Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Yok kız tam tersi işte. Bildiklerimi de unuttum. Nasılsa yapan var
o zaman bak eşine de ki bazen hayatımı sensiz devam ettiremeyeceğimi düşünüyorum acaba bunu da ben mi yapsam beni köreltiyorsun resmen de. Bende mi acaba bu durumu yaşıyorum ya belkide aynı şeyi hissediyordur sizinle tam olarak şuan.

Çok çok haklısınız. Böyle insanlar tam bir ruh emici oluyor.

Büyük ihtimal her şeyini annesi yapan tiplerden evlenince de size devredilmiş.

Özellikle, o sabahlara kadar oturmaları kesmeli yoksa gündüz nasıl hareketli olacak.

Şu telefonlar, oyunlar var ya mahfetti insanları. Farklı bir bağımlılık oluşturdu.

Özellikle 95 sonrası doğan jenerasyon resmen kukla oldu.

Kendi tecrübeme bakarak bence öyle diyorum. İşleri başkası yapıyorken niye yorayım tatlı canımı di mi

Yorumları okudum, bana nemrut mürebbiye imajı verdiniz biraz salın yahu, eşinizle farklısınız önce bunu kabul edin, hayalleriniz idealleriniz aynı olmayabilir herkes farklı karakter sonuçta. Eşim bana dil öğren baskısı yapsa ondan soğurdum istemediğim bir şeye zorlanmaktan nefret ederim. İyi yerlere gelsin, bende geleyim tabiki bunlar istenir ama velisi değilim ki fikrimi gönlümdekini söylerim o kendisi ne isterse onu yapar, aynısı benim içinde geçerli.
Eşinizi babanızla abinizle kıyaslamayın, o sizi annesi ablasıyla kıyaslayıp eksik bulsa nasıl hissederdiniz bi düşünün, bunlar hoş olmuyor.
Karşılıklı konuşarak iki tarafta kendini törpüleyebilir, iletişim sorunu varsa terapistler çok güzel yönelgeler sunuyor iletişimi açıyor. Mutsuzsanız bu seçeneğide değerlendirebilirsiniz.
Mesela bende yön bulma kabiliyeti yok sıfır eşimse bi kere gittiği yeri unutmaz, ben plan yaparım (tatil vs gibi) eşim o an bakar hallederiz der, ben akşamdan formamı çantamı hazırlarım eşim sabah bi oraya bi buraya eşyalarını bulamaz beni deli eder :)
Matematiğim hiç iyi değildir ama gel gör ki ezberim ve olay yeri yönetimim ise şehirde(meslek olarak) en iyilerden biriyimdir.
Nereden baktığına bağlı, sen eşine hep eksik taraftan bakıyorsun

Hakli oldugunuz yerler cok anlattiginiza gore. Bunlari bilmeden mi evlendiniz? Degismez ya boyle kabulleneceksiniz ya ayrilacaksiniz.
Kim kimi ne derece tanıyabiliyor ki? Aynı eve girmeden anlaşılmıyor siz evli değilsiniz galiba. Neyse benım konum sen değilsin.

Konu Sahibi ben seni çok iyi anlıyorum karşında sanki bir eş, bir hayat arkadaşı değilde annelik yaptığın bir evlat gibi hissediyorsun. Ona komut vereceksin şunu şöyle yap yemeği böyle ye vs diğer konularda da eğiteceksin ama bir laf var ağaç yaşken eğilir ailede annesi hiç sorumluluk yüklemediği için bir çocuk gibi kişisel ve analitik konularda kendini geliştirmemiş. Tamam benimde matematiğim iyi değildir ama araştırmayı severim daha doğrusu çözüm odaklıyım kendi işimi kendim görürürüm sende ailede babadan öyle görmüş yetişmişsin. Eğer sana destek olamayacaksa ben bu adamla niye evlendim ki ben kendime zaten yetiyordum diyosun. Sen daha donanımlı daha iş bitirici farkındalıgı yüksek bir insan istiyorsun birlıkte gelişebileceğiniz ve birbirinize bıseyler karabılecegınız birini ama zor yani adam bu çok zor işler ya evlenıncede ha deyince boşanayımda olmuyor büyük bir sorun olmadıkca ama böylede insan hayatını daha iyi yöne evirecekken kısıtlandığını ve kendine haksızlık yaptıgını hissediyor çok zor işler gercekten biz ne desek boş. Boşanma niyetin yokmuş o zaman kurcalama:))

Son düzenleme:
Evliyim. Benim konum sen degilsin diyip nicin benim yorumumu etiketliyorsunuz madem? Kendi yorumunuzu yapip gecin

Sizin gibi mükemmeliyetçi ve kontrolcü insanlar genelde eşiniz gibi insanları seçiyor. Fark edemediğiniz için bu sebeple evlilik öncesi bu durumu sorun etmediniz. Diğer yandan muhtemelen bu sizi daha eleştirel ve sürekli bir fikirle gelen biri yapmıştır. Önce bundan kurtulmalısınız. Sürekli anlatmak sitem etmek şikayet etmek yerine soru sorun. Birinin problem çözücü olmasını istiyorsak ona soru sormalıyız. Ama cevabı hemen beklemeyin. Soru karşısında beynimiz durumu unuttuğunu sansak da meşgul olmaya devam ediyor.
Bir diğer nokta. Beklentileriniz ve yaptıklarınız çok yüksek olduğundan karşıdaki daha çok hata yapar. Annem sizin gibi biriydi ve ben hep onun yanında daha sakar oldum. Halbuki ondan uzaktayken öyle değilimdir. Bazen ne yapsam beğenmeyecek durumu karşıdakini hiçbir şey yapmayan birine dönüştürüyor. Bu hususta 2. Tavsiyem yapmadıklarına değil yaptıklarına odaklanmanız.
3. Araba kullanmıyor olmanızın ve öğrenmiyır olmanızın eşinizdeki hali; sürekli ona ne yapması gerektiğini söyleyen ama kendi korkuları söz konusu olunca bir şey yapmayan biri olmanız. Madem bu işler o kadar kolay siz yapardınız değil mi? Yani eşinizin de korkuları ve kaygıları bazen o şeyi yapamamasına engel. Bu korkular ve kaygılar üzerine çalışmalısınız.

alistirmissiniz başta her şeyi siz yapmakla bir müddet sonra artık o yapsın olunca garip gelebiliyor. Hayata bakış açınız farklıysa farklı pencerelerden aynı dünyaya bakmayı deneyin. Kusur aradikca kusur bulursunuz. Keza soyle bir şey söylemişsiniz iş olarak kendini gelistirmedi belki de onun için zirve o o kadar yani orada durmak istiyor sadece durmak. Sizin gibi idealist olmak zorunda değil ki. Farklılıklar bütünü oluşturur. Ve insan kendine şunu sormalı ben gerçekten ben gibi biriyle olabilir miyim? Diye düşünsenize ikinizden her şeyi çok biliyor çok araştırıyor olsaydınız bu sizi daha çok yoracakti. Anladigim kadari ile sizde tamam kocacim harikasin kocacim sen ne dersen o kafasi yok gibi geldi. Yani bu yonleri dusunmek lazim hala bir bütünu yoksa da yollari ayirmak mantiklı ama bence su an cok yipratici bir sey gormuyorum.
ı okumanızı tavsiye

Birkaç sayfa okudum da ne gereksiz üstüne gelmiş bazıları, hatta ego tatmin etmişler resmen basit matematik hesapları yapmak, dolaba raf sipariş etmek, markette ürün seçmek herkesin kadın olsun erkek olsun hayat arkadaşından beklediği becerilerdir. Konu sahibini titiz bulmadım haklı buldum. Çocuk idare eder gibi yaşamak evlilikte kimsenin istemeyeceği bir şeydir. Herkes kendinden aşağı olmayan yaşam enerjisine sahip eş ister gayet doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…