KENDİ İŞİNİ KURMA FİKRİ(BÜFE NASIL AÇILIR?)

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Arkadaşlar, iktisat mezunuyum, kendi işimi kurmak istiyorum, sabahtan beri araştırıyorum, tost, sıcak soğuk içecekler, hazır döner vs satabileceğim bir büfe hayal ettim, okul yakınında orta direğin yoğun olduğu bir yerde açma fikrim var,sorum açılış işlemleri zor mu, belediyeden odalardan belgeleri almak uzun sürer mi, ustalık belgesi gerekir mi?Daha önce büfe tarzı bir yer işletenoldu mu, tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz
tşk

Konuyla ilgili fikrim yok ama okula, iş yerlerine yakın büfelerin kiraları da yüksek olmuyor mu? Yeterli birikiminiz varsa belge işleri halledilir kolayca. Belki kurs belgesi, sertifika falan gerekiyordur, onları halledersiniz önce..

ustalık belgesi diyor da acaba büfe için gereklimi bilemedim kira yerine göre değişir

Kosgeb kasif tarzı bir yerden iş yeri açma yada destek belgesi alırsanız prosedürleri daha rahat geçersiniz

Sıhhi ruhsat almanız gerekir.

Okullarda artık dışarıya yemek için çıkış izni verilmiyor anca okula giriş çıkış saatlerinde satış yaparsınız.

Okula gelen velilere yönelik olursa onlarda müşteriniz olabilir.

Eskiden kolaydı gıda işine girmek ama artık zorlaştı.
Uygunluk için kriterler fazla
Havalandirma bile sizi günlerce ugrastirabiliyor ruhsat için.

He yapılmaz mi tabi ki yapılır..

siz sanırım bu işlerin içindesiniz?

Ah o hayaler, biz kırtasiye duşunuyorduk.. Eşimde iktisat dışardan okuyacak..

Ah o hayaler, biz kırtasiye duşunuyorduk.. Eşimde iktisat dışardan okuyacak..
kırtasiye çokkazandıran bir iş değil ve dönemsel, ilkokulmezunları kendi işlerini kuruyor, kendilerine güveni var, eski patronum lise mezunuydu, diğeri 2 yıllık bitirmişti, ben 4 yıl okudum ve bişiler yapmak istiyorum.Mantık ölçüsünde risk alınacak tabi hava parası ödemektense

Kantin düşündün mü? Yani belge işi daha uzun büfeye göre ama karida yüksek.
Kantinin söyle bir avantajı daha var, paketli ürün alıp satacaksin ekstradan. Kek bisküvi vs.
Yemekli bir okul değilse yemek de koyarsin öğretmenler için.
Hem riskin yok. Batan kantinci görmedim henüz

ihale alacaksın sanırım onda da, ya bir milyoncu açmak istiyorum ya da basit bir büfe

Evet.. Okulun cevresinde boyle tarz seyler tatilerde dönmuyor.. Bizim pogcaci sirf,camiye kuran dersi alan cocuklar icin aciyordu.. Oglen sonrada kapatiyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…