Buraya yazmayalı aylar oldu..bu süre zarfında evlendim evlendikten bir ay sonra öğretmen olarak atamam çıktı evımızde 1 ay evlı kalabıldık..esım görev yaptıgım yerde bi süre yanımda kaldı..şimdi ben yaz tatilindeyim.eşimde işi dolasıyla yurt dışında şuan...tatile girince iki hafta evımde kaldım sonra eşimin aılesının olduğu sehre gittim orda da 4 gün kaldım..şimdi 2 haftadır kendi ailemin evindeyim yarın kendi evime geçicem kızkardeşimle ramazanı evimde geçireyim diye ..geçenlerde eşim aradı annemın yanında da bıraz kalırsın dedı ben de oraya sıgamadıgımı sürekli iş yaptıklarını(köydeler) söyledim..benim görev yerim zaten ücra bi köy oralarda aylarca kaldım tatile geldim ben falan dedım...o da ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin mecbur gideceksin ben annende kalmana bı sey demıorum ama dengeyi kuracaksın dedı kavga ettık kapattı telefonu benden sonra annesini aramış sanırım.. kayınvalidemin yanında kalan eltimden duydugum kadarıyla kayınvalidem eşime telefonda beni kesmiş buraya geldi 4-5 gün kaldı kaçtı annesinin evini beklıyo dıye beni kesmiş kayınvalidem .. Gelse burda çocuklara bari baksa iş çok ((bayramdan sonra düğünü var kaynımın)) ev de temızlencek falan demıs bunları bana eltım anlattı... eşimde o günden beri aramıor benim annemi istemeyeni ben hiç istemem dedi,, defalarca ifade ettim annene lafım yok ben zaten köyde çalısıyorum bayramda annenin yanına gııdıcem zaten diye ama kavga ettik....ben mi hata yapıorum sorun nerde anlamadım..kavınvalidem ben görev yerimdeyken bi kere bile merak edip aramadı şimdi mi gelini olduğum aklına geldı çıldırmak üzerim....kendi ailemde kalmak evlenince niye bu kadar sorun oluyor anlamıorum...
Önemli olan iyi niyet zaten burda.Kadın kendine göre yardımını yapar,erkekte kendine göre.Ben kendi adıma kardeşim evlenirken eşimin benden daha fazla koşturacağından eminim,çünkü benim kardeşime de kendi kardeşleri kadar değer verir.Tabii ben de onun ailesi için kimse söylemeden yapmaya çalışırım.
benim anlamadığımda,kaynanaya iş yapınca gelinler neden kendini hizmetçi yerine koyuyor:44:
İşte mesele bu, her şey karşılıklı. Sizin eşiniz koşturur, siz de koşturursunuz. Eşiniz "bana ne" deyip otursa bile kayınvalidenizle aranız iyiyse hatırdan yine koşturursunuz.
Ama koca "gelin olmak veya olmamak" mantığında, yani "gelinsen mecbursun" diyor kadına. Kayınvalide de "annesine kaçtı" diye şikayet ediyor. Siz eşinize "damatsan mecbursun" der misiniz? ben demem, mecbur değil çünkü, keyfi bilir isterse yapsın isterse yapmasın. Bana gölge etmesin yeter.
bazi yorumlar okadar banal ki ya anlamak elde degil , kadina neeee o ne ilgilendirir yil boyunca koyde yasa calis tatil olsun git kaynanaya hizmet et ya yok yaa bu kadar orumcek dusunce olamaz bunu onaylayan zavallilar,i bazen soruyorum insanlar bukadr geri dusuncelimi bu kadar dar bakislimi empatie yoksunu diye, kendini gelistirmemis insanlarin yorumu bence hic ciddiye bile almayan , kendinden odun verenlerin kisiligi kac yazar,,,,, bosverin bosverin istediginiz gibi kocaniz sizi trip yapiyorsa sizde tripin alasini yapin ayyyyy
Bi kere gelin aldık ne demek?
inek falan mı almışlar?
bu zamanda yok gelin aldık verdik bunu duysam kocamın benden çekeceği olur...
Koca zaten tamamen hatalı,daha önceki mesajlarımdada yazdım.Ama ben kocam için ister yardım etsin,ister etmesin diye düşünmem.Ailemi sevmek zorunda değil,ama benim için böyle özel günlerde(düğün,nişan,cenaze) aileme yardımcı olmak zorunda bana göre.Benim içinde aynı şey geçerli.Mesela görümcem benim doğumuma gelmedi ve yiğenini 8 ay sonra biz oraya gittiğimizde gördü,ama ben o doğum yaptığında 3 gün gidip yanında kaldım ,bunu görümcem için değil eşim için yaptım.(bu arada görümcem bendende eşimdende büyüktür.)
ben kayinvalidemlerin evini supuruyorum esimde annemlere gidince onlarin evine supurge tutsun filan
mesela kayinvalideler gelin degil kiz aliyoruz kendimize derler e kizlarindanda is beklerler,
nasilki kendi annemizin evinde yapiyorsak kvlerdede yapmamiz lazim,
hadi beraber otursalar bikmis derizde ayri ev surekli is yapiyorlar diye gidilmezmi
bide ben anacigima yapmadigim isi simdi kayinvalideme yapiyorum,
zamaninda annemede yapsaydim keske
bencede dengeyi kurman gerekiyor...kendimden örnek vereyim ...bizde eşimle gurbetteyiz...senelik iznimizi geçen ay kullandık memleketimize gittik....10 günlük iznimzin 5 gününü kayınvalidemlerde, 5 gününü de annemlerde geçirdik...bu işler böyle canım...evlenince artık ana kuzusu olamıyorsun malesef gelin oluyorsun....eşin biraz sert tepki vermiş ama bi yerde haklı....dengeyi kurmalısın..aksi halde sen zararlı çıkarsın...kaldı ki köyde çok iş var demişsin...buda pek yakışık almayan bi cümle...çünkü sen artık o evin gelinisin işten kaçmak gibi olmuş yaptığın.... üstelik düğünleride varmış...birinci kişi olarak orda bulunmalısın....önce o evin gelini ve bireyi olduğunu idrak etmen lazım...tavrın çok acemice..... sen zararlı çıkarsın....
Bakın siz karşılıklı olarak aynı fikirde iseniz siz sistemi oturtmuşsunuz. Ben "neden kocanı peşinde sürüklüyorsun" deme hadsizliğini yapacak değilim. Ama yetişemeyen yahut yetişmek istemeyen varsa o zaman bir standart olmalı haksız mıyım?
Siz kocamın hatrı için yaparım diyorsunuz, ben de yaparım, yapılmasına karşı değilim. Kocam için yaparım, kayınvalidem için yaparım, Allah rızası için yaparım. İnsanlar da istiyorlarsa yapsınlar, kesinlikle yapmamalılar diye bir tavsiyem olamaz. Ama ben yapmazsam kimse hesap soramaz hakları yok. Kimsa söylenemez, beni kötü ilan edemez. Çünkü ben mecbur değilim. Ne hukuki ne dini bir yükümlülüğüm var.
Aynı Türkiyede yaşıyoruz, yakın zmaana kadar kadınlar evlendirilmiyor, adeta satılıyordu. Gelin almak mantığı da ne yazıkki buradan geliyor. Başlık parası verip tabiri caizse satın aldığı gelini kaynanası keyfine göre işe de koşar, sabana da. Ama artık bu neredeyse kalmadı, "gelin alma" diye bir şey yok, "aile olmak" var. Şimdi konuya baktım da bu kayınvalide kızı yardım etmediğinde kızına serzenişte bulunduğu gibi gelinine de serzenişte mi bulunmuş, yoksa kocası aracılığıyla gelinlik vazifesini mi hatırlatmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?