- 18 Temmuz 2008
- 727
- 2.340
- 638
- 45
- Konu Sahibi binhuzunluhaz
-
Ay size ve yazım tarzınıza bayıldım, takipteyim
sayfanız hayırlı olsun, maşallah ne güzel size. Ben de 49 yaşında emekli ve çalışan bir bayanım. Takipte olacağım.
45 yaşında emekli olmuşsunuz, çok güzel bir yaşben 65i bekleyecekler kervanındayım
MerhabaMerhaba,
Uzun zamandır aklımda olan "bir çeşit günlük" tutma düşüncemi eyleme geçiriyorum. Düzenli olarak her gün olmasa bile haftada dört beş gün yazmak niyetindeyim.
Gün içerisinde planladıklarımı, yapmayı hayal ettiklerimi, hedeflerimi, gerçekleştirdiklerimi, okuduklarımı, gezdiğim yerleri, rutinlerimi, bana olumlu-olumsuz hissettirilen duygularımı yazmak istiyorum. Yazmanın bir çeşit iç döküş ve etkili bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum.
Ben kimim, biraz yazmak istiyorum.
25 yıl özel sektörde çalışmış ve artık emekli olmuş iki çocuk annesi bir eşim. Anneyim, evladım, öğrenciyim. Henüz 45 yaşındayım: ) Ve son üç beş senedir kendimi buluyorum desem yeridir.
Kendime yaptığım en iyi şeylerden biri çalışma hayatından hiç ayrılmamak, sanırım her kadının kolunda hiç bozdurulmayacak ve sürekli kendisine kapı açabilecek bir altın bileziği olmalı.
İlla çalışmak zorunda değil kadınlar ama yaşamı boyunca kendisini geçindirebileceği mesleği olsa çok avantajlı olur.
25 yıl kesintisiz çalıştıktan sonra emekli oldum. Çok şükür iyi bir şirkette yaklaşık 25 yıl çalışarak emekli oldum.
Ve kendim için yaptığım diğer bir güzellikte tekrardan üniversitede istediğim bir bölüme yerleşmek oldu: ) Bu konuda oldukça mutluyum, gençlere uyum sağlamak zor olsa da: )) Şu an 4. sınıfa başlayacağım, sonrasında bölümle ilgili bir şey yapar mıyım bilmiyorum açıkçası.
İlerleyen günlerde kendimle ilgili ufak tefek bilgiler yazarım.
Merhaba, kitap okur gibi hissettim, yazınızı okurken:) Ne güzel böyle bir yaşta emekli olup, farkındalıklarla dolu bir insan olup vaktin kıymetini bilmek... 30 yaşınıza dönseniz ona neler söylerdiniz?
Merhabaelecda nın konusunda sizin üniversiteye başlayacağınız zamanı hatırladım.4.sınıf olmuşsunuz bile .Elecda ve sizin yazdıklarınızı okumayı seviyorum.
Merhaba
"her görüştüğümü evime kabul etmeyi doğru bulmuyorum. Bu konuda oldukça netimdir." derken neyi kastettin, bu aralar misafirle ilgili kendimi sorguluyorum da o yüzden düşüncelerini merak ettim
Selam,
Kendimi çok yakın hissettiğim üyelerden birisin. Keyifle takip edeceğim.
Ben gittiğim yerde bulaşıkları toplamaya yardım ederim, eli boş gitmem kendi yaptğım bir şeyi götürürüm veya dışardan hediye vs. ama evime gelen biri bulaşıklara yardım etmezse aşırı rahatsız oluyorum, terapistimle konuştuğumla alma-verme dengesi üzerine konuşalım haftaya dedi...sizde durumlar nasıl?Merhaba,
Bunu doğru cümleler ile nasıl anlatabilirim bilemiyorum. Bazı insanların enerjisini hissedersiniz, birebirken çok iyi gelir ama toplumda sizi aşağı çeker. Kıyas yapar mesela. Bu hal davranışı sergileyen yada hissettiren kimseyi evime almak istemem.
Evimde daha içten, kendim olabildiğim, konuşurken "ne düşünür" diye düşünmediğim, benim yanlışımda beni sakince ve sessizce düzeltebilen, yoğun görüşmediğim zamanlarda bile gördüğümde derinleşebildiğim insanlara evimi açıyorum. Evim benim kalem gibi sanki. Mesela hiçbir zaman çat kapı kahve içmeye geldim diyen biri olmaz etrafımda. Oldukça mesafeliyimdir. Ama bir o kadar da içten ve sıcak kanlıyımdır. Herkesle toplumda, dışarıda görüşür çay kahve içebilirim. Sadece orada kalır.
Bilmem anlatabildim mi: )
Çok ince sınırlar sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?