizden.
nasılsa öğretmensiniz eylüle kadar annenizde kalırsınız. kayınvalidenizde de biraz kalmanızın sakıncası olmaz herhalde
canım, çok üzüldüm eşinin böyle anlamsız tavırlar sergilemesine. bence sen pembe bir yalan söyle, hastalanıver(allah korusun) eşine de ki gideceğim tmm, bunan önce bryerlerinin ağrıdığından faln bahset. sonra gitmek üzereyken hastalanıver. k.validenle de aranı iyi tut, de i annecim gelmeyi çok istiyorum, size yardımım olurdu hem ama çok hastayım falan de.
benim kuzenimin eşi, ne zaman dayımlara gelecek olsalar bildiğin hastalanırdı, çocuk olunca da nasıl oluyosa gelirler yemek yenilir sonra çocuk ağlamaya başlar susmazdı, kuzenimin eşi çocuk durmuyor canm yerini yadırgadı hasta olacak diye bir ağlama hali bir bakarsın vınnn gitmiş bunlar. ve kuzenim de senn eşin gibi sürekli, annesine gidilsin vs. i,steyen bir tip. ama eşi çok akıllı, herkese çok güler yüzlü tatlı dilli, canım aşkım der, inan hiç de yapmacık değil, hep onun istediği olur ve diğer gelinlere mum tutturan yengem onunla baş edemiyor
Hamilesiniz sanırım allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin... Hamile olduğunuz için özellikle sormak istedim yaşlandığınızda çocuğunuzdan hiç bir beklentiniz olmayacak mı acaba... Çocuğunuz bütün sene çalışıp didiniyor diye senelik izninde yataktan dışarı çıkarmayacak mısınız? Her şeyi geçtim ikinci çocuğunuzun düğününde büyük çocuğunuzdan yardım beklemeyecek misiniz? Kardeşi evleniyor diye yardım etmek zorunda olmayacak mı büyük çocuğunuz? Her şeyi kendiniz yapabilecek misiniz yaşlandığınızda
kendi ailenizde iş yapmıyor musun deniliyor ya benim annem bana iş yaptırmaz mesela. yorgunsun der dinlen der. çalışıyorsun evin de yapıyorsun yeter der. kayınvalide de öyle dese aman anne olur mu der iş yapılır. ama kayınvalide zorunluymuş gibi isterse benim içimden gelmez açıkçası.
bende anneme derim,anne bana gelince dinlen,kendi evinde yaparsın,keyfine bak derimrahmetli kaynanama da aynen böyle davranırdım.
anneme de,kaynanama da gidince işlerini ben yaparım.hizmetçilik yaptığım hiç aklıma gelmemiştibenden büyükler iş yapıp bende oturacağım hiç aklıma gelmedi
aslında ben nereye gidersem yparım,gelinimize de,eltime de,arkadaşıma da.hizmetçilik ruhumda varmış demekki
ben anlamiyorum ALLAH NASIP EDERSE yarin birgun erkek evlat sahibi olup kaynana olunca gelinden hic birsey beklemicekmisiniz yani iki yapilan isin lafimi olur :26:
bi yanlış anlaşılma var sanırım ben kendimi hizmetçi gibi hissetiğimden yazmadım bunları..kayınvalıdeme gıdınce oturmuyorum tabii ki,, kırıldığım nokta kayınvalidemin eşimi dolduruşa getirmesi (ailem sonuçta rahat ettiğim yer bura ve kendi evim demek ki) onca zaman merak etmeyıp aılemde kalıyorum diye beni eşime kesmesi..ben de arkamdan boyle konusuldugunu ogrenınce cabuk soguyorum bi de gercekten rahat edemıyorum orda bağ bahce işleri var evde eltim ve küçük çocukları var beni burnundan kıl aldırmıyor diye düşünebilirsiniz ama biraz kafamın rahat olmasını istiyorum bu tatilde..eylülde zaten sartların verdiği zorluk gurbet kafam hep dolu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?