- 14 Eylül 2017
- 106
- 79
- 28
- Konu Sahibi sonsuzgeceli
-
Baban nerde konu sahibesi? Neden seninle hiç ilgilenmiyor?
ya ben sana kıyamam ama çok güzelsin
ben 16 yaşındayken yurttaydım. aynı şeyleri hissederdim. annem babam vardı ama görüşmezdik. yaşıtlarım sevgili peşinde koşardı ben mesela daha çocukça şeyler yapardım. ne bileyim onlar makyaj denemeleri yaparken ben origami yapıyordum kendimce farklı zevklerim vardı. kötü hissediyor muydum,evet. sanki normali buymuş gibi geliyor insana. 16 yaşındaki her kızın sevgilisi olmalı,yaşından büyük davranmalı gibi geliyor o yaşıt çevresi içinde insana. ama şöyle bir düşününce bana ne kaybettirdi ki diyorum. Hiçbir şey. Aksine çok şey kazandırdı. mesela onlar makyaj yaparken ben bahçedeki kedilere bakardım,onlar sevgilileriyle buluşmak için yurttan kaçmaya çalışırken ben haftasonu gelse de şu kitabı iyice okusam diye beklerdim. bu yaşta yaptığın her şey ileride nasıl bir hayatın olacağını belirliyor.
kıymete binmek konusunda ben hala çözüm bulamadım. benim annem hayatta ama başıma bir iş gelmediği sürece ya da ben aramadığım sürece aramaz. öyle kabul ettim onu. babam daha iyidir ama. sen de babana her şeyi anlatabilirsin. şimdi belki yaşın küçük diye hoşlandığın çocuğu anlatamazsın ama içinden geçen her şeyi anlat babana. söyle mesela,böyle hissediyorum baba ben üzülmeden kimse değer vermiyor de. babalar kızlarını her zaman anlar merak etme ne kadar sert görünse de baban o senin. sen onun canısın ne olursa olsun dinler,yol gösterir. ben 21 yaşındayım ama hala haftada bir gidip babamla uyurum. Çünkü babamın olduğu yer benim için dünyanın en korunaklı yeri. baban yanında hep onu düşün. Yalnız değilsin ki. Evet annenin yerini tutmaz ama koskoca baban var seni hiçbir şey yıkamaz unutma olur mu?
ve lütfen kendini beceriksiz hissetme. lise 3'e geçeceksin sanırım daha 2 desin. Hiçbir şey başlamadı daha. ben lise 2 yi bitirdiğimde özel okulda olduğum için zorla geçmiştim matematikten. ama lise 3 bambaşka oldu. çok çalıştım. çalışınca yapılmayacak hiçbir şey yok. lise müfredatı senin yeterliliğini ölçmez. Düzenli çalışıyor musun ona bakar sadece. sen düzenli çalıştıktan sonra olmayacak hiçbir şey yok emin ol.
ne zaman böyle hissedersen konu aç ben hepsine yazmaya çalışırım. istersen mesaj at konuşalım. çok iyisin ve çok şekersin kendini asla küçük görme. 16 yaşındaki hangi kız kendini böyle ifade edebilir ki? harika bir şey bu yaptığın. Lütfen kendini çok çok çok sev.
Bence kendini sevmelisin. Şu yazından bile çok zeki bir kız olduğunu anladım. Belki komik gelebilir ama dil bilgisinden bir insanın kişiliği hakkında pek çok şey çıkartılabilir. Dediğim gibi sen çok zeki bir kızsın. Ben de sen gibiydim. O özgüvenli konuşan, kendi gibi olan kızlara çok özenirdim. Çünkü ben hiçbir zaman çok rahat konuşamadım, özgüvenli olamadım. Ama zeki olduğumun farkındaydım ve çalıştım. Şuan tıp fakültesindeyim ve inan üniversite beni çok değiştirdi. Eski halime gülüyorum. O aşırı özgüvenli insanlardan hiçbir farkımın olmadığını şimdi anlıyorum. Aslında her insanın biz gibi sorunları olduğunu biliyorum. Asıl bu zamanlarında anneni düşün ve onun seni nasıl görmek istediğini hatırla. Sen çok güçlü ve akıllı bir kızsın. Önce kendine değer vermekle başla. Sonra gerisi gelir zaten. Eminim bu zamanlarına bakıp kendinle dalga geçeceğin günler gelecek. Sadece biraz sabır ve özgüven gerek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?