Önce kaygımı yenmem lazım o kadar zayıf karekterlıyım ki regl duzenım biraz bozuldu yılda 1 kere gecıkıyor çocuum olmaz diye de korkuyoorum ama dogum kontrol hapı vermedıBir arkadaşım vardı sen gibi insülin direnci var.
Valla kız bir azim etti, 1 senede şu an fıstık gibi oldu ya.
Ama kmlerce yürürdü, ne yedi vs hesaplardı.
Doktor bile en son sen nasıl başardın bunu bu dirençle demiş.
Bir daha da geri almadı şimdi kas oranı arttığı için.
Sen de yaparsın böyle güzel hikayeler anlatırsın neden olmasın :)
Teseklur ederim bu arada umarım dedıgınız gıbı olurBir arkadaşım vardı sen gibi insülin direnci var.
Valla kız bir azim etti, 1 senede şu an fıstık gibi oldu ya.
Ama kmlerce yürürdü, ne yedi vs hesaplardı.
Doktor bile en son sen nasıl başardın bunu bu dirençle demiş.
Bir daha da geri almadı şimdi kas oranı arttığı için.
Sen de yaparsın böyle güzel hikayeler anlatırsın neden olmasın :)
Önce kaygımı yenmem lazım o kadar zayıf karekterlıyım ki regl duzenım biraz bozuldu yılda 1 kere gecıkıyor çocuum olmaz diye de korkuyoorum ama dogum kontrol hapı vermedı
Ve o kadar takıntılı bir o kadar da kaygılıyım
Bugun patladım resmen bir yıl önce s beden giyiyordum şuan içlerine giremiyorum zayıf karakterim zayıf irademle kendime yararı olmayan biriyimGeçen yıl ben de kilo verme maratonundaydım burada, her gün motive sözler paylaşıyordum
Bir tanesi şuydu "bahaneler kalori yakmaz" :)
Ben de bunalımlı dönemdeydim ama kendine aynada bakıp başardığını görünce de o bunalımı aşacaksın aslında, kendine özgüvenin gelecek çünkü.
Ben de sevdiğim bi sözü paylaşmak isterim :)Bugun patladım resmen bir yıl önce s beden giyiyordum şuan içlerine giremiyorum zayıf karakterim zayıf irademle kendime yararı olmayan biriyim
Ben de almak istiyorum kilo.Merhaba öncelikle
Nerden başlasam bilemiyorum kendime o kadar zarar verdim ki çok üzülüyorum
Zarardan kastım şu bir yılda 20 kilo aldım insülin direncim yüksek çıktı ardından hormonlarıma bakıldı her şey normal ama doktor bu kilonun regl olmamı etkıleyecegını söyledı.
Ardından zaten gittiğim psikologum kaygıya baglı yeme bozuklugunun bunları tetıkledıgını söyledı
Kendime ne çok zarar vermısım nasıl kilo verıcem basarabılecekmıyım hiç bilmiyorum.
Dertlerimi ailemle pek paylasamıyorum aslında kimseyle paylasamıyorum .Bu da beni yemeye itiyor,Aşamam diye çok korkuyorum.
Motive cümlelerinize ihtiyacım var.
Tam bir yıl sayılmaz 7 ay da falan aldım
Bende de var insülin direnci gitmediğim diyetisyen kalmadı yinede olmuyor en son kendim verdim kararımı az yiyecegim abur cubur yemeyeceğim bakalim ne olucakMerhaba öncelikle
Zarardan kastım şu bir yılda 20 kilo aldım insülin direncim yüksek çıktı ardından hormonlarıma bakıldı her şey normal ama doktor bu kilonun regl olmamı etkıleyecegını söyledı.
Ardından zaten gittiğim psikologum kaygıya baglı yeme bozuklugunun bunları tetıkledıgını söyledı
Kendime ne çok zarar vermısım nasıl kilo verıcem basarabılecekmıyım hiç bilmiyorum.
Dertlerimi ailemle pek paylasamıyorum aslında kimseyle paylasamıyorum .Bu da beni yemeye itiyor,Aşamam diye çok korkuyorum.
Benimde ayni 40 42 dolabım değişmiyor bir turlu bende de poliskistik varKendinizi üzmeyin ben 22 yıldır bi alır bi veririm polikistik overım ve insulin direncim var ,15 kilo almıştım 5 kilo verdim spora yazılın,Metin Özatanın Gİ diyeti kitabını alın ,oradaki beslenme disiplini sizi rahatlatır ,zor dönemler ama geçiyor ,benim gardolabımda 36-40 beden arası tüm kıyafetler çünkü alıp veriyorum ,üzülmeyin
İlk kendinizi sevmekle başlayın herkese gülümseyin kötü seyleri düşünmeyin geride bırakınMerhaba öncelikle
Zaten polikistik over ,tetikliyor insulin direncini ,kilo alınca da bu sefer yumurtalık sapıtıyor ,kısır döngüBenimde ayni 40 42 dolabım değişmiyor bir turlu bende de poliskistik var
Kilo verince düzelir diyorlar ama nasıl birden açlık başlıyor şeker ihtiyacı başlıyor 2 paket Hobby çikolata bitirdiğimi bilirimZaten polikistik over ,tetikliyor insulin direncini ,kilo alınca da bu sefer yumurtalık sapıtıyor ,kısır döngü
18 yaşımdan beri çekiyorum ...
Aslında orada beyni kandırmak gerekiyor hobby yerine 5 tane hurma yemek gibi,1 bardak süte türk kahvesi ekleyip içmek gibi ,gerçekten muadil yiyecekler var ,mevsim çok uygun kiraz böğürtlen dut çilek şeker ihtiyacı içinKilo verince düzelir diyorlar ama nasıl birden açlık başlıyor şeker ihtiyacı başlıyor 2 paket Hobby çikolata bitirdiğimi bilirim
Benım durumum daha farklı gıbı doktor hormonlarım notmal oldugu için ve sadece bu yıl bit kerelıgjne gecıkme yasadıgım için ayrıca yumurtalık boyutlarım normal oldupu için bu doğuştan değil dedi sen kilo ver hepsi gidecek dedı ha vermedıgın zaman hormonlarında etkılenır dedıAslında orada beyni kandırmak gerekiyor hobby yerine 5 tane hurma yemek gibi,1 bardak süte türk kahvesi ekleyip içmek gibi ,gerçekten muadil yiyecekler var ,mevsim çok uygun kiraz böğürtlen dut çilek şeker ihtiyacı için
Örneğin ben spordan çıkınca şekerim düşmüş oluyor,1 bardak elma suyu içiyorum şeker katkısız ,
Şimdi ben de insülin direnciBir kere kendinize yüklemeyi bırakın. 20 kilo ne millet 60-70 kilo veriyor. Diyete bir başlayınca insan kendini iyi hissediyor. Kilo verdikçe de mutlu oluyorsun. İlk iş neyi ne kadar yediğinizi hesaplamak. Dürüst olmalısınız kendinize karşı. Mesela kadınlara yaklaşık olarak günlük 2000 kalori yetiyor. Kilo vermek için demek ki daha az kalori almak lazım. Ben diyet yaparken hangi yiyecek kaç kalori diye bakar hesaplardim. Baktım ki yemeği çok yiyorum porsiyonlari küçülttüm. Aç kaldım evet ikindi vakti acıkınca yağsız tarçınlı süt içtim. Akşam tatlı yiyeceksem meyve yemedim. Tatlıyı da görmemis gibi değil çeyrek porsiyon olarak yedim. Yemek bütün halde önümde durursa canım çeker diye tencereyi masaya getirmedim. Ne yiyeceksem tabağıma bir anda koydum başka da almadım. Ev egzersizi yaptım bol bol yürüdüm. Ev egzersizleri gerçekten çok eğlenceli.
Ben zaten yapamam, zayıf iradeliyim, şöyleyim böyleyim demek kendinize yaptığınız bir haksızlık. Direkt beyne olumsuz mesaj gönderip başarı şansınızı azaltiyorsunuz. Heh kilo verenlerden ne eksiğim var ki alasını yaparım deyin ne olursa olsun kendinize güvenin. Demesi kolay demeyin gerekirse geçin aynanın karşısına ben dönyanin en gözel garisiyam deyin motivasyon değil mi önemli olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?