Kendime güvenim yok, zayif kisiligim

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
Evet benimde derdim bu iste. Kendime güvenim yok yasim 20.. insanlarin icinde konusamiyorum, kendimi ezdiriyorum ve biri bana laf atsa bile cevap veripte bozamiyorum
Kücükken olmadik seyler yüzünden ailem bana cok kizardi yada ufak tefek pataklamalar olurdu.
Mesela 5 yasimdayken bir adama "Esek" dedim diye dayak yemistim. veya oyuncaklarim hep gözümün önünde baskalarina hediye edilirdi, ben aglardim ama sürekli o cocuklarin daha önemli olduklarini his ettiriyorlardi.
Sonra büyüdüm cok erken büyüdüm yasim oldu 12-13 ve makyaja meraklandim küpelere süs püs gibi seyler iste. Ve ailem(Teyzelerim,Kuzenlerim) beni mahv ederdi sürekli ve annem hic korumadi beni hep sustu onayladi. Bende o zamanlar onlara karsi birsey diyemiyordum cünki biliyordumki annemle büyük kavga yasardim.
Bu arada kücüklügümden beri kiloluyum ve bunun yüzünden bile beni azarlarlardi hep birlikte yemek yerken hep laf atarlardi "az ye zaten ayi gibisin" gibi seyler..ben anneme bakardim yardim et gibisinden ama onda tik yoktu.
Bunlari neden anlatiyorum? Cünki galiba bunlar yüzünden simdi bu haldeyim.. kalabalik ortamda oturunca konusamiyorum girisken degilim ve arkadaslik kurmakta bile zorlaniyorum yani digerlerini fazlasiyla düsünüyorum acaba ne düsünür ne yapar gibisinden. yeni tanidigim insanlarla bile dogru düzgün sohbet edemiyorum
cok üzülüyorum bu duruma bazi günler oluyorki aksam eve geldigimde agliyorum kendime kiziyorum ama acaba zaman gectikce düzelirmi?

Evet benimde derdim bu iste. Kendime güvenim yok yasim 20.. insanlarin icinde konusamiyorum, kendimi ezdiriyorum ve biri bana laf atsa bile cevap veripte bozamiyorum
Kücükken olmadik seyler yüzünden ailem bana cok kizardi yada ufak tefek pataklamalar olurdu.
Mesela 5 yasimdayken bir adama "Esek" dedim diye dayak yemistim. veya oyuncaklarim hep gözümün önünde baskalarina hediye edilirdi, ben aglardim ama sürekli o cocuklarin daha önemli olduklarini his ettiriyorlardi.
Sonra büyüdüm cok erken büyüdüm yasim oldu 12-13 ve makyaja meraklandim küpelere süs püs gibi seyler iste. Ve ailem(Teyzelerim,Kuzenlerim) beni mahv ederdi sürekli ve annem hic korumadi beni hep sustu onayladi. Bende o zamanlar onlara karsi birsey diyemiyordum cünki biliyordumki annemle büyük kavga yasardim.
Bu arada kücüklügümden beri kiloluyum ve bunun yüzünden bile beni azarlarlardi hep birlikte yemek yerken hep laf atarlardi "az ye zaten ayi gibisin" gibi seyler..ben anneme bakardim yardim et gibisinden ama onda tik yoktu.
Bunlari neden anlatiyorum? Cünki galiba bunlar yüzünden simdi bu haldeyim.. kalabalik ortamda oturunca konusamiyorum girisken degilim ve arkadaslik kurmakta bile zorlaniyorum yani digerlerini fazlasiyla düsünüyorum acaba ne düsünür ne yapar gibisinden. yeni tanidigim insanlarla bile dogru düzgün sohbet edemiyorum
cok üzülüyorum bu duruma bazi günler oluyorki aksam eve geldigimde agliyorum kendime kiziyorum ama acaba zaman gectikce düzelirmi?

zaman düzeltemez bunu ancak sen kendin yapabilirsin
kendine inan ve güven
çocukken sana yapılan herşeyi unutmakla başlayabilirsin işe
geçmişte yaşamaya devam edersen gelicek için bişey yapamazsın çünki
kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin baya faydası oluyor
kilolarını ver önce bişeyler başardığını görünce aynada kendini beğenince özgüvenin yerine gelicek
sen kendine inanırsan kendini seversen diğer insanların sana olan tavrının değiştiğini görürsün

canim uzulme bunun icin hicte aglama.. her insan farklidir ama anlattiklarina gore senin suanki durumuna tek sebep gecmisin..

ilk once kendini oldugun gibi sevmekle basla ise.. eger kendini suanki gibi istemiyorsan biraz degisiklik yap kuafore git yeni kiyafetler al hatta kilo vermeye calis.. ama kilo bence cok onemli degil.. tamam sagligini kotu etkiler ama psikolojini etkilemesine izin verme.

sosyal aktivitelere katilmaya calis sosyal ortamlari sevmiosan bile kendine zaman ayirmayi dene.. arkadaslarinla sinemaya git yada spor salonu veya baska bi yer.. sadece kendin icin orda oldugunu surekli aklindan gecir ve kendine onem ver... hem biyle.ortamlarda.surekli karsilastigin insanlarla arkadaslikta kurabilirsin ozguveninde artacaktik.. hergun farkli kisilerle sohbet etmekte sana cok iyi gelecek !

Ne olursa olsun kafana takma ve kimse icin kendi haklarindan vazgevme unutma herkes farkli ve dunyada tek : SEN ÖZELSIN bunu beynine kazi ne dusunuyorsan soyle baskasi farkli dusunuyor diye fikirlerinden vazgecme ki kisiligini yansit..

Insallah atlatirsin canim !!

insanın kendisine olan güveninin çevreden aldığı tepkilerle gerçekten çok ilgisi var . annen yanlış yapmış ama olan olmuş psikologa gidebilirsin kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin ama sen kendine inanmazsan yenemezsin kişinin en büyük ilacı kendisidir çünkü..

cok tsk ederim arkadaslar kendimi daha iyi hisettim yazdiklarinizi okuduktan sonra
haklisiniz gecmisde yasayamam unutmam lazim..benim icin nekadar zor olsada.
kilolarimi vermek istiyorum ama okadar kopmusumki hayattan bosver diyorum önüme gelen herseyi yiyorum..ama birseyler yapmam lazimm
ve ilerleyen günlerde kesinlikle kitap alacamm umarim hersey düzelir..
tekrar cok tesekkür ederim

bence bir uzmandan yardım almalısın o zaten seni kitap ve filmler konusunda yönlendirecektir. kendine inandıktan sonra bu sorunlar çözülür gider yeterki sağlığına birşey olmasın

kişisel gelişim kitaplarından yararlanabilirsin,Her Şey Seninle Başlar / Kişisel Kurtuluş Savaşınızı Başlatın! Mümin Sekman bununla başlayabilirsin..

Bu sorunlarin sebebinin küçüklükten kaynaklandığını düşünüyorsan bir uzmandan yardım almani tavsiye ederim. Kilo konusuna da hiç takılma eğer istersen verirsin canım.

Back
X