Selamlar herkese,
Dün ve bugün annemdeydim. (Annem iki yıl önce beyne pıhtı atma sebebi ile yatağa bağımlı kaldı ve her hafta bakıcı abla izine gittiğinde yanında kalıyorum)
Cilt bakımı dışında başka bir rutinimi yapamadım. Bu akşam eve geldim, duş sonrası biraz kişisel bakım ve çekemediğim tespihlerimi çekip dinlenmek istiyorum.
Ama öncesinde buraya biraz yazmak istedim.
Kendimi bildim bileli maaşımı alır almaz (evlendikten sonra evimize giren tutarın) kırkta birini ayırır ve bir iki öğrenciye burs olarak veririz. Bunu emekli olduktan sonra pek düzenli yapamaz hale geldim. Annemin hastalık-hastane süreci de işin içine girince hepten dağıldı bu konu. Şimdi tekrar gündeme almak istiyorum. Bu verdiğimiz sadaka-zekat dışında bir alışkanlıktı bizim için.
Finansal açıdan eskiden oldukça birikim yapan biriydim ama son dört beş senedir istediğim ne varsa almaya çalışıyorum. Ev alana kadar oldukça tedbirli ilerledim. Şimdi kendimizi sıkarak birşey elde etmek istemiyorum, zaten çocuklar büyüdükçe eğitim masrafları gün geçtikçe artıyormuş. Canlı canlı yaşıyoruz bunu: )) Bir yazlık isteğim var, bunun için günlere girerek yavaş yavaş biriktirmeye başladım. Ama istediğim hiçbirşeyi almaktan vazgeçmiyorum. Yaşım gençken yakışıyorken giyinmek, tadını alabiliyorken lezzetli yemek, ayaklarımız tutuyorken yeni yerler keşfetmek istiyorum.
Kitap okuma hızım oldukça düştü, okul kapanınca bir rahatlık çöktü. Okulda oldukça okuma odaklı (tarih bölümü) ilerlemek zorundayım. Bunu zamansal olarak arttırmam gerekiyor. Ve tabii ki en büyük engel instagram benim için. Haftaya dondurmayı düşünüyorum, başka türlü odaklanamıyorum: ( Vaktimi çok alan bir uygulama maalesef.
Kılık kıyafet tarzı olarak oldukça oturmuş bir sitilim var, ve bir süre alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Çok klas bir parçaya denk gelirsem alırım diye düşünüyorum. Lacivert, bej, krem, siyah ve kahverengi ağırlıklı, old money tarzı bir dolabım var. Araya vişne çürüğü rengini eklemeyi düşünüyorum: )
İnsan ilişkilerim oldukça rayına oturdu, eskiden kırılmasınlar diye görüşmek zorunda hissettiğim insanlar vardı. Bir şekilde hayatımdan çıkardım. Ve bana iyi gelmeyen hiç bir kimseyi hayatıma sokmuyorum. Duruş olarak da biraz duvarlı-mesafeli olduğumu söylüyorlar ilk etapta ama bence samimi biriyim: ) Eğlenmeyi sevsemde, çok eğlenceli olduğumu söyleyemem, sanırım yetiştiriliş şekli ile alakalı, bazen değiştiremediğimiz hallerimiz oluyor. Annem oldukça ciddi ve kararlı bir kadındı. Gitgide anneme benziyorum sanırım. Espri yapamayan bir insan modeliyim, ne garip geliyor yazarken bile: ) Bunu yeni yeni kabulleniyorum aslında. Boş muhabbetleri sevmiyorum, aynı konuların dönüp dolaştığı sofralarda oturmak sıkıyor beni. Benim de mutlu olduğum, birlikte olduğumda keyif aldığım üç beş arkadaş, eş, dost meclisim beni şu anda tatmin ediyor. Derinleşebiliyor ve kendim olabiliyorum. Yüzeysel ilişki nasıl yaşanırmış, yeni yeni öğreniyorum. Tabii bu kıvama gelene kadar aldığım darbelerde sürecime oldukça etki etti: ) Az insan, çok huzur cümlesine de pek inanmıyorum, düğünde cenazede eşle dostla oluyor. Önemli olan doğru kişilerle masada oturabilmekmiş.
Evimle ilgili birkaç şey var aklımda yapılması gerekli. Ama acele etmiyorum. Depolama alanımın azlığı hem kendi odamda hem de mutfakta beni çok zorluyor. Bunlara zamanla çözüm üretmek istiyorum. Gelişmeler oldukça buraya da yazarım.
İyi akşamlar: )