Kendime harciyamadigim para

Tabiki herkes bunaldi onada hak veriyorum.Ama suan biraz rahatladik o calistigi icin ustune dikkat etmesi gerekiyor gecen ay onun eksikleri icin biraz harcama yaptik ama yanlis anlar diye benim param muhammeti olur diye bu ay bende gelen paradan kendime harcama yapmayak istiyorum demeye cekiniyorum
böyle demeyin siz de, benim şuna şuna ihtiyacım var önümüzdeki ay giderlerimiz ne olacak bana para ayırabilir miyiz diye sorun daha şık olmaz mı
çok ben diliniz var
umarım eşinize yansıtmıyorsunuzdur

edit: sonradan başka mesajlarınızı gördüm sanırım eşinizde de ben dili çok fazla, yorum yapamadım o yüzden

Siz evlisiniz, senin paran benim param olmaz ki evlilikte. Kaldı ki borcunuz varmış birlikte ödüyorsunuz. Ailemden kalan maaş diye vurgulamamız gerek yok, ister çalışın ister oturduğundan yerden para al sonuçta esinle bir yuva kurdunuz. O Zaman eşinde desin ki ben kazanıyorum benim param. Eee evlilik nerde o zaman?

Not: 4 yılda tencerenin eskidiginide sizden duyuyorum.

siz hiç eşinize sormadınız mı eşyaları nasıl alıcaksın diye
Bana soyledigi ev icin birikiminin oldugu kalan kismi icin kredi cekecegi ve dugun ve diger masraflar icin ailesinin destek olacagiydi.Megerse dugun icin sadece 7-8 bin gibi bir rakam verip baska veremeyiz demisler o da bana ve aileme mahcup olmamak soylememis

bişey diycem 4 senelik evliyim benim de özellikle granit tencerelerim allahından bulmuş gibi gerçi ben de hor kullandım kabul ama ne bileyim bu kadar da kötü olur mu ki markası da fiyatı da baya iyiydi aldığımda. bu arada granit tencere şart mı sizce bi eve? çelik yetmez mi en azından çiziği olmuyor istediğin gibi telleyebiliyorsun
Eskinin gibi kaliteli değil ürünler. Annemin tencerelerinin hepsi 40 senelik. Halen daha kullanıyor. Benim tencere kulpları yaktım hep. Granit ve teflonlar için tahta kaşık kullanıyorum. 2 senelik tencerelerim kulplar dışında Bi sıkıntım yok. Onları da ben yaktım. Çaydanlığım mahvoldu. onu da içi boş iken altını yakmışım. Günlüğe kullanıyorum ne olacak. Annelerimiz gibi değiliz açıkçası. Onlar daha özenli imiş.bulaşık makinesi buzdolabı 20 yıldan az değil halen daha kullanıyor

böyle demeyin siz de, benim şuna şuna ihtiyacım var önümüzdeki ay giderlerimiz ne olacak bana para ayırabilir miyiz diye sorun daha şık olmaz mı
çok ben diliniz var
umarım eşinize yansıtmıyorsunuzdur

edit: sonradan başka mesajlarınızı gördüm sanırım eşinizde de ben dili çok fazla, yorum yapamadım o yüzden
Hayir tabiki esimle bu sekilde konusmuyorum burda sadece anlatmak amaciyla ben diye kullaniyorum.

Bana soyledigi ev icin birikiminin oldugu kalan kismi icin kredi cekecegi ve dugun ve diger masraflar icin ailesinin destek olacagiydi.Megerse dugun icin sadece 7-8 bin gibi bir rakam verip baska veremeyiz demisler o da bana ve aileme mahcup olmamak soylememis
enazından sizinle paylaşması gerekirdi ben de nişanlıyım soruyorum eşyamızı kendim alacağım kısmı aldım bitmek üzere borcum ama nişanlım kendi alacaklarını taksitle alacak keşke size dürüst olsaydı bu konuda mahcupluk değil bu ayağınızı yorganınıza göre uzatırdınız

Calisma konusunda bir konusma gecmedi.Borclari ogrendim yine agzimi acmadim.Bir sekilde oderiz dedim ama altindan kalkamadik once takilar senin ben elimi surmem dedi sunuda belirtiyim tabiki takilarda ikimizin bu konuda aksi bir dusuncem yok borc varsa tabiki takiyi bozdurup borcu kapatmak daha mantikli sonra yavas yavas takilar gitti borca sonrasinda isleri kotuye gitti bir donem evin kredisini odemek icin kartimi istedi ben toparlaninca odiycem dedi.Odeyemedi kart patladi gittim yapilandirdim 9 bin lira faiz bindi simdi her ay bankaya 1000 TL oduyorum.Yani zaten borcluyken dahada borclandik.Hep anlattim bir donem ayrilma noktasina geldik bana anlasmali bosanalim kimse kimseden bisey talep etmesin dedi yani sakin evden pay istemeye geldi.E simdi soruyorum bu sartlarda hala bizim evimiz diyip borca ortak olur musunuz ev bizim diyemiyorum ama borc bizim diyebilecek kadar salagim

Biz de evlenirken kimse yardım etmedi kayananam bilezik harici birşey yapmadı. Oturacağımız ev kaba inşaattı içini yaptırmaya,eşyalara vs. eşimin biriktirmiş olduğu yetmedi mecburen kredi çekti. Evlendikten sonra ödüyordu borçtan nefret ettiğim için bilezikleri satalım ödeyelim sonra yine alırız dedim ve çalışmaya başlayınca aldık.
evin kredisini ödemek için senin kartını neden alıyor. Tamam bende kartımı verdiğim zamanlar oluyor ama işi bittiği gibi geri getiriyor.
Bakamayacaksa evlenmeyip, birde ev almasaymış. Evlendikten sonra alınan her mal ortaktır ama nişanlı iken aldığı evde ortak sayılıyormu kanunen biraz muallakta kaldım. Boşanma konusu geçtikten sonra ilişkiyi nasıl toplarlayıp devam ettirdiniz helal olsun.
Birkaç ay annemler para göndermiyor, ödemeleri varmış vs gibi söyleyip paradan haberdar etmeyin bakalım ne yapacak. İlk yazdığınla şimdi anlattıkların çok farklı ve üzücü.
Senin mevzu baya derin bebeğim. Allah yardımcın olsun sabır versin.

Siz evlisiniz, senin paran benim param olmaz ki evlilikte. Kaldı ki borcunuz varmış birlikte ödüyorsunuz. Ailemden kalan maaş diye vurgulamamız gerek yok, ister çalışın ister oturduğundan yerden para al sonuçta esinle bir yuva kurdunuz. O Zaman eşinde desin ki ben kazanıyorum benim param. Eee evlilik nerde o zaman?

Not: 4 yılda tencerenin eskidiginide sizden duyuyorum.
Sonradan aciklamasini yaptim ben senin paran benim param mevzusunda degilim.Sadece konuyu acarken yanlis ifade ettim.Sizede aciklayayim ben borcun bir kismini evlendikten sonra ogrendim ayrica ev alinirken benim fikrim alinmadi boyle bir yukun altina girebilir miyiz diye ben ev alicam dedi dugun olucak dedi kapatti konuyu

enazından sizinle paylaşması gerekirdi ben de nişanlıyım soruyorum eşyamızı kendim alacağım kısmı aldım bitmek üzere borcum ama nişanlım kendi alacaklarını taksitle alacak keşke size dürüst olsaydı bu konuda mahcupluk değil bu ayağınızı yorganınıza göre uzatırdınız
Evet keske bastan soyleseydi hos yani evimize cok luks esyada almadik cok masraf olmasin diye herseyin en uygununu aldim.Ama mesela dugunu ayrilma pahasina yaptirmazdim

Biz de evlenirken kimse yardım etmedi kayananam bilezik harici birşey yapmadı. Oturacağımız ev kaba inşaattı içini yaptırmaya,eşyalara vs. eşimin biriktirmiş olduğu yetmedi mecburen kredi çekti. Evlendikten sonra ödüyordu borçtan nefret ettiğim için bilezikleri satalım ödeyelim sonra yine alırız dedim ve çalışmaya başlayınca aldık.
evin kredisini ödemek için senin kartını neden alıyor. Tamam bende kartımı verdiğim zamanlar oluyor ama işi bittiği gibi geri getiriyor.
Bakamayacaksa evlenmeyip, birde ev almasaymış. Evlendikten sonra alınan her mal ortaktır ama nişanlı iken aldığı evde ortak sayılıyormu kanunen biraz muallakta kaldım. Boşanma konusu geçtikten sonra ilişkiyi nasıl toplarlayıp devam ettirdiniz helal olsun.
Birkaç ay annemler para göndermiyor, ödemeleri varmış vs gibi söyleyip paradan haberdar etmeyin bakalım ne yapacak. İlk yazdığınla şimdi anlattıkların çok farklı ve üzücü.
Senin mevzu baya derin bebeğim. Allah yardımcın olsun sabır versin.
Bizde de durumlar ayniydi kayinpeder 1 tane bilezik takti kayinvalide set takti onuda parasini bizim saf vermis yani bir nevi kaynanamin bana tsktigi setin parasini oduyoruz.Tabi bunlardan cok benim cok sonra haberim oldu.Set olayini agzindan kacirdi mesela evin pesinatinin bir kismi varmis kalanini kredi kartlarindan nakit cekiyor(bunu bilmiyordum mesela)kalani icin kredi cekildi.Yine de eksigi kaldi babasindan istemis vermemis bana soyledi.Kalani babam verdi borc olarak aldi bu parayi ev berbat vaziyetteydi tadilat yapilmasi gerekiyor yaptiramam dedi ben agliyorum ben o evde nasil oturucam diye onuda ailem yaptirdi.Esyalarda taksitle alindi boylece borca batmis olduk

Aynen oyle az bisey borcumuz kaldi insallah bitirip huzura kavusuruz
inşallah dert etmeyin artık borç bitince kafanız rahat olacak ben 20.000 harcadım kendi çeyizime kaldı 5.000 ve evlenip daha aldıklarımızı ödeyeceğiz sizmutlu olunda gerisini boşverin borçsuz evlenen çok az kişi var

Bizde de durumlar ayniydi kayinpeder 1 tane bilezik takti kayinvalide set takti onuda parasini bizim saf vermis yani bir nevi kaynanamin bana tsktigi setin parasini oduyoruz.Tabi bunlardan cok benim cok sonra haberim oldu.Set olayini agzindan kacirdi mesela evin pesinatinin bir kismi varmis kalanini kredi kartlarindan nakit cekiyor(bunu bilmiyordum mesela)kalani icin kredi cekildi.Yine de eksigi kaldi babasindan istemis vermemis bana soyledi.Kalani babam verdi borc olarak aldi bu parayi ev berbat vaziyetteydi tadilat yapilmasi gerekiyor yaptiramam dedi ben agliyorum ben o evde nasil oturucam diye onuda ailem yaptirdi.Esyalarda taksitle alindi boylece borca batmis olduk

Eşin birazda ailenden gelen sürekli desteğe alışmış. Artık batacağınız kadar batmışsınız borcunuz bitince yine borçla başka bir şey almaya çalışmayın da kafanızı dinleyin. Birbirinizi yıpratırsınız olan size olur. Eşin almak isterse de kendine güveniyorsa alsın bir zahmet sana güvenip bir şey yapmasın. Harcaman gereken yerlere de harcamanı yapmanı şuna ihtiyacım var deyip almanı öneririm.
Güzel zamanlarınızı böyle sıkıntılı geçirmenize üzüldüm.

Eşin birazda ailenden gelen sürekli desteğe alışmış. Artık batacağınız kadar batmışsınız borcunuz bitince yine borçla başka bir şey almaya çalışmayın da kafanızı dinleyin. Birbirinizi yıpratırsınız olan size olur. Eşin almak isterse de kendine güveniyorsa alsın bir zahmet sana güvenip bir şey yapmasın. Harcaman gereken yerlere de harcamanı yapmanı şuna ihtiyacım var deyip almanı öneririm.
Güzel zamanlarınızı böyle sıkıntılı geçirmenize üzüldüm.
Bu aydan itibaren zaten ihtiyacim olan seyleri alicam en azindan kendim icin bir butce ayiricam.Biraz daha rahatlayinca arabayi degistirip otomatik vites alalim diye biseyler mırıldanıyordu valla seni hic dusunmeden bosarim eve borcla corap bile girmeyecek dedim.😊Yeter bezdim artik

Bu aydan itibaren zaten ihtiyacim olan seyleri alicam en azindan kendim icin bir butce ayiricam.Biraz daha rahatlayinca arabayi degistirip otomatik vites alalim diye biseyler mırıldanıyordu valla seni hic dusunmeden bosarim eve borcla corap bile girmeyecek dedim.😊Yeter bezdim artik
İyi demişsin. Tamam borç yiğidin kamçısıdır. Borçsuz birşey olmuyor ama eşinde biraz abartıyor.

İstediğiniz çok absürt birşey değil ama neticede kendi geliriniz merak ettim size gelen maaş kartında direk eşindemi..
Yorumlara inanamıyorum ilk evlendiğimde bana eşya bile alınmadı tabak tencere ozman en adisi olmuştu iyi kötü herşeyi yavaş yavaş aldık..
Şimdi kendi evimde otuyorum geçen sene aldık eşyaları halen yenilemedik çoçukların biraz daha büyümesini bekliyoruz. İnsan hayatı bir kere yaşıyor kota elbiseye gereksiz kuoföre lüx demiş hayret yani baştan nasıl giderseniz öyle olur nasıl olsa tama ediyor karım ger türlü bu sefer borç bitince parayı yedirecek başka birşey mutlaka buluyor erkek milleti.

Back
X