Kendi ülkemde meğer yabancıymışım!

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
birisi bana kendi memleketimde neden turistlere öncelik verildiğini anlatsın lütfen,bunun elle tutulur bir açıklaması varmı?

Antalyalıyım ve antalyada yaşıyorum,hersene eşimle 2-3 günlüğüne alanyaya tatile gideriz,her gittiğimizde uğradığımız bir bar vardır,rock bar.herneyse bu sene yine gittik,kapıdaki bodyguartın bize dediği şu;kusura bakmayın Türkleri alamıyoruz sadece iskandinavları alıyoruz.

bu ne demektir ya,bu resmen ırkçılıktır,gece boyunca adamın söylediği aklımdan çıkmadı,eğlencemin içine etti,moralim bozuldu.
acaba tipimizi mi beğenmedi diye senaryolar kurdum ama olamaz çünkü yıllardır gittiğimiz yer.hıncımı alamadım 2-3 saat sonra önünden geçerken türklerle bir sorununuzmu var,daha önce böyle değildi dedim,adam sezon başı iskandinav şirketle anlaşma yaptıklarını,sadece türk değil,alman ve ruslarıda almadıklarını söyledi!

peki dedim almanları nasıl ayırt ediyorsunuz,tiplerinden anlaşılıyor dedi.ne derse desin dediklerinin hiçbir mantıklı açıklaması yok,kendimi aşşağılık hissettim,oraya girmeye çok meraklı değilim,ama söylenen kelime çok ağrıma gitti,Türkleri almıyoruz!

bu ne ya,bu nedemek,ben nerede yaşıyorum,türkiyede yaşıyorum ve türküm,sen önce beni almalısın asıl,düşünsenize diyelimki isveçe gidiyorsunuz,isveçteki adam diyorki kendi vatandaşına,kusura bakmayın isveçli almıyoruz sadece türkleri alıyoruz,böyle saçma sapan birşey olabilirmi,valla hemen orayı şikayet ederler,kapatırlar.oranın sahibi ne olursa olsun kusura bakmayın ben kendi milletimide alırım demeliydi.

bende şikayet etmek istiyorum ama herşeyden önce bu duruma çok üzüldüm,yazıkki ne yazık,vay benim ülkemin haline.başka ülkelere yabancıydık amma velakin kendi ülkemde de yabancıymışım meğer.

Türk- yabancı ayrımı olduğunu sanmıyorum şikayet etseniz bir şey değişmez sanırım anlaşma var sonuçta :44:

Büyütmeyin bu kadar, bi yerden dışlanmış değilsiniz.
Anlaşma var ortada, yoksa gözünüzün üstünde kaş var diye gıcık kapacak değiller size.

Bir de ırkçılık falan...
Abartmayın böyle.

Çok saçma...Tiplerinden anlıyorlarmış-mış.
Madem böyle bir anlaşma var,bileklik filan takarlardı.
Hem bu İskandinav şirket,sezonda kaç turist getiriyor ki klübü her gece doldurabiliyor ?
Bu işte bir acayiplik var.

Ayrıca ben tatil yörelerinde ayrımcılık yapıldığına çok tanık oldum.
Turistlerle daha çok ilgileniyor,öncelik veriyorlar.

Bir keresinde oğlum otelin spor salonundan çıkartılmıştı.
Neymiş,18 yaşından küçükleri almıyorlarmış.
Turistlerin küçücük çocukları sabahtan akşama salonda oyun oynuyordu.
Gidip kıyameti koparmıştım.

Tatil bölgelerinde, otellerde turistlere ayrı bir ilgi olur. Fakat Türklerle bir resmiyet, bir umursamazlık güleryüz yok.
Sanırım turist çekelim diye Türkleri unutuyorlar...

hoş değil tabi de anlaşma yapmışlar napsınlar

işte sorunda bu,yapsınlar anlaşmalarını ama bar sahibi orada ağırlığını koymalıydı,ne olursa olsun kendi vatandaşımıda alırım demeliydi.onlar kendi ülkelerinde kendi barlarına giremesinlerde göreyim.

Türk- yabancı ayrımı olduğunu sanmıyorum şikayet etseniz bir şey değişmez sanırım anlaşma var sonuçta :44:

abartmıyorum,sorunda bu zaten,anlaşma yine olsun ama anlaşmadaki bu unsur nedir,sadece iskandinavları alacaksınız,başka kimseyi almayacaksınız demek ne demek,bu ırkçılık değilde ne,ve para için bunu kabul eden işletme sahibi.

Bizim milletin yabancı merakı bitmedi gitti.
Bir ara yabancı basından bir gazeteci "Türkiye'de kendinizi süperstar gibi hissediyorsunuz" başlıklı bir yazı yazmıştı hatta.
O kadar ilgi alaka görüyorlar ki ... Böyle hissetmeleri doğal.
Gülünç bir durum. Utanıyorum bu hallerden.

aynen öyle,bileklik falan yok,bara çıkmak isteyenlerin tipine bakıyor,iskandinavsa alıyor değilse sokmuyor,tipinden anlıyormuş.

hayır sorun o değil zaten sorun neden böyle bir anlaşma yapılıyor,neden ben ve diğer arkadaşlar kapıdan türküz diye döndürülüyoruzda,onlar elini kolunu sallaya sallaya yukarıya çıkıyor,daha sonra karşı bardan gördüm birçok arkadaş kapıdan döndürüldü,çok üzüldüm,nerede yaşıyorum acaba diye sordum kendime.

abartıyorsun diyen arkadaşlar,sizde gelin benim tezgaha,bende diyeyim kusura bakmayın türklere satış yapmıyorum diyeyim,ne hissedersiniz?

Ben bunun nedenini tahmin edebiliyorum.Amsterdam a gitmistim orda her milletten insan vardi ama pislik bi sekilde laf atan kimler vardi sizce ??? Turkler... birde sacim sari dovmelerim oldugundan Turk oldugumy bilmediler... ne kadar ayip. Her yerde Boyle abazan grup kendini belli ediyor. Sadece Almanlarla anlasma yapmis olabilirler malum bizim Turk erkekleri rahat vermiyor bu da kotu izlenime neden oluyor. Siz bayansiniz tabi ama toptan almiyalim olay kapansin diye dusunmus olabilirler. VEYA istek oyle gelmistir Alman turistler o sekilde anlasmislarsa baska milletten insan yanlarinda istemiyor olabilirler. Bosverin onlarin kaybi sizde paranizi baska yerde harcarsiniz.

Yabancıların yoğun olduğu tatil bölgelerinde birçok mekan "Türksen gelme" mesajı veriyor adeta. Sanki Türklere zorunlu hizmet ediyormuş gibi suratlar bir karış asık... Zaten gördüğümüz kadarıyla mekanların çoğunda bu bölgelerin insanı da çalışmıyor. Sanki buraların ( Marmaris, Alanya,...) hiç yerlisi yokmuş gibi.
Bir ayrıntı da kesinlikle Türkçe menü bulundurmamaları bence. Birçoğumuz yazılanları anlasak da kendi ülkemde kendi insanımıza resmen hakaret gibi. Fransa cumhurbaşkanının bile ABD başkanı karşısında kendi milletini küçük düşürmemek için Fransızca konuştuğunu hatırlatırım.
Tüm bu şehirler iyi güzel de, kaliteyi aşağıya çekenler belli...Gidenler görmüştür zaten..

Ayrim her yerde var guzelim... Abd de oturuyorum barda calisiyoruz. Yaz sezonu icin south Carolina ya sezonub en buyuk klubu icin isyerinden 2 kizla is basvurusuna gittik. Kizlari Amerikali cok ise aldik , koyu renkli bayanlari su an tercih etmiyoruz dediler ki.... kzlardan biri zenci meleziydi digeri siyah sacli beyaz bi arkadasti. Ama nedense bana yabanci oldugumdan ve kafada sari oldugundan isi verdiler. Kizin birtanesi aglamisti cok uzulmustum. Calistigim yerde hep macar ve rus ukraynali vardi. Sacma sapan ayrimcilik heryerde var

Aşağlık kompleksi yüzünden oluyor bunlar, o turistlerden daha fazla para harcıyorum ama onlar kadar adam yerine koyulmuyorum, bu kötü.

çok yanılıyorsunuz,türklerin adı çıkmış birkere,ne zaman alanyaya gitsem,barda dans ederken herkesi ittire ittire dans ediyorlar,birde bize barbar diyorlar,hiçte kibar değiller.
evet istek öyle gelmiş ama işletme sahibi kabul etmemeliydi,3 ay sonra da alsınlar iskandinavlarıda göreyim,o zaman kim gidecek bakalım o bara.

evet türkçe menü bulundurmuyorlar çok enteresan,çünkü ingilterede,almanyada yaşıyoruz,biz kimiz ki!!!
kaliteyi aşağıya çeken,bizi diğer ülkelerin yanında küçük gören maalesefki yine bizim kendi insanımız.
ayrıca 50 yaşlarındaki turist ablaların yanında 20 lik kara oğlanlarımızın sanki çok güzel bir halt işlemiş gibi gururlanarak elinden tutuşarak yürümesi ayrı bir mesele,neyse konuyu çok dağıtmıyım,epeyce dolmuşum.

Aşağlık kompleksi yüzünden oluyor bunlar, o turistlerden daha fazla para harcıyorum ama onlar kadar adam yerine koyulmuyorum, bu kötü.

aynen öyle ,tanık olduğum ve yaşadığım kadarıyla mesela biz otellerde turistlerden daha pahalıya kalıyoruz ama nedense otelde tüm ilgi alaka turistleredir.rus kalıyor 30 dolara(57 tl)türk kalıyor 160 tl.

likit tuketme kapasitelerimiz ayni olmadigi icin fiyat/performans analizi yapip turkleri almamaya karar vermislerdir. sezonun ortasi tabi. eylulde ayni uygulamayi yapabilir mi bakalim. cok seviyorum ve 2 sene yasadim antalya da. fakat istanbul da elini kolunu sallayarak girdigin yerlere antalya da girmeye kalksan kapidaki iri kiyim rezervasyon sormuyor mu illet oluyorum.

Nasil yaniliyorum?? Her gittigim ulkede TUrkce terbiyesiz laflar isitmm tesaduf mu acaba? O kadar yabanci varken hemde? Onlar benim turkce bilmedigimi sanip gulusurken benim aklimdan tek gecen niye Turk erkekleri yapiyor sorusu oldu? Yurtdisina cikmaya gerek yok tr da bile sokakta yururken bir erkek yanimizs gelip birsey sorabilir miyim deyince yuregimiz agzimiza gelmiyor mu ? Biliyoruz ki arkadas olalim diye zirvalayacak... yolda yururken hep asik suratli bayanlar goruyorum bende dahil oyleyim sebep? Kimse yuz bulmasin... tecavuz edenlere verilen cezalar malum... tecavuz listesinde dunyada 2 ciligi almis ulkeyiz. Ben cok sasirdim hala adi cikmis turklerin diyorsunuz. Ben club da barda itilip kakilmayi tacize yeglerim dogrusu.

şimdi konu başka yere gidiyor,bende size cevap verirsem uzayıp gidecek.
ilk olarak genelleme yapmak yanlıştır,tüm türk erkekleri arıza değildir,zaten yurtdışında yaşayanların çoğu kusura bakmayın ama zaten buralarda hem okul hem iş yönünden başarılı olamayan insanlardır,dikkatinizi çekerim hepsi değil çoğu!!bu da türklerin hepsine genelleme yapmak için yanlıştır.
sizin yanınıza orada merhaba diye yaklaşıp arkadaş olmak isteyen yabancılar yokmu,sanırım bir konunuzda bir meksikalı asılıyordu size benmi yanılıyorum,o asılınca modern oluyorda bizimkiler mi işte türk nede olsa mı oluyor.

anlamadığım tacizide nereden çıkardınız,kim kimi taciz ediyor,konumda öyle birşey yazmıyor,şimdi biz o barlara gidince eşim kızlara mı asılacaktı,yada ben erkeklerin poposunumu elliycektim.
he bu arada geçen sene arkadaşlarla otururken bir hollandalı asılmıştı arkadaşa,arkadaşımda kibarca reddetti,buna ne diyelim peki şimdi,kesin istisnadır değilmi.

konumun türk erkeğiyle yada yabancı erkeklerle ilgisi yoktur ayrıca!

Turistik bir şehirde yazlığımız var.Barlar filan hep turist dolu.Biz de arada kardeşimle gideriz bara.Oralarda gördüğüm,mutlaka yabancı bir kadına sulanan Türk erkekler oluyor.Kadınların bir kısmı da yaşını başını almış yani.Artık amaçları neyse...Türk istememelerinin sebebi bu tarz tipler olabilir.Ama İskandinav'dan başkasını neden almıyoruz dedi onu aklım almadı.İskandinavlarla her gece doldurabiliyorlar mı yani barı?Neyse ayrımcılık yapmaları saçma tabi kendi ülkelerinde yapsalar neyse de kendi ülkesinde olunca ağır geliyor tabi insana.

Bana asildigini soylediginiz kisi beni taniyordu. Ben yolda durdurup tanismaya calisanlardan hatta takip edenlerden bahsetmistim. Insan elbette tanismak isteyebilir ama bu isler sokakta olmaz. Yeri ortami vardir.ben sebeplerden biri bu olabilirdedim. ElBette siz veya esiniz kimseye birsey yapmazsiniz ama kendi aralarinda eglenmk istediler herhalde. Ayni bizim buradaki turk geceleri gibi... genelde yabanci olmuyor turk toplantilari eglenceleri olunca. Uzulmeyin size bar mi yok... para olduktan sonra heryerde eglenilir. Baska yere gidersiniz

Konunun turk yabanci erkeklerle alakasi yok demissiniz ama benim konuyu ele alisim bu yonde oldu. Takdir edersiniz ki herkes ayni yorumu yapamaz. Ben sebeplerden biri olabilecegini dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…