Kendimce bir dert

Düşünce gücü bir ara baya ilgimi çekiyordu ama hiç gerçek anlamda uygulamadım. Bununla ilgili kitaplar da var aslında ve birini okumuştum. Tekrar bi araştırıp uygulamayı deneyebilirim. Ise yaramasa bile beni bir süre mesgul eder =)
Sen gerçekten çok olumsuz birisin kuzum yaa
Neden işime yaramasa bile diye negatifi olumsuzu düşünüyorsun illa ki yarayacak ..
 
Bugün sıkıldıgını hissettim bilmiyorum. Onun da sıkıldığını düşününce ben de iyice patladim ve buraya yazdım ışte.
1de bulustuk saat 9 oldu biraz daha dursak dedim ama gidelim artk ne yapicaz istediğin bir sey varsa yapalm dedi fakat yapabileceğimiz bisey kalmamisti korona sebebiyle her sey cok kısıtlı zaten. Ben de olur gidelim dedim. Biraz üzüldüm normalde böyle yapmaz çünkü hiç ayrılmak istemez yanımdan
Herkesin modu her gun ayni olmuyor ki..ben bi gun saatlerce kalablkta ya da bi arkdsmla zamn gecrmk isteyeblrm bazen yarm saat sonra bn daraldm gidiyim demeye baslarim..bnce ustunuze almyin..8 saat coook uzun bi zamn..szn duygusal bi gununuze denk gelms yoksa nişanlnz cok olumlu bi tavir sergilems bnce..piknik falan yapsanza..cayinizi alin bi yerde icin.. sosyal mesafe korunarak da bseyler yapilablr..ayni kitabi okuyup ayni filmi izleyip uzerine konuşun..
 
Sen gerçekten çok olumsuz birisin kuzum yaa
Neden işime yaramasa bile diye negatifi olumsuzu düşünüyorsun illa ki yarayacak ..
Evet ya gerçekten herkes yazınca ben de farkına vardım. Hep olumsuz düşünüyorum. Insanlar da bu yuzden benden sıkılıyor olabilir 🙈 bu huyumu değiştirmeye çalışayım teşekkür ederim
 
Evet ya gerçekten herkes yazınca ben de farkına vardım. Hep olumsuz düşünüyorum. Insanlar da bu yuzden benden sıkılıyor olabilir 🙈 bu huyumu değiştirmeye çalışayım teşekkür ederi
Gerçekten dene..
Mesela ben olumsuz insanları hayatıma almıyorum
Beni aşağıya çekmesinler diye..
Ya da olmasını istediğim bşyi sürekli olumsuzluğa odaklı kişilere anlatmıyorum
Bir şeyi 40 kere söylersen olur derler mesela bunların bir anlamı var ..öylesine söylenmiş şeyler değil ..bence
 
Unutma
Kaçtığın şey içinde saklıysa eğer gittiğin yere onu da götürürsün..
Önce kendini içini düşüncelerini değiştir pozitif anlamda sonra bak olanlara..
 
Merhaba,
Konum hic ilgi çekmeyecek biliyorum diğerleri gibi olaylı olmadığı için kimse de yorum yapmayacak ama buraya da yazıp içimi dökmezsem dayanamayacağım.
Ben çok yalnızım. Öyle böyle değil inanılmaz yalnızım. Bu yalnızlık içinde boguluyorum nefes alamıyorum. Çok mutsuzum artık dayanamıyorum.
Liseden bir kac arkadaşım vardı. Zamanla koptuk. Üniversitede hiç öyle cok yakın arkadaşım olmadı zaten. Çocukluk arkadaşım vardı bi tane onla da arada görüşüyoruz ama sanki benim zorumla gibi. Arada görüştüğüm bir iki kişi var iste sanki onlarla da benim zorumla görüşüyoruz bence. Kimse benimle vakit gecirmekten mutlu değil gibi hissediyorum sanki insanları sıkıyorum.

Nişanlıyım, bugün birlikteydik. Ve ben yalnız kalmaktan korkutugum icin yanından ayrılmak istemedim ama o da artık sıkıldı ve gitmek istedi. Beni eve bırakırken belli etmemeye çalıştım ama neredeyse aglayacaktim.

Is yerinde hic kimsem yok aksama kadar öyle bunalıyorum ki. Hic kimse bana hadi bi çay içelim iki dk nefes alalm demiyor. Ben de kimseye diyemiyorum tabi kimseyle yakın olmadığım için.

Bi insanın hiç mi doğru düzgün arkadaşı olmaz hiç mi çevresi olmaz ya. Kimseyle iyi kötü derdimi paylaşamyorum. İnsanlarla kolay iletişim kurabilen hemen kaynasabilen bi tip değilim ama bu kadar mı kötü bi insanım ben neden kimseyle arkadas olamıyorum.

Size basit gelebilir ama yalnızlıktan cildirmanin esigindeyim. Bunun icin ağlıyorum şu anda. İçimi dökmek istedim. Okuyanlara tesekkur ederim.
Yahu şuraya açtığınız konuya bile negatif negatif başlamışsınz. Gerçek hayatta bari bunu yapmayın. Gülün, neşeli olun biraz. Kimse yanında beş karış suratla gezen birini istemez
 
Boyle sorunlu asik yuzlu olup olaylari dram haline getirmeyin..etrafa biraz nese sacin..gülümseyin..insanlar size yaklassin..

astımı olana niye doğru dürüst nefes almıyosun demek gibi olmuş sizinki.

konu sahibi tedavi gör arkadaşım. bu halde evlilik çok zor yürütürsün.
 
Benim de özgüvenim düşük... Insanlarla konuşacak bir sey bulamıyorum bu yuzden de asla muahbbeti ilerletemiyorum eger karsidaki istemezse. Ancak birini cok iyi tanıdıktan cok kaynastiktan sonra muhabbet edebilirim.
Tek başıma olmaktan zevk alıyorum da insna bazen de bir arkadas arıyor iste
Aslında gayet normal bir durum. Karşıdaki de istemezse hiçbir muhabbet yü
Evet özgüvenim gerçekten çok düşük bunun farkındayım. Belki gerçekten terapi almam gerekiyordur.
Küçükken cok baskıcı bir ailede büyüdüm ondan olabilecegini düşünüyorum. Şimdi hic ama hic öyle degiller ama ben küçükken herseye karışır ve kizarlardi. Babamin bi bakışıyla sus pus olurdum ben
Özgüvensiz olduğunuzu düşünüyorsanız bence özgüven kazanma sürecinde kendinize bir hedef koyun ve bu hedefi küçük adımlara bölüp kendinize bir liste yapın. Sonra da bu listedeki her maddeyi kolaydan zora doğru gerçekleştirmeye çalışın. Ben bu tekniği kullanmıştım mesela yıllar önce ve çok işe yaradı. Günlük hayatta yapmaktan çekindiğiniz ufacık ne varsa olsun bu listede ama minik adımlara bölün. Mesela bu konunuz üzerinden örnek vermem gerekirse, hedefiniz sosyalleşmek olmasın direk. Bu çok kocaman genel, ulaşması zor bir hedef olur. Mesela biriyle sohbet başlatmak, birine selam vermek gibi minik hedefler koyup arkadas edinebileceğini düşündüğün farklı bir ortama git gibi daha büyüyen hedefleriniz olsun. Bu minik hedefleri gerçekleştirdikçe o içinizde sizi özgüvensiz yapan tarafınızın ne kadar haksız çıktığını fark ediyosunuz, diğer maddeyi yapacak cesareti daha kolay buluyosunuz ve hoop bi bakmışsınız başladığınızdan bambaşka bir yerdesiniz. Bunu her konuda yapabilirsiniz yani oturup düşünüp yapmaktan korkup çekindiğiniz ne varsa… Ben bunu uygulamıştım yıllar önce ve bazen bir maddede aylarca takılıp yapamadığım olmuştu. Ama kararlı bir şekilde devam edince listemi bitirdim vee mutlu, girişken bir ben çıktı ortaya. Bu arada kafa dengi arkadaslar hobi kursları gibi ortamlarda daha kolay bulunuyo bence. Çünkü işyeri, okul vs gibi her telden insan yerine daha baştan sizinle ortak ilgisi olanlarla bir arada oluyosunuz. Onu da tavsiye ederim. Lise, üni gibi dostluklar da hep bir tarafın vefasıyla devam eder zaten ona da takılmayın bence. Tamam kimse kopmaz belki ama hep 1 kişi daha çok organize eden bir arada tutan taraf olur. Sevgisizlikten veya sıkılmaktan değil aslında herkes değişip dönüşüyo ve artık başka insanlarla aynı ortamda oluyorlar. Onlarla görüşmek daha kolay oluyo, eskilere hem çok vakit kalmıyo hem de çok sık bulaşunca konuşacak bir şey kalmıyor. Çünkü yıllar herkesi başkalaştırıyor. Eski günleri yad etmek tabiki keyifli ama o da her zaman olmuyor işte. Sadece size özgü bir durum değil yani bence. O yüzden önemli olan şuanki hayatınıza, kafa yapınıza ve ortamlarınzıa uygun yeni arkadaşlıklar bulmak diye düşünüyorum.
 
bacım alınma ama aşırı sıkıcıymışsın gibi geldi kim niye arkadaş olsun senle düşündün mü hiç? az pozitif ol kendini geliştir konuşacak bir şeyin olsun. bir de arkadaş edinmek için bi adım sen at birini sen çaya çağır. ikinciye o çağırmazsa salla
 
Cogu zaman zaten yanliz kalmak daha iyi geliyor, o yuzden uzulme. Orta lise donemimde yuzlerce insan tanidim, yakinda oldum. Yatili filan kaldigim icin ozellikle.. ama ne oldu biliyo musun? O arkadasliklardan 10 tanesiyle bile gorusmuyorum sanirim.
Sen gorusmek istiyosan birileryle ssn teklif et cayi kahveyi.. ben bazen yanliz cay kahve icmeyide severim. Nisanlinada bunu cok belli etme, ezik gibi gorur seni😕

buarafa evet skici biri misin acaba?
 
bacım alınma ama aşırı sıkıcıymışsın gibi geldi kim niye arkadaş olsun senle düşündün mü hiç? az pozitif ol kendini geliştir konuşacak bir şeyin olsun. bir de arkadaş edinmek için bi adım sen at birini sen çaya çağır. ikinciye o çağırmazsa salla
Evet düşündüm aslında. Diğer herkesle neden arkadas oluyorlarsa o yuzden olsunlar. Iyi iletişim kuramadığım doğru. Ama biraz kaynastiktan sonra ben de cana yakın iyi bir arkadas oluyorum bence.
Siz biriyle neden arkadas olursunuz mesela cevap verirseniz ben de o yönde kendimi gelistireyim
 
Poztif olursanız birileride size yakınlasacaktır
Sevgilinizide okadar sıkmayın kendini bulunmaz hint kumaşı sancak ..:duduk:biraz sosyallesin,kitap okuyun yemek yapın kendinizi oyalayın oturup ağlamak çözüm deil
 
Cogu zaman zaten yanliz kalmak daha iyi geliyor, o yuzden uzulme. Orta lise donemimde yuzlerce insan tanidim, yakinda oldum. Yatili filan kaldigim icin ozellikle.. ama ne oldu biliyo musun? O arkadasliklardan 10 tanesiyle bile gorusmuyorum sanirim.
Sen gorusmek istiyosan birileryle ssn teklif et cayi kahveyi.. ben bazen yanliz cay kahve icmeyide severim. Nisanlinada bunu cok belli etme, ezik gibi gorur seni😕

buarafa evet skici biri misin acaba?
Bende ezik görünmemek için soylemiyorum nişanlıma zaten =/ o baya sosyal bir sürü arkadaşı var beni anlamaz.
Ben yalnız takilabiliyorum da ışte her zaman da yalnız olmuyor
 
valla karşımda iki tane bayan var bir 1,80 boyun çok güzel değil belki ama mesleği gayet güzel bekar ,

diğeri oldukça güzel huyuda kendi gibi güzel ama o da bekar

yani demem o ki bu kadar umitsiz vakaa olma , demek sende de birşeyler varki nişanlanmışsın
 
valla karşımda iki tane bayan var bir 1,80 boyun çok güzel değil belki ama mesleği gayet güzel bekar ,

diğeri oldukça güzel huyuda kendi gibi güzel ama o da bekar

yani demem o ki bu kadar umitsiz vakaa olma , demek sende de birşeyler varki nişanlanmışsın
Ne alakası var yaw. Nişanlanmak için özel bir yetenek mi gerekiyor ?
 
Herkesin arkadaş beklentisi farklıdır ama ben vizyonu geniş genel kültürü yüksek, gezmeyi seven ,yemek kültürü olan, hayattan zevk almasını gülmesini bilen mızmızlanmayan her şarta ayak uydurabilen hayatıma değer ve renk katan insanları arkadaş edinirim.
Tabi bu kadar özellikli insan bulmak kolay olmuyor ama birkaç tane olması yeterli fazla kalabalığa gerek yok
 
bende tayın geldiğim yerde hiç arkadaşım yok. evli olsanda arıyorsun ister istemez arkadaş. benimde güven problemim var. bende çekiyorum insanları tam tersi ama sonradanda itiyorum.bir huyu hoşuma gitmesin hemen geri çekerim kendimi. kendimi strese sokmamak için. ama sende en azından denemelisin.belki kafana uyan huyu huyuna uyan birine denk gelırsın. kendini direk soyutlama
 
Back
X