• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evim mi bakıcının evi mi

amin canım. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. peki ilk bakicida ne gibi şeyler sıkıntı oldu sizin için kendi evinde baktığında. İkinci de tam dayaklikmis:sinirli:

İlk bakicida hiçbir sıkıntı yaşamadık kendi oğlu okula gidiyordu evde yalnizdi yani hep oğlumla ilgilendi gerçekten büyük bir şanstı bizim için. Sadece taşınmak zorunda olduğu için mecbur kaldık başkasına.. ama dediğim gibi eğer gerçekten vicdanlı biriyse çocuğunuza iyi bakacağını düşünüyorsanız kendi evinde de bakabilir. Çocuğu verirseniz bir iki haftada anlarsınız zaten nasıl olduğunu. Tabi çocuğu getirip götürmek kış aylarında özellikle biraz zor oluyor bir de çocuğu sabah uykusundan uyandırmak:(

kesinlikle ve kesinlikle kendi evinizde derim
bu kadını da öyle çok çok tanımıyorsunuz ki dıdınızın dıdısı
eve kamera koyun gelecek bakıcıya da söyleyin

bu arada kendi evinde baktırsanız evine kim giriyor çıkıyor bilmiyorsunuz
Allah korusun dünyanın bin türlü hali var

birde o kadının paraya ihtiyacı yokmuş en ufak bişeyde kolayca bırakır işi ortada kalabilirsiniz

Cocuga fiziksel zarar verme durumu yok ama ben ne soylediysem tersini yapmis , uyanikken asla tv acilmayacak dedim 4 aylik bebegi tv karsisina oturtup kendi fosur fosur uyumus , bebek evde agliyo kendi cikmis sokakta sigara iciyor ve bunun gibi seyler , isten cikardik tabi ama ben gecelerce uykusuz kaldim sinirden sutum azaldi
bide işte çıkardınız diye ağlayıp zırladı dimi
benim ilk bakıcı böyle yapmıştı

kızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var. 3.5 aylık bir bebeğim var. yaklaşık 2 ay sonra işe döneceğim. bebeğime teyzem bakacaktı çeşitli nedenlerle bakamayacagini söyledi.bakıcı olarak bi tanıdığın yakınını bulduk. güvenilir birini bulmak zor bilirsiniz. kadına da içimiz isindi. kadin kendi cocuklarini büyütmüş çalışmak gibi bi niyeti de yokmuş bizim tanıdık ya birini bul ya da sen bak bulamıyorlar diye ısrar edince kabul etmiş bakmayı. sorun şu kadın kendi evinde bakmak istiyor daha dogrusu eşi oyle istiyor. ben de bebegimin düzeni bozulmasın soğukta dışarı çıkmasın ve bende bakarsa çocuk dışında hiç bir şeyle (ev işi yemek vb) ilgilenmez diye benim evimde bakmasını istiyorum. şimdilik tanıştık sadece çok detay konuşmadık.eşi de işte çocuk uyurken evimizde işini gücünü yapar falan dio. ben de en azından benim süt izni bitene kadar bende baksın biraz daha büyür hem sonra sizin evde dedim. ama bu durum da içime sinmedi kadını nasıl ikna edebilirim ya da kendi evinde bakması sizce de çok mu sıkıntı? calismak gibi bi niyeti olmadığı için zorunlu tutsam bakmam der diye korkuyorum benim evimde bakacak birini de bulabilirim belki ama herkese de guvenilmiyor ne dersiniz?

Ben fiyatı biraz yüksek tutup evimde istediğim gibi baktırıyorum. Kesinlikle acele edip hemen kabul etme. Bizim ilk şartımızdı eve gelmesi. Çocuğun kendi evinde büyümesi çok önemli kendi düzeni, kendi yatağı. Eve gelen gidene karışamazsın, bir misafiri gelse çocuk orda burada onun bunun elinde büyüyecek, konu komşusu gelecek vs vs bunları kontrol edemeziniz. Ayrıca çocukta kendi evine aidiyet, benimseme geliş ez, bakıcının evini benimser bir süre sonra. Bakıcı bulmak zor ama bulunuyor merak etmeyin.

amin canım. ben de çalışmak zorundayım. ne zor islermis ya. Kadınların ücretli izin süreleri kesinlikle artırılmalı.
KEsinlikle kendi evinizde olsun. Bakıcının evinde misafirde gelebilir, sonuçta kendi ev işleri olacaktır onlarla ilgilenmesi gerekebilir. Yada biraz paranoyakça olacak ama eşi var oğlu- kızı var. Taciz olaylarından çok korkarım ben, artık zaman çok kötü :( Gerekirse ücreti yüksek tutun ve kendi evinize ikna edin .Yada biraz daha araştırıp başka birini bulun. Yada üçüncü bir öneri en azından ilk 6 ay sizin evinizde baksın, sonrasında içinize sinerse onun evine ara ara gidebilir. Hem yarın birgün ek gıdaya geçtiğinde kendi evinizde bebeğiniz için aldığınız özel şeyleride onun evine taşımak zorunda kalacaksınız. Bu da zorlayacak sizi.

önce net olarak söyleyeyim. bence başka bir bakıcı bulun.
eşi şimdiden yokuş yapıyor, bebek uyurken evini ihmal etmesin diyor yani.
yarın bir gün mırın kırın edip sizi yarı yolda bırakabilir bu bakıcı.

çocuğunuz başka evde bakılırsa, orayı ev olarak benimser, o evin düzenininde o kültürle büyür.
gelen giden, konu komşu.. ayrıca eşi de emekli ve evde.. bence olumsuz bir durum bu.
dünyanın binbir türlü hali var niye güvenesiniz ki?
ama kendi evinizde, her ne kadar bakıcıyla büyüse de sizin düzeninizde büyür.

bakıcılık da disiplin istiyor, profesyonellik istiyor. ev kadını mantığıyla yapılacak bir iş değil bana göre.

Kesinlikle başka bir evde bakılmasına izin vermeyin. Hatta mümkünse eve kamera bile taktırmanizi öneririm .

Benim dayım ve yengem ,9 aylık bebekleri için çok tavsiye edilen bir bakıcı tuttular. Kadin çok ılımlı ,evlat sahibi,güler yüzlü bir kadindi.
Ama yine de riske atmak istemediler eve kamera taktirdilar. Kadının da bundan haberi vardı .
İlk bir hafta çok iyi ilgileniyor bebeğimizle,hatta kameraya gerek yokmuş bak yanildik diye düşünüyor dayim ve yengem ki Birgün bakıcınin bebeğimize şiddet uyguladığıni gördüler. Yemek yedirirken ağzını acmayinca kaşıkla ağzına vuruyormus, oturdugu yerden kaldırıp yere koyarken kollarından sert bir şekilde tutup yere atar gibi bırakıyor çocuğu, Tabi bu görüntüleri yengem iş yerinde canlı olarak izliyor ,koşarak eve gidiyor ..

Demem o ki yavrularimiz en kıymetli varliklarimiz, lütfen çok dikkat edin bakıcı konusunda. Hele bir yabancı eve sakin yollamayın,oraya giren çıkan belli olmayacak,küçücük bebek kimin elinde kimin kucağında belli olmayacak.
İnşallah vicdan sahibi iyi bir bakıcı bulabilirsiniz.

kesinlikle vazgeçin.
evde bakacak birini bulun derim.
kadın binbir nazla kabul etmiş,eşi de mırın kırın ediyormuş.
2 haftaya kalmaz bırakıcam demeye başlar emin ol.
hem de kimin girip çıktığı belli olmayacak bir ev her açıdan çok risklidir.
kadına bişey de diyemez uyaramazsın kendi evi diye.

kızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var. 3.5 aylık bir bebeğim var. yaklaşık 2 ay sonra işe döneceğim. bebeğime teyzem bakacaktı çeşitli nedenlerle bakamayacagini söyledi.bakıcı olarak bi tanıdığın yakınını bulduk. güvenilir birini bulmak zor bilirsiniz. kadına da içimiz isindi. kadin kendi cocuklarini büyütmüş çalışmak gibi bi niyeti de yokmuş bizim tanıdık ya birini bul ya da sen bak bulamıyorlar diye ısrar edince kabul etmiş bakmayı. sorun şu kadın kendi evinde bakmak istiyor daha dogrusu eşi oyle istiyor. ben de bebegimin düzeni bozulmasın soğukta dışarı çıkmasın ve bende bakarsa çocuk dışında hiç bir şeyle (ev işi yemek vb) ilgilenmez diye benim evimde bakmasını istiyorum. şimdilik tanıştık sadece çok detay konuşmadık.eşi de işte çocuk uyurken evimizde işini gücünü yapar falan dio. ben de en azından benim süt izni bitene kadar bende baksın biraz daha büyür hem sonra sizin evde dedim. ama bu durum da içime sinmedi kadını nasıl ikna edebilirim ya da kendi evinde bakması sizce de çok mu sıkıntı? calismak gibi bi niyeti olmadığı için zorunlu tutsam bakmam der diye korkuyorum benim evimde bakacak birini de bulabilirim belki ama herkese de guvenilmiyor ne dersiniz?
bakın benimde bakıcım hiç çocuk bakmayı düşünmeyen biriyken biz tepesine zebellah gibi çöktük..evimde bakarım dedi her gün valla bin bir zahmetle götürüyorum,çok şükür mübarek günde diyorum ben çok memnunum ,Allah şaşırtmasın gördüğüm kadarı ile de çok iyi...ben oğlumu verdiğimde 11,5 haftalıktı ,şimdi onun dördüncü çocuğu oldu,iyi ki diğer kadınla sorun oldu da bakmadan bitirdik bu ablaya denk geldik,vardır bir hayır iyi bakacağından eminseniz evine götürün rahatlıkla.
evimde baksa 1500 e bakardı evine götürüyorum 1000 e bakıyor bu arada

Son düzenleme:

ben bakıcı adayının eşinin tutumunu hiç beğenmedim. bu sebeple ben olsam o eve göndermem.. bu zihniyette bir adam ne bileceksin çocuk köşede ağlıyorken belki karısından hizmet bekleyecek. biraz fazla ver gelsin evinde baksın. böylece ikna olabilir belki..

Sabah uyuyan çocuğu uyandır,düzeni boz. Kışı var yağmuru karı soğuğu.. yollarda hasta olacak belkide. Evinde daha uygun bence. Ben evimde baktırıyorum asla hergün başka yere taşımayı kabul edemem çocuğu.. başka birini bulun ozaman şart mı bu kadın ?

kıyaslanamaz bile tabi ki kendi evinizde baktırın, bakıcı evinde kadın çocuğu bir kenara koyup kendi işine baksa ruhunuz duymaz, gireni çıkanı kontrol edemezsiniz, kendi evinizde baktırın kesinlikle.

Evine kim girip çıkacak bunu kontrol edemeyeceksiniz.. en büyük sıkıntı bu bence.. yatak salincak oyuncak mama sandalyesi vs onun evinde de olmali, usuyecek vs bunlar da zor.. bence baştan ne ise isteğiniz ona odaklanin elbet bakıcı bulunur.. şartları siz belirleyin baştan.. kabul etmiyorsa uygun bir aday değil demektir..

vallahi şimdi zamanında benimde annem çocuk bakmıştı kendi evimizde ama şöyle bir avantaj vardı alt komşumuzun çocuğuydu :D apartman içinde bir kat çıkıyordu anne baba polisti :D ondan şuan ben net bir yorum yapamam belki ama biz sıkıntı çekmemiştik. Arabanız varsa ve iyi tanıdığınız biriyse neden olmasın derim

vallahi şimdi zamanında benimde annem çocuk bakmıştı kendi evimizde ama şöyle bir avantaj vardı alt komşumuzun çocuğuydu :KK70: apartman içinde bir kat çıkıyordu anne baba polisti :KK70: ondan şuan ben net bir yorum yapamam belki ama biz sıkıntı çekmemiştik. Arabanız varsa ve iyi tanıdığınız biriyse neden olmasın derim

Komşum da baktı karşı bloktan birinin çocuğu

Çocuk bir yaşın üstünde idi birbirlerini tanıyor girip çıkıyor birlikte yiyip içiyorlardı zaten

Kendi çocuğu da vardı birlikte pişirdi yedirdi vs vs annesi yine de işte sabah yumurta yedir öğleden sonra meyve vs vs demişti

Onlar çok sıkıntı yaşamadı mesela ama ben onların evlerinde kullandıkları malzemelerin bir kısmını kendi çocuğuma yedirmezdim

Yani arada şimdi de onlarla yer içeriz ama hergün her öğün olmaz daha kaliteli beslenmesini isterim mesela

O nedenle evimde benim aldığım malzeme ile pişirilip yemesi önemli benim için

bizde blok bile değişmiyordu ve çok yakındık anahtarları bizde vardı çocuğun yemesini istediği bir şey varsa bize muhakkak o bırakır yada inip almamızı rica ederdi 2 yıl bizimleydi o çocuk ve bir gün sıkıntı çıksa ya hiç çıkmadı. ama dediğim gibi çok çok yakındık

Back
X