kendime güvenemiyorum...

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.935
119.102
798
36
merhaba arkadaşlar..
bende özgüven eksikiliğim var.. nasıl mı farkettim.. bilmiyorum herşeyimi kocama danişiyorum.bilgiler aliyorum.. kocama danişmadan hiç bişey yapamiyorum..
o zaman ben kendime güvenim olmadığını farkettim.. kocama çok güveniyorum kendime yok
onada bana güvenmiyorsun yaa dediğim de oldu böle diyerek ben kendimden çok soguttum... artık yanlış yapmaktan çok korkuyorum.. bide yanlış bişey demekten korkuyorum.
napicam ben kendime nasıl güvenicem... bide zayıflıycam da kendime güvensem iyi.. bi sürü şeylere bile güvenemiyorum..
not: çok şükür kocamla aramda bişey yok.. fakat kendime güvenmek için yol ariyorum.

bir üst konuya gel.klavye kahramanlığı yapanlara sende katıl güven gelir kendine :) şaka bi yana sosyal ortamlara girseniz.ben üniversiteye gidene kadar kalabalık otobüse bile binemezdim ayakta kalacam herkes bana bakacak gibisinden.okuldan sonra acaip özgüven geldi.bir iki profosörle muhabbet edince onlarında insan olduğunu farkettim

Başardığın işleri düşünerek baslayabilirsin

Katılıyorum.Çocuklar bile tek büyüyünce özgüven olmuyor,sosyallik şart.

keşke olsa valla bende artık kaçacak delik ariyorum arkadaşim da yok. dünyada tek arkadaşim sırdaşim KOCAM. onun yaninda acayip rahatim.. dişarda öle degilim.. utaniyorum konuşasim da gelmiyor:/

keşke olsa valla bende artık kaçacak delik ariyorum arkadaşim da yok. dünyada tek arkadaşim sırdaşim KOCAM. onun yaninda acayip rahatim.. dişarda öle degilim.. utaniyorum konuşasim da gelmiyor:/
yokmu kurs eğitim şansınız

Hata yapa yapa doğruları öğreniriz, tecrübe ediniyoruz. Hata yapmaktan korkma. Eşin hiç mi hata yapmıyor sanki? Ama o hata yapmaktan korkmuyor. Sen de korkma.
İnsan neden kendine güvenmez ki? Sanırım kendine değer vermediğinden. Sen eşine kendinden daha çok değer veriyorsun o zaman. Onun fikirleri kendi fikirlerinden daha önemli olmalı. Kendi farkındalığını keşfettiğinde sen de özgüvenini eline alacaksın. Kendine güven. Hayat zaten dört dörtlük değil ki....Olgunlaşmamız için hata yapmamız gerekiyor, sen kendine o fırsatı hiç vermemişsin. Bu da seni eşine bağımlı hale getirir. Öyle ki üstüne alacağın kıyafete kadar kendin karar veremez duruma gelirsin bir süre sonra. Peki o kişi hayatında olmadığında ne yapacaksın? Büyük bir boşluğa düşersin o zaman. Yüzmeyi bilmeyen birinin okyanusun ortasında kalması gibi bir şey olur o zaman bu. Bunu kendine yapma. Kimsenin senden hiç bir farkı yok, sadece diğerleri hata da yapsalar kendi kararlarına saygı duyuyorlar. Sen de öyle yap.

Utanacak ne var ki?Burada nasıl fikirlerinizi yazıyorsanız ,utanmıyorsanız,insanlarlada konuşabilirsiniz.O kişilerin hakkınızda önyargılı olmasına sebep verirsiniz konuşmayarak.

Tek başına Aldığınız bir kararda veya size göre doğru olup da söyleyeceğiniz bir düşüncenizde eşinizin size vereceği tepkilerden çekindiğiniz için olabilir mi acaba bu kendine güven eksikliği?bana ondanmış gibi geldi açıkcası.

olsa iyi.. işten yorgun geliyorum iyemegi yap evi süpür vs.. bide evde kocamla sinema keyfi
anladım.kimse sizden üstün değil.çekinecek birşey yok.böyle demeklede olmuyor ama en azından gelişim kitapları okuyun.çok yönlü yönlendirecek kadar kalifiyeli olmadığımı hissettim.kusura bakma :) rabbim iyi günler göstersin

Bende böyleydım. Dışarı çıktığımızda bişey alırken mağazakı görevlılerle konusmaya cekınıp eşime sorsana sunun m sı varmıymış derrdım. Eşimde kızardı tabı. O benı ıte ıte bu hala getırdı. Şimdide kabuguma sığmıyorum

.
ohoo ben kişisel gelişim kitaları çok okudum da bi faydasımı göremedim uygulamak gerekiyo onu da beceremedim

doğruu

işimde çok şükür başarılıyım.. yanlış yapcam diye korkuyorum o yüzden işlerimi defalarca gözden geçirdiğimde oluyor:)
Ne guzel işte. Guvensizlik hissettiğin anda. Bundan once basardim. Yine basaririm de, öyle

geçmişte kendi verdiğiniz karardan dolayı bir hata yapmış olmalısınız ki tekrar yaparım diye sorumluluk almaktan çekiniyor olabilirsiniz.Hani son karar kimin ağzından çıkarsa sorumlu odur ya sanki siz bundan kaçınıyorsunuz gibime geldi.Böyle bişey varsa biliyorum sizin için zor ama RİSK almayı göze alacaksınız.risk ala ala karar verdikçe ve sonuçları sizi üzmedikten sonra güveniniz yerine gelecektir.

tam benlik konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…