kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

amma carpitiyorsunuz haaa inanamiyorum

Ehe ehe....
Ben oğlan aldık diyorum, nüfusuma geçirdim diyorum, kendimi rahatlatıyorum, soyadım belli kütüğüm belli halbuki ama işte gönül rahatlatması....
Espri bir yana ben o aldım verdim laflarından hoşlanmıyorum, ne gelin alınsın ne oğul...
Meta değiliz ki biz, aileye yeni biri katıldı dense daha şık olur tabi....

Ayrıca eşim olmasa yanımda, katı bir tip olmama rağmen, büyüktür hürmet gerekir diye, gider bir buket çiçek yaptırır kayınvaldieme, bir de çikolata yaptırır giderdim uzaksa aramız 1 gece de kalırdım...
Çiçekten çok çabuk yumuşadığım için kadınlar üzerindeki etkisine inanırım, oyüzden aradaki buzları çözebileceğini düşünüyorum....

bence kayınvalide bunu düşünememiştir hani nasılsa köyde çalışıyor köy hayatına adapte olmuştur ne var gelsin bizde de kalsın düğün olacak hem falan diye düşünmüştür.

bence özellikle düğün öncesi olduğu için kadın şöyle düşünüyodur düğünün hazırlığı sırasında çocuklarım çocuklarımın eşleri falan hep yanıbaşımda olsunlar, şenlikli olsun ortam diye düşünmüştür hem oğlu da yanında olmayınca gözleri ilk seni aramıştır bence.

ama dediğim gibi daha önce de eşinin tavrı çok çok yanlış sana dengeyi kur derken kendisi de ailesiyle senin aranda denge kurmalıydı ama uzakta olmasının payı da olabilir bu kadar agresif olmasında

canım, çok üzüldüm eşinin böyle anlamsız tavırlar sergilemesine. bence sen pembe bir yalan söyle, hastalanıver(allah korusun) eşine de ki gideceğim tmm, bunan önce bryerlerinin ağrıdığından faln bahset. sonra gitmek üzereyken hastalanıver. k.validenle de aranı iyi tut, de i annecim gelmeyi çok istiyorum, size yardımım olurdu hem ama çok hastayım falan de.
benim kuzenimin eşi, ne zaman dayımlara gelecek olsalar bildiğin hastalanırdı, çocuk olunca da nasıl oluyosa gelirler yemek yenilir sonra çocuk ağlamaya başlar susmazdı, kuzenimin eşi çocuk durmuyor canm yerini yadırgadı hasta olacak diye bir ağlama hali bir bakarsın vınnn gitmiş bunlar. ve kuzenim de senn eşin gibi sürekli, annesine gidilsin vs. i,steyen bir tip. ama eşi çok akıllı, herkese çok güler yüzlü tatlı dilli, canım aşkım der, inan hiç de yapmacık değil, hep onun istediği olur ve diğer gelinlere mum tutturan yengem onunla baş edemiyor

herkes cok nazik degilki nerden bilsinler aileye yeni biri katildi demeyi herkes luks modern degil,
adamlarin o niyetle soylemedigi belli aldik verdik lafini,
kendi kendimizi huylandiriyoruz zorla,
dun bi konuda bi arkadasin yazdigi gibi kayinvalide yagmur yagdi dese gelinler aha bana ordek dedi diyor

daha önce bir kaç konuda da yazdım.artık gelin alma devri bitti.2 kişinin evlenmesi var.her şey ortk alınıp ödeniyor,ayrı evde yaşanıyor
önceden gelinler aynı eve geldikleri için gelin alm varmış bana göre

Eşinin seni tam anlamıyla ailemi istemiyor şeklinde görmesini istemiyorsan gitmen gerekir....

ben şeyi anlamadım
neden kayınvalideniz derdini size doğrudan söylemiyor "yardıma ihtiyacım var gel" demiyor da eşinizi dolduruyor.
düğüne 1 hafta kala gidersiniz dediğiniz gibi. 10 gün filan kalır yardımcı olur dönersiniz. 1 haftada da epey yardım edilir herhalde.
eşiniz de uzaktan arayıp arayıp sallayacağına bence biraz da kibar dille rica etsin sizden.
nasılsa öğretmensiniz eylüle kadar annenizde kalırsınız. kayınvalidenizde de biraz kalmanızın sakıncası olmaz herhalde

Zaten tüm ikilikler bundan çıkıyor, araya birilerini aracı ve haberci koymaktan....
Herkes net olsun dünya daha güzel olsun.....

aaa yok bacım o yalanlarada karsıyım pembe beyaz farketmes,,,hem kuzenının hanımı bı fırsat bulup kacıo da ne oluyo kendısının ısı dusunce bakalım ne olacak o zman,,,
hem bu kadar da nazlı olmayak ya ,,,azcık calısmakla azcık hurmet etmekle boyun bukulmez bence,,
walla ben topraga ne ekersen onu bıcersın dıyenlerdenım,,,yaslandıgında sanada evladın aynısını yada hanımı aynısını yapsa ne hıssederdı kı acaba,,,dıme ama :))
benım kayınvalıdem yok kayınpederımlede aynı evdeyım,,,bebegı kaybedıp kurtaj oldugumda kayınpederım pırzola almıs gelmıs hanı yıyımde kan yapsın vucudum dıe ,,ben o halde hazır gelen etı pısırdım yedık,,he sımdık kımısıne gore burada kayınpederım dusuncesızlık ettı benım dınlenmem gerekırken ıs yaptım dıe ama olay oyle ,,o yuzden bakıs acısı onemlı,,,

ben olsam giderdim ama bi işe de elimi sürmezdimn temizlik babında ufak tefek yemek, bulaşık ucundan tutar geri dönerdim 1 haftalığına gidip hem eşinin gönlünü almış hemden kv çenesini kapatmış olursun, normalde aramasın işi düşünce gelin olduğu gelsin aklına, anlasın kıymetini bunun hastalığı var,ölümü var o gelinine annelik hissini vericek ki işi düştüğünde gelini de annesi gibi hizmetini yapıcak...

inşallah. evet bakın 28. haftamdayım giderek birde henüz doğum iznine çıkmamamın yorğunluğuyla ve işimin yoğunluğuyla gücüm azalıyor. kendimiz için değil, hayırlı bir nesil olsun diye dünyaya evlat getirme niyetindeyim Allah izin verirse.

gelin almak, gelin satın almak deyimleri hiçte hoş karşılayabileceğim deyimler değil malesef. ama bu artık erkek ailelerinin diline dolanmış öylede sürüp gidiyor. yardım istesin, canım desin, içten kızım ihtiyacım var desin canımı yesin. ama yapmak zorunda ne yahu. bu nedir. bakın sizde diyorsunuzki insan çocuğundan bişey beklemezmi... erkek anneleri çocuklarından değil hep gelinlerinden bekliyorlar. ama kızı sayarak değil. yapmak zorunda olduğunu var sayarak. heee ben yapmıyormuyum. artık sürekli dinlenme ihtiyacı hissetsemde elimden geleni yapıyorum. boş oturamıyorum yanlarında. söylemeselerde beklenti gözlerden okunur hep. anneme gittiğimde rahat ediyorum çünkü her lafının başında sen otur kızım oluyor. çünkü kız annesi bilir en iyi kızının halini.

kendi ailenizde iş yapmıyor musun deniliyor ya benim annem bana iş yaptırmaz mesela. yorgunsun der dinlen der. çalışıyorsun evin de yapıyorsun yeter der. kayınvalide de öyle dese aman anne olur mu der iş yapılır. ama kayınvalide zorunluymuş gibi isterse benim içimden gelmez açıkçası.

Kayınvalidenler 1 ay öncesindenev temizlemeye mi başlayacaklarmış?
hem annenlerin evinde değil kendi evinde kalacaksın ne var bunda
hem herkes kendi cocuğuna kendi bakacak.
ben senin yerinde olsam kv yi arar ramazanın son haftası geleceğini o zaman yardımcı olacağımı söylerdim.

bende anneme derim,anne bana gelince dinlen,kendi evinde yaparsın,keyfine bak derimrahmetli kaynanama da aynen böyle davranırdım.
anneme de,kaynanama da gidince işlerini ben yaparım.hizmetçilik yaptığım hiç aklıma gelmemiştibenden büyükler iş yapıp bende oturacağım hiç aklıma gelmedi
aslında ben nereye gidersem yparım,gelinimize de,eltime de,arkadaşıma da.hizmetçilik ruhumda varmış demekki

Walla bence sen haklısın bu zamanda gelin almak mı varmış herkes kendi işini kendi yapsın yapamıyosa kadın alsın..ev hanımı eltiniz gitmiyo siz niye gidesiniz annenize de gitmeyin artık evinizde oturun bence bayramda gidersin...

bi yanlış anlaşılma var sanırım ben kendimi hizmetçi gibi hissetiğimden yazmadım bunları..kayınvalıdeme gıdınce oturmuyorum tabii ki,, kırıldığım nokta kayınvalidemin eşimi dolduruşa getirmesi (ailem sonuçta rahat ettiğim yer bura ve kendi evim demek ki) onca zaman merak etmeyıp aılemde kalıyorum diye beni eşime kesmesi..ben de arkamdan boyle konusuldugunu ogrenınce cabuk soguyorum bi de gercekten rahat edemıyorum orda bağ bahce işleri var evde eltim ve küçük çocukları var beni burnundan kıl aldırmıyor diye düşünebilirsiniz ama biraz kafamın rahat olmasını istiyorum bu tatilde..eylülde zaten sartların verdiği zorluk gurbet kafam hep dolu..

ben anlamiyorum ALLAH NASIP EDERSE yarin birgun erkek evlat sahibi olup kaynana olunca gelinden hic birsey beklemicekmisiniz yani iki yapilan isin lafimi olur :26:

yaa siz hangi devirde yaşıyorsunuz Allah aşkına? Allah kimseye muhtaç etmesin ben değil gelinime,kardeşime dahi gel evimi temizle,şunu bunu yap demem herkes kendi işini kendi yapsın yaa.nedir bu etraftan habire bişeyler beklemek
benim kardeşim evlenmek üzere yani bir görümce adayıyım ama ne ben ne annem ne de diğer kızkardeşlerim gelinimizi gelin gibi görmeyiz,o da bizim kızımız kardeşimiz.gelin diye hiçbir şey yapmak zorunda değil kardeşimi mutlu etsin yeter,şimdiki zamanda insanlar kendi evinin işine zor yetişiyor.hastalık olmadıktan sonra herkes kendi işini yapsın.ayrıca ben de bir kayınvalide adayıyım erkek bebek bekliyorum hayırlısıyla.gelinimden güler yüz dışında hiçbişey beklemem bir de oğlumu mutlu etsin yeter,ona kızım muamelesi yaparım o da beni sevip sayarsa ne ala,beraber yeriz beraber kaldırırız ama gelin gelsin hep anasında durmasın kaynı evlencek br işin ucundan o da tutsun diye oğluma ona buna asla ve asla söylenmem,ne mecburiyeti var ya bana mı sordu kaynını everirken kızcağız??ileride kızım evlenip yuvasını kurduğu zaman bile ondan evime gelip bana hizmet etmesini beklemem çay koymak,masa hazırlamaktan bahsetmiyorum.kızım yapacağına temizlikçi tutarım.kız hem benim hemkendi evinin temizliğine mi baksın?bir de mesleği olup çalışacak o da var.kimse kimseye yük olmasın kardeşim bu zihniyetleri bırakın en yakınınızdan bile çok şey beklemeyin.peygamber efendimiz at üzerindeyken kamçısı düşünce yakınındakilerden isteyeceğine kendi atından inip kamçısını kendi almış.kimseye zahmet vermemek için..biraz ders alın ders..

ben hizmetçi yorumunu senin için değil,yapıln yorumlra göre yazmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…