• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi zorla davet ettiren misafir

Sinirden çıldırmak üzereyim. 1 saat kadar önce eltim aradı. Napiyosunuz uzun zamandır gorusemiyoruz filan derken yarın size gelmeyi düşünüyoruz dedi. Yeni tasindigimiz için evi görmek istiyor digerleri bahane. Neyse. Bende zaten cuma günü çağırmayı dusunuyordum ama sadece esinin ve kendisinin gelecegini dusunerek yarin musaitseniz yarin gelin dedim. Tamam o zaman ben ayşe yle fatma ya da haber veriyim yarın akşam gelelim dedi (11 12 kisi).Tabi ben şok. E benim hiç bi hazırlığım yok cuma günü musaitseniz daha iyi olur hem haftasonu dedim. Müsaitim ama cumartesi günü misafirlerim gelecek hazırlık yapmam lazım dedi. Ben hala cuma gunu gelin diyorum ama duymamazliktan geliyor.Neyse baktım bu gelmeyi kafasına koymuş, onlari ben arar davet ederim sen zahmet etme diyebildim sadece..
Calisiyorum ve akşam 5te evde oluyorum. Bunların gelmeleri nerden baksan 7-8. Ben ne ara evimi toparliycam ne ara yemek yiycem ne ara ikramlik hazirliycam ? Cok yorgun ve uykusuzum. Suan biseyler yapmaya hic mecalim yok. Tamam demiş bulundum artık. Bi bahaneyle iptal etsem çok mu ayıp etmiş olurum ?
Maalesef yarın işim uzayacak en iyisi haftaya gelin de bence çalışan bayansın temizlik ikramlık derken iki ayağın bi papuca girmesin

Bncede iptal et keske o an o nasil duymazliktan geliyorsa sende oyle yapsaydin tmm demeseydin. Reddedemezsen hazir kek tatli karisimlari var cok pratik al onlardan bi kek bi tatli bide milfoy at firina. Piserken de evi toplarsin

Sinirden çıldırmak üzereyim. 1 saat kadar önce eltim aradı. Napiyosunuz uzun zamandır gorusemiyoruz filan derken yarın size gelmeyi düşünüyoruz dedi. Yeni tasindigimiz için evi görmek istiyor digerleri bahane. Neyse. Bende zaten cuma günü çağırmayı dusunuyordum ama sadece esinin ve kendisinin gelecegini dusunerek yarin musaitseniz yarin gelin dedim. Tamam o zaman ben ayşe yle fatma ya da haber veriyim yarın akşam gelelim dedi (11 12 kisi).Tabi ben şok. E benim hiç bi hazırlığım yok cuma günü musaitseniz daha iyi olur hem haftasonu dedim. Müsaitim ama cumartesi günü misafirlerim gelecek hazırlık yapmam lazım dedi. Ben hala cuma gunu gelin diyorum ama duymamazliktan geliyor.Neyse baktım bu gelmeyi kafasına koymuş, onlari ben arar davet ederim sen zahmet etme diyebildim sadece..
Calisiyorum ve akşam 5te evde oluyorum. Bunların gelmeleri nerden baksan 7-8. Ben ne ara evimi toparliycam ne ara yemek yiycem ne ara ikramlik hazirliycam ? Cok yorgun ve uykusuzum. Suan biseyler yapmaya hic mecalim yok. Tamam demiş bulundum artık. Bi bahaneyle iptal etsem çok mu ayıp etmiş olurum ?
ama kendisi yapacağı hazırlığı iyi biliyor
bence yarın gündüzden rahatsızlandım başka akşama gelin de
böyle münasebetsizliklere hiç gelemem ben

Kuru pasta, hazır kek vs. al. Çay bile koyma kola vs. ver. Ben olsam öyle yaparım. Burun kıvırmaya kalkan olursa da e haftaiçi gelirseniz olacağı bu derim. Sonra da nasıl dedikodumu yapıyorlardır şimdi der gülerim kendi kendime :D Hiç umurumda olmaz. Siz de çalışıyorsunuz. O kadar domestik olmaya dört dörtlük olmaya ihtiyacınız yok bence. Madem kabul etmek zorunda kalmışsınız hiç dert etmeyin.

Ayy bizde misafir yemegi etli pidedir yaninada ayran salata:)sizde oyle pratik biseyler yaptirabilirsiniz disarida yaninada tatli alirsiniz aradan cikar misafir muhabbetide

Açıkça söylemen en doğrusu... Ama neden hep hayır diyemeyen ve evet demiş "bulunan" oluyoruz anlamıyorum. Hayır demek zor olmamalı. Hayır diyemediğimiz için, insanlara bir kere hayır deyince herkes şok...

Haftasonunuzu yiyeceklerine yarın kurupasta yiyip gitsinler.. çay da verin oldu bitti:) ay kusura bakmayın bile demem ben.. emrivaki ile gelene..

Seninki yine iyi benimki bahçeyi yıkıyordum kapı çaldı bi açtım bööö eltim ve kocası üstüm ıslanmış ev süpürmek üzere ve mutfak dandini:kusmuk:

Hic davet etmek istemesen bile yuzsuz oluyorlar.ev hanimi iken musait degilim diyirum siz calisirken nasil kabul ettniz bravo...durmak yok hazirliklara devam

Bence hiç iptal etme misafir umduğunu değil, bulduğunu yermiş. Bir kuru pasta, bir çay, bir de meyve tabağı bitti gitti.
Hiç olmazsa misafir derdinden kurtulmuş olursun. Haftasonu çağırsan baya özenmek gerekecek.

İptal etme boşver. Sonucunda baya ısrar etmis zaten anlayış olsa ısrar etmez sende aradan çıkarmış olursun cumaya kalsa hem kafanda sorun olacak hem de ara iptal et bir sürü dert.

Bu geceden evi toplayıp yarında işten gelince bir börek makarna tatlısı yaparsın oldu bitti tatlıyı da hazır al gitsin bir dr çerez falan koyarsın boş görünmemis olur.

İptal etmeyin.
Gelenler zaten pasta böreğe gelmiyorlardır herhalde, geliyorlarsa da onların sorunu vaktiniz yok.
Standart kuru pasta dışında özenli ikramlıklar alın.
Kuruyemiş alın.
Yapabilirseniz salata türü bir şey yapın, yapamazsanız hiç kasmayın.
Yine isterseniz meyve ve kahveyle ikramı zenginleştirin.
Aradan çıkmış olsun.

Ben böyle durumlarda hemen a101e gidip mozaik pasta ve börek alıyorum.Yanina da zamanım varsa patates salatası yapıp ikram ediyorum.Kolay oluyor hazır alın gelsinler ve kurtulun bence.

Yeni ev temizdir
İkramliklara takilmayin hazir alin.
Bi makarna salatasi yapin
Kurabiye ve kek alin birde cay yeter.
Hic kendinizi üzmeyin derim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Başta acaba ben mi buyutuyorum dedim ama gördüğüm kadarıyla herkes benle aynı fikirde. Akşam iptal etmeyi düşündüm ama şimdi cuma günü gelin desem çok uğraşmam gerekecek. Şu durumda emrivaki yaptıkları için mecburen ne bulurlarsa onu yiycekler. Benimde işime geldi açıkçası. Hiç değilse kafam rahatlar.
Evde bir şeyler hazırlamam cok zor olur.Pasta almayi düşünüyorum. Geleceklerden biri cupcake tarzı bir şey yapacak. Diğerleride tahminen kurabiye tarzı bişeyler alırlar. Patates salatasıda yapabilirim ama yetistiremem diye korkuyorum. Acaba diyorum bunların yanına çiğ köfte mi alsam ?

Eltin sana diyor ki cuma gelemem cumrtesi misafirim var hazırlık yapmam lazım. Ee sen noye ona demiyorsun ki 12 kişi emrivaki geliyorsun ben nasıl yarın akşam agirlayayim sizi. Bu cumrtesi işin varda haftaya cumrtesi gelin diyebilirdin.

tekrar ara müsait değilim de. bu kadar zor olmamalı.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Başta acaba ben mi buyutuyorum dedim ama gördüğüm kadarıyla herkes benle aynı fikirde. Akşam iptal etmeyi düşündüm ama şimdi cuma günü gelin desem çok uğraşmam gerekecek. Şu durumda emrivaki yaptıkları için mecburen ne bulurlarsa onu yiycekler. Benimde işime geldi açıkçası. Hiç değilse kafam rahatlar.
Evde bir şeyler hazırlamam cok zor olur.Pasta almayi düşünüyorum. Geleceklerden biri cupcake tarzı bir şey yapacak. Diğerleride tahminen kurabiye tarzı bişeyler alırlar. Patates salatasıda yapabilirim ama yetistiremem diye korkuyorum. Acaba diyorum bunların yanına çiğ köfte mi alsam ?
super olur cig kofte sana tavsiyem kek yap bence o daha basit diger seyleri hazir hiiic ugrasma

al hazır kurabiye koy önlerine. zorla misafire mustahak

Back
X