kendi evim oldu ama huzurum yok

ne meraklılar ya ne meraklılar. bi rahat bırakın insanları ya. çok sinirlendim.
Allah başıma vermesin. sizi de bu durumdan kurtarsın.

evlenene kadar sabır.
evlendikten sonra sınırlarınızı çizin sert keskin kararlı. sizin olmanız beni rahatsız ediyor deyin gerekirse. ama görünüşe göre siz o evden bir kaç ay sonra çıkar gidersiniz.
kv niz kıskanmış belli.
net bi şekilde ifade edin burası ayrı bir ev ben yokken girip çıkmayın diye. bu benim mahremim özelim rahatsız olurum burası ayrı bir ev ayrı bir yuva. sizinle sorun yaşamak istemiyorum sizin yüzünden kocamla da tartışmak istemiyorum deyin.
misafir konularına gelince eğer yaparsa sınırlarınızı gösterin.
eğer ses çıkarmazsanız sonrasında toparlayamazsınız.ses çıkarmazsanız da bir iki derken çok büyük bir tartışma olur bi patlarsanız çok kırıcı olursunuz. bu duruma gelmeden çözmeye çalışın

yardım edebilirler tabi ki ama düzene karışmak başka.
düzenime karışılmasından hiç hoşlanmam.
ben evlendim, kendi annem şehirdışında kaç aydır, inanın onun evine gittiğimde bile tedirgin oluyorum. bşy karıştırmayim döküp saçmayım. yerini değiştirmeyim diye.

bazı insanların yardımcı olayım bahanesiyle cıvık cıvık olmasına dayanamam.
eşinizle güzel bir şekilde konuşun.
kendi ayaklarınızın üstünde durmak istediğinizi,
sorunların altından tek başına çıkmak istediğinizi,
artık çocuk olmadığınızı ifade edin.
üstesinden kalkamadığınız durumlarda yardım isteyeceğinizi, onun dışında müdahale edilmesinden rahatsız olduğunu.
kendini gereksiz birisi gibi hissettiğini filan söyleyin.
azcık duygu sömürüsü bile yapın.
aşkım yemeği ben sana pişirmek istiyorum gibi..

temizlik ve yemek kısmına gelince lütfen yaptırmayın !!!
örnek :
benim kv evini temizliyorum bahanesi ile eşimin bile bilmediği günlüğümü bulmuş eşimle olan kısımlarının fotokopisini çekmiş kendi evinde saklıyor şimdi (ki en çok kendi ve onun ailesi ile problem yaşadım ama o kısımlarından hiç bahsetmemiş)
iç çamaşırlarımı karıştırır,ben yokken yatağıma yatar.
yemek kendi damak tadına göre yapar bu problem değil yapabilir ama o evde iken ben koyduğumu koyduğum yerde bulamam değişir durur. bu çok sinir bozucu bir durum ki evimi benimseyemedim bu yüzden.
kafasına göre eşyaların yerleri değişir bi yerden sonra burası zaten benim evim der durur. özel namına bişey kalmaz.
evin sağını solunu kurcalarken kondomları bulmuş (ben kendim korunacakmışım erkeğe zararlıymış korunmak ben korunacakmışım bende tüplerimi bağlatacakmışım hem istediğimde açtırıp hamile kalabilirmişim ( 6-7 aylık bebeğim vardı emziriyordum da )
bir yerden sonra kv kendini o evin yöneticisi falan sanıp herşeye yatak ilişkine bile müdahele edecek ..
sonuç ya boşanıp çıkacaksın o evden ya da çok büyük kavgalarla.
ben ilk zamanlar utandığım için cevap veremezdim ama şuan pişmanım ve çok sıkıntı çektim bunlar yüzünden

Direk oğluna şikayet eder oda konu sahibini azarlar teoride kolay ama pratikte mümkün değil

fotokopisini çekip evinde mi sakladı.
bunları okuyunca gelinlere hak veriyor, halime şükrediyorum.
ne yazacağımı bile bilemedim.
32 yaşındayım ve neremi ne zaman bağlatacağım sadece eşimle beni ilgilendirir. muhabbeti bile olmaz başkasıyla

evet fotokopisini çekmiş ve hala saklıyor..mahkemede (boşanırken) delil olarak kullanacakmış.
ve anlatırken biri gelmiş benim evime girmiş günlüğünün fotokopisini çekmiş kapıya kv nin adına mektupla bırakmışmış. kapıda kamera var söyle ne gün oldu dedim gün vermiyor 3-4 ay öncesini söylüyor.güvenlikten kayıtları istedim 1 ay saklıyorlarmış. ama kapıda zorlama vs yok söylediğim kişiler evinin ahantarı olan biri diyor ve sadece kv de var.

bence sizi denemeye çalışıyor kayınvalideniz her dediğini yapın hem eşinizinde gözüne girerseniz böylelikle annesinin yaptığı hataları daha kolay görür...

Peki siz bunlara nasıl sabrediyorsunuz? Eşinizin bu anlattıklarınızdan hiç mi haberi yok?? Çok çok üzücü yaşadıklarınız...

Ben eşyamı kullandılar değil de rahat olamam diye bozulurdum
Sanırım yaygarayı da basardım
Şimdi gaz vermek gibi olmaısn ama işe giderken belki yatak odamı dağınık bıraktım ?
Ne kayınvalide ne öz annem ben yokken girsin istemem, ben kapatıp ben açmalıyım evimi
Çok tuhaflarmış ama eşinden buluyolar yüzü

İşte sırf bu yüzden genç kızlar asla aynı binayı kabul etmesinler

Benim verilmiş sadakam varmış o yaygarayı nişanda bastım da aynı binayı kabul etmedim şükür

benimde bu sabah evden defolup gidesim geldi herkes kendi evinde kalmalı kayınpederimde artık evinde kalsın cok sıkıldımmmmmmmm evimden soğudum daha 1 yıllık evliyimmm

Peki siz bunlara nasıl sabrediyorsunuz? Eşinizin bu anlattıklarınızdan hiç mi haberi yok?? Çok çok üzücü yaşadıklarınız...
eşimin haberi var canım maalesef (
ilk zamanlar ailesinin her yaptığı yüzünden eşime yüklenirdim. eşim sessiz çok içine kapanık biri (aile yüzünden böyle olmuş) ama eş olarak çok iyi bir eş iyi bir baba.
eşim bana onların dediğini duyma tamam de geç sen bildiğini yap der.
evet ailesinin suçunu ona yüklemek de eşime haksızlık olur çünkü seviyorum eşimi. ailesi dışında sorunum yok eşimle. neden başkasının suçunu ona çektireyim.
eşimi iyice sindirmişler eşimin kendi istediği önemli değildir ona sormazlar bile yap getir götür kullanırlar.
zaten ailesinden yüzü gülmemiş eh evlendi baba oldu. artık eşimde güzel günler görsün ...
ailesi ne yaparsak yapalım anlamıyorlar .

Kayınpederin tek mi
Kendi evi yok mu
evet tek kendi evide var 15 dakika bizim eve ama bir gün eltimde bir gün bizde yatıyor tek kalmak istemiyormuş. bizim ev 2 katlı eltim ve biz varız ust kata kayınpedere yapılıyor bi ev ama sabredemiyo suanki evine gtmiyo hiç huzursuzluk dolu evde

bence kayınvalideni karşına alıp konuşmalısın bu durumdan rahatsız olduğunu söylemelisin ve anahtarı kesinlikle almasın.

Düğünden önce bu kadar tepene çıktılarsa.. Yaa gerçekten çok zor, eşinin bunu normal karşılaması daha da zor. Normalde iki kişinin olayına ailenin karışması taraftarı değilim ama senin kv arsız, eşin de gamsız.. Bence annen baban bu konuda kv ve eşinle konuşmalı. Ciddi ciddi uyarılmaya ihtiyaçları var. Yoksa kafayı yersin o evde, ben olsam kesin yerdim. Çünkü bize geldiklerinde uzun kaldıkları için ben de işten eve gitmek istemiyorum mideme ağrılar giriyor cidden onlarla ilgili bi konumuz olunca

Tekse zor
Git te denmez ama yemeği sizde ya da eltinde yese de yatmaya kendi evine gitse herkes için daha iyi olur
Ama belki de tek kalınca daha kötü oluyordur
Üst kattaki ev yapılınca yatmaya evine çıkar, biraz sabır

birde evlenince nasıl başlarsa öyle gider aynı apartman içinde olsa dahi komşuluk ilişkisi gibi olan akraba ilişkileri var

Bi de kaynımın ben yokken evde ne işi var, o evde benim özelim var. Belki bi çamaşırım ortada kaldı, belki afedersiniz tuvalete pedimi gelişigüzel atıverdim. Ne düşüncesizlik yaa valla ailecek bi rahatmış bunlar. Düğünden önce bu işin önünü alman lazım, gerdek sabahı da kahvaltı için kapına dayanırlar yoksa. Çok sinir oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…