Kendimden utanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lave
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ahh canim benim ja :(
su dünyada herkesin nasibi sinavi kaderi farkli
görümcen adina sevindim allah yerinde mutlu etsin
ama senide anliyorum icinde kalmis iste bazi seyler ama esinin sucu ne?
evliligine gecirebilceniz güzel günlere yazik ama anliyorum seni insan heves edio
allahim sana mutluluklarin en güzelini versin üzülme senin üzüldüklerin baskalarinin hayali hayat böyle
dua et yuvanda mutluluk huzur eksik olmasin :)

Gözüm doldu okurken, ayrı ayrı herkesin mesajını okudum.
Eskilerin bi lafı var, "Kocan alıcı olsun yeter" derler.
İstediği gelinliği giyip, lüks düğünle evlenip, evini saray gibi döşeyen arkadaşımın, bir mutfak alış-verişi yüzünden eşinden dayak yediğini ve 9 ay sonra ayrıldıklarını biliyorum. Eşinin "Pahalı almışsın" deyip dövmesi...

Cnm ben istediğim gelinliği giyemedim, hiç hayallerimdeki gibi bir düğün olmadı. Yapamaz mıydı kp ile kv? Yaparlardı. Çünkü biz 2 sene kadar nişanlı kaldık ve 2 senede biriktirmek için azmeden biriktirir o parayı, üstüne de çeker kredisini, oğlu da çalışır, gelin de ekler vs vs yapılır ya dillere destan bi düğün...

Umursamadılar canım, tıpkı senin gibi. Düğün tarihini babam aldı babam! Gelinliğim için ağladığımda, annem "Biz alalım yavrum" dediğinde, hayır dedim, "Bu da hiç fena değil beğendim". İç çamaşırımdan gelinliğime kadar babama mı aldırsaydım? Evimizin içini full döşediler zaten. Onların yapacakları affedersiniz de kıçı başı düzgün bir düğündü.

Ha, oldu bitti düğün. Kötü müydü, hayır. Ama istediğim gibi miydi? Hayır...
Kötü insan olduklarından değil, yapı meselesi, geniş insanlar, rahatlar, umursamazlar anlatabiliyor muyum?
Ben ise ayrıntıcı, ince düşünen biriyim.

Facebookta, arkadaşlarımın düğün fotoğraflarını gördükçe kötü olurdum canım. Evlendik, balayı vs hiçbir şey görmedim, borç ödedik kocamla. Ödendi zannettiğim şeylerin bir kısmı ödenmemişti çünkü kp tarafından... Eşimle tartıştım bu konuda başlarda, kırdık birbirimizi. Hatta ben onu çok kırdım, ağzını açamazdı, utanırdı. Sonra onun o bakışına da üzülürdüm, pişman olurdum. Bunu aylarca atamadım içimden. Bir gün patladım anneme... Annem de "Kocan alıcı olsun, en önemlisi o" dedi.

Şimdi ne mi oldu? Eşimle bir olduk canım, sağ olsun hiçbir şeyime "Onu da alma" demedi, ne istedimse yaptı. En güzelini yedirmeye, en güzelini giydirmeye çalıştı, hala daha da öyle. Borçlarımızı biz kapattık, Kp ile Kv, ev içi işlerimize - ilişkimize kesinlikle karışamıyorlar ve yüzlerinden okuyabiliyorum o mahcubiyeti 2. senemizde. Bir kere bile lafını etmedim, terbiyesizlik etmedim canım. Onlar zaten bir süre sonra anladılar. Doğum günümde sürpriz yapıyor, pasta getiriyorlar. Bayramlarda, çocuk gibi cebime para sıkıştırdıkları oluyor "kızım kendine bi şeyler alırsın" diye. Şimdi 15 haftalık hamileyim ve pervane oluyorlar, şunu yaparız bunu yaparız diye. Bir şey bekliyor muyum? Hayır... İnsan hiçbir şey beklemeyince daha hafif oluyor inan bana.

Özetle, boşver canım, eşin alsın yeter ki, eşin el bebek gül bebek baksın sana, bir dediğini ikiletmesin. Gerisi hikaye.
O yüzden kırma adamcağızı, yüzüne yüzüne vurma, kutuplaştırıp kendinden uzaklaştırma. Kendine yaklaştır. İki gönül bir olur, samanlık da seyran ^_^

Geçmişite takili yasama sen sana yaparsin hayat eşit olsaydi sokaklarda insanlar yasamazdi ayrica içinizde böyle bir duygu var engelde olamiyorsunuz görümceni görmezden gel konusu geçince takilma vs. Kiskanclik kötü bir şey zarar asamasina geçmeden kendince önlemini al sizi o duyguya sürükleyen her şeyden uzak kalin

. Herkesin hayali vardır istedikleri vardır ama 3 saat sürecek bir düğün içimde uhte kaldı diyip hayatı kendine özelliklede eşine zindan etmek doğru değil. Gelinliğimde düğün salonumda çok güzeldi gayet elit bir düğün oldu ama ben bunların hiç birini istemedim kv min istekleriydi. Şahsen ben 3 saatlik bir gösteriş için 100 bin harcıyacaklarına o parayla hayatımı yaşamayı tercih ederdim:)
Birde niye herşey erkek tarafından beklenir ben onuda anlamıyorum gelinliğini mi beğenmedin babana söylerdin o alırdı sana gelinliği erkek tarafıda gider kendine damatlık alırdı. Bu kadar çok üzülüp eşini üzmeye hakkın yok. Eşin dışında kimse sana birşey yapmak zorunda değil. Herkes kadın erkek eşitliğinden bahseder ama konu böyle şeylere gelince nedense herşey erkekten ve erkek tarafından beklenir. Eşinin ailesi oğluna güzel ev güzel eşyalar güzel düğün yapmak istemezmiydi. Onların, eşinin hayelleri yokmuydu. Görümcene özene bilirsin imrene bilirsin ama bunu bukadar yansıtman hiç doğru değil.
burada sana kim ne yazarsa yazsın hiç biri bu düşüncelerini değiştiremicek senin yapacağın tek şey
Gidip çalış , çalışıyorsanda para biriktir hayellerini kendin gerçekleştir.

Öyle olur canım bu olaylar gelinler için hiçbirşey yapmak bedavadan almak isterler.Kızlarına layd Diana gibi düğün yaptırırlar.Çoğu saf erkekde bunu anlayamaz.Boşver sende eşinden çıkarma acısını çok canın sıkılıyorsa gel git kaynanaya laf çarp..Bana bunları yapmadığınız kızınızın ne özelliği varmış de gülerek.

valla canım şimdi ben dönüp bakıyorum da ben evlenmek için çabalamışım
bana kayda değer hiç bir şey yapmamışlar evlenirken bile krediyi ben çektim
borçları ödedim eşimde evi geçindirdi
kp kanserdi, hasta olmadan öncede gönülleri yoktu ne yardımda nede beni almalarında
tabi ben bunu evlendikten sonra öğreniyorum nişanlıyken öğrenseydim bırakırdım
hiç bir şeyim istediğim gibi olmadı ne düğün ne gelinlik nede başka bişeyde
eşime dahi söyledim bak istediğim şeyler olmadı mutlu olamayacaksak hiç evlenmeyelim
öyle böyle evlendik
evlendikten sonra her gece rüyama girdi herşey herşey uygun olsun diye hep ucuzuna kaçtım
tabi bunları eşime söylemedim
tartışma esnasında ailenin yapmadığını ben yaptım dedim böyle söyledin diye yapacağımı sanıyorsun dedi
sonra ben nankör oldum hala kalbim çok kırık ne derece tamir olur bilmiyorum

ah canım ya üzülmekte haklısın. ama yıpratma kendini. bu sitede emin ol çok kişi kendi ev eşyasını düğünü borçla yaptı (ben dahil). uzak dur kv kp onlardan. eşine bişey deme ama onun suçu yok. ailesinin böyle çıkması gerçekten onun suçu değil

eşini seviyosan, onunla mutluysan, değer görüyosan böyle şeylere takılma derim.

biz de eşimle evlenirken herşeyi kendimiz yaptık. iki bilezik taktılar başka da yardımları olmadı. şimdi kaynım evleniyo eltimde kaynım

biz de her şeyimizi kendimiz yaptık, bunun eşimin ailesinin ayıbı olduğunu da düşünmüyorum. Kimseden hiç bir şey beklemedim, altın falan da istemedim. Kendileri düğünümüze gelip kendi gönüllerinden geçeni taktılar ki bence de doğrusu buydu, çünkü yapılanlar hediyedir herkes gönlünden geçeni yaparsa kimse de kimseden bir şey beklemezse her şey daha güzel olur diye düşünüyorum.
Benim gibi düşünenlerin enayi olduğunu söyleyenler de var. Bu görüşe de katılmıyorum. İki insan evlenmeye karar veriyorsa kendi düğünlerini evlerini de kendileri yapabilecek durumda olabilmeliler bence.
Şimdi sen eşin ile mutlusundur, İnşallah öyle olmaz ama görümcenin ona yapılanlara rağmen mutlu olma garantisi yok. Allah korusun mutlu olmasa evliliğinde gözü görür mü evlenirken ona yapılanları?

Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
bak tatlım aynı durumu yaşıyorum şu an.. hatta burda bi konu açmıştım eşimin hasta ruhlu babası die..
ben evlenirken bırak maddi destek olmayı istemeye bile gelmediler çünkü beni ve ailemin okumuşluğunu benim sosyalliğimi çekemediler..
sonra geldiler özür dilediler fakat ama ödediğim borçları ben biliorm..
süreçte eşim hep yanımda oldu ama ben bir gün bile sesimi çıkartmadım.. sadece babası ile mesafeliyim hala da merhaba dışında cümle dahi etmiyorum.
şimdi kaynım evlenio.. geçen yaz kız istemeye gittik. eşim dönüşte dayanamamış kavga çıkarmış neden bana bir şey yapmadınız ben p..ç miydim die.. adam da sana yapmadım ama kardeşine her şeyi yapcam dedi ve yapıyor da..
ama inan her şeylerine de karışıyor..
ilk başta sinirlenir gibi oldum duruma ama şimdi ben geçmişe dönüp baktığımda iyi ki hiçbir evrede yoklarmış ve iyi ki ben kocamın hep yanında olmuşum ve sesimi çıkartmamış evimizi kendimiz döşemişiz diyorum..
bu süreçte eşimin gözünde ve tüm akraba gözünde hep ben kazandım. hep hanım gelin oldum ve el üstünde tutuldum.. inan eşimin akrabasından birine gidiorz dört dönüolar etrafımda..
hep bunları düşün.. mutlu huzurlu evliliğini düşün..
eşinin ailesi sana yapsaydı bile değerini bulamazlardı çünkü hiçbir insanın değeri mal ile ölçülemez.. en büyük değerin kocanın gözündeki değerin olduğunu unutma arkadaşım..
mali olarak durumun iyi ise kocanla evinde mutlu ve huzurlu isen senden zengini yok..
git kocana ben hata yaptım senden büyük zenginliğim yok de sarıl.. azcık kurnaz ol ki kocan hep senin yanında olsun..
ne kadar konuşursan o kadar uzaklaştırırsın..

eşini seviyorsan, onunla mutluysan, değer görüyorsan böyle şeylere takılma derim.

biz de eşimle evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. eksikler oldu zorlandık ama idare ettik. iki bilezik taktılar başka da yardımları olmadı. şimdi kaynım evleniyor, eltim de kaynım da işsiz. haliyle her şeylerini eşimin ailesi yapıyor şu an. inan bana tek bir kelime bile etmedim. ne eşime ne ailesine. mutsuz da olmadım açıkçası. çok da umurumda değil. ben eşimle mutluyum çok şükür.

iyi de var kötü de var bu hayatta. şu an ki duruma şükretmek lazım. böyle sebeplerle de eşinle aranı bozma derim.

Cok afedersin ama ben biraz sert bir yorum yapacagim.

Hicbir hakkin yok kiskanmak icin. Kesinlikle. Herkes kismetinde olani yasar ve gorur. Kiyaslama kendini mal mulk konusunda baskalariyla.
Illa kiyaslayacaksan, ozaman kendinden daha iyisine sahip olanla degil, kendinden daha kotusune sahip olanla kiyasla kendini. Nekadar gereksiz ve yanlis bir davranis. Kendinize gelip bukadar cocukca davranmayin, hic olgun ve kesinlikle ozguvensiz bir davranis sergiliyorsunuz.

Şeytanın herkesin zayıf noktasını biliyor işte.
Hayır, şimdiye kadar mutluydum diyorsunuz; şöyle düşünün görümceniz size benzer şeyler yaşasaydı, ya da daha zorluklar çekseydi, bunun size ne faydası, mutluğunuza ne gibi katkısı olacaktı?
Böyle şeyler aklınıza anlık gelebilir ama üzerinde durarak beslemeyin. Sizden çok daha fazla yokluk yaşayan da var, görümcenizden kat kat fazlasını görende. Netice de üçgünlük dünya, olmuş ile ölmüşe takılı kapılıp bugünü heba etmek en büyük kayıp.

Ben evleneli 6 ay oldu. Maddi manevi hic destek goremedim - goremedik esimin ailesinden.. Heveslerim kursagimda kaldi ,. bu konuya girmek istemiyorum sadece bahsetmek istedim konuyu daha dogru anlamaniz icin. Bu konu sorun degildi mutluydum ama malesef su an gundeemim oldu.

Gorumcem evleniyor, bu ayin sonunda dugunu var. Ne mutlu ona ki, maddi manevi tum hayal ettiklerimi nisanlisinin ailesi yapiyor , kayinvalidesi- tam benimde bir zamanlar hayal ettigim gibi gercek bir anne ..
Su an cok ciddi sorunlar yasiyorum esimle, cunku malesef cok utanarak soyluyorum gorumcemi kiskaniyorum.
Ne olur biri bana yardim etsin, nefret ediyorum bu duygudan, istemiyorum Allaha dualar ediyorum ama her gun bir sekilde agzimi tutamiyorum, agzim sussa suratimdan anliyor esim yuzum dusuyor, bildigin mutsuz oluyorum ve kacinilmaz olarak esimle tartisiyoruz
Asla yanlis anlasilmasin gorumcemin adina cok mutluyum, ona neden oluyor diye degil, bana neden olmadi diye uzuntum ve kiskancligim..

Dugune daha 2 hafta var o dugun nasil gececek, daha dogrusu ben mutsuz olayim raziyim ama bu sefer esimlede cok tartisiyoruz, kendisi benim cigerimi bilir malesef, o katlanamiyor boyle hissetmeme, ben bu duyguyu yenemiyorum, o boyle hissetmeme tahammul edemiyor = cikmaz sokak
Kıskanmaktan utanma. Benim de bütün arkadaşlarım hamile; ben de kıskanıyorum. içimde müthiş bir burukluk var. Ama bundan utanmıyorum çünkü ben insanım melek değil

Senin gectigin yoldan zamanında esimle ben geçtik ama ben senin gibi takıntılı değilim biz birbirimize sığındık herşeye herkese inat sanada tavsiye ederim çünkü o zaman daha çok kıskançlıktan catliyorrlar eşine de bence surat asma yanına çekmeye bak sen zaten alacağını almissin gerisinin ne önemi var kendini boşu boşuna dert sahibi yapma

Eltin olsa neyse. Gorumceni kiskanmaya zerre hakkin yok. O baska bi aileye gidiyor. Maddi manevi baska bir aile. Cok sacma bir kiyas olmus. Bu kiyasa gore evlenen herkesi kiskanman lazim.

Back
X