kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

Bak bu olacak iş değil işte.Senin ailen 2. sınıf vatandaşmı ki onlarda sadece 2 gün kalıyorsunuz.Daha nişanlıyken seninle nasıl bu tavırda konuşuyor anlamadım.Madem o tavrını belli etti sende ya 5 er gün kalırız ikisindede yada ben annemde kalırım sende kendi annende kal ozaman de.

Senin ailen de onun ailesi olmuş oluyor o halde... O da bunu kabullensin.
Ona verilen emek de, size verilen ne peki?? Adil olması gerektiğini söyleyin.
Erkekler nedense eteklerindeki taşları nişandan sonra döker olmuş.
Kendilerini vazgeçilmez sanmalarına izin vermeyin. Sizin aileniz, siz evlendikten
sonra aileniz olmaktan çıkmıyor. Ayrıca kimsenin kimseyi aldığı verdiği yok.
Ben sırf bu anlayıştan nefret ettiğim için 'gelin alma' denen merasimi istemedim.
Biz aile kuruyoruz, kimse beni almıyor, ben de kimseyi almıyorum... Alışveriş
değil bu...

benim anlamadığımda,kaynanaya iş yapınca gelinler neden kendini hizmetçi yerine koyuyor:44:

İşi yaptığın kişiye bağlı Egem.
Seni iş yapmaya mecbur görüyorlarsa, iş yapmadığın zaman kötü gelin oluyorsan, o evin kızı değil '' gelin alma'' muhabbetleri arasında kayboluyorsan, eşine sadece iş yüzünden dolayı şikayet ediliyorsan kendini kullanılmış hissedersin.
Çünkü gönülden yapmazsın.

Çoğu bayanlar kendi evindede kendini hizmetçi olarak görür.
Çünkü eşi yaptığı işi görmez, yapmak zorunda olduğunu söyler, yapmadığı zaman küfürler havada uçuşur.

Önemsenmek insanı mutlu eder.
Eğer yaptığı yardımlar görünüyorsa, unutulmuyorsa bu hoş gelir insanın gönlüne.

Şimdi ben soruyorum egem, iş yüzünden kendi kızını k.validesi kocasına şikayet etse, aralarını bozsa o k.valide olan kız annesinin ne kadar hoşuna gider ?

Bazı k.validelerde kızına yaptırmadığı en ağır işleri gelinlere yaptırıyorlar, neden bu adaletsizlik ?
O da bir annenin evladı değil mi ?
..............

Konu sahibi arkadaşım, eşiniz konuşurken ağır konuşmuş. Oysa gönlünüzü alarak konuşsaydı eminim ki sizde işler farklı olurdu.
Fakat dengeyi sağlamalısınız evet eşinizin dediği gibi.
Zor zamanlarında ailesinin yanında olmanız en güzeli.
Gücünüz yettiği kadar iş yapar, yapadığınız zamanda tatlı dilinizle ortamı hoş tutarsınız.

Kısacası eşinizle bu aile konularında yüzgöz olmayacak şekilde ayarlayın birtakım zamanları.
Onun söylemesine müsade vermeyiniz.

benim kızım yok bilemem ama gelinimiz var.annem gelinimizden birşey istemez,isteyemez.her şeyi bizden ister.bir kere annem işten gelmiş,arkadan da gelinimiz oturmaya gelmiş.yemekler hazırmış,pirinci de ıslatmış pilav yapılacakmış.gelinimize yaparmısın demiş,o da vay efendim ben buraya iş yapmaya mı geliyorum,herkes işini kendi yapsın diye demediğini bırakmamışneyse allah büyük

O kişinin insanlığıyla ilgili sorunları varmış demek ki..
Yoksa dengeyi kuran bir aile varsa, sevginin ne olduğunu biliyorlarsa insan bir söz söylemeye bile kıyamaz ki.

Son düzenleme:

Ay bir de her ev hanımı için demiyorum kimse hemen üstüne alınmasın ama çalışan kadının halinden de anlamıyorlar. Kimse kusura bakmasın ailem beni 17 yıldır okutuyor dersanelere tonla para harcadılar benim için ben de yıllardır okuyorum üniversite bitti hala dersaneye gittim KPSS için bir yıl daha bir taraflaraımı yırttım kafa patlattım bunları ailem gidiyim izin günümde de kaynanamın evini siliyim süpüreyim diye yapmadı devir değişti artık yahu şunu kabullenin. Ayrıca çalışan kadın kendi evinin düzeninin zor sağlıyor bir de gidip kayınvalideciğinini işini mi görecek. Bir de artık bu düğün dernek zamanı nedense artık bayanlar da çalışıyor diye bu aileler hiç bir şeye el atmıyorlar her şeyi gençler yapıyor o zaman nerde gelenek görenek ayıp değil mi oğluna bir düğün bile yapmıyor bu kayınvalidelerde sonradan ben kayınvalideyim benim her işimi göreceksin biz ailemizden böyle gördük diye iş bitince piyasaya çıkıyorlar . İşlerine gelince devir değişti iki kişi çalışıyor her şeylerini kendileri yapsın ama diğer türlü gelenek görenek yok ya.

Benimde en sinir olduğum nokta;
gelinin iş yapması için çağrılması.gidince mutlaka yapacak ama özellikle
söylenmesi çok rahatsız verici bana göre.
nedemek gelse bari çocuklara baksa,işte çok ve evde temizlenecek...
herşeyin bir söyleniş tarzı vardır.rica edersin kızım gelsen sana ihtiyacımız var
yada seni özledik felan desen.gelin eşittir iş midir?

Evet şu bir gerçek ki bu bayanın huzuru olmayacak, zorla kayınvalidesinde kalsa da olmayacak, kalmayıp surat çekse de olmayacak. Ama kendi tavrı yüzünden değil, eşinin zihniyeti yüzünden, burada hakkını haklıya vermesi gereken eş. Eş ona "mecbursun" dedikçe itaat edip mutlu mesut mu olacak? Yoo yine olmayacak, mutlu olan konu sahibi değil kayınvalide ve eşi olacak. Ve olay burada kimin ne için yaptıığı değil, kendi isteğiyle yapıp yapmadığı. Bu bayanın içinden Allah rızası için yardım etmek gelmemiş. Ben bu yüzden suçlu çıkartılmasını kesinlikle doğru bulmam. O zaman mecburiyetten farkı kalmaz, bizim bahsettiğimiz "Allah rızası" da işin kılıfı olur ancak.

Ben her iki tarafa da eşit davranılması taraftarıyım. Her iki
ailede evlatlarını o veya bu şekilde bugüne getirmiş. Her
iki aile de aynı terazide, karşılıklı kefelerde eşit olursa
kimsenin başı ağrımaz gibi geliyor bana. Yalnız keşke kayınvaliden
seni arayıp sana deseydi kızım yardıma ihtiyacımız var gel
diye... Böylece sen kendini aileden biri gibi hissederdin,
gönlün olmuş olurdu.

Bir de yeni evliler bazen gaflete düşebiliyor, ailelerin bu durumda
anlayışlı olması, öğütler vermesi en makulu. Yaşın verdiği toyluk
var, zamanla öğreniyor insan.

Merhabalar bende nişanlıyım ve nişanlım askerde kısa dönem olarak. Bu süre zarfında haftada 1 kez de olsa gidip ziyaret ediyorum. Ayrıca çalışan bir bayanım.Yemeklerini hazırlıyorum, toparlanacak ne varsa yardım ediyorum. Çünkü annemlerden böyle gördüm. Kendimi asla kullandırtmam, ben istemeden bana yaptıramazlar bunu da biliyorlar. Ama elimde aşınmıyor. Hergün muhakkak 2 kelimede olsa nasılsınız, bir ihtiyacınız var mı diye arıyorum. Gönül olsun. Köle değilsiniz elbet kendi yuvanızı kurmuşsunuz ve kendi düzeninize alışkın olduğunuz bir yerde olmanız çok normal. Kayınvalidenizin evinde 4gün bence de çok az değil, siz saymışsınız zaten onları. Ama bence bazı şeyler hatır gönül işidir, kaynınızın düğünü için birşeylerin elinden tutmak bu kadar zor olmasa gerek. Ben sizin yerinizde olsam eşinizin ailesini yardımlarımla utandırırdım elbettki kendimi kullandırmadan. Ama sonuçta karar sizin...

bizde rabbimin izniyle cumartesi yola cikicaz bende almanyadayim kaynanayla birlite yasiyorum gecen arabada giderken ben dedim siz nerde kalirsaniz kalin ama ben uzunbi zamanimi annemlerde geciricem tabi kaynana kocan nerde sen orda dedi bende dedim ben zaten burda onunlayim eger turkiyedede onunla kalicaksam trye gitmenin ne anlami var burda kalalim ozaman esimde dedi anne hakli zaten ailesini gormek icin gidiyo diye sen ona bakma istedigin kadar kal arada bende gelir kalirim dedi bende istersen hepde kalabilirsin dedim zaten koyunede gitcez bazi durumlarda esin yada ailesinin anlamasi lazim

Öncelikle kırmızıyla işaretlediğiniz yerleri açıklayayım.Konu sahibinin eşi gibi adam derken agresif,hemen dolduruşa gelen adamlardan bahsettim.İkinci cümlede benim aile yapımı anlatıyor.Benim için eşimin benim aileme karşı kendi ailesi gibi davranması çok önemlidir.Saygısızlık yaparsa bana yapılmış bir harekettir bu,çünkü benim ailemle tek bağı benim.Bana değer veren adam benim aileme de değer vermek zorundadır.O yüzden kocam kardeşimin düğününe misafir gibi gelip giderse bu olayı büyütürüm.

Yazdıklarımda zaten eşine itaat etmesi gerektiğini yazmadım.Aksine şu saatten sonra gittiğinde itaat etmiş olacak.Keşke olayları bu noktaya getirmeden kocasının kardeşini benimseyip kendi gitmeye karar verseydi yardıma 1 hafta şu duruma düşmezdi dedim.

Kırmızı cümleleri bu bayanın konusu için değerlendirmiştim, dediğim gibi her ailenin yapısı farklıdır. Bu bayanın, eşinin kardeşini benimsemek için bir şans verip vermediğini bilmiyorum, ya da eşinin söylenme sebebinin kendi verdiği emekleri karısından da görememesi olup olmadığını da bilemiyorum. Ama gelin alma mantığından az çok çıkarımda bulunabiliyorum. Kayınvalidenin ise gelinini eşine şikayet ederek kendini benimsetmesi bir hayli zor. Bir konuda şikayet etmeden önce "herkesin" üzerine düşeni yapması dileğiyle diyorum.

Son düzenleme:
Konu sahibine dengeyi kurmalısın denilip duruyor,
lakin neden dengeyi kadın kurmak zorunda?
Bunu bana birisi açıklayabilir mi?
Algılayamıyorum ben...

Çünkü bana göre bu konumda dengeyi kurması gereken konu sahibinin eşidir!

Yuvayı dişikuş yapar bilmiyor musun?

Lakin buradaki "yuva yapıcı" gelin mi kayınvalide mi, orası biraz karışık.:44:

Düşüncesiz bencil erkeklerin neden o hale geldiğini sayeniz de öğrenmiş bulunuyorum bayanlar; Yani o erkekleri siz anneler böyle yetiştiriyorsunuz, kadının dünyaya geliş nedeni erkeğe ve ailesine hizmet etmek değildir.. Evet erkek temizlik yapamayabilir ama her insana göre de iş vardır mutlaka değilmi? Ama kimse damat tan yardım beklemez gelin olunca gönüllü hizmetçi olmak zorundasın ses edersen ahan da burda ki gibi linç edilirsin..

bu nasıl mantıkki sizin eşinizin kardeşi siz evlenirken yardımcı olduğunda kime yardımcı oluyor sanada yardımcı olmuş olmuyormu yardımcı olmayı kölelik olarak görüyorsanız siz kimseye yardım etmeyin kayınbiraderle kardeş aynı şey değil arada kan bağınız yok sadece erkek diye kötü gözle bakacak halide yok tamam evleniyorsunuz yuva kuruyorsunuz aman kimse karışmasın biz aile olduk diye hava atıyosunuzda biraz saygı gösterin düğün zamanıda yardımcı olmaya çalışan insanları tersleyip herşeye karışıyorlar diyosunuz insanlar kırılıp gidincede ahh ah ben evlenirken bir çöp almadılar diyosunuz

Son düzenleme:

iyimiş yeni doğn çocuk yermi seçer yaa fıtık var deseydi bari çocukta :)

evlilik gönüllü kölelik değildir...yahu kızı herkes bir yere çekiştirmiş ,gelin olan kişinin kendi benliği,kişiliği yokmu,nerede kalacağını,kalmak istediğini idrak edemez mi??
kayınvalide cahilce eşi dolduruyor adam ondan da cahilce davranıyor.
ramazanı evinde geçirmek istemesi kimse tarafından kabullenilemiyor...
bilmiyorum bu benim düşünce kimseden laf duymamak için kişiliğimden ödün veremem bunun adı da dengeyi kurmaksa...

Yeni gelin olunca da insan biraz yol yordam gösterilsin istiyor.
Hemen şikayet etmek niyeyse... Kaynana gayet kızını ara gibi
arayıp da arasa pek de güzel olurmuş bence. Ama ailece
geline yüklenme yoluna gidilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…