Kendim için..Sizce?

Kosgeb artık üretim ya da ticaret ayırt etmiyor. Sadece yapacağınız işin ne kadar başarılı olacağına, sizin işle ilgili eğitim ve bağlantılarınıza, iş hakkındaki arge çalışmalarınıza ve bir işi yürütebilme kapasitenize bakıyor.

İnternet projeleri çok sağlam bir şekilde hazırlanmadıysa genelde pek kabul görmüyor. Hediyelik eşya, pastane, cafe tarzı yerler konusunda da sıkıntı çıkıyor. Çünkü bu konularda başvuran çok. Biz kursa 25 kişi başladık 3 tane dekorasyon ya da nikah şekeri vs satmak isteyen 12 tane kafe açmak isteyen vardı. Bu arada kurs epey zorladı 11 kişi bitirebildik, geri kalanlar vazgeçti.

Yani kısacası iş fikrinizin özgünlüğü, sizin bu konudaki eğitim ve bilgi birikiminiz ve kapasiteniz önemli. İş fikri veremeyeceğim çünkü başvuru sürecindeyim

Böyle bir hesap açmak ve 20k takipçi yapmakla gerçekten iyi yapmışsınız. Ben internet üzerinden devam etmenizi, müşterilerinizi oradan bulmanızı öneririrm. Artık herkes öyle yapıyor
Canim oradan devam etmekte kararliyim zaten.Ama reele dökmek gibi bir isteğim de var :)

Canim yemek konusunda kendime pek güvenemiyorum acikcasi.Aslinda yaparim yemeklerim sevilir ama ilerisini düşününce tedirgin oluyorum.Ama mesela waffle falan düşünüyorum kapsamlı bir işletme olarak.

Is fikrinizi degil de hangi sektor dusundugunuzu ve tavsiyenizi alabilir miyim? :) gida mesela tabii sonu olmayan bir sektör ama etrafta okadar cok var ki.Daha çok el atilmayan şeyler düşünüyorum.

Kosgep'i bilmiyorum üzgünüm keşke yardımcı olabilsem ama aklıma bu geldi. Bir de devlet girişimci kadınlara faizsiz kredi veriyor diye biliyorum maddi konuda da.
Evet canim çok Sagol düşüncelerin için.Henüz bir işe karar kilarsam gerekli yerlere gidecegim insallah:)

Is fikrinizi degil de hangi sektor dusundugunuzu ve tavsiyenizi alabilir miyim? :) gida mesela tabii sonu olmayan bir sektör ama etrafta okadar cok var ki.Daha çok el atilmayan şeyler düşünüyorum.

Yani sektörü söylersem direkt iş fikrimi söylemiş olurum. Günlerce düşünerek buldum, çok araştırma yaptım, kosgebe bu iş fikriyle başvuran izmirde tek kişiyim. O yüzden kusuruma bakma olur mu?

Ama bikaç fikir verebilirim, düşünüp vazgeçtiğim şeyler. Lazer kesim tezgahı alıp metal ya da ahşap tasarım objeler ya da kişiye özel objeler üretmek. Özellikle ham halde olacaklar ki boyamak süslemek isteyen kadınlar alsın, ya da objeleri alıp boyayıp süsleyip onlar da satsın. Öncesinde bir autocat kursu gerekli.

Ha bu arada ne kadar çok istihdam sağlarsanız o kadar kolay hibe alırsınız. Kosgebin en çok önem verdiği şey istihdam.

Canim tesekkur ederim tavsiyelerin için.Söylediğin şeyler gerçekten akillica ve alışılagelmişin dışında fikirler.Umarim basariliri olursunuz

Ben de Kosgep'in kursuna gittim 4 gun surdu zor degildi aksine benim cok hosuma gitti ogrendiklerim.hangileri bilmiyorum ama kosgep her is fikrini desteklemiyor kahveci falan aklimda kalmis sadece.bi de isi kuracaksin is plani yazip kurula girip is fikrine ikna edeceksin de ondan sonra verecek parayi.bence su zamanda ticarete atilmak yerine instagramdan yurumeni tavsiye edebilirim.allah yardimcin olsun.

az önce dinledim haberlerde. artık işi kurmadan veriliyormuş 1 şubat tarihi itibarıyla..

mrb bilginiz var sanırım gerçi şu anda artık işi kurmadanda veriliyormuş ama yinede sorayım yazılım masraflarını karşılamıyormuş kosgeb doğrumudur?

Halı örtüsü sat
Ciddiyim acayip gidiyor, bir süre daha bu furya sürecek gibi...

Ben de öğlen gördüm bir mağazanın önüne yığmışlar

Alıyor mu insanlar

Bana Polar battaniye gibi göründü paket içinde

Yani özene bezene halı al sonra da üstünü ört değişik geldi

Eskiden eşimin annesi örtü örtermiş halıya o geldi aklıma

Son düzenleme:
mrb bilginiz var sanırım gerçi şu anda artık işi kurmadanda veriliyormuş ama yinede sorayım yazılım masraflarını karşılamıyormuş kosgeb doğrumudur?

İş kurmadan verilmiyor. İş kurmadan başvuru yapabiliyoruz sadece artık. Önceden başvuruyu da işi kurduktan sonra yapıyorduk. Haberlerde nasıl bahsettiler bilmiyorum ama kosgeb parayı asla elinize saymaz. Önce harcama yapılır destek sonra alınır. Sadece girişimcilik desteği için değil şu an verilen tüm destekler için böyle.

Girişimcilik desteginde yazılım iş ile ilgiliyse destek veriyor diye biliyorum. Ama ayrıca bir yazılım desteği de var girişimcilik desteği haricinde. Şu an var mı ona bakmak gerek.

hayır hayır az önce dinledim haberlerde ayrıntılı şekilde anlatıldı.. kurmayı düşündüğünüz iş için başvuru yapıyorsunuz çıkarsa parayı veriyorlar 90 gün içinde işi kurmanız gerekiyor yoksa geri alınıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…