Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Ev evlenmeden once alindi.Tencerelerim celik degil malesef o yuzden oncelikli ama defigim gibi kiyafette oncelikli kilo aldim ve giyebilecegim ikinci bir pantalon yok.Yasayan bilir.Bırakın herseyi her ay bu ay camasir alicam diyorum ona bile sira gelmiyorAldığınız ev, evlenmeden önce mi evlendikten sonra mı alındı?
Bir de tencereler eskidi demişsiniz, yani çelik değilse anlarım da eğer çelikse tencere yenileme işini erteleyin, bir liste oluşturun ve önem sırasına göre yapın harcamaları.
Sürekli kıyafet almam ama kıyafet ihtiyacımın aciliyeti varsa de ertlemem yada kendim için kısmam, eşime nasıl söyleyeceğim diye de tedirgin olmam
Buna o kadar katılıyorum ki gerçekten.insan standartları düşsün diye evlenmez ki.
Şikayet ederek yapmiyorum.Sonucta aileyiz tabi birbirimize destek olucaz.Malesef onu zamaninda farkli sekilde soyledi oralara cok girmek istemiyorum.yaptıklarınız içinizden gelmiyorsa birşeylerden kendinizi eksik ve kötü hissediyorsanız yapmayın. eşiniz zaten allah vermeye bir sıkıntı olsa yapmasaydın, vermeseydin diyecek .
Ailenden düzenli maas nasıl geliyor kira geliri falan mı yoksa ailenle calışıyor sun da maas mı alıyorsun.Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Tabiki tutupta ben bu ay para vermiyorum kendime harciycam diyemem.Banada bu sekilde soylense bir daha degil parasini kendini bile gormek istemem.Bu şekilde söylemek hoş olmaz benim şunları almam lazım nasıl alabiliriz de, bi çözüm bulun. Eşim gelip dese ki bu ayki maaşımı eve vermiyorum deli mi ne derim, atıyorum kendime alışveriş yapmam gerekiyor dese ağzımı açmam gibi.
4 senede tencere eskirmi ki? Benimkiler 15 yıllıkKonubd
Konu da toparlandık yazmamışsınız ki. Durumumuz düzeldi ama ihtiyaçlarımı almıyor derseniz haklısınız. Ama borç varken tencere takımı değişec eğim demek bencillik tir o yüzden üzüldüm
Benimkiler de 15 yıllık, konuyu okuyunca ben çok pasakliyim, eski tencereleri kullanıyorum sanmistim.Eşiniz kendi kazandığı parayı nasıl ki evinize harcıyorsa sizde paranızı sakınmayacaksınız. Paramı artık eve harcamak istemiyorum demek çok değişik bir bakış açısı. Evde borçlarda parada ikinizin.
Madem eliniz rahatladı, bu ay eşinizin ihtiyaçlarınızı almışsınız gelecek ayda sizinkileri alın. Kıyafet ihtiyacınız olduğunu, alışveriş yapmanız gerektiğini neden söylemiyorsunuz eşinize?
Ayrıca 4 yılda tencere halı nasıl eskir? Benim tencerelerim en az 20 yıllık hala taş gibiler.
Tencereyi halıyı değiştireceğinize, giyecek pantolonum yok diyorsunuz, pantolon alın kendinize
Eskimez ne halı tencere4 senede tencere eskirmi ki? Benimkiler 15 yıllık
Valla ben kocamin parasini hic harcamadim yada harcayamadim diyim.Ev alinirken kimse bana sormadi alalim altindan kalkabilir miyiz denmedi.Sorun o da degil eminim ki burda borc odeyen bircok insan vardir ama sorsaniz kimse 4 senedir ya ben kendime 4 senedir corap bile almadim diyemez ama ben diyorum buna ister inanin ister inanmayin kuafore evet mecburiyetten gidiyorum o da kendim halledemedigim durumlar yuzunden simdi durumlar biraz toparlanmis borclarlar azalmisken benim eve ve kisisel biraz harcama yapmamin cok keyfi oldugunu dusunmuyorum.Evliliği çok yanlış anlamişsiniz.Kocanın parasını harcayıp kendininkini kafana göre harcama değil orası NET.Ev alırken istemiyorsanız aldırmayın.alındıysa bu ikinzin ve çocuklarınızın evi.Aylık kuaför e gidiyormussunuz.Ben öğretmenim pandemiden beri.Röfleye gittim 1kez.onun haricinde kesim boya epilasyon evde kendim hallettim.Siz keyfinizce harcamak istiyorsunuz.O parayı evinize harcadiginizi.Ev gecindirmenin ne zor olduğunu fark etmediniz mi?kocaniza haksızlık ediyorsunuz.Arada 1kıyafet almak olabilir ama borç içindeyken tencere değiştir ki 4yılda eskimez zaten.Hali almak fuzuli harcamadir.kusura bakmayin
Ben diyorum, yıllarca eşim çalışmadı, evdeki bozukluklarla giderdim işe, 15 yıllık evliyim hep eşimden çok kazandım, benim ailem hep destekti, hiçte sizin gibi düşünmedim. Kazandığım parayla borçlarımızı öderiz, harcadığımada eşim karışmaz o ayrı ama yıllar sonra o aşamaya gelebildik.Valla ben kocamin parasini hic harcamadim yada harcayamadim diyim.Ev alinirken kimse bana sormadi alalim altindan kalkabilir miyiz denmedi.Sorun o da degil eminim ki burda borc odeyen bircok insan vardir ama sorsaniz kimse 4 senedir ya ben kendime 4 senedir corap bile almadim diyemez ama ben diyorum buna ister inanin ister inanmayin kuafore evet mecburiyetten gidiyorum o da kendim halledemedigim durumlar yuzunden simdi durumlar biraz toparlanmis borclarlar azalmisken benim eve ve kisisel biraz harcama yapmamin cok keyfi oldugunu dusunmuyorum.
Tencereyi geçtim, en az 15 yıllık günlük kullandığım bardaklarım var desemBenimkiler de 15 yıllık, konuyu okuyunca ben çok pasakliyim, eski tencereleri kullanıyorum sanmistim.
Benim de varTencereyi geçtim, en az 15 yıllık günlük kullandığım bardaklarım var desem
Ailemden kira geliri var.Borclarimiz hafifledi zaten hafiflemese boyle bir istegim olmazdi.Gecen ay o kendi icin harcama yapti bir miktar ama benim ustumde basimda bisey olmadigini bildigi halde onumuzdeki ayda senin ihtiyaclarini aliriz demedi.Ailenden düzenli maas nasıl geliyor kira geliri falan mı yoksa ailenle calışıyor sun da maas mı alıyorsun.
Her ne olursa olsun eşine kırmadan söyleyemezsin. Eve giren para sizin ev taksidinizw ve sizin esyanıza gidiyorsa eşiniz ne yapsın böbreğini mi satsın. Ailesi destek olmuyorsa yapacak bisey yok.
Benim ailem destek oluyor seninki nasıl destek olmaz tartışmasını oldu bitti anlayamadım.
Bende diyorum. Üstelik çocukta vardı. Yıllarca aynı kıyafetleri giydim, hatta niye hep bunları giyiyorsun, diyorlardı bana. Çocuktan kısmadık hiç, yemesi, meyvesi,eti, sütü, giymesi her şeyini yaptık ama eşimle ben değil kıyafet meyve bile almadık kendimize. Ki siz kuaföre gidiyormuşsunuz her ay, benim için o zamanlar kuaför çok çok lükstü. Ama geçti gitti o günler çok şükür.Valla ben kocamin parasini hic harcamadim yada harcayamadim diyim.Ev alinirken kimse bana sormadi alalim altindan kalkabilir miyiz denmedi.Sorun o da degil eminim ki burda borc odeyen bircok insan vardir ama sorsaniz kimse 4 senedir ya ben kendime 4 senedir corap bile almadim diyemez ama ben diyorum buna ister inanin ister inanmayin kuafore evet mecburiyetten gidiyorum o da kendim halledemedigim durumlar yuzunden simdi durumlar biraz toparlanmis borclarlar azalmisken benim eve ve kisisel biraz harcama yapmamin cok keyfi oldugunu dusunmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?