Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Bir kere de sevincimi paylaşayım şurada :) Evlilik teklifi aldım. Ama süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum dert bunun neresinde derseniz babam.. Annemle paylaştım baban yüzüğü görmesin diyor diyorum ki e evlenmeyi kabul ettim gizli mi evleneceğim babamdan? Neyi saklıyorum? Etrafımda sorabileceğim kimse yok siz tekliften sonra nasıl aşamalardan geçtiniz, baba faktörünü nasıl aştınız benim babam kızının büyüdüğünü kabul edemeyen babalardan ve tek çocuğum. İçimi kemiriyor karşı taraf da acele etme dedi ama beklenti içindeler.

Tecrübelerinizi bekliyorum.

Ayrıca aramızda mezhep farkı da var bu da beni korkutuyor belirtmeyi unutmuşum. Tecrübe edenler buna da cevap verebilir mi lütfen..

Son düzenleme:
eş adayınızı alın annenız tanıyor sanırım babanızla tanıstırın, kendısını tanıtsın ve konuya gırsın ben kızınızı sevıyorum ıznınız olursa kendısıyle evlenmek ıstıyorum desın bu kadar sonra gerısı gelır..

ben şöyle yaptım.
'Baba biliyorsun bir sevgilim vardı ve evlenebileceğim bir insan olduğunu düşünüyorum. Bana evlenme teklif etti. İsterseniz sizler de tanışın, ailesini soruşturun gözünüz arkada kalmasın.' dedim.
O da 'Emin misin kızım?' dedi.
'Eminim baba iyi bir insan olduğunu düşünüyorum sen de tanış' dedim veeee tanıştılar aile araştırıldı.
Babam 'Uygundur' dedi. Süreç başladıç
Ama babam 'Ailemiz birbirine uygun değil kızım.' deseydi asla ama asla evlenmezdim.

Ben de kendim söylemiştim ama ben babamla her şeyi çok rahat konuşurum sağ olsun...
Sadece çok duygulandı. Bana çaktırmamaya çalıştı ama gözleri doldu.
Bence sen söyle.
Bir de ne olursa olsun ilk aşkım hep sensin diyerek gönlünü de okşa.
Ben öyle yaptım sonra sarılıp uzun uzun konuştuk.

Mezhep farkı var bu ikimiz için hiç sorun değil ama babam biraz temkinli yaklaşacaktır.

Yani annen de komik... böyle gelişmelerde anne aracı olur, ama ondan pek hayr yok ise, babana direk açıl. Sanırım yaşınız da çok küçük değil di mi? Kızacak, endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

Açılmaya çalışacağım biraz daha bekleyip. 25 yaşındayım. Gönül isterdi ki işten çıkarılmayayım o zaman karşılarında daha sağlam dururdum biraz kasılmam da bu yüzden.

Zaten hayatımda biri olduğunun farkında, benim için çok önemli ve zor bir zamanda o da kapıda beklemişti ailemle birlikte. O zaman tanışmışlardı birlikte yemek bile yemiştik ama sevgili miyiz değil miyiz sormadı çok iyi davranmıştı. En iyisi o çocuk vardı ya işte ben onunla evleneceğim demek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…