Kendimden ödün mü veriyorum kaprisli miyim?

Siz uzun uyumasına ve kendine meşgale bulmamasına değil de sizinle ilgilenmek için düzenli uyku saatleri olmamasına takılmışsınız o zaman. Takılmanız gereken belli bir yaşa gelmiş kişinin bir boş vakitlerinde spora gitmemesi dizi film izlememesi sabah kalkıp arada da olsa mükellef bir kahvaltı kahvaltı hazırlama zevkinin olmaması olmalı. Yani erken kalktığında da dizinle mesajlaşmak ya da arşıma zorunda olmamalı. Önemli olan bu bence... Siz erken kalksın da beni arasın evde otursun ya da gezmesin beni ihmal etmesin diyorsanız haksızsınız.

Tabi ki öyle demiyorum.
Ama şöyle bir şey var dememe gerek yok zaten uyanık olduğu tüm vaktini film izleyerek kitap okuyarak geçirir.

oha- bu adam yasadigindan ne anliyor? Benim ciceklerim daha aktif-günün sekiz saatini balkonda geciriyorlar.
16 saat niye uyuyor? Yeni doganlar bile arada uyanip kaka yapiyor.

sevgilin agir depresyonda galiba- 16 saat uyumak hic normal degil

Evet gelecek düşünüyorum tabi ki.
Tembel değildir ayrıca okurken hep çalışmış liseden beri ki hala ara ara çalışır kendi parasını kazanır.
Yükseği bitene kadar böyle olacak sonra kendi alanıyla ilgili çalışacak.
Şu an boş olduğu için ve bulunduğu şehirde çevresi olmadığı için sürekli uyuyor ama benim sıkıntım bu işte neden uykuyu tercih ediyor benim yerime? sıkılıyorum uyuyorum diyor bende kitleniyorum.
Ara ara calısması tembel olmadıgını göstermez ki
Bu kadar saat uyuması icin ok bos vakti cok deriz ama o bos vakitlerinde iş aramak veya ne bileyim kendini geliştirmek icin bişey yapmıyor belliki
Yada depresyonda
Ben tembel adam sevmem -sizin icin suanda her ne kadar bu kadar uyuması tembellik olmasada- babam da calısmıyor senelerdir emekli ama 8dedinmi ayaktadır cıkar bi yürüyüş yapar gazete okur insanlarla iletişime gecer vs uykuya öldürmez günü keza annem hic calısmamış aynı sekildedir bende tatil günlerimi uyuyarak gecirmem ki sizinki sadece tatil değil calısmadıgı her zaman böyleymiş
Bence iki kere düşünün gelecek kurmayı

uykuya düşkünlüğü aşırı fazlaymış keşke az zamanını 2 gün okul dışında çalışmaya odaklasa ileride nasıl olacakmış. haklısınız insan konuşmazsa özler ama demek ki o sorun olarak görmüyor sizde onun gibi davranın bir süre belki aklı başına gelir.

Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz bir süredir ve bir süre daha böyle devam edecek.Kendisi şu an çalışmıyor yüksek yapıyor ama iki gün sadece okulda onun dışında boş.

Uykuya aşırı düşkün biri kendisi olabilir uykusuna laf edecek halim yok.Ama öfkeden deliye döndüğüm konu şu gece 12-1 gibi uyuyup ertesi gün 4-5 gibi uyanıyor ve uyandıktan sonra çok az bir süre konuşabiliyoruz. Kopuk kopuk oluyor onlarda genelde. Çünkü haliyle uyanınca kahvaltıdır duştur evi toplamadır gibi işlerle uğraşıyor yalnız yaşıyor.

Ama ona göre bunu problem ettiğimde uykusunu kıskanıyor oluyorum. Ama sorun o değil. Özlüyorum haliyle konuşmak sesini duymak bir iki kelime muhabbet etmek istiyorum ve biraz sende kendinden ödün ver demek ki konuşmak istemiyorsun benimle diyorum. Sinirleniyor günlük bir limit mi var onu doldurmak zorunda mıyız sen her an aklımdadır sana yazmayınca aramayınca değersiz mi oluyorsun diyor. Ama bunu demesi bana yeterli gelmiyor. Çünkü ben erkende kalkacak olsam sırf biraz daha konuşabilelim diye uyumuyorum. Ama şimdi kendimi aşırı salak hissediyorum ben neden o zaman böyle çabalıyorum. Kendimden ödün veriyorum fedakarlık yapıyorum.
Kendi kendime mi kuruyorum yok yere problem mi çıkarıyorum büyütüyor muyum ne olur dışarıdan bir göz olarak yorum yapın. Ona göre daha sakin ilerleyeceğim.
Bu çok ortak bir hata. Ne kadar böyle yapan arkadaşım varsa kendileri de günlük işlerini yapamadı,geliştiremedi. Çocuklar bi üst seviyeye çıktı ve ayrıldılar.
1-o insan seni sevmiyor olabilir
2-ben burda sana mesaj atıyorum. Ama annem kocaelide. Sana zaman ayırmam annemi sevmediğim manasına gelmez. Sevgili olmayı önceliğe alınmakla karıştırmayın. Tabi ki öncelik alıncaksınız ama sağlık,kariyer meselelerinde öncelik olmayı beklemeyin. Sen böyle üzerine gittikçe senden kaçıyo olabilir. Ne olursa olsun senin ilgiye ve ona ihtiyacın yok. Yok mu senin okulun,yok mu senin işin?! Kendini geliştir sorumluluklarına yönel. İşin yoksa iş üret. Hem elinde telefon takıntılı olursun hem de kendini geliştiremezsin

Benim annem de 12 gibi yatar 12 gibi kalkar :)

Ben de düzensizim . Çok uyurum. Ama 12 de yatıp 12de de kalkamam. O kadar da degil.
Başım ağrır. Fenalık geçiririm. Çok uyumaktan kazan gibi olurum.

Sabaha karşı yatıp öglen vakti kalkarım.

Akşamüstü 4 te kalkarsam en azından 16 saat geçmesi lazim ki tekrar uyuyabileyim.

Kendimi çok uyuyor sanıyordum. Benden beterleri varmis. Sevindim.

Ben de işsizim. Ama sıkılmıyorum. Kendimi oyalıyorum . Kitap okumak, yürüyüş yapmak,yakındaki akrabayi yoklamak, kuzenime gitmek,anneme çaya inmek,film izlemek.. ne bileyim bi şeyler uyduruyorum kendimce.

Konunuzla ilgili yardımcı olamadim ama öyle yazmak istedim:)

az daha sıksa kış uykusuna yatacak, 16 saat nedir ya? Konuşmak gibi bir ihtiyaç duymasam bile, bir insanın bu kadar uyumasına ifrit olurum.

Aynen öyle bende deli oluyorum
Benim annem de 12 gibi yatar 12 gibi kalkar :)

Ben de düzensizim . Çok uyurum. Ama 12 de yatıp 12de de kalkamam. O kadar da degil.
Başım ağrır. Fenalık geçiririm. Çok uyumaktan kazan gibi olurum.

Sabaha karşı yatıp öglen vakti kalkarım.

Akşamüstü 4 te kalkarsam en azından 16 saat geçmesi lazim ki tekrar uyuyabileyim.

Kendimi çok uyuyor sanıyordum. Benden beterleri varmis. Sevindim.

Ben de işsizim. Ama sıkılmıyorum. Kendimi oyalıyorum . Kitap okumak, yürüyüş yapmak,yakındaki akrabayi yoklamak, kuzenime gitmek,anneme çaya inmek,film izlemek.. ne bileyim bi şeyler uyduruyorum kendimce.

Konunuzla ilgili yardımcı olamadim ama öyle yazmak istedim:)

Teşekkür ederim :)
Bende atanmayı bekliyorum ve kendime sürekli meşgul olacak şeyler buluyorum. Geziyorum yeni yerler görüyorum, kitap okuyorum her hafta bir tane, film izliyorum, spora gidiyorum, yeni gezi planları oluşturuyorum kendime.
Yoksa insan kafayı yiyor kendini işe yaramaz hissediyor gerçekten. Yaşadığını hissetmek ve kendine bir şeyler katmak çok güzel :)

Bu çok ortak bir hata. Ne kadar böyle yapan arkadaşım varsa kendileri de günlük işlerini yapamadı,geliştiremedi. Çocuklar bi üst seviyeye çıktı ve ayrıldılar.
1-o insan seni sevmiyor olabilir
2-ben burda sana mesaj atıyorum. Ama annem kocaelide. Sana zaman ayırmam annemi sevmediğim manasına gelmez. Sevgili olmayı önceliğe alınmakla karıştırmayın. Tabi ki öncelik alıncaksınız ama sağlık,kariyer meselelerinde öncelik olmayı beklemeyin. Sen böyle üzerine gittikçe senden kaçıyo olabilir. Ne olursa olsun senin ilgiye ve ona ihtiyacın yok. Yok mu senin okulun,yok mu senin işin?! Kendini geliştir sorumluluklarına yönel. İşin yoksa iş üret. Hem elinde telefon takıntılı olursun hem de kendini geliştiremezsin

Allah’a şükür öyle bir problemim yok.
Atanmayı bekliyorum işsizim ama kendime birçok meşgale bulabiliyorum. Kitap okuyorum, film izliyorum, dikişe merak sardım onunla uğraşıyorum, sürekli yeni ülkeleri şehirleri gezmeye gidiyorum ya da yeni tatil planı oluşturuyorum. Demem o ki kendime katabileceğim her şeyi katmaya çalışıyorum.
Ama sevgilimi çok seviyorum ve ondan da olabildiğince haber almak istiyorum. Birini hayatımın merkezine koyacak kadar delirmedim henüz.
Teşekkürler.

Atanmayı bekliyorum işsizim ama kendime birçok meşgale bulabiliyorum. Kitap okuyorum, film izliyorum, dikişe merak sardım onunla uğraşıyorum, sürekli yeni ülkeleri şehirleri gezmeye gidiyorum ya da yeni tatil planı oluşturuyorum. Demem o ki kendime katabileceğim her şeyi katmaya çalışıyorum.
Ama sevgilimi çok seviyorum ve ondan da olabildiğince haber almak istiyorum. Birini hayatımın merkezine koyacak kadar delirmedim henüz.
Teşekkürler.
Sen sadece onunla fazla zaman geçiriyosun ama o teziyle aşırı meşgul olmuş olamaz mı?

““Bu çok ortak bir hata. Ne kadar böyle yapan arkadaşım varsa kendileri de günlük işlerini yapamadı,geliştiremedi. Çocuklar bi üst seviyeye çıktı ve ayrıldılar.””

““Sevgili olmayı önceliğe alınmakla karıştırmayın. Tabi ki öncelik alıncaksınız ama sağlık,kariyer meselelerinde öncelik olmayı beklemeyin. Sen böyle üzerine gittikçe senden kaçıyo olabilir. Ne olursa olsun senin ilgiye ve ona ihtiyacın yok. Yok mu senin okulun,yok mu senin işin?! Kendini geliştir sorumluluklarına yönel. İşin yoksa iş üret. Hem elinde telefon takıntılı olursun hem de kendini geliştiremezsin””

Teşekkürler.

Konu sahibi arkadaşım, hem fikir yardımı istemiş, hem de sizi terslemiş. Hyperborea17 Hyperborea17 doğru noktalara parmak basmışsınız bu yazdıklarınız ders niteliğinde. Buradaki çoğu arkadaşımızın görüp yararlanması için konuyu hortlatıyorum. Bir yalanla avutmak yerine doğruyla acıtmak daha yardımcı olur bazen insana.

agresifkiz agresifkiz Sevgilinizi yazdıklarınızdan dolayı doğru anladıysam eğer, önceliği kariyer yapmak, sağlam bir gelecek kurmak. Bu hedefide onu bir birey yapar ve çift olabilmek için önce birey olabilmek lazım. Çiftler birbirini her zaman bir adım ileriye taşımalı. Bu konuda şanslısınız o yüzden arka planda gibi hissetmeyin kendinizi. İleride de birlikte olacaksanız bir şeyleri şimdiden garanti altına almalısınızki mutlu bir geleceğiniz olabilsin. O da sizi seviyorsa zaten bunu düşünüyordur. Fakat sevgiliniz sizin istediğiniz şekilde beklentilerinizi karşılamakla ilgilenirse, hedeflerini ertelemek zorunda kalabilir. Bu da onu bir adım geriye taşıyacaktır ve bilinçli kimseler bunun başına gelmesini asla istemez ve bu riski taşıyan kişiyi hayatında tutmaz. O yüzden kendinizi geliştirmeye bakın. Onu bir adım ileriye taşımanız şart değil, geriye taşıyacak beklentilere girmemeniz önemli. Olaylara sadece duygusal yaklaşırsanız, size ve ilişkinize zararı dokunabilecek izlenimler verebilirsiniz karşı tarafa. En iyisi çok sık vakit geçirmeye değil, kaliteli vakit geçirmeye çalışın. Hayatımın merkezine koyacak karar delirmedim henüz demişsiniz ama beklentileriniz bunu gösteriyor ne yazıkki. Belki siz farkında değilsinizdir. Bu hayatta en büyük önceliğiniz önce kendiniz olsun, karşı tarafı mutlu ve memnun etmenin yolu kesinlike budur.

Erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz bir süredir ve bir süre daha böyle devam edecek.Kendisi şu an çalışmıyor yüksek yapıyor ama iki gün sadece okulda onun dışında boş.

Uykuya aşırı düşkün biri kendisi olabilir uykusuna laf edecek halim yok.Ama öfkeden deliye döndüğüm konu şu gece 12-1 gibi uyuyup ertesi gün 4-5 gibi uyanıyor ve uyandıktan sonra çok az bir süre konuşabiliyoruz. Kopuk kopuk oluyor onlarda genelde. Çünkü haliyle uyanınca kahvaltıdır duştur evi toplamadır gibi işlerle uğraşıyor yalnız yaşıyor.

Ama ona göre bunu problem ettiğimde uykusunu kıskanıyor oluyorum. Ama sorun o değil. Özlüyorum haliyle konuşmak sesini duymak bir iki kelime muhabbet etmek istiyorum ve biraz sende kendinden ödün ver demek ki konuşmak istemiyorsun benimle diyorum. Sinirleniyor günlük bir limit mi var onu doldurmak zorunda mıyız sen her an aklımdadır sana yazmayınca aramayınca değersiz mi oluyorsun diyor. Ama bunu demesi bana yeterli gelmiyor. Çünkü ben erkende kalkacak olsam sırf biraz daha konuşabilelim diye uyumuyorum. Ama şimdi kendimi aşırı salak hissediyorum ben neden o zaman böyle çabalıyorum. Kendimden ödün veriyorum fedakarlık yapıyorum.
Kendi kendime mi kuruyorum yok yere problem mi çıkarıyorum büyütüyor muyum ne olur dışarıdan bir göz olarak yorum yapın. Ona göre daha sakin ilerleyeceğim.

1- Haftada sadece 2 gün okula gidiyor geri kalan zamanda 4-5 gibi uyanıyorsa çalışmıyordur herhalde. Bu da onun ne kadar tembel olduğunu gösteriyor bence. Şimdi ders çalışıyor makale yazıyor deme, bunları çalışırken yapan birsürü insan var. Tembel insanla hayat geçmez.

2- Sen tabi günde 2 saat en az konuşalım demiyorsan ve ortalama günde toplam 1 saat konuşuyorsanız sorun yok tabi. Ama daha aşağısı demek Adam seni önemsemiyor ve değer vermiyor demek.

3- Erkekler için kendinizden fazla ödün vermeyin. Çünkü onlar için çantada bir kekliğe dönüşüyorsunuz. Ve kimse çantadaki kekliğin derdine düşmez çünkü keklik zaten çantadır.

4- Ama erkekler kaçan tavşanı yakalayana kadar dağ tepe demez koşarlar peşinden :KK14:

bnce sen bi kaç kez erken uyu kendinden taviz verme..bırak o seni beklesin konuşmak icin

Back
X