Kendi kendime kendimleyim...

Merhaba, muhtemelen beklentileriniz ile alakalı durum, ben elim boş gitmemeye çalışırım ama gelen kişilerde ellerinin boş olması beni çok etkilemez. Aslında şöyle herhangi bir art niyetle eli boş gelmişse (ki artık evime kabul etmiyorum dediğim kişiler bunlar mesela ) bunu da hissettirmişse üzülürüm. Ama mesela bugün kuzenlerim eli boş geldi, beni hiç rahatsız etmedi. Öyle güzel sohbet muhabbet ettik ki, eminim araba ile gelirken duramadıkları için bugün öyle geldiler, birisi rahatsız olduğu için kek-börek tarzı yapamadı. Samimiyetlerini hissediyorsun bir şekilde.
Yada arkadaş grubumuzdan birisi de eli boş gelse rahatsız olmam, mesela geçen gün arkadaşım başka arkadaşım ile bana iyi geleceğini düşündüğü için krem göndermiş. Bu kişi bana gelirken eli boş gelse yada o an mutfağa yardıma kalkmamış olsa da ben önemsemem.

Birinin arayıp kahvaltıya geliyorum demesi, eğer ki ben müsaitsem ve o kişi ile görüşmek istiyorsam olur. Yoksa nazikçe reddederim. Bu konularda çok netimdir.

Arkadaşlık ilişkileri anladım ki çok bıçak sırtı konular. Biri ile sırrını, derdini, güzel bir haberini paylaşmak gerçekten sınav gibi birşey.

Sana iyi geliyor mu o kişi? Direk ona bakıyorum ben. O kişi ile vakit geçirdiğimde, akşam eve geldiğimde hala o anların muhasebesini yapıyorsam sorun var demektir. Ama gülümseyerek anımsıyorsam görüşmeye devam ediyorum.

İlişkiler emek istiyor, emek vermeden, derinleşmeden samimiyet kurulmuyor maalesef.
Rabbim iyilere denk getirsin hepimizi.

Merhaba,

Bugün tertemiz ve düzenli evimde, sevdiklerimi güzel bir sofrada ağırlayabildiğim için huzurluyum.

Akşam yemeğimi ocağa koymuş, eşimin işten, çocuklarımın okuldan gelmesini bekliyorum. Çok şükür.

Okul ders seçimlerimi de yaptım, onaya sundum. Haftada 2,5 gün olacak şekilde ayarladım. Bunda da razılığım yüksek: )

Bugünün huzurunun kaydı olsun bu satırlarım.

Merhaba,

Yoğun geçen son 2 günün ardından biraz yazmak istedim.

Sabah rutinlerim düzenli olarak devam ediyor. Erken kalkmayı seviyorum. Genelde öğlene kadar planladıklarımı yapabiliyorum ve öğleden sonrası bana kalıyor. Özgürce kullanabiliyorum o zamanları da.

Salı akrabalarımın kahvaltısından sonra dün akşamda arkadaşlarım geldi. Bol hediyeleşmeli, keyifli, tadı damakta bırakan bir buluşmaydı.
Yanlış hatırlamıyorsam Gazali'nin sözüydü; "Kiminle oturup kalkarsan, onun sıfatı sana sirayet eder ve senin bundan asla haberin olmaz. "
Gerçekten buna inanıyorum. İnsan etkilenen varlık, yanındakinden bir süre sonra etkileniyorsun ve benzemeye başlıyorsun. Bundandır ki seçimlerimiz çok önemli.
O akşamdan masamın fotoğrafını paylaşmak istiyorum(ara ara hoşuma giden kareleri yüklemek istiyorum buraya).
Ben beğendim: ) Meze tarzı, hafif salatalar hazırladım. Bu tarz sofralar hazırlamayı, sunum yapmayı seviyorum.

Bugün de okulumda mezuniyet töreni vardı. Sevdiğim birkaç öğrenci var, onların yanında olmak istediğim için gittim.
Kendi dönemim mezun oldu, bir yıl ara verdiğim için benim mezuniyet seneye kaldı nasipse. Duygulandım, pırıl pırıl gençler, umarım yolları-bahtları açık olur, oldukça emek veriyorlar.

Şimdi cilt bakımımı yapıp, erken yatmak istiyorum. Son birkaç gündür yoruldum sanırım.

Özellikle eş seçimi çok önemli. İnsan olumludan çok olumsuza dönüşmeye daha meyilli.

Günaydın,

Bugün kahvaltımı erken yaptım. Şöyle bir tabak hazırladım. Genelde tabaklarım böyle, yumurtanın formu değişiyor ruh halime göre: )
Dengeli olduğunu düşünüyorum. En önemlisi beni şişirip enerjisiz bırakmıyor.
Takviyelerimi aldım.

Kahvaltımı yaparken, Teke Tek Sanatın Deniz Yüce Başarır programını izledim Youtube üzerinden. Çok hoş bir sohbet olmuş, tavsiye ederim.

Saat 11 de başlayacak bir workshopa katılacağım. Okulum açılmadan tüm tuşlara basıyorum: )
Akşama gençler hamburger istedi, bu tarz yemekleri de evde yapıyorum, eve gelirken kasaba uğrayıp dışarı işlerimi de halleder dönerim nasipse.

Keyifli hafta sonları hepimize.

Merhaba,

Biraz hüzünlü, biraz yoğun geçen bir hafta sonu geçirdim. Sevdiğim bir büyüğümüzü kaybettik. Çok üzüldüm. Etkilendim. Annem de hasta yattığı için aslında kendi derdime ağladım. Anne kapımın kapanmasını hiç istemiyorum fakat onu böyle yatarken, sadece nefes alırken görmek de beni yaralıyor. Allah çektirmesin hastalarımıza.

Sabah erkenden camları silme niyetim vardı ama dün akşam çok ütü yapınca, sabah uyandığımda gözümde arpacık çıkınca silmedim.

Erkenden çocuklarımı gönderdim, sonrasında biraz yatmışım, kalktığımda saat sekizdi. Toz aldım, sildim süpürdüm. Banyoları yıkadım derken öğlen oldu. Biraz market alışverişi yaptım. Gün içinde yapılacaklar kısmı bitti benim için.

Beslenme düzenim istediğim gibi ilerliyor. Sabahları güzel bir kahvaltı yapıyorum saat 10 gibi. Artık öncesinde bir kaşık tahin yemeğe niyetlendim. Umarım unutmam: )
Aralarda meyve yiyorum ama üzüm, ananas aşırı tatlı gelmeye başladı. Buna başka bir alternatif üretmem lazım.
Akşamları da sebze yemeği, salata ağırlıklı besleniyorum. Eğer ki sabah protein az aldıysam akşam et türevleri ile dengeliyorum.

Böyle böyle istediğim kiloya gelmeyi umud ediyorum ama muhtemelen oldukça yavaş ilerlenecek. Çünkü yemek ayırımı pek yapmıyorum.

Bugün okulum açıldı. Pazartesileri dersim yok. Salı günü Latince ile başlayacağım haftaya. Bu sene latince de biraz ilerlemek istiyorum. Hatta bu sene biraz daha ders odaklı gitmek istiyorum, not ortalamam 3,5, bunu biraz yükseltmek istiyorum: ) Velhasıl yeni yıl için heyecanlıyım.

Ve instagram uygulamasını silerek başladım bu hedefime, beni çok engelliyor. Silmekten başka çare bulamadım kendime.

Merhaba,

Okulum başladı ve çok özlemişim, bunu gittiğimde farkettim. Sanki benim için terapi merkezi orası. Okurken, yeni bilgiler öğrendikçe aldığım keyif çok uçlarda.

Bu dönem birbiri ile bağlantılı dersler aldım, zorunlu derslere destek seçmeli dersler aldım, özellikle sınav zamanları bu durum çok işe yarıyor: ) 20. yy dünya tarihi dersine destek olarak, 20 yy ortadoğu ve afrika tarihini, sovyetler tarihini ve sömürgecilik derslerini seçtim. Bazen sohbet ortamlarında keşke gençken daha çok okusaymışım diyorum, özellikle genel kültür anlamında bazen eksikliğini hissediyorum. Sadece çalışarak vaktimi tüketmeseymişim daha iyi olabilirmiş.
Bir de kaynak dili olarak Latince almaya başladım, biraz korkuyorum ama düzenli çalışırsam yapabilirmişim gibi geliyor. Bakalım süreç bize neler getirecek. Sağolsun gençler de çok yardımcı oluyor.

Gözüm sanırım mikrop kaptı, kızarıklık ve şişkinlik var, bir krem veri eczacı, hemen geçsin istiyorum, okurken çok sulanıyor ve beni zorluyor: (

Beslenme düzenim artık oturdu diyebilirim, biraz daha porsiyonlarımı küçültebilirim zamanla. Bunun da faydası olacaktır. Bir de posalı yiyecekler kısmı çok eksik kalıyor beslenmemde, bunu nasıl telafi edeceğim bunun üzerinde çalışacağım.

Ekonomik anlamda oldukça iyi gidiyorum bence: ) Mesela okula gittiğim zaman evden yemeğimi alıyorum, kahve zincirlerine uğramıyorum, okul kantini candır diye kendimi avutuyorum: )) Bir kaç sene zaruri ihtiyaçlarım dışında dikkat etmek istiyorum. Çocuklar yurtdışında okumaya karar verdiğinden beri düşünüyorum, umarım rabbim bizi daraltmadan hayırlısı ile okutabiliriz onları.

Yazın bol bol dizi izlemiştim yabancı diziler, şimdi biraz okula destek belgesellere yöneleceğim. Bu belgeselleri , filmleri hocalar da önerdiği için daha dikkatli izliyorum, şimdi Potemkin Zırhlısını izleyeyim, sizlere de tavsiyem olsun.

Sevgiler.

Merhaba,

Okul ödevlerini yazmaya başlamadan buraya yazmak istedim.

Bu yıl bol okumalı ve yazmalı bir dönem olacak gibi gözüküyor. Her hoca kendi dersine okumalar ve fikirler istiyor. Bazen beni zorluyor ama bu zorlamalar kişiyi geliştiriyor diye düşünüyorum. Zorlanmadan elde edilen tüm nimetlerin sanki kadri kıymeti yeterince bilinmiyor gibi hissediyorum.

Nasıl pazar oldu ve bitiyor anlamıyorum bazen. Bugün sabah arkadaşımla yürüşüye gittik, ev halkı uyuyordu. Üstüne kahvemizi içtik ve eve döndüm, bana iyi gelen anlardı. Pazar günleri ev halkından herkesin sevdiği kahvaltılıkları hazırlamayı çok seviyorum. Bu sabah eşim de eşlik etti, birlikte hazırladım, o zaman daha keyifli ve daha az yorucu oluyor: )

Dün bir nişanımız vardı, eve çok geç geldik. Bugün hiçbir iş yapmayı düşünmüyorum. Akşam belki ütüyü aradan çıkarırım. Ödevlerimi yapsam ve yemeği hazırlasam yeter. Eşim de iş yemeğinde olduğundan köfte patates gibi pratik birşeyler yaparım çocuklara.

Ekonomik anlamda oldukça iyi gidiyor harcamalarım. Gereksiz hiçbirşey almıyorum, hedefime ulaşmak haz veriyor bana her konuda. Biriktiğim gramlar vardı, onlarla istediğim kolyeyi aldım: ) Bu harcama sayılmaz. Onun dışında 10 euro bile olsa alıyorum dışarı çıktıkça. Böyle böyle biriktiğini, azdan çok olduğunu defalarca şahidiyim.

Beslenme kısmında 60 kilodan aşağı inemiyorum bir ay olacak. Direniyoruz karşılıklı ama bugün ara verdim, sen beni yendiğini düşün diyerek mükellef bir kahvaltı yaptım: ) Yarın aynen devam edeceğim. Hafta sonları ailecek olunca çok zor oluyor süreci yönetmek. Oldukça temiz besleniyorum, bunu da hissediyorum.

İyi hafta sonları herkese.

Merhaba verimli rutin sayfasından takip ediyorum. Sayfanız hayırlı olsun.
Böyle mütevazi sofraları ve sevdiklerimizle sakin ve eğlenceli sohbetleri çok seviyorum
Ben eskisi gibi misafir ağırlayamıyorum.
Fazla iş yükü stres altına giriyorum. Temizlik yemek planı vs derken, pazartesi işyerine beli tutulmuş bir vaziyette yorgun olarak giriş yapıyorum.
Bende özel şirkette 15 yılını tamamladım nerdeyse. Benim için son senelerde yorucu ve yılgın geçiyor.
İş hayatını da seviyorum aynı zamanda ev kadını olmaya da özeniyorum. (Ama ekonomik olarak özgür olmam lazım)
Ama şuan yaşadıgım yere kendimi ait hissetmiyorum. Taşınacak düşüncesi ile eve hiç bir düzenleme tadilat vs yapmıyorum. Kayınvalidem çocuğa baktıgı için mecburi taşınma oldu bizimki
İlk hedefim oturduğum muhitten taşınıp daha düzgün site yada, müstakil bir eve taşınmak.

Teşekkür ederim.

Misafir ağırlamak gerçekten zahmetli ve masraflı bir hal almaya başladı bizim topraklarımızda da artık. Sosyal medyadan özeniyoruz biraz da sanırım. Bunun artıları olduğu gibi bizi olumsuz yönde de etkiliyor.
Çalışan kadının işi çok zor. Bunu çok iyi anlıyorum. İşten ayrılınca çalışılmadığında ne kadar kendine vakit kaldığına oldukça şaşırmıştım. Bir süre alışamamıştım.
Çalışırken misafir ağırlamak çok zor. Bu konuda kendinizi hiç eleştirmeyin. Tüm işlerin genelde kadına baktığı bir coğrafyada yaşıyoruz maalesef.
Ben olsam kendime yüklenmeden, ailemden ve kendimden vakit kalırsa misafire odaklanırım, mümkünse dışarıda vakit geçirmeyi tercih ederim arkadaşlarımla.

Umarım tüm isteklerinize kavuşursunuz.

Selamlar,

En ağır günüm perşembe. Üst üste oldukça zor iki dersim var, üstüne biraz hafif bir ders:) Bugün ilk iki dersimiz iptal olunca diğer dersi beklemeden arkadaşımla kahvaltıya gittik. Güldüğümüz, eğlendiğimiz güzel bir sabah geçirdik birlikte.
Arkadaşım gelene kadar biraz mağaza gezdim, ihtiyacım olan bir kot ve mevsimlik üst aldım. Bir de denk geldiğim için bir elbise ekledim dolabıma. Günlük de kullanabilirim, nikah vs gibi özel günlerde de kullanabileceğim bir elbise. Benim hoşuma gitti, kendimde beğendim: )) Mağazalara girdiğimde ne alacağımı bilebilmek, o netlik çok başka bir huzur. Mağaza gezmeyi pek sevmiyorum, çok renkli yada fazla karışık ürünlerin olduğu mağazalar beni çok yoruyor.

Beslenme konusunda 60 kiloda takıldım kaldım. Çok dikkat etmiyorum ama önceki zamanlarıma göre daha az yiyorum bence, beşten sonra da yemiyorum, gitmesi lazımdı bence: )
Sabah yürüyüşlerine başladım. Yaklaşık 10 bin adımı buluyor, çok tempolu yürüyemiyorum ama bu bile bir ilerleme benim için. Haftada 4 yada 5 gün gitmek niyetindeyim.

Bütçe anlamında iyi gittiğimi düşünüyorum. Son bir senede biriktirdiklerimi istediğim bir Trabzon set vardı, ona çevirdim. Bu da bir nevi yatırımdır diye düşündüm: )

Eve yardımcı bayan almak istedim, okul başlayınca zorlandım biraz ama fiyatlar gerçekten çok artmış. Kendim bir süre daha yapmaya çalışacağım. Bu rakamlarla hastalık vs gibi durumlar olmadıkça almam mümkün gözükmüyor. Evimi temizlemeyi çok seviyorum, keyifle sakin sakin yapıyorum fakat okul olunca zorlanmıştım.

İyi akşamlar herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…