kendi evim, ailemin evi ,kayınvalidemin yanı??

tüm yorumları okudum ama herkes yok hizmetçilik yok evinde 4 kalmak sorunu nerde arayacağına bakmak lazım

evlenir evlenmez atama olmuş 1yıl içinde kayınvalide kışın köylerde işfazla olmaz hiç gelinim orda tek bi bakayım oğlumun emaneti deyip gitmemiş bi gidip bakmak olmuyor hadi gitmedi diyelim aynı ortamda gelin kaynana kaç defa görüştülerde bi samimiyetleri olsun tamam bunları geçtim

kayınvalide iş yaptırmak için mi oğlunu evlendiriyor

kayınvalide konu sahibi orda kaldığı sürece demekki kızı gibi davranmamış ailesinin yanındada aylardır kalmıyor 2 hafta kalmış ne var bunda sanki kocası kaynanada kalırda

kayınvalide neden konu sahibi arayıpda "kızım işlerimiz çok sen tatildesin bize yardıma gelirmisin" dese ölür mü de oğlunu dolduruyor

eş karısına kalmayla ilgli bir şey söylemeye hiç hakkı yok eşine "annemlerin çok işi varmış sanada diyememişler gitsen onlarda sevinir" dese ölür mü

ben yaptım da noldu iş yapmayan eltim baş tacı benden uzun kızı biricik yeni aldığı gelin kraliçe ben de kötü gelin oldum böylelerine kılını bile kıpırdatmamalı herkesin uslubu yumuşak olsa emir değil rica olsa kimsede kavga etmez kusura bakmayın

Annesini istemeyeni o hic istemezmis hey Allah'ım ya..Onlarınki anne bizimki degil..Bildigin gibi davran gitmeye mecbur degilsin..Sen yokken bugüne kadar nasıl yaptıysa islerini bundan sonra da pekala yapabilir..Esin dogru dürüst konussa "lütfen karıcım idare etsen sonra yine dönersin benim icin" vs anlarım ama bu nasıl konusma tarzı evlendikten sonra ne sanıyorlar acaba kendilerini..

Bende erkek cocuk annesiyim,yani kayınvalide adayı.

Bırakın gelini ben kendi oğlumu ılerde bana baksın diye doğurmadım ki....

Bir yetişkin oldugunda sevdiği bİr mesleği olsun,sevdiği ve saydığı insanla hayatını birleştirsin,kimseye muhtaç olmadan
mutlu bir sekilde yasasın....haa arada halımı hatırımı sorsun,güzel yüzüne hasret bırakmasın beni yeter bana.

evladımızın eşi diye birtakım seyleri mecburi tutup,üstelik direkt muhattap kabul etmeyip eşi aracılığıyla yaptırımda bulunmaya çalışmak çok nahos bir durum.

bana böyle yaklaşan birine ılımlı yaklaşmam sÖz konusu bile olamaz.

İstersem 1 gün bile kalmam.tabi sizin eşinize olan diyalogunuz nasıl bilemiyorum ama kendinizi eşinize ve ailesine net ifade etmelisiniz .karsilarinda yetiştirecekleri küçük cocuk yok.

Son düzenleme:
Eşin ne kadar da kendine güveniyor öyle; annesini istemeyeni o da istemezmiş !!
şimdi burda iş yapmaya gitmedi diye annesini istememe durumumu oluşuyor..
Hay ALLAH'IM ya..
eşinle aranda ne kadar fark var.. Yanlış anlama ama nerden buldun bunu? derler adama..
Sana baaak ona bak !!!
sen doğal olarak zorlu bir görevden dönüp dinlenmek istiyorsun, o, anama git, çalış, iş yap, dinlenme, dinlenmek senin neyine demeye getiriyor..

o günden beri aramıyormuş, sen benim kızkardeşim olsaydın, yada kuzenim vs., kesinlikle bende sana onu aratmazdım..gerekirse telefonunu elinden alırdım..Annemi istemeyeni bende istemem, lafını ona yedirirdim..
aramazsa aramasın boşver, sen ramazanını huzurlu geçir..ne hali varsa görsün..
sakın yüz verme şuna..

Sorun nerede mi? Sorun zihniyette. "Ben size gelin gelmedim sen bize gelin geldin" ne demek? Her emrettiğimizde geleceksin mi demek?

Yardım etsen güzel olur evet ama mecbur değilsin. Ayrıca seni "annesine kaçtı" diye şikayet etmesi de çirkin. Ben de olsam ben de annem,n yanında kalmak isterim, eşin de annesinin yanında kalmak ister, bir başkası da. Bayramda seyranda gidiyorsun, tatilin başında da gitmişsin, daha ne istiyorlar? Bu zihniyet değişmeli

İşte mesele bu, her şey karşılıklı. Sizin eşiniz koşturur, siz de koşturursunuz. Eşiniz "bana ne" deyip otursa bile kayınvalidenizle aranız iyiyse hatırdan yine koşturursunuz.

Ama koca "gelin olmak veya olmamak" mantığında, yani "gelinsen mecbursun" diyor kadına. Kayınvalide de "annesine kaçtı" diye şikayet ediyor. Siz eşinize "damatsan mecbursun" der misiniz? ben demem, mecbur değil çünkü, keyfi bilir isterse yapsın isterse yapmasın. Bana gölge etmesin yeter.

benim anlamadığımda,kaynanaya iş yapınca gelinler neden kendini hizmetçi yerine koyuyor:44:

Kaynanaya iş yapınca demeyelim de, kaynanaya iş yapmak mecburiyetinde oldukları kafalarına kakılınca diyelim. Bırakalım da iyilik etmek isteyen etsin, iyiliği de eziyete döndürmeyelim.

Koca zaten tamamen hatalı,daha önceki mesajlarımdada yazdım.Ama ben kocam için ister yardım etsin,ister etmesin diye düşünmem.Ailemi sevmek zorunda değil,ama benim için böyle özel günlerde(düğün,nişan,cenaze) aileme yardımcı olmak zorunda bana göre.Benim içinde aynı şey geçerli.Mesela görümcem benim doğumuma gelmedi ve yiğenini 8 ay sonra biz oraya gittiğimizde gördü,ama ben o doğum yaptığında 3 gün gidip yanında kaldım ,bunu görümcem için değil eşim için yaptım.(bu arada görümcem bendende eşimdende büyüktür.)

Ne kadar empati dolu,ne kadar seviyeli,ne kadarda kişiliksiniz!!!!!böyle .Hayran kaldım!!! bakış açınıza.

Kadın haklarını,kadın özgürlüğünü,kadınları ezdirmemeyi insancıl duygularımızı kaybetmek olarak düşünen,sadece BENLİK duygusuna sahip,bencil insanlar işte bu kınanan kayınvalidelere dönüşüyorlar ilerde.

Ben konuda üsluba takıldım.
Bir kaç arkadaş da belirtmiş zaten.

Eger ki o kayınvalide güzel bir dille gelinine durumu izah etse, emin olun kendiliğinden yapar.
Kayınvalide böyle davranmıyor, üstüne ogluna şikayet ediyor.

Eş de bir garip arkadaş!
Ne demek gelin almak?

Eeee şimdi bu kızcagız bu lafların üstüne gidecegi varsa da gitmez, yapacagı varsa da yapmaz.
Misafir gibi gider, gelir düğüne.

Böyle bir tavırla karşılaşsam ben de farklı bir şey yapmazdım sanırım.

Hizmetçilik meselesine gelince,
bir insan kendini hizmetçi gibi görmez asla, ancak karşıdaki kişi sana o mesajı veriyorsa ,
elbette ben hizmetçi miyim der!

Ben annemin evinde çok iş yaptım, her iş de gelir elimden.
Kayınvalideme gittiğimde ise asla yaptırmaz.
Yapacak olsam elimden alır.
Ben sonra yaparım kızım der.
Yemek yenir bulaşıkları makinaya dizmeye başlarım,
hemen elimdeki tabagı alır,
bırak kızım çaydan sonra hepsi bir dizilir, ben hallederim der,
yok anne desem de ellerimi tutar suya yıkatır, hadi içeri geç der...
Hiç yapmıyorum da degil, çay servisini vs yaparım yaptırmıyor diyip geçip bir köşeye oturmam...

Ama benim evimde olduklarında da ben iş yaptırmam ona.
Gerçi kızıma baktıkları için her gün bize gelip gidiyorlar, biz işteyken sagolsun yapıyorlar çogu şeyi.
Allah razı olsun onlardan...

Eeeee şimdi ben bu kayınvalidenin işini yapsam,
hiç bir zaman kendimi hizmetçi gibi görmem ki!
Çünkü asla böyle düşünmemi saglamaz.

Ama konu sahibinin durumu farklı.
Karşıdaki insan kesnlikle hizmetçi olarak görüyor,
görmeyi bırak emrediyor!

Gel de yap şimdi!

Son düzenleme:
kayınvalideye misafir gibi gidince günaha mı giriliyor arkadaş

kayınvalideye ve anneye evlenince misafirden öte bir durumda gidilemez

benım yengem anneannemın evını bir gunden bir gune süpürmemiştir en fazla masa toplar taş çatlarsa bulaşıkları makıneye dizer

anneannem bir gun olsun bana temizlik yapmadın dememiştir demezde çünkü 65 yaşına gelse bile evini kendi temizler kendi yemeğini bulaşığını çamaşırını herşeyını kendı yapar bana söyler 24 yaşındayım torunuyum perdelerını asmaya sevgilimi götürürüm o asar yani şimdi bu ne o zaman?

biz çok kötü insan mıyız? yoo alan memnun satan memnun?
ne bu tripler allahtan da mı korkusu yok bu kadının da oğluna çekiştirmiş yani gelinini ayıp yanı utanması gereken biri varsa o da kayınvalidedir bana göre.

Bi kere gelin aldık ne demek?

inek falan mı almışlar?

bu zamanda yok gelin aldık verdik bunu duysam kocamın benden çekeceği olur...

Eskiden erkek bir ton başlık parası sayıp kadını mal gibi satın alırdı, eh o zaman kaynananın da hakkı olur "bir ton para saydım, gel deyince gelecek, yap deyince yapacak" der.

Gelinin kaynanaya hizmet etme mecburiyetinin dayanağı ne? Dinimiz değil, hukuk da değil, ne kalıyor: Adetler, gelenek görenek falan fişman. Eh başlık parası kalmadı ama erkek tarafı halen bir "satın almışlık" hissiyatına sahip. Bari başlık parası isteyelim de beleşe gitmemiş olalım ne diyeyim.

Son düzenleme:
Olay bence de yapıp yapmama değil zihniyet farklı ve art niyet var hemen annesine kaçtı ne demek baya baya oğlunu dolduruşa getirmeye çalışmış art niyet ararım ben burada kisme kusura bakmasın yani. Ama insan olan tatlı dille meramını dile getirir güzellikle ihtiyacını anlatır ama işte amaç farklı gelinsen eşşek gibi yapcaksın mantığı var hala çoğu ailede bu gelin dışarda evinden barkından kadın başına ayrı bütün bir yıl çalışsa da tıpkı bir erkek gibi ama sonuçta gelin ya kadın ya kocasına ve onun yedi sülalesine karşı görevlerinde asla kusur etmemeli yine de. Bunu da hala savunan kadınlarımız var ya ben daha ne diyim sustum

Konuyu esime okudum
verdigi cevabi aynen yaziyorum

''Kadindan cok erkek hatali
hangi devirde yasiyor da esine bunlari soyluyor.
Bir de boyleleri adam diye gezer ortalikta

Kayinvalidenin is icin cagirmasina da
''herkes birbirine saygi duymak zorunda
fakat kimse kimsenin emir eri degil
neden ogluna degil de direkt gelinine soylememis'' dedi...

Son düzenleme:

Bakın siz karşılıklı olarak aynı fikirde iseniz siz sistemi oturtmuşsunuz. Ben "neden kocanı peşinde sürüklüyorsun" deme hadsizliğini yapacak değilim. Ama yetişemeyen yahut yetişmek istemeyen varsa o zaman bir standart olmalı haksız mıyım?

Siz kocamın hatrı için yaparım diyorsunuz, ben de yaparım, yapılmasına karşı değilim. Kocam için yaparım, kayınvalidem için yaparım, Allah rızası için yaparım. İnsanlar da istiyorlarsa yapsınlar, kesinlikle yapmamalılar diye bir tavsiyem olamaz. Ama ben yapmazsam kimse hesap soramaz hakları yok. Kimsa söylenemez, beni kötü ilan edemez. Çünkü ben mecbur değilim. Ne hukuki ne dini bir yükümlülüğüm var.

Aynı Türkiyede yaşıyoruz, yakın zmaana kadar kadınlar evlendirilmiyor, adeta satılıyordu. Gelin almak mantığı da ne yazıkki buradan geliyor. Başlık parası verip tabiri caizse satın aldığı gelini kaynanası keyfine göre işe de koşar, sabana da. Ama artık bu neredeyse kalmadı, "gelin alma" diye bir şey yok, "aile olmak" var. Şimdi konuya baktım da bu kayınvalide kızı yardım etmediğinde kızına serzenişte bulunduğu gibi gelinine de serzenişte mi bulunmuş, yoksa kocası aracılığıyla gelinlik vazifesini mi hatırlatmış?

bencede dengeyi kurman gerekiyor...kendimden örnek vereyim ...bizde eşimle gurbetteyiz...senelik iznimizi geçen ay kullandık memleketimize gittik....10 günlük iznimzin 5 gününü kayınvalidemlerde, 5 gününü de annemlerde geçirdik...bu işler böyle canım...evlenince artık ana kuzusu olamıyorsun malesef gelin oluyorsun....eşin biraz sert tepki vermiş ama bi yerde haklı....dengeyi kurmalısın..aksi halde sen zararlı çıkarsın...kaldı ki köyde çok iş var demişsin...buda pek yakışık almayan bi cümle...çünkü sen artık o evin gelinisin işten kaçmak gibi olmuş yaptığın.... üstelik düğünleride varmış...birinci kişi olarak orda bulunmalısın....önce o evin gelini ve bireyi olduğunu idrak etmen lazım...tavrın çok acemice..... sen zararlı çıkarsın....

hiç sorma canım valla çok haklısın...şimdiki gelinler mi çok akıllı yoksa bizlermi çok safız anlayamadım valla....ben kaynanama gidince yeminle kollarımı bi sıvarım evime dönene kadar hep iş güç vallahi...ama gık demem...ha bu demek değildir ki ezilin büzülün...asla ezilmeyin ama işi gücü tabi yapacaksın... yemekti bulaşıktı temzilikti derken valla akşam olur daha oturamam çaydı kahveydi derken kaynanamda hep böyle geçer günlerimiz....ama aslolan da budur arkadaşlar...yapmayın iki iş güç yapmanın neresi abes....elinizi suya değdirmeyeceksinizde yan gelip yatmayamı evleniyorsunuz...gelinsiniz artık bunlar çok normal şeyler....hatta kaynanam der bazen yeter kalsın sonra yaparız yoruldun der...ama ben laf ettirmemek için bitirimeden rahat edemem....doğrusuda budur...elinize mi yapışacak...şimdiki nesil valla çok tembel....alınmayın ama öyle...nedemek köyde çok iş var yaa...elbette olacak....ve elbette yapacaksın....

Sizin yazdığınız tam da benim sorunumu anlatıyor.Yazdıklarınızı okurken bende sorunumu sizinle paylaşmadan geçemedim çünkü ben işin içinden çıkamadım belki fikriniz olur.Yeni nişanlıyım ve nişanlım memleket dışında görev yapıyor. Evlendiğimizde memlekete geldiğimizde 10 günlük iznin ancak 2 gününde kendi evimde kalabileceğimi geri kalanını onun ailesinin evinde geçirebileceğimi söylüyor.Gündüzleri aıleme gidebilir fakat aksamları onlarda kalabilirmişiz. Bu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyince gelin geldiğimi artık ailemin onun ailesi olduğunu söyledi. Bu düşünceleri taşıyacak birisi değildi çok şaşkınım ne yapcam bilmiyorum.Lütfen bir yol gösterin yoksa bu gidişle bu nişan bozulur

Burada konu gelinin k.validesine gidip is yapmamasi degil arkadaslar.

Konudaki ayrinti k.validenin oglunu arayarak doldurmasi ve kari kocanin arasini bozmasi.

Hala kendinizden ornek vererek, yok ben k.validemde hic oturmam, yok hizmetcilik ne demek vs. olayi baska yerlere cekiyorsunuz.

K.valide arayip, kizim sana ihtiyacim var dese, oglunun ruhu duymasa bu kizcagiz kosarak k.valideye gitmez miydi sizce?

Söylediklerinizde haklısınız,evet bunlar olmamalı.''Gelin aldım'' mantığı,kocanın terbiyesizliği,kaynananın söylenmesi tamamen yanlış.Ama bunlar hayatın gerçekleri.Çoğu kadının yaşadığı bir Türkiye gerçeği.Ben bunları savunmuyorum,savunmamda.

Ben diyorumki bir evliliği rayına oturtmak için ,karşılıklı sevgi ve saygıyı kaybetmemek için biraz fedakarlık şart.(Özelliklede konu sahibinin eşi gibi adamlarla evli iseniz inatla bu evliliği düzeltemezsiniz.)Bu yaşına gelmiş kayınvalidenin huyunu değiştiremeyeceğinize göre onu olduğu gibi kabul edip,sınırları kendimiz koyarak ilişki kurmalıyız.Bu bana göre özel bir durum ve tüm ailenin birlik olup koşturması gerekir.Eşi konu sahibine erken git dediğinde ''gidicem zaten yardıma ''denmesi gereken bir durum bana göre.Yapılması gerekenleri ucundan tutarakta olsa kendi isteğiyle yapması eşinin gözündede yüceltirdi konu sahibini.Şimdi gitmek istemiyorum dedi ve yüksek olasılıkla mecbur kalıp düğünden belki bir hafta önce gidecek mecburen.EEE....Ne oldu?.......Gittimi?....Gitti....Belki onların istediği kadar gitmedi ama gitti.Birde üstüne kocasıyla saygısızlık boyutunda kavga etti.Ne gerek vardı ozaman?Başından kocasına ''Ben annen söylediği için değil,sana değer verdiğim için,Allah rızası için 1 hafta önce gidip yardımcı olucam zaten deseydi kendini daha güçlü hissetmezmiydi kocasının karşısında?

Birde gitmemesi ve yanlızca düğüne gitmesi ihtimali var.Muhtemelen düğüne gittiğinde kocasıyla hala kavgalı olacak ve kayınvalidesinin suratı beş karış olacak.Eşi uzun süre bu olayı büyütecek(ben olsam kesinlikle büyütürüm).Olan gene konu sahibinin huzuruna olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…