Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

Ben kendim soyledim babama. Annem-abim-babam seklinde ilerledim hepsiyle ayri ayri konustum. En ilimlisi babamdi bence :) ben araci koymamandan yanayim. Babanla arandaki iliskiyede bagli tabi.

Benim annem olmadığı için babama kendim söylemiştim.tanışmak istedi tanışmaya getirdiğimde de Pek konuşmadı yüzüne de bakmadı kız babası ağırlığı yaptı sanırım kendince ama şimdi kankalar benden çok eşimle görüşüyor.

Tanıştılar ama sevgilim mi arkadaşım mı bilmiyor bence anlamıştır yani kesinlikle zeki bir adam ama renk vermedi soru da sormadı :)

Ben annemden önce babama söyledim. Yemek yiyorduk. O sıra nasıl cesaret geldiyse evleniyorum ben dedim. Adamcağızın heyecandan sanırım boğazında kalmıştı. Sonra ayrıntılı konuştuk evlenmeye kararlıysan tanışalım dedi. Tanıştılar aileler. İsteme, nişan bir yıl sonrada düğünüm oldu.

Şimdi hayal ettim de ağız dolusu "evleniyorum ben." demeyi, kesin ağzımdan "ivliniyirim bin" şeklinde çıkar
Biraz daha zaman geçsin bana da gelir o cesaret bence.

Açılmaya çalışacağım biraz daha bekleyip. 25 yaşındayım. Gönül isterdi ki işten çıkarılmayayım o zaman karşılarında daha sağlam dururdum biraz kasılmam da bu yüzden.
Masraflar için mi endişeleniyorsunuz? Çok kurup sıkmayın canınızı, herşey olacağına varıyor bi şekilde.

İnşallah süreç pürüzsüz işler. Mutluluklar dilerim. :)

Annen babana konuşacak, eşinin ailesi size gelecek. Aileler tanışacak, sonra siz gideceksiniz, sonra dışarıda yersiniz. Aileler kendince karşı tarafları araştıracak soracak. Sonra söz, nişan vs. Ben yüzüğü nişanıma kadar göstermemiştim. Korktuğumdan değil de ben zaten yüzük takmayı sevmem. Her gün eşimden laf işitiyorum

Masraflar için mi endişeleniyorsunuz? Çok kurup sıkmayın canınızı, herşey olacağına varıyor bi şekilde.

İnşallah süreç pürüzsüz işler. Mutluluklar dilerim. :)

İnşallah sağ olun :) Masraflardan çok babam önem veriyor eğitim ve kariyere, benim de şansım yaver gitmedi.

Ah barıştınız mı brendacım çok sevindim sizin adınıza, hayırlı olsun

Erkek arkadaşım doğum günümde telefon almıştı bana, babam görünce telefonunu mu değiştirdin dedi, arkadaşımın hediyesi dedim. Biraz fazla pahalı bir hediye dedi, evet beni biraz fazla seven bir arkadaşım dedim Kimmiş bu arkadaş vs derken girdim konuya sonra da tanıştırdım

Ablamın erkek arkadası oldugunu annem zaten biliyordu, yüzügü takınca da "evlenmeyi düsünüyorum, babama söyle" dedi. Annem söylemisti yani. Anneniz söylemeye yanasmıyorsa siz "şu kadar zamandır tanıdıgım biri var ve evlenmek istiyor, ben de bunu istiyorum. Seninle de tanısmak istiyorlar, ne zaman gelsinler" diyebilirsiniz bence.

Ay valla benımkı de biraz sıkıntılı olmuştu.Annem ilk başta söylemişti babam ciddiye almamıştı.
1 ay sonra bidaha soyledı, o zaman babam benımle konusmak ıstedı ve kabullenemedı byudugumu,evlenmek ıstedgımı.Ağladı,defalarda hatta aylarca kızım emın mısın dıye sordu ve 1 senenın sonunda tamam gelsın ıstesınler dedı.

Sız de bı onden soyleyın,bıraz bekleyın bı kabullensın,biraz sindirmeye çalışsın.Babalar için kızlarının evlenme durumları bıraz yıkıcı gibi oluyor.Korkuyolar ya uzerse,ya uzulurse diye.Konuyu söyleyip ona biraz zaman verin.

Çok güzel olmuş :) Teşekkür ederim ayrıca

Ben teklifimi henuz okurken aldigim icin babamin buna izin vermesi soz konusu olamazdi, annem de ben de bunu iyi biliyorduk ben de benden yasca büyük iki erkek çocuğundan sonra geldigim icin babam icin bir türlü buyumemistim. Biz soyle yaptik, annem babama iste biriyle görüşüyormuş seninle de tanistirmak istiyormus filan dedi. Once bir sure sevgilim olarak geldi gitti bize. Iyice kaynastilar, o arada benim de okul bitti. Okul bitince de bir gun esim bulustugumuzda cicek almisti, eve o çiçekle geldim o gun yüzüğümu de taktim artik ve evlenme teklifi etti dedim. Sanki o gun etmis gibi Yine karsi cikti daha kucuksun filan diye ama en azindan sok olmadi adam
Siz de sevgiliniz olarak tanistirin 1 2 ay tanisip kaynassinlar sonra da teklif etti dersiniz. Bazi babalar bir türlü kabullememiyor yine de, kolay gelsin hem heyecanli hem stresli zamanlar

Normal de anne babaya müsait zamanda evimize hayırlı bir iş için gelmek isteyenler var der
Yüzüğü sakla baban görmesin diyorsa annen istemiyor demektir

Sen babana soyliceksin ozaman baba müsait zamanda hayırlı mesele için gelmek isteyen var diye

Sevgiliniz ailesiyle konuştu mu ailesi müsait zamanda gidelim demismi nisanliniza

Ben anneme anlatmistim. Annem de babama. Ama annem o kadar farkli anlatmis ki babam esim tanismaya geldiginde tek basina istemeye geldigini dusunup. Senin anan baban yok mu diye cıkışmıştı. Annenin anlatimi babanin tutumunu belirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…