Kendimden utanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
cnm benimde esimin ailesi zar zor destek oldu dugunde....onlara kalsaydi ev dugunu olacakti.
Bende dedim : hayir ben salonda istiyorum... herzaman oyle hayal etmisim, ve o gun benim gunum... hersey benim istedigim gibi olmali bence.
ama salon parasinin da yarisini odediler...diger yarisi yine esim odedi... kinayi felanda esim odedi.
ama esim sirf icimde kalmasin diye herseyimi yapti sagolsun...

ama sende iste takili kalma orda... sonucta dugununu tekrar yapamazsin ki cnm... geldi gecti. herkesin kaderi farkli iste... ne yapabilirsin ki buna... kiskancligi bosver.

Bence bu tarz olaylara şu açıdan bakmak daha doğru: Sürekli bir aile desteği bekleme/isteme durumu var bizim millette. Ailede olsa da olmasa da çocukları evlenirken destek olmak zorunda gözüyle bakılıyor. Toplumdaki birçok insan böyle düşünüyor ama ben daha farklı birşey söylemek istiyorum. Bir insan evlenme kararı aldığına göre çoluk çocuk değil artık koskoca bir insan olmuş demektir (çok genç yaşta evlenenleri kastetmiyorum) Siz, sen ve eşin, evlenme kararı aldığınıza göre artık birey olmuş olmalısınız ve aslında siz ikiniz bu evlilik meselesinin altından maddi manevi kalkmalısınız. Ben bakıyorum millete, güya evlenip aile olacaklar ama aileden destek bekliyorlar, kendi başlarına bişey yapamıyorlar, borca bile giremiyorlar. Bak güzel kardeşim, madem evleneceksin o zaman evliliğin için birikim falan yap. Ya da evlenme kararı aldıysan bi zahmet borç harç da olsa maddi sorumluluğun altında kalkabilecek düzeyde ol. Aksi takdirde evlenme o zaman. Bu ülkede herkes anasından babasından maddi destek görerek mi evleniyor? Şu forumda krediyle falan kendi başlarına, ailenin avcuna bakmadan bu işi halledebilmiş olan, o şekilde evlenen bir sürü üye var. Yani bir de bu açıdan bak konu sahibi, evlenmek isteyen birinin de artık ailesine ihtiyaç duymaması lazım bazı konularda. Bence aileler destek olmak, karşılamak zorunda değil. Bi bakıyosun, babadan ev, kayınpederden mükemmel bir düğün, bilmem kimden dünya kadar takı vs. yani adam güya yeni bir aile kuracak ama maddi anlamda hiçbir sorumluluk üstlenememiş. Halen daha aile eline bakıyorsanız, bana şunu yapmadılar bunu yapmadılar diyorsanız o zaman evlenmeyecektiniz. Yanlış anlaşılmasın, durumu müsait olan, içinden gelen insan çocuğuna yapar eder o ayrı konu, ben "istemekten", "eline bakmak"tan bahsediyorum. Bizim milletimizde böyle bir algı var, evlenecek ama halen daha aileden yardım bekleniyor falan... Bunları aşmak lazım bence. Yoksa evliliği karşılayabilecek maddi durum, o zaman evlenmeyin arkadaş. Matah bişey değil evlenmek, kaç tane boşanma var. Bir de bu açıdan bakın, görümceyi kıskanmak için bi neden yok. İnsan neden evlenir? Hayatındaki insanla bir aile kurmak istediği için. Para pul hikaye yani. Bana garip geliyor kimse kusura bakmasın, aile yardımcı olmadı/olamadı falan diye her masrafı kendisi yapmış olup da veryansın edenler... Evlenecek olgunluğa erişmiş olmak lazım özellikle ruhsal ve mantıksal açıdan. Şimdi bana kızacaklar ama elalem uzaya gider, başka gezegenlerde hayat olduğuna dair birşeyler bulurlar falan, bizim Türk kızının da en büyük hayali düğündür. Bence boş şeyler bunlar, canınızı sıkacaksanız daha önemli konulara sıkın. Kızlarımız düğün hayal edeceklerine hayatlarına aldıkları adamlar konusunda biraz daha dikkatli davransınlar bence.

Son düzenleme:
Ama gorumceniz daha evlenmemis bile şuan hersey mükemmel görünebilir evlenince mutlu olacak mı bakalim belki sizdeki mutluluk da olmicak ve bu ne ilk olacak ne son çevrede nelere ne eşlere ne çocuklara sahit olacaksiniz her mükemmel görünen şeye caninizi sikacarsaniz kendinize eziyet edersiniz Allah herkese farkli sınavlar verir durun bi sabredin belki size ne mükafat verecek hep çevreme bakmisimdir 3 seyden sinavi var her insanın kiminin parasi yok kiminin sağlığı kiminin huzuru hep dikkat ediyorum o yüzden rahatliyorum dertli gördüğüm birini görünce beni hangi sınav bekliyo bakalim derim ibret alırım mutlu birini görünce de bende şu yönden şanslıyım ama derim yoksa hayat başkalarının hayatlarina imrenerek geçmez

Yani ne istediginiz gibi olmadi bilmiyorum.
Ama her sene yeni bir sey cikiyor. Herles en farkli en güzel benim dügünüm olsun istiyor. Bunun sonu yok ne paralar harcaniyor. Burada okumustum. Gelinin isteklerini karsilayamadigi icin intihar eden bir genc vardi. Allah saglik verin önce. Gecin dügünü. Görümceniz baska aileye gelin gidiyor siz baska aileye geldiniz. Iliskiniz yipranmasin en basindan

Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
Boşver sen seninki gibi bi evliliği olucakmı para herşeyi satın alamaz sen kendinle ilgilen boşver ona yapılanları bizede yardım etmediler kızına yardım ettiler kızı herşeyini aldırdı nişanlısına sonra nişan atıldı boşver kimler gördük biz

Esinin ailesi bisey yapmadiysa sizin icin ilerde de cok karisamazlar ne yaptilar ki ne gorecekler??
O yuzden icini ferah tut. Bos yere esini de kendini de yipratma o senin kv ile kp ayibi.
Bu arada benim esimin ailesi maddi destekleri cok oldu ama ne oldu suan herseye hadlerinden fazla karisma istekleri oluyo ve hersey onlarin istedigi gibi olsun istiyolar. Ve burnumdan getirdi kp almak istedigim mobilyayi yok o guzel degil yok bu guzel degil diye diye burnumdan getirmisti tum yaptiklari verdigi okadar para gozumde hic degerlerini birakmadilar..
Benim kayinvalidem konu sahibinin kayinvalidesi gibi bana hicbir sey yapmadi. Ama burnunu sokmadigi, mudahil olmadigi bir konu kaldi mi?.. Kalmadi:))

Bu mesele çığ gibi büyür ,bir gün karşınıza çıkar. Hem sizin hem eşinizin duygularını etkiler.
Eğer aranızdaki bağın, Saygının bitmesini istemiyorsanız bir an önce susacaksiniz ya da susmuş gibi yapacaksınız.

Ben eşinizin yerinde olsam " ben sana yetmiyor muyum, benimle mutlu değil misin ki geçmişin peşine düştün, bir başkasının mutluluğunun gölgesine sığınmaya çalışıyorsun derdim.

Bazen herşey çok iyi görünür karşıdan , bunu unutmayın. Herkesin başka bir sıkıntısı oluyor.

Haklı olarak üzülmüşsün ama hayat eşit değil. Kimse eşit şartlarda evlenmedi veya eşit şartlarda yaşamıyor. Kimi daha zengin daha lüks yaşıyor. Düğününü halim paşa yalısında yapan da var pariste evlenende köşedeki yerin 4 kat dibindeki düğün salonunda evlenende... Hatta sevdiğine kaçıp gelinlik giyemeyen bile var. Önemli olan sevdiğinle mutlu olman. Bunları düşünüp kendini rahatlatabilirisn.

tam ben yazacaktım ki yazılmışı varmış

sen görümcene özenirsin görümcen bana ben Helin Avşar'a

bu bir paradoks olur

herkesin yaşamı hayatı farklı

elinde olanla mutlu olmaya bak, yoksa hayat zor geçer

bebeğin olur onunki kız benimki neden erkek dersin

bir başkasının bebeğini görürsün renkli gözlü benimki neden siyah gözlü dersin

talepler çok ama elde olanlarla yaşamalıyız

bir de görümcen şu anda istediği oluyor gibi ama ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz

insanların içinde kopan fırtınaları ya da düğünün ertesinde hoş olmayan sıkıntılar olup olmayacağını

elimizdekinin kıymetini bilmeyi öğrenelim

bak ciğerini bilen ve senin üzülmemeni isteyen bir eşin var bu bile yeter

Hiçbişey icin geç değil ki hayatta:)
Üzüntuye harcanmayacak kadar çok güzel hayat:)
Ne canın istiyorsa onu yap
Balayimi ee çık ozaman
2 3 tane eşyami al o zaman
Bu mu yani:)
Öptüm seni:)

Canım duyguların gayet normal utanma na gerek yok ,senin bu yasâdiklarin aynısını benim kızımda yaşadı ,benim zamanım da bende yaşâmışdım ana,kız kaderimiz aynî oldu
haklısın, senden ricam éşinle aranı bozma oda herşeyin farkındadır parayla alınacak şeyler için birbirinizi üzmeyin yarın kimse nin sana şunu yaptım deme hâkkı yok Rabbim size sağlık versin herşeyin zamanla
olur .hem insanın kendi emeğinle aldığın şeye gururla bakarsın ,Rabbim size daha iyisini versin kızım

Senin hevesini bu şekilde kursagında bırakanlar utansın bu onların ayıbı...

Sendeki kıskanmak değil ayrıca, buna burukluk de yarım kalmışlık de bilmiyorum başka birşekilde adlandır ama bunun kıskançlık olduğunu düşünmüyorm ben...

Eğer fesatlık düşünerek senin istediklerini, yapmak istemedikleri için yapmadılarsa şayet Rabbim bir yerlerden bir şekilde karşılarına çıkarır bu yaptıklarını içini ferah tut...

değermi hiç ,dünyalık dandik eşyalar içinmi kendini yiyip bitiriyorsun düşün herşeyin varda , seni seven sayan koca yerine , lanet bir adam seni hergün eziyet döven söğen o herşey sandığın kıymetli eşyalarının arasında ,mutsuz kıymetsiz sen her tarafı mosmor gözyaşı içinde varlık içinde sen.... değilsin şükür et herşey alınır zamanla ama mutluluk huzur satın alınmaz...dünyanı ne eşine nede kendine zindan etmeyin !

canım benim böyle hissetmen çok normal ancak şöyle düşünebilirsin o başa bir aileye gelin gidiyor.aynı aileye gelin gelmiş olsanız ve ona yapılıp sana yapılmasa sonuna kadar haklısın derim ama durum öyle değil.ve bence senin yaşadığın şey kıskançlık değil imrenmek.ama artık olan olmuş geriye dönük birşeylerin kavgasını yaşamak evliliğine zarar verir.kocanla mutluysan gerisini boşver.inan bana bir süre sonra insanın umurunda bile olmuyor.sen de hiç o tatlı canını üzme ve görümcenin mutluluğuna ortak ol bu sana da iyi hissettirecektir

Yani icinizde kalmis ama nasip olmamis yapacak birsey yok siz evliliginize konsantre olun bosvermeye calisin dusunmeyin kendinizede cok yüklenmeyin

Şöyle düşünün derdıyle, sıkıntısıyla, acısıyla, tatlısıyla a'dan z'ye herşey için siz kendiniz emek harcadınız ve düzeninizi birlikte kurdunuz; kimseye muhtaç olmadınız! Eşinizle çok mutlusunuz.. Görümceniz misali düğün derneği herkes yapar..Sizinkini yoklukta darlıkta kırk kanaat te olsa yapmak ıcın gercekten yurek ister!Siz bunu başardınız dahası onemlı degıl.Sizi kıskansınlar asıl!

Bennım esımın aılesıne abısı evlenırken evın aklınıza gelecek her bıseyı esım de dahıl hep bırlıkte hazırladılar.Eltim baska sehırdeydı geldı kurulmus eve oturdu o kadar.. Biz gercekten emek harcadık; Esımın aılesının destegı tabıkı oldu..ama bız baktık bız gorduk bız sectık.. ve aile icinde bizim icinde daha kıymetli olan bizim emeğimiz ve düğünümüz oldu...

Uzulme canim, haklisin bazen insanin gozunde birakiyorlar herseyi ama bunun da geri donusu yok ki, omur boyu kendini mutsuz mu edeceksin dusune dusune? Bosver sen mutlu ol yeter

herşeyi kendimiz yaptık,gururla söylüyorum,manevi olarak bile sadece birbirimizden güç aldık,kimsemiz yoktu,ne eşyalar alınırken ,ne alışverişlerde,ne de borç öderken ama bu hazzı hiçbirşeye değişmem.........ha kırgınlıklarımızda oldu ama bu bizden sonrakine bir hazımsızlık doğurmadı....En basitinden bir örnek;kaynım evlenecekti şu an oturduğum kiradaki evimi almak için elti adayıma teklif etti o da ben orda hayatta oturmam ,Asla o evi almam diyerek küçümsemişti,daha neler küçümsenmediki, üzülmüştüm ama 20 günde sırtında başlayan bir ağrıdan kanser teşhisi kondu ve vefat etti bu daha üzücüydü.......herşey bir avuç toprak için mi....bizimde gideceğimiz yer belli...
Hastane odamda bebeğim kucağımdayken kocam ölümle pençeleşiyordu,diğer doğum yapmış annelerin yanında eşleri etrafında gelen misafirleri kucak dolu çiçekler,bana eşimin hayatta olmasından daha fazla haz veremezdi.....Mutlu bir yuvan varsa ,sağlıklıysan gerisini koy gitsin,daha çok yenisin,umarım hep elindekinin değerini anlaman için zorluklar yaşamazsın,bunlar sadece şükretmek için sebepler çünkü......

Sen eşinin değerini bil, onunla mutlu ol, şükret .
Yuvana karışmıyorlar laf söz duymuyorsun bunları düşün
Nefis seni öyle gelip geçici heveslere karşı dolduruyor. Eşine de yazık, o da senin takmamanı üzülmemeni istiyordur.
Giyeceklerini ayarla, as dolaba ,eşinle beraber yüzün gülsün

Madem bu kadar içinizde kalacaktı kendi ailenizden isteseydiniz. Eşinizin ailesine nazınız geçmez ama kendi ailenize geçer.

Size genel olarak tavsiyem kimseden bir şey beklemeyin. Ancak böyle mutlu olabilirsiniz. Ayrıca tabii ki eşinizin ailesi size bir iğne dahi almak zorunda değildir.

Back
X