- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
-
hoş değil tabi de anlaşma yapmışlar napsınlar
Türk- yabancı ayrımı olduğunu sanmıyorum şikayet etseniz bir şey değişmez sanırım anlaşma var sonuçta :44:
Büyütmeyin bu kadar, bi yerden dışlanmış değilsiniz.
Anlaşma var ortada, yoksa gözünüzün üstünde kaş var diye gıcık kapacak değiller size.
Bir de ırkçılık falan...
Abartmayın böyle.
Çok saçma...Tiplerinden anlıyorlarmış-mış.
Madem böyle bir anlaşma var,bileklik filan takarlardı.Hem bu İskandinav şirket,sezonda kaç turist getiriyor ki klübü her gece doldurabiliyor ?
Bu işte bir acayiplik var.
Ayrıca ben tatil yörelerinde ayrımcılık yapıldığına çok tanık oldum.
Turistlerle daha çok ilgileniyor,öncelik veriyorlar.
Bir keresinde oğlum otelin spor salonundan çıkartılmıştı.
Neymiş,18 yaşından küçükleri almıyorlarmış.
Turistlerin küçücük çocukları sabahtan akşama salonda oyun oynuyordu.
Gidip kıyameti koparmıştım.
çok yanılıyorsunuz,türklerin adı çıkmış birkere,ne zaman alanyaya gitsem,barda dans ederken herkesi ittire ittire dans ediyorlar,birde bize barbar diyorlar,hiçte kibar değiller.Ben bunun nedenini tahmin edebiliyorum.Amsterdam a gitmistim orda her milletten insan vardi ama pislik bi sekilde laf atan kimler vardi sizce ??? Turkler... birde sacim sari dovmelerim oldugundan Turk oldugumy bilmediler... ne kadar ayip. Her yerde Boyle abazan grup kendini belli ediyor. Sadece Almanlarla anlasma yapmis olabilirler malum bizim Turk erkekleri rahat vermiyor bu da kotu izlenime neden oluyor. Siz bayansiniz tabi ama toptan almiyalim olay kapansin diye dusunmus olabilirler. VEYA istek oyle gelmistir Alman turistler o sekilde anlasmislarsa baska milletten insan yanlarinda istemiyor olabilirler. Bosverin onlarin kaybi sizde paranizi baska yerde harcarsiniz.
Yabancıların yoğun olduğu tatil bölgelerinde birçok mekan "Türksen gelme" mesajı veriyor adeta. Sanki Türklere zorunlu hizmet ediyormuş gibi suratlar bir karış asık... Zaten gördüğümüz kadarıyla mekanların çoğunda bu bölgelerin insanı da çalışmıyor. Sanki buraların ( Marmaris, Alanya,...) hiç yerlisi yokmuş gibi.
Bir ayrıntı da kesinlikle Türkçe menü bulundurmamaları bence. Birçoğumuz yazılanları anlasak da kendi ülkemde kendi insanımıza resmen hakaret gibi. Fransa cumhurbaşkanının bile ABD başkanı karşısında kendi milletini küçük düşürmemek için Fransızca konuştuğunu hatırlatırım.
Tüm bu şehirler iyi güzel de, kaliteyi aşağıya çekenler belli...Gidenler görmüştür zaten..
Aşağlık kompleksi yüzünden oluyor bunlar, o turistlerden daha fazla para harcıyorum ama onlar kadar adam yerine koyulmuyorum, bu kötü.
Nasil yaniliyorum?? Her gittigim ulkede TUrkce terbiyesiz laflar isitmm tesaduf mu acaba? O kadar yabanci varken hemde? Onlar benim turkce bilmedigimi sanip gulusurken benim aklimdan tek gecen niye Turk erkekleri yapiyor sorusu oldu? Yurtdisina cikmaya gerek yok tr da bile sokakta yururken bir erkek yanimizs gelip birsey sorabilir miyim deyince yuregimiz agzimiza gelmiyor mu ? Biliyoruz ki arkadas olalim diye zirvalayacak... yolda yururken hep asik suratli bayanlar goruyorum bende dahil oyleyim sebep? Kimse yuz bulmasin... tecavuz edenlere verilen cezalar malum... tecavuz listesinde dunyada 2 ciligi almis ulkeyiz. Ben cok sasirdim hala adi cikmis turklerin diyorsunuz. Ben club da barda itilip kakilmayi tacize yeglerim dogrusu.
şimdi konu başka yere gidiyor,bende size cevap verirsem uzayıp gidecek.
ilk olarak genelleme yapmak yanlıştır,tüm türk erkekleri arıza değildir,zaten yurtdışında yaşayanların çoğu kusura bakmayın ama zaten buralarda hem okul hem iş yönünden başarılı olamayan insanlardır,dikkatinizi çekerim hepsi değil çoğu!!bu da türklerin hepsine genelleme yapmak için yanlıştır.
sizin yanınıza orada merhaba diye yaklaşıp arkadaş olmak isteyen yabancılar yokmu,sanırım bir konunuzda bir meksikalı asılıyordu size benmi yanılıyorum,o asılınca modern oluyorda bizimkiler mi işte türk nede olsa mı oluyor.
anlamadığım tacizide nereden çıkardınız,kim kimi taciz ediyor,konumda öyle birşey yazmıyor,şimdi biz o barlara gidince eşim kızlara mı asılacaktı,yada ben erkeklerin poposunumu elliycektim.
he bu arada geçen sene arkadaşlarla otururken bir hollandalı asılmıştı arkadaşa,arkadaşımda kibarca reddetti,buna ne diyelim peki şimdi,kesin istisnadır değilmi.
konumun türk erkeğiyle yada yabancı erkeklerle ilgisi yoktur ayrıca!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?