Kendimden nefrettt ediyorum nefret

Beşiğe karşı bir durum var benim çocuklarda.
Kapana kısılmış mı hissediyorlar nedir anlamadım.
Bizim çocuk odamız hiç kullanılmadı desem yeridir, biri bizimle yatıyor biri oturma odasında.
Çocuk odası boş.
Ben koltukta sabah 5 e kdr bekliyorum düşmesin diye sızıp kalıyorum, sonra eşimle nöbet değişimi.
O koltupa küçüğün yanına geliyor, ben büyüğün yanına bizim yatağımıza geçiyorum.
Sonra karşıma geçip ‘ay çocuk büyütmek çok zor ama iş disiplinde bitiyor’ diyorlar.
Saçımı başımı yolasın geliyor valla.
Ben gerizekalıyım çünkü, koltukta oram buram tutularak yamularak oturmaya bayılıyorum gün ışıyana kadar.
Millet anlamıyor ki, her çocuğun başka ve onların izin verdiği kadar hayatlarını şekillendirebileceğimizi.

Haklısın valla canım..
Bnm büyük kızımda öyle doğdu ne zaman düzelir dedim 6,7 aylık olunca dedikler.
7 aylık oldu yaşınagelince dediler.
Yaşına geldi 3 yaşında biraz daha büyüsün dediler.
7 yaşına geldi hala aynı ne konuşursam ne anlatırsam anlatayım saniyelik uçup gider.
Genç kız gbi karşıma alıp konuşurum babası okula götürürken getirirken konuşur eve gelir bn konuşurum örnekler vererek ama yok hiç değişmedi huyu daha betere doğru gidiyoruz.
Yapma , doğru değil , olmaz dediğimiz herşey mevcut kızımda.
Küçük kızımda aksine karnımda Master yapmış gbi doğdu bnm ona konuşma eğitmeme gerek yok eğitilmiş doğmuş resmen.
3 yaşında doğuştan çok güzel kalem tutar bebek yapar( büyük kızıma 3 ayda kalem tutmayı zor öğrettim)
Bütün sayıları renkleri bilir İngilizce olarak.
Ve çok akıcı konuşur her dediği anlaşılır bilmediği yok( büyük kzım hala harf yutar bazen bilerek yapıyor. Anlamayız konulmasını sonra küser faln)
İnternette bir oyun videoları geçiyor “grani”
Diye KorKu oyunu büyük kızım sen küçüğe izlet.
Beşiğinde uyuyan çocuk tedirğin gizli gizli ağlıyor grani gelecek sopasını vuracak faln diye ..
Benimde büyükle başım dertte napsaam ki :KK70:
Büyümüyor bnm büyük kız hiç :spor:

Haklısın valla canım..
Bnm büyük kızımda öyle doğdu ne zaman düzelir dedim 6,7 aylık olunca dedikler.
7 aylık oldu yaşınagelince dediler.
Yaşına geldi 3 yaşında biraz daha büyüsün dediler.
7 yaşına geldi hala aynı ne konuşursam ne anlatırsam anlatayım saniyelik uçup gider.
Genç kız gbi karşıma alıp konuşurum babası okula götürürken getirirken konuşur eve gelir bn konuşurum örnekler vererek ama yok hiç değişmedi huyu daha betere doğru gidiyoruz.
Yapma , doğru değil , olmaz dediğimiz herşey mevcut kızımda.
Küçük kızımda aksine karnımda Master yapmış gbi doğdu bnm ona konuşma eğitmeme gerek yok eğitilmiş doğmuş resmen.
3 yaşında doğuştan çok güzel kalem tutar bebek yapar( büyük kızıma 3 ayda kalem tutmayı zor öğrettim)
Bütün sayıları renkleri bilir İngilizce olarak.
Ve çok akıcı konuşur her dediği anlaşılır bilmediği yok( büyük kzım hala harf yutar bazen bilerek yapıyor. Anlamayız konulmasını sonra küser faln)
İnternette bir oyun videoları geçiyor “grani”
Diye KorKu oyunu büyük kızım sen küçüğe izlet.
Beşiğinde uyuyan çocuk tedirğin gizli gizli ağlıyor grani gelecek sopasını vuracak faln diye ..
Benimde büyükle başım dertte napsaam ki :KK70:
Büyümüyor bnm büyük kız hiç :spor:
Allah yardımcınız olsun, çok zor çok...
Zaten o büyüsün geçecekciler tamamen insanı dolandırma üzerine kurulmuş, bile bile üzmek adına bir topluluk.
Hani sorun çocukta değil, sen beceremiyorsun ama merak etme büyüdükçe seni anlayıp azalacak sorunları diyor açılım olarak.
Aynı sizin gibi benim büyük de büyümüyor.
Ne ağlaması biter ne tutturması.
Çoğu zaman neye ağladığını bile anlamayız, kafası kaşınır ağlar, kardeşi koltupa oturur ağlar, oyuncağı düşer ağlar.
Sürekli ve sürekli ağlar!
Konuşması çok kısıtlı, becerileri de öyle.
Ama dediğiniz gibi küçük sanki yıllardır bu evde ve düzene hakim.
Gece acıkınca uykusundan uyanıp koltuktan inip mutfağa mamaların yanına gidiyor, mamma yeme diye bağırıyor, biberonu kapana kadar da ayrılmıyor oradan.
Bunun gibi hayatında tüm dert ve isteklerini anlatma yolunu buldu.
Abisinden iyi konuşuyor.
Büyüğe her şeyi milyon kerede anca öğretirim, küçük bir bakmışız seslendiğimiz nesneyi ya da rengi bulup getiriyor.
İki çocuğum da bana aynı anda anne dedi, biri 6 diğeri 20 aylıktı.
Ve tüm gelişimleri aynı zıtlıkta devam ediyor.

Aşamazsınız.
Anlamanız gereken şey, bir bebek veya çocuğa onun karakteri doğrultusunda bir şey verebileceğiniz.
Yani kızınız huy olarak sakin olduğu için uyku eğitimine adapte olmuş ama oğlunuz benim çocukların cinsinden.
Aşılamıyor işte, ne yapsanız nafile...
Benim 2,5 yaşındaki oğlum aramızda uyuyor!!!
Ki ben 6 aylık vermeye çalıştım uyku eğitimi, geri tepti ve bizimle yatmaya başladı.
Bizlerş mıncıklamadan uyuyamaz.
Bir eli daima üzerimdedir, kolumu çeksem uyanır, yanında insan olmadan uyuyamaz, kalkarsak uyanır ve kusana kadar ağlar.
15 aylık olan oğlum ise ayrı cins, 1 yaşına kadar odasında kendi yattı uyutup koydum ama son 3 aydır koltukta uyuyor!
Yanlış okumadınız, oturma odamdaki L koltukta uyuyor!
Oradan aldığımız an avaz avaz bağırıyor, çocuk kendine orayı oda yaptı.
Tv sesi açık şekilde uyuyor, kapanınca yine avaz avaz ağlıyor.
Böyle tuhaf iki bebeğim var, uyku eğitimi hak getire.
Yeter ki uyusun da nasıl olursa olsun deniyor bu tür çocuklara...
Yanımda da uyumuyor ki
Kucağımda uyumak istiyor
İki berjeri birbirine çevirip birine oturuyorum diğerine ayaklarımı uzatıp emzirme yastığını kucağıma alıp üstüne yatırıyorum oğlumu
Bütün gün böyle iki koltuk tepesinde yaşıyoruz
Uyumamak için ya telefon ya Kuman'da elimde
İşin kötüsü sızmaya başladım orda
Sürekli kabus görüyorum düşürdüm kucağımdan diye
En azından yatağa geçmenin bir yolunu bulmam lazım benim ya:110:

Back
X