kendı kararlarını vermek sucmu

Yapamamışsın acılmıssın işte zorla olmaz ki bu işler insanın içinden gelmeli aileler karısmamalı böyle durumlara ayrıca yuzuk atmak ayıp bısey değil yuzlerce insan var anlasamayıp bitiren ne yani yuzuk taktın diye evlenmen mutsuz mu olman gerek evladının mutsuzluğu ailenin de huzursuzluğu demek.

Evet cok ilginç yorumlar oluyor bazen. Benim etrafımda da var böyle aileler.
evet kesınlıkle anlattıklarım bu bunlar dsıında yasanan seyler yok 4yıldır calısıyroum calıstıgım parayla eksılerı neyse onu gıdermeye calısıyorum ben burda annemı kotulememısım sadece acaba ben mı hata yaptım bunları yaparken

Yapamamışsın acılmıssın işte zorla olmaz ki bu işler insanın içinden gelmeli aileler karısmamalı böyle durumlara ayrıca yuzuk atmak ayıp bısey değil yuzlerce insan var anlasamayıp bitiren ne yani yuzuk taktın diye evlenmen mutsuz mu olman gerek evladının mutsuzluğu ailenin de huzursuzluğu demek.
malaesef annem anlamıyor

Aslında bunu Türkiye olarak değerlendirmemek gerek. Batıda aileler 18 yaşa gelince bırakıyor çocuğu hala burada yaşayacaksan ücret belirtiyorlar bunun haricinde onlara göre yanlış olan şeylere yine müdahil oluyorlar. Sadece yanlış diye adlandırdıklarımız topluma göre değişkenlik gösteriyor.
Kaç tane batılı aile tanıdınız bu şekilde merak ediyorum 😂 Tabiki bize hep söyledikleri gibi 18 olduğunun sabahı para diye kapıya gelmiyorlar, ailesiyle yaşayan bi dolu yabancı arkadaşım var benim. Para falan da vermiyolar hatta inanmazsınız anneleri kahvaltı bile hazırlıyor 🤪Kulaktan dolma bilgilerle çıkarsama yapmayalım lütfen. Ortada bi yanlış doğru yok, yanlış da olsa aileler müdahil olmamalı bana göre. Tabi suça karışan mevzuları bunun dışında tutuyorum. Ama biz aileye bağımlı yetiştirildiğimiz için kendi kararlarımızı verebilmemiz bağımsızlığımızla bağlantılı oluyor konuda da gördüğümüz gibi.

Kararlara saygı duymalarıni öğrenmeleri gerek. Bende testturluyum ama yaptıkları çok yanlış. Ayrı eve çıkmalıdır hazır olduğunda da yeni biriyle evlenebikirsn önce kendi sağlığın kendi yaşamını belirle

iyi de şimdi sen bize 25 yıllık hayatı burada 3 satırda anlatmışsın da. hangi anne durduk yere kahvaltı masasından birden kalkıp kızının kazağını yırtmaya başlar. zaten böyle biri tımarhanede olurdu kusura bakma ne çocuk bakabilirdi. ne de normal hayatına devam edebilirdi.
o yüzden gerçek anlamda yorum istiyorsan dürüstçe herşeyi yazmalısın. yoksa herşey çok hava kalıyor.
Kendi çocuğunu öldüren anneler var ama kalkıp kazak yırtan anneler yoktur ülkemizde kesin. Öyle bi pırıl pırıllık 😂

Nerde yaşıyorsunuz merak ediyorum hakikaten. Ben nişanlısından ayrıldı diye ailemizi dile düşürdün denip dayak yiyen de gördüm kıyafeti açık diye dövülüp elbiseleri parçalananda. Eminim herkes görmüştür.
Siz nerde yaşıyorsunuz?

Baban veya samimi oldugunuz amca dayı hangisi ise o konussın annenle. Benim ailem bişeye onay vermediklerinde ben oyle yapardım
babam annem ne dese ona gore gıdıyor baska akrbalarada gelınce annem tarafı hepsı boyle amca tarafıda annemın baskısını bıldıklerı ıcn bıde buyuk yenge oldugu konusmazlar onla
Kararlara saygı duymalarıni öğrenmeleri gerek. Bende testturluyum ama yaptıkları çok yanlış. Ayrı eve çıkmalıdır hazır olduğunda da yeni biriyle evlenebikirsn önce kendi sağlığın kendi yaşamını belirle
evlılıkten cok korkuyorum

Kendi çocuğunu öldüren anneler var ama kalkıp kazak yırtan anneler yoktur ülkemizde kesin. Öyle bi pırıl pırıllık 😂

Nerde yaşıyorsunuz merak ediyorum hakikaten. Ben nişanlısından ayrıldı diye ailemizi dile düşürdün denip dayak yiyen de gördüm kıyafeti açık diye dövülüp elbiseleri parçalananda. Eminim herkes görmüştür.
Siz nerde yaşıyorsunuz?
sanlıurfada yasıyorum

Birine güvenmenin belki zaman alır ama evlilik için gencsiniz zaten aceleniz yok
Birgün gelir o heyecanı tekrar yaşarsınız ınsaallah

Siz nerde yaşıyorsunuz?
valla benim etrafımda kahvaltı masasından kalkıp kazak yırtan insan tipleri yok. çok şükür.
çocuğunu öldüren demişsiniz de senede bir yada iki haber vardır bu şekilde kaldıki onlar da hasta insanlar.
ben tabi ki konu sahibinin ailesini psikolojik teste tutamam. zaten annesinin sorunu varsa yazardı diye düşünüyorum
eğer yoksa herhangi bir psikolojik sorun hiç bir insan kalkıp durduk yere saldırmaz. önce nasıl bir etki oldu ki böyle bir tepki verdi. onu da anlatması gerekiyor. yoksa şurada yazılan 3 satırla ağız dolusu annesine hakaretler savuralım. bu mu yani?
ayrıca bu da benim düşüncem, nerde yaşadığım da sizi ilgilendirmez.

valla benim etrafımda kahvaltı masasından kalkıp kazak yırtan insan tipleri yok. çok şükür.
çocuğunu öldüren demişsiniz de senede bir yada iki haber vardır bu şekilde kaldıki onlar da hasta insanlar.
ben tabi ki konu sahibinin ailesini psikolojik teste tutamam. zaten annesinin sorunu varsa yazardı diye düşünüyorum
eğer yoksa herhangi bir psikolojik sorun hiç bir insan kalkıp durduk yere saldırmaz. önce nasıl bir etki oldu ki böyle bir tepki verdi. onu da anlatması gerekiyor. yoksa şurada yazılan 3 satırla ağız dolusu annesine hakaretler savuralım. bu mu yani?
ayrıca bu da benim düşüncem, nerde yaşadığım da sizi ilgilendirmez.
ustum kısa dıe yırttı kazagımı

ustum kısa dıe yırttı kazagımı
eğer hiçbir dialog geçmeden sadece gelip üstünüzü yırtmaya başladıysa bu annenizin öfke kontrolu yok demektir. ama şu da var ki, madem ailen bazı konularda hassas o zaman kendine ait bir yol çizmen gerekiyor. yoksa bu şekilde annen de sen de zarar görürsünüz.

Benım ailemi ornek vereyim sana senin durumundan daha kotu olan insanlar var mesela ben. Anlatsam roman olur diyebilirim okuluma ksrdesım izin vermedi liseyi bitirdim bıraktım calışmama gene aynı sekilde bende ehliyet alıcam dedım babamı ikna ettim bu sefer amcalarım mudahale oldular o da olmadı. Güvenlik görevlisi olucam dedım kursa gittim belgeyi aldım kart harcını yatırdım kartı almadım onların yuzunden. Kapalıyım evt onda cok sukür kimse bişey demedi hatta sevindiler. Herneyse okulu bıraktım işimi bıraktım Bi markette bile çalışabilirdim mesela en azından kendi ayaklarımın uzerınde durabilirdim. Kendi kendime dusundum r madem okumuyorum calışmıyorım burda baskı altında kalıcagıma bende evlenirim dedim istemeye de cok cok geliyorlardı bu olmaz su olmaz dedim en sonunda birini istedim ve oldu da şukur mutluyum da pişman da olmadım bi de oğlum var. Simdi ise ailem o kadar pişman ki hele ksrdesım diyorlar ki keske okutsaydık senı en azından milletin eline bakmazdın diye bende onlar üzülmesin diye ıyıki okumadım dedım ben bu guzel torununuzu nerden bulurdum diye teselli ederim arada. Yanı anlicagın ondan bundan gezmemden gıydiğim pantolona kadar karısmışlardır bazen bu tarz durumlar görüyorum benden kat kat iyilerdir

Back
X