Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

Benim babam son son derece muhafazakardır tutucudur :) eşimle 2 sene görüştük.. Ama babama bunu bu şekilde anlatıp beni istemeye geleceğini söyleseydim beni yerdi galiba bu kibarcası tabi, sen anla bir hikaye uydurduk annemle görüp beğenmiş falan sonn derece masumum been yani babam sen istiyor musun bu işi dediğinde küçük emrak bakışlarımla başımı salladım siz bilirsiniz babaaa sonra ne oldu? Babam beni vermeyince o siz bilirsiniz babaa diyen kız yerine gözlerinden ateş çıkaran chocolita canavarına dönüştüm istiyorum seviyorumm birbirimize aşık oldukk ölsem daha iyiii ahahhahahahha
Babam diyor siz hiç görüşmemişsiniz ne ara aşık oldun
Baba 1 ay görüşmüş olabilirim ama lütfen affet

Ayyy işin espirisi tabi.. Ne çektik babam ikna olsun diye.. Yani demem o ki, annen konuyu açsın, babanın durumlara bakışına göre de sen ilişkinizi onayla :))

Ben öyle dümdük söylemiştim :)
Teklifi aldıktan bir süre sonra babamın yanına gitmiştim(farklı şehirlerde olduğumuz için)
Hayatımda birisi var
Uzun zamandır görüşüyoruz biliyorsun zaten (sadece biriyle görüştüğümü biliyordu ama hakkında bilgisi sıfırdı)
Evlenme teklifi etti ve bende kabul ettim ancak önce seninlede tanışması gerektiğini senin düşüncelerinin benim için önemli olduğunu söyledim
İzin verirsen yanına gelmek istiyor dedim
Ben sana kendi gözümden anlatmayayım sen kendin gör tanı dedim
Tamam dedi
İki kez eşim babamın olduğu şehre gitti
Sonra iki hafta annemle babam gelip benim yanımda kaldılar
Böyle 5-6 akşam kahve içmeye falan gittiler
Son görüşmeden geldiğinde babam haftaya istemeye gelecekler öyle karar verdik dedi

ben teklifi ve yuzugu aldim sonra babama gittim dedim ki böyle böyle bir teklif aldım bn bu çocuğu seviyorum onunda beni sevdiğine inanıyorum henüz yüzüğü parmağına geçirmedim rızan olursa tanışmani istiyorum uygun görürsen yüzüğü takmak istiyorum dedim. o da makul olanın yaptı kararıma saygı duygu yüzüğü takabilecegimi söyledi ve tanıştı. bu kadar :)

ayyyy ben babama bunu yapsam varya püfffffff ben daha adamı arastırmamısın belki vermicem gıcıklık yapcam der hem ilk söyleme hem damatla tanısma bence ayrı olmalıı

Benim babam flört ederken biliyordu sık sık da bahsediyordum 6 sene sonra okul bitti isyerimi açtım açılıştan sonra biz artik evlensek mi dedim babam kararliysan olur dedi.ailesi geldi ayni gun tanisip soz kesildi.nisan olmadi 1 sene sonra düğün oldu.

Konuyu açarken bile aklıma sen geldin :)
Yeni barıştık barışmamız bu şekilde oldu biraz daha güvenimi sağlasın hem o da bana güvenini tazelesin konuyu açacağım :) Bir de iş bulsam kendime güvenim çok daha fazla olur.

Seninkiler harika ya umarım benimki de benzer olur :)

Hahahaha babanın yaşadığı şoku düşünemiyorum ya
süpermiş

Annemle araları çok iyiydi aslında sevgilimin. Geçenlerde şiddetli bir kavgamız hatta ayrılığımız olmuştu annem biraz soğudu gibi ama ilişkimizi onaylıyor aslında. Biraz daha zaman geçer ve kavgayı unutursa düzelir diye düşünüyorum.

benim face.te felan fotolarım vardı eşimle. babam görmüş kendi sordu hayırdır diye. ben anlattım o da getir tanışayım dedi öyle oldu. beklediğimden çok kolay yani.
babalar kızları işlerini kendi ellerine aldıklarında ve kendi ayakları üzerinde durduklarından emin olduklarında büyüdüklerini kabul ediyorlar korkacak bir şey yok. sen evliliğe madden ve manen hazırsan baban da hazırdır.

Sorun da burada, yaşadığımız yer çok küçük iş olanağı neredeyse yok. Sevgilim İstanbul'da yaşıyor yani orada iş bulmam daha kolay olacaktır. Mesleğimi elime aldım ama çalışacak yer bulamıyorum.

Elbette şartların düzelmesini beklerim acelem yok ama en azından bir tanışma hatta söz, hiç olmazsa sözün tarihi belli olsun istiyorum.

Ben kendim soylemistim benim babamda seninki gibi buyudugumu kabul etmiyordu. Baba biri var ciddi dusunuyor sizinle tanismak istiyo demistim ilk bi sok olmustu ama sonradan kabul etti

Bende bunu soracaktım nasıl barıştınız en son aramıyordu. Çok sevindim senin adına, inşallah herşey gönlünce olsun bundan sonra

Arkadaşlar mezhep farkı çok sorun oluyor mu? Nasıl aşılır hiç tecrübe eden yok mu?
O kişiden kişiye değişir canım. Benim için sorun olurdu, ama kuzenim farklı mezhepten biriyle evli, nasıl diyim yanlış anlaşılmasın gelenekleri çok uygulamadıkları için sorun yok aralarında.
Birde karşılıklı inançlara karşı saygı duyulunca sorun olmaz diye düşünüyorum.

Dualarımdasın kuzum :)
Herşey güzel olur inşallah

Benim bundan önceki iki erkek arkadaşım da yine farklı mezheptendi kişi olarak sorun yaşamıyorum tek korkum aileler birbirini kırar mı? Babam biraz kıl bir adam ben de sevgilimin annesinin üzülmesini istemem babamın da öyle. Az önce telefonda konuştuk da biraz stresliyiz heyecanlanıyoruz valla zor durumlarmış ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…