Ben de yalnız bir insanım
Ailem uzakta yalniz yaşıyorum is yerinde de yalnız sayılırım ama is yerinde hic muhabbet etmiyorum diyemem. Mesela is arkadaslarim birkac kisilik gruplar halindeler ve ogle aralari birlikte takılır ben yalnızımdir. Bana gel demezler ben de geleyim demem. Hic sohbet etmiyor degiliz arada geyik muhabbeti bile yapariz ama is yerindeki arkadasliklar yuzeysel.oluyor onu demek istiyorum.
Bence sen bana göre cok daha sanslisin bak nisanlin varmış, illa saatlerce görüşmek zorunda degilsiniz.
Arkadaslarla da öyle...
Bir kahve icersin iki sohbet edersin tamam.
Bence kendi içinde mutlu olabilmelisin.
Mesela işten arta kalan "bos zaman" dedigimiz vakitlerde ne yaparsın? Sinemaya gider misin? Kitap.okur musun? Yapmaktan keyif aldığın bir hobin var mi?
Önce sen mutlu olmalısın, kendinle barışık olmalısın. Elbette sosyallik önemlidir insan hayatinda ve bir cay içebileceğin birinin olmasi bile bir ihtiyaç. Ama önce sen kendini sevmeli ve kendi bedeninle, zihninle, ruhunla barışık olup.kendini mutlu edebilmelisin.
Mesela kitap.okumayi seviyorsan, kendine aylık hedefler belirle, 1 ay kendini dene baktin bu hedefe ulastin, sonrasinda ac bir instagram hesabı ve yine hedef belirle, okudukça sayfanda paylas, benzer içerikli sayfalari takip et. Inan bana ortak paydada buluşup sosyallesen cok insan var. Pandemiden sonra ben de bu tarz bir sey düşünüyorum (kitap kulübüne katılacağım).