Kendilerini iyi gösterdikleri için mi kötülere bir şey olmuyor?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Benim gösterdiğim toleransı bana göstermeyip ilk fırsatta suçlu ilan edildim ya aklıma geldiğince çıldıracak gibi oluyorum. Ah ahmak kafam.. Sorun çıkmasın diye diye hep alttan aldığım o günler, keşke geri gelseler de ben de onların yaptığı gibi arkadaşlık kisvesi altında laf sokup hesap sorsam. ah! öyle pişmanım ki, bencil davranmayıp ilk olayda ne oluyorsa olsun demediğim için. Hala tevazu gösterip hakettikleri gibi davranmadığım için nasıl pişmanım bir bilseniz. Ama işte yanlışın içerisindeyken göremiyorsun, manipüle edildiğinini fark edemiyormuşsun.Bir gün çizgimi bozup hepsine saldıracağım, zor tutuyorum kendimi.

Tüm laflarımı kendilerince kırpıp insanlarla aramı bozan, sahte kahkahalarına şahit olmak zorunda kaldığım ve bana nefret duygusunun ne kadar keskin olduğunu fark ettiren bu insanlara neden hiçbir şey olmuyor?

Benim gösterdiğim toleransı bana göstermeyip ilk fırsatta suçlu ilan edildim ya aklıma geldiğince çıldıracak gibi oluyorum. Ah ahmak kafam.. Sorun çıkmasın diye diye hep alttan aldığım o günler, keşke geri gelseler de ben de onların yaptığı gibi arkadaşlık kisvesi altında laf sokup hesap sorsam. ah! öyle pişmanım ki, bencil davranmayıp ilk olayda ne oluyorsa olsun demediğim için. Hala tevazu gösterip hakettikleri gibi davranmadığım için nasıl pişmanım bir bilseniz. Ama işte yanlışın içerisindeyken göremiyorsun, manipüle edildiğinini fark edemiyormuşsun.Bir gün çizgimi bozup hepsine saldıracağım, zor tutuyorum kendimi.

Tüm laflarımı kendilerince kırpıp insanlarla aramı bozan, sahte kahkahalarına şahit olmak zorunda kaldığım ve bana nefret duygusunun ne kadar keskin olduğunu fark ettiren bu insanlara neden hiçbir şey olmuyor?
Kimsenin yanına kalmaz yaptığı, zaman...

Geçmişe çok takılmamanı tavsiye ederim.
Tüm yaşadıkların sana ders olsun,bundan sonraki insan ilişkilerinde daha mesafeli ve uzak durursun.
Şu anda geçmişi düşündükçe sinirlenmek sadece sana zarar verir,o beğenmediğin,kötü dediğin insanlar hayatlarına kaldığı yerden devam ederler.
Birilerine kötü bir şey olmasını dilemek de sıkıntı bence. Allaha havale et,o en doğrusunu bilendir.

Insanlar ne yazık ki boyle... bahsettiginiz turun ornegi bol bol hepimizin cevresinde farkli ad ve simalarda var... bu yasadigin sana ders olsun kimseye aniden sevgi saygi sahiplenme duyma.. koca bi mesafe ayarla yeni taniyacagin insanlara..

Beni üzüp yıpratabilecek insan sayısı çok azdır. Anne babam ve kardeşlerim. En yakın arkadaşım ve eşim. Bu kadar. Geriye kalan insanlar her ne yaparlarsa yapsınlar beni yeteri kadar üzemiyorlar. Çünkü benm izin verdiğim ölçüde hayatımdalar. Herkese tavsiye ederim böylesi pek güzel :)

Tam da bu yüzden pek çok kötü insanla muhatap olduğum halde beni etkilemiyor kötülükleri.

Şu yazdıklarının bir kaç katını yaşadım 2019'da. Çok üzüldüm, çok çok kırıldım, hatta en çok ağladığım sene oldu diyebilirim. Olayların ateşi söndüğünde yaşatanlarla değil ama yaşadığım her şeyle barıştım. Başımı döndürecek derece de okkalı bir tokat yedim ben. Onları yaşamasam bugün ki ben olamayacaktım. Hala tavizkar, bolca ödün veren ben olmaya bu yüzden de kırılmaya devam edecektim.

Bir arkadaşım akşam kapını kapattığın da o kapının içinde kalanlarla huzurlu musun, cevabın evetse bu kadar üzülmeyeceksin demişti. Belki de o söz kendime getirdi beni.

Herkesin değeri ederi kadar artık hayatımda, evet biraz katılaştım. Hatta kendimi eleştirdim, ben artık kötü biri miyim, kalbim mi bozuldu diye. Farkettim ki hala güçsüze, haklıya, kalbi temize kıyamıyorum, destek olmaya çalışıyorum.

Ama sizin gibi niye fark edemedim, niye bunu bunu demedim diye kendimi yemiyorum. İlahi adalete güvendiğim için günü ve yeri gelince konuşmak üzere sustum, sevdiğim ve güvendiğim insanları bıraktım yanımda kalanını attım kabuğumun dışına. Bu da benim tepki şeklim.

Onlar gibi yalan, iftira, şeytani planlar yapabilen biri olmadığım için şükrettim hatta. Kendinle başbaşa kaldığında vicdanının rahatsa en doğru şekilde davranmışsın demektir. Çünkü kendinle hesaplaşmak başkalarıyla savaşmaktan daha zordur. Omzuma böyle bir yük almadığım için iyi ki diyorum tam aksine.

Sizde böyle düşünün ve eleştirdikleriniz gibi davranmadığınız için şükredin.

Geçmişe çok takılmamanı tavsiye ederim.
Tüm yaşadıkların sana ders olsun,bundan sonraki insan ilişkilerinde daha mesafeli ve uzak durursun.
Şu anda geçmişi düşündükçe sinirlenmek sadece sana zarar verir,o beğenmediğin,kötü dediğin insanlar hayatlarına kaldığı yerden devam ederler.
Birilerine kötü bir şey olmasını dilemek de sıkıntı bence. Allaha havale et,o en doğrusunu bilendir.

haklısınız. öfkelenmek sadece bana zarar veriyor, en doğrusu olağan akışa bırakmak her şeyi. ama bazen yapamıyorum işte. işimle, hobilerimle ilgileniyorum boş kaldığım an bu düşünceler sarıyor, cok üzülüyorum ve sinirleniyorum. bu kadar alalede haksızlığa kayıtsız kalamıyorum.
Insanlar ne yazık ki boyle... bahsettiginiz turun ornegi bol bol hepimizin cevresinde farkli ad ve simalarda var... bu yasadigin sana ders olsun kimseye aniden sevgi saygi sahiplenme duyma.. koca bi mesafe ayarla yeni taniyacagin insanlara..
valla çok iyi aldım dersimi. görünüşüne aldanıp her şeyimi anlattığım kadın resmen manipülatör bomboş biriymiş, layığını bulur umarım

Onlar gibi yalan, iftira, şeytani planlar yapabilen biri olmadığım için şükrettim hatta. Kendinle başbaşa kaldığında vicdanının rahatsa en doğru şekilde davranmışsın demektir. Çünkü kendinle hesaplaşmak başkalarıyla savaşmaktan daha zordur. Omzuma böyle bir yük almadığım için iyi ki diyorum tam aksine.
Sizde böyle düşünün ve eleştirdikleriniz gibi davranmadığınız için şükredin.
süpersiniz, özellikle şu cümleniz.. kazıdım hafızama ^^
yine bir öfke bulutu kabarırsa içimde, dönüp yazınızı okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
onlar gibi olmadığım için de şükreceğim.

Bakkaldan çikolata aldığınız hızda insanların yaptıklarının karşılığını bulmasını istiyorsunuz.
Çikolatayı al, parayı ver işlem tamam.
O kadar kolay değil.
Siz sadece sizinle olan kısma bakın.
Kendinizi kötü insanlardan uzak tutun.
Taviz vermeyin.
Kendinizi koruyamamak da kendinize yaptığınız kötülük bunu unutmayın.

haklısınız. öfkelenmek sadece bana zarar veriyor, en doğrusu olağan akışa bırakmak her şeyi. ama bazen yapamıyorum işte. işimle, hobilerimle ilgileniyorum boş kaldığım an bu düşünceler sarıyor, cok üzülüyorum ve sinirleniyorum. bu kadar alalede haksızlığa kayıtsız kalamıyorum.

valla çok iyi aldım dersimi. görünüşüne aldanıp her şeyimi anlattığım kadın resmen manipülatör bomboş biriymiş, layığını bulur umarım

Gerçekten haksızlık yaptıysa er geç layığını buluyor insanoğlu.
Ama bu süreçte insan kinini içinde büyütmemeli,bedelini kendi biçmemeli.
İnsan kendi öz ailesinden kazık yiyor da onları siliyor,dışarıdaki arkadaş kimmiş?
Hiç işim olmaz! Sallamam yani. Zaten mesafeliyimdir de ilk amatörlük zamanlarımda benim de canımı sıkanlar olmuştur,anında çizgilerimi kalınlaştırıp öyle boş anlarımda aklıma gelip de kendimi üzmem.

Çünkü onlar çok güzel oynuyorlar rollerini iyi yapıyor allah var görüyor

Kötüler her zaman kazanır bu böyle. Yarış bile edemezsin çünkü o kötüdür adı üstünde her zaman üste çıkar ve hicbisi olmamıs gibi hayatına devam eder. En iyisi hic görüsmemek cünkü görüsülürse kendini kötü hissetme özelligi var 🙏🏻

kötülük görecelidir kime göre neye göre kötü
cinayet hırsızlık dolandırıcılık
bunlara bile kılıf uydurabiliyor tolere edip sindirebiliyoruz
cinayet diyelim mkişinin yaşam kakkı elinden alınıyor
sanırım müge anlıdaydı
evlat baba katili kötü bir baba müge olayı aydınlaatınca altından çıkan gerçekler karşısında keşke karışmasaydım dedi
hırsızlık diyelim borç batağındaki adam çocukları için hırsızlık yapınca ah vah diyebiliyoruz
yada sahtecelik dolandırıcılık yapan bir yöneticiyi ele alalım
yani bunu duymuşsunuzdur
evet adam çalıyor herkeste biliyor ama adam çalışıyor hem kim çalmıyorki
bizim yaşamlarımızdaki kötülük kavramı çok değişir
gelin kaynana olayı
gelinden dinlersen ayrı kaynanadan dinlersen ayrıdır
o yüzden çokta üzerinde düşünmeyin kişiliğiniz sizsiniz artıları ve eksileriyle
kötülük üzerine işte

İş saldırma noktasına gelmeden isteklerinizi ve öfkenizi uygun bir dille ifade etmeyi öğrenmek zorundasınız. Hayat insana zorla öğretiyor zaten. Tepki vermezseniz inanın zamanla ruh sağlığınız bozulur.

Sunu duymustum ve cok dogru gelmisti.Allah (cc) kulu böbürlenmesin diye beddua edene gostermezmis.Belki de cezasini cekiyor ama gormeyecegiz.Benim yuzumden kotu durumda demeyecegiz.Yasattigini yasamadan kimse gocmeyecek 💕

Kötü konuşmaya hiç gerek yok hatta konuşmaya gerek yok sessizlik en fenasıdır karşı tarafı daha beter delirtir bu insanlarla direk irtibatı kesin zaten dayanamayıp soracaklar size açıklama yapmak zorunda değilim arkamdan konuşacaksınız oda umrumda değil görüşmek konuşmak istemiyorum yolunuz açık olsun bitti gitti hiç kendimi yoramam üzemem valla

Kötü konuşmaya hiç gerek yok hatta konuşmaya gerek yok sessizlik en fenasıdır karşı tarafı daha beter delirtir bu insanlarla direk irtibatı kesin zaten dayanamayıp soracaklar size açıklama yapmak zorunda değilim arkamdan konuşacaksınız oda umrumda değil görüşmek konuşmak istemiyorum yolunuz açık olsun bitti gitti hiç kendimi yoramam üzemem valla
maalesef zamanında yapmadım bunu, öylesi daha iyiymiş ama arkadaş yerine koyup devam ettim işte, arsızlığı bana söktü, sonra sildim her yerden, arkadaş toplantılarında da cok döndürmüşlerdir muhabbetimi. sucu bana yıkıp kendilerini haklı ilan ettiler falan. körler sağırlar mantığıyla devam ediyorlar işte

Ahh canım bende yaşadım bunları ya birbirinin arkasından etmediğini birakmiyolardi ertesi gun kanka kardeş oluyorlardı o kadar *oktan arkadaşlarım vardı tabi son zamanlarda ortaya çıktı hepsi ben çıktım içlerinden kendi aralarında beni yerin dibine dibine soktuklarina eminim :D ama hic takmadim valla nasılsa birbirlerine de aynısını yapacaklar belki de yaptılar bilmiyorum merak da etmiyorum yani tamamen etkisiz eleman hepsi.İletisimi kes eğer zorunluluğun yoksa çok daha çabuk atlatirsin bu dönemi :KK14:

Back
X