• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimden vazgeçmek üzereyim...

al işte şura suresinin 49.-50.ayetini okuyo hoca tv de allah yolmu gösteriyo yada nasihatmı yolladı ne bilmem allahım sen büyüksün çok şükür sana

tam benim sıkıntılı olduğum konunun üstüne diyoki 49-50 de allah dilediğine kız dilediğine erkek verir dilediğini kısır yapar bana güzel kapak oldu :)

hemen kendini bırakmamalısın. ben evliliğimin ilk senesinde hamile kaldım fakat sinir stresten kaybettik kaynanam görümcem bir rahat vermedi drlar hep stresten dediler. geçen sene 2 defa tüp bebek denedik direk aşılama olmadan ama tutmadı. ben merkezden kaynaklandığını düşünüyorum. özel bir merkeze gittiğimizde sorun yok hemen yapalım dediler şükrettik dualar ettik şükür ki ikizlerime hamileyim şu anda. bu sene 6. senemiz bu arada. özel bir kliniğe gidin devlet hastaneleri yanlış tedaviyle oyalıyorlar maalesef ki . umudunu yitirme herşeyin vakti zmanı vardır sadece sabredip yolumuza devam etmeliyiz. seninde bebişin hayırlısıyla gelecek biraz sabır.

allah hayırla kucağına almayı nasip etsin inş..

yok canım sadece sperm testi yaptırdık bunlara baktırmadık

benden sana ve eşine bi tavsiye önce bi hastaneye gidin sen kadın doğumcuya eşin üroloğa gitsin bu testleri yaptırın mutlaka eğer onlarda bi sorun çıkmazsa demekki gerçekten sperm üretimi sıkıntılı çünkü ben yaptırdım eşime bu testleri testler güzel çıktı ama gel görki çok sperm yapımı yok ve azalabiliyor zaman geçtikçe sperm ondan sonra tüp bebek düşünün belki bakarsın düzeltilebilir sanırsam istanbuldasınız imkan var baya orda ben her bi test için bi şehre gitmiştim

yok benim eşimin 5-7 arası değişti hep sperm ml si bi daha yaptırın bakalım ne çıkacak

benden sana ve eşine bi tavsiye önce bi hastaneye gidin sen kadın doğumcuya eşin üroloğa gitsin bu testleri yaptırın mutlaka eğer onlarda bi sorun çıkmazsa demekki gerçekten sperm üretimi sıkıntılı çünkü ben yaptırdım eşime bu testleri testler güzel çıktı ama gel görki çok sperm yapımı yok ve azalabiliyor zaman geçtikçe sperm ondan sonra tüp bebek düşünün belki bakarsın düzeltilebilir sanırsam istanbuldasınız imkan var baya orda ben her bi test için bi şehre gitmiştim

peki canım eşin ilaç kullandı mı sperm sorunu için?bursa acıbademe gittik canım.

peki canım eşin ilaç kullandı mı sperm sorunu için?bursa acıbademe gittik canım.

kullandı vitamin desteği aldı bide trental kullandı dolaşımı için ben istanbul acıbadem sandım devlet hastanesinde yapılıyor bu testler yanlız vitamini devlet karşılamıyor ve yaklaşık 6 ay kullanmak gerekiyor bunları

canım öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkürler.ilk sayfada yazdıklarını okudum çok üzüldüm ben de seninle aynı durumdayım.bir yıl olunca doktora gittik.dün doktor şu an için direkt tüp bebek gibi görünüyor dedi.peki eşine yapılan test sonuçlarında farklılık varmıydı.yoksa sonuçlar benziyor muydu?

canım nasılsın?bu kez bn buldum senı:)

kullandı vitamin desteği aldı bide trental kullandı dolaşımı için ben istanbul acıbadem sandım devlet hastanesinde yapılıyor bu testler yanlız vitamini devlet karşılamıyor ve yaklaşık 6 ay kullanmak gerekiyor bunları

ilk teste göre doktor bize hiç ilaç falan önermedi test tekrarlansın dedi.ama tekrar böle çıkarsa direkt tüp bebek dedi.bizim internetten araştırdığımıza göre proxeed plus diye bir ilaç öneriyorlar.senin fikrin var mı bu ilaç konusunda?

ilk teste göre doktor bize hiç ilaç falan önermedi test tekrarlansın dedi.ama tekrar böle çıkarsa direkt tüp bebek dedi.bizim internetten araştırdığımıza göre proxeed plus diye bir ilaç öneriyorlar.senin fikrin var mı bu ilaç konusunda?

tabiki var hemde daha nice ilaçlar ama bizde işe yaramadı maalesef biraz pahalı bi ilaç sgk ödemez ama tüm vitaminleri içinde barındırır diğerlerine gerek kalmaz keçiboynuzu arı sütü polen çakşır otu bunlarda işe yaramadı bizde dene sen istersen sağlıklı şeyler bizde eşime 20 kilo almaktan başka işe yaramadılar :)

iidir canım sen nasılsın?

ıyıyım canım bn de.uyku tutmadı bır turlu.dun yazıstık ya hanı dıger topıkte,bak ordakı arkadasım sana da yazmıs.onun da esınde sorun varmıs,amelıyat olms hatta,doktor 5 6 ay olmaz demıs,eger beklemem dyosan tup bebek demıs. 6 ay olmcak dedım raht bıraktım kafamı,on gun sonra hamıle kalmısım dıyor.doktorlar hep en kotusunu soyler dıyor kı bnce de oyle.bu ısın formulu rahat olmak

tabiki var hemde daha nice ilaçlar ama bizde işe yaramadı maalesef biraz pahalı bi ilaç sgk ödemez ama tüm vitaminleri içinde barındırır diğerlerine gerek kalmaz keçiboynuzu arı sütü polen çakşır otu bunlarda işe yaramadı bizde dene sen istersen sağlıklı şeyler bizde eşime 20 kilo almaktan başka işe yaramadılar :)

valla ben şimdi dua edip duruyorum inş ikinci test normal çıkar diye.doktor da dedi sağlıklı bi test olmamış diye.inş sen de en yakın zamanda bebişe kavuşursun canım

ıyıyım canım bn de.uyku tutmadı bır turlu.dun yazıstık ya hanı dıger topıkte,bak ordakı arkadasım sana da yazmıs.onun da esınde sorun varmıs,amelıyat olms hatta,doktor 5 6 ay olmaz demıs,eger beklemem dyosan tup bebek demıs. 6 ay olmcak dedım raht bıraktım kafamı,on gun sonra hamıle kalmısım dıyor.doktorlar hep en kotusunu soyler dıyor kı bnce de oyle.bu ısın formulu rahat olmak

canım valla ne güzel şeyler söylüyon sen öyle.valla şimdi umudumuz ikinci test.ilk test çok sağlıklı uygulanamadı çünü.tüp bebek olsa bile şu an hazır değilim.illede olacaksa bile bir yıl beklerim herhalde.canım ben şimdi çıkıyorum sana ii geceler

canım valla ne güzel şeyler söylüyon sen öyle.valla şimdi umudumuz ikinci test.ilk test çok sağlıklı uygulanamadı çünü.tüp bebek olsa bile şu an hazır değilim.illede olacaksa bile bir yıl beklerim herhalde.canım ben şimdi çıkıyorum sana ii geceler

tmm canım hayırlısı olsun.ıyı geceler

amin canım dilerim benim sıkıntımıda diğer kardeşlerimin sıkıntılarınıda giderir rabbim sadece ona sığındım ben çünkü bak gerçekten benim dediğim şeylerde etkili yani o testler bazen düşük çıkıyo ama altta yatan neden basit bi teste bağlı olabiliyo bu testler normal insanın bile devamlı yaptırması gereken testlerden çünkü vücutla ilgili çoğu şeyi anlatabiliyor erkenden bana bunları doktor demedi her makaleden çeviri yaptım zamanla topladım ve bunları yaptırıp sonucu bizi tatmin etmesede yapmadık demedim maddi durumunuzu bilmiyorum ama tüp bebek biraz masraflı bi iş inş.. basit bi sorundur ve kolay halledilebilir

ben seni anladım ama sana şöyle bi yorum yapmak istemiyorum..seni anlıyorum ümidini kaybetme olur işallah gibi teselli edici yorum yapmak istemedim.istedimki başka bi tarafdan bak.eşin için üzülüyosun evet eğer senden dolayı çocuğunuz olmazsa diyosunki benim yüzümden eşimde hiç babalık duygusunu tadamıyacak.ama o öyle değil.sen başkasıyla evli olabilirdin ama eşinle evlisin çünkü ikinizin sınavı bu eşin senin yüzünden babasız kalmaz rabbim nasip etmezse babasız kalır yani bu sadece senin değil eşininde kaderi..doktorun dediği görünen tarafı yani tıbben kusur sende görülebilir ama kaderinde varsa tıp imkansız dese bile çocuğun olur.kendini suçlama diye engelli çocuklardan bahsettim.mesela burda bi arkadaş konu açmış belki görmüşsündür.bebeğimin 2 parmağı yok tüp bebekle yapmıştık kendimi suçluyorum acaba bu kadar ısrarcı olmasamıydım benim yüzümden çocuğumun psikolojisi ileride ne olacak?gibi bişeyler paylaşmış..ne kadar yanlış bi düşünce biz dışardan bakınca neden kadının suçu olsunki?bebek istediği için tıbbi yollara başvurmuş mücadele etmiş rabbimde bebeğini öyle yaratmış.diye düşünüyoruz.aslında olay bu ama o anne bunu kabul edemez çünkü kendini suçluyo.demek istediğim kendini suçlamaya kusur bende diye eşin adına üzülmeye devam edersen.başka tarafından bakamazsın yaşadıklarınıza.oluruna bırak derim.eşinizin kaderinde var baba olmak Allah nasip etmiş aslında ama sizle evlendiği için baba olamayacak.bu hakkını kaybetti.!böyle bi denklem yok bundan emin olun.unutma bu ikinizin sınavı.Allah yardımcınız olsun.
sanırsam anlamadınız beni orda çalışıpta bu konuya karamsar bakmıyorum sizin hiç karşınıza yaaa istemeden gebe kaldım aldırcam bu çocuğu istemiyorum kesinlikle diyen insan çıktımı yada benim gibi suratına bi tane patlatmak istedinizmi içinizden hernekadar bu onun hayatı günahı yada başka bişeyi olsada...

mrb arkadaşlar biri yada birileri nolur bana yardım etsin dayanamıyorum artık yaşadıklarıma kısaca anlatayım derdimi yaklaşık 3 senedir evliyiz 2 yıldırda bebek istiyoruz eşimle önce ön muayene olduk bebek için eşimde sperm sayı sorunu vardı aşılama deneyecekken sorun çıktı bende rahmimde yapışıklık varmış olmadı hsg çekildi bi sorun yok dedi doktor 1 yıl daha denedik eşime kullandığı ilaçları bıraktırdım sigarayı bıraktı vs... gittiğim 5 doktor herhangi bişeyimin olmadığını sorunun eşimde olduğunu söyledi tüp bebek denemeye karar verdik.

özel bi merkezden randevu aldık ve gittik eşim sperm testi verdi ben muayene oldum hsg filmimide götürdüm doktor rahim boynumda sorun olduğunu söyledi pzt histeroskopi yapılcak arabada gelirken çok ağladım neden dedim neden isyan ettim kendime eşime istersen boşanalım dedim çok kızdı bu senin elinde olan değil allah dedi sadece eşimi çok seviyorum ve onun bu şekilde mutsuz olduğunu görmek beni hergün öldürüyor arkadaşların çocuklarına bakarken içi gidiyor insanlar hani bebek diyo eşim üzüldüğüm için şuan erken diyor ama biliyorumki içten içten yıkılıyor 2 yıldır her ay kırmızılardan yoruldum utanıyorum kendimden ve canıma kıyma noktasına geldim eşim asla affetmem seni bu bizim imtihanımız diyor neden böyle oldu anlamadım sırf eşim için yaşıyorum şuan affetmeyeceğini bildiğim için yoksa bu kadar dayanamazdım yaşadıklarıma :43:

ya diyorum gerçekten anne olamasam ya eşime o mutluluğu tatıramazsam affetmeyeceğini bilsemde şuanki psikolojim beni bunlara itiyor gelecek ay başlıcak tüp bebek için tabi histeroskopi sonucuma göre beni bu dünyaya allah bu şekilde gönderdi ben istemedim böyle olsun ne yapayım kızlar ne olur bi akıl verin :43::43::43:

mrb arkadasım bu yazıyı okurken sanki sen degilde ben yazmıs gibiyim yanı aynı yasadıklarını yasıyorum ama aglamaklada bişey olmuyo her adette gozlerim kan canagı gibi oluyodu ama bu defa aglamadım tuttum kendimi bend e esime benden ayrıl dıyorum cokda seviyorum onu ama o hep cabalıyo bosver adını yuzunu nasıl olacagını bilmediğimiz bişey için bu kadar uzulme... ıkı asılama bı suru tadavi bir tup bebek ama hala bişey yok ıkıncıyı dusunuyoruz ramazandan sonra simdiye kadar hiç bi sıkıntı ıkimizdede yoktu ama sson donemde fsh 11.50 yüksek gitgide de artar o yuzden tup bebek dedi doktor... gel biz senlen boşverelim bu durumu ne guzel kocalarımız seviyo bizi cabalıyolar mutlulugumuz için bizde onları bu kadar uzmeyelim onlarla beraber eğlenelim gulelim olacagı varsada olur zaten ben her namazımda yalvarıyorum rabbime bana da o duyguyu yasat dıye ılla bır gun duyar sesımızı.... elimizden geleni yaptık biz.

Ne güzel sana destek olan bir eşin var, böyle isyan ederek kendini yıpratırsın,
Hayırlısını dile Allahtan elbet birgün zamanı geldiğinde kucağınız dolacaktır,
ama isyankar olma lütfen Rabbim herşeyin zamanını bizden daha iyi bilir,

Back
X