Kendime harciyamadigim para

Bu şekilde söylemek hoş olmaz benim şunları almam lazım nasıl alabiliriz de, bi çözüm bulun. Eşim gelip dese ki bu ayki maaşımı eve vermiyorum deli mi ne derim, atıyorum kendime alışveriş yapmam gerekiyor dese ağzımı açmam gibi.

Haklı olduğunuz noktalar var tabi ama eminim eşinizde şuan sizinle aynı durumdadır belki onun da giyecek ikinci bir pantolonu yoktur... Çok cüzi bir miktar kısarak dolap uygulamasından ikinci el olarak birşeyler alabilirsiniz hem piyasanın çok çok altında hemde gayet temiz ürünler bulunabiliyor bu sayede harcama yaptıktan sonra vicdan azabı çekmezsiniz bunu alana kadar evin şu ihtiyacını mı karşılasaydım diye

Ev evlenmeden once alindi.Tencerelerim celik degil malesef o yuzden oncelikli ama defigim gibi kiyafette oncelikli kilo aldim ve giyebilecegim ikinci bir pantalon yok.Yasayan bilir.Bırakın herseyi her ay bu ay camasir alicam diyorum ona bile sira gelmiyor

Evliliği çok yanlış anlamişsiniz.Kocanın parasını harcayıp kendininkini kafana göre harcama değil orası NET.Ev alırken istemiyorsanız aldırmayın.alındıysa bu ikinzin ve çocuklarınızın evi.Aylık kuaför e gidiyormussunuz.Ben öğretmenim pandemiden beri.Röfleye gittim 1kez.onun haricinde kesim boya epilasyon evde kendim hallettim.Siz keyfinizce harcamak istiyorsunuz.O parayı evinize harcadiginizi.Ev gecindirmenin ne zor olduğunu fark etmediniz mi?kocaniza haksızlık ediyorsunuz.Arada 1kıyafet almak olabilir ama borç içindeyken tencere değiştir ki 4yılda eskimez zaten.Hali almak fuzuli harcamadir.kusura bakmayin

insan standartları düşsün diye evlenmez ki.
Buna o kadar katılıyorum ki gerçekten.

Burada asıl sorun bence tüm harcamaların, ev almanın, borca girmenin sizden habersiz yapılması olmuş (ben öyle anladım) eğer konuşarak birlikte karar vererek borca girseydiniz ikinizde sorumluluk hissedecektiniz. Şimdi çok doğal olarak benim ailemden alacağım paraya mı güvendi bu adam diye düşünüyorsunuz. Oysa en başta senin bu kadar gelirin benim de bu kadar ortalama şu kadar bir borç yapabilir şu şekilde de öderiz gibi bir plan ve program yapılsaydı sizde kötü hissetmezdiniz.

yaptıklarınız içinizden gelmiyorsa birşeylerden kendinizi eksik ve kötü hissediyorsanız yapmayın. eşiniz zaten allah vermeye bir sıkıntı olsa yapmasaydın, vermeseydin diyecek .
Şikayet ederek yapmiyorum.Sonucta aileyiz tabi birbirimize destek olucaz.Malesef onu zamaninda farkli sekilde soyledi oralara cok girmek istemiyorum.

Ailenden düzenli maas nasıl geliyor kira geliri falan mı yoksa ailenle calışıyor sun da maas mı alıyorsun.
Her ne olursa olsun eşine kırmadan söyleyemezsin. Eve giren para sizin ev taksidinizw ve sizin esyanıza gidiyorsa eşiniz ne yapsın böbreğini mi satsın. Ailesi destek olmuyorsa yapacak bisey yok.
Benim ailem destek oluyor seninki nasıl destek olmaz tartışmasını oldu bitti anlayamadım.

Tabiki tutupta ben bu ay para vermiyorum kendime harciycam diyemem.Banada bu sekilde soylense bir daha degil parasini kendini bile gormek istemem.

Öncelikle “benim param” muhabbetini bırakın, zira size bu konuda yarar sağlamıyor.

4 yıldır ihtiyaçlar ötelenmiş mi ötelenmiş.
Kıyafet gibi ihtiyaçlar çıkmış mı çıkmış.

Sizin hiçbir geliriniz olmasaydı bile bu ihtiyaçların giderilmesi için eşinizle konuşabilirsiniz. Bunda bir sakınca yok ki?

4 senede tencere eskirmi ki? Benimkiler 15 yıllık

Eşiniz kendi kazandığı parayı nasıl ki evinize harcıyorsa sizde paranızı sakınmayacaksınız. Paramı artık eve harcamak istemiyorum demek çok değişik bir bakış açısı. Evde borçlarda parada ikinizin.

Madem eliniz rahatladı, bu ay eşinizin ihtiyaçlarınızı almışsınız gelecek ayda sizinkileri alın. Kıyafet ihtiyacınız olduğunu, alışveriş yapmanız gerektiğini neden söylemiyorsunuz eşinize?

Ayrıca 4 yılda tencere halı nasıl eskir? Benim tencerelerim en az 20 yıllık hala taş gibiler.

Tencereyi halıyı değiştireceğinize, giyecek pantolonum yok diyorsunuz, pantolon alın kendinize

Benimkiler de 15 yıllık, konuyu okuyunca ben çok pasakliyim, eski tencereleri kullanıyorum sanmistim.

Valla ben kocamin parasini hic harcamadim yada harcayamadim diyim.Ev alinirken kimse bana sormadi alalim altindan kalkabilir miyiz denmedi.Sorun o da degil eminim ki burda borc odeyen bircok insan vardir ama sorsaniz kimse 4 senedir ya ben kendime 4 senedir corap bile almadim diyemez ama ben diyorum buna ister inanin ister inanmayin kuafore evet mecburiyetten gidiyorum o da kendim halledemedigim durumlar yuzunden simdi durumlar biraz toparlanmis borclarlar azalmisken benim eve ve kisisel biraz harcama yapmamin cok keyfi oldugunu dusunmuyorum.

Ben diyorum, yıllarca eşim çalışmadı, evdeki bozukluklarla giderdim işe, 15 yıllık evliyim hep eşimden çok kazandım, benim ailem hep destekti, hiçte sizin gibi düşünmedim. Kazandığım parayla borçlarımızı öderiz, harcadığımada eşim karışmaz o ayrı ama yıllar sonra o aşamaya gelebildik.
Ev alınırken nasıl size sorulması orada takılı kaldım ben. Bekarken mi almışlar ?

Burda yazilan olumsuz yorumlara cok aldiris etmeyin. Tencere eskirmi demis bazilari celik degil ornegin teflonsa cizilmisse eskimis demektir ustelik saglik acisindan kullanilmasi sakincalidir yani yenilenmesi gerek. Ev konusuna gelince size sorulmadan alinmis ustelik nisanliyken yani olasi bi bosanmada uzerinde hakkiniz olmayacak. Uzerinde hak iddia edemeyeceginiz birsey icin 4 yildir sıkıntı cekiyorsunuz. Ailenizden size gelen maasi evinize harciyormussunuz 4 senedir. Esinizin ailenizden miras yoluyla gelen gelirinize mudahele etmeye hakki yok. Ben size hak verdim. Birazda kendiniz icin harcamak en dogal hakkiniz. Bunda yanlis anlasilacak birsey yok. Esinizden bu kadar cekinmeyin. Ihtiyaciniz varsa alin.

Ailemden kira geliri var.Borclarimiz hafifledi zaten hafiflemese boyle bir istegim olmazdi.Gecen ay o kendi icin harcama yapti bir miktar ama benim ustumde basimda bisey olmadigini bildigi halde onumuzdeki ayda senin ihtiyaclarini aliriz demedi.

Bende diyorum. Üstelik çocukta vardı. Yıllarca aynı kıyafetleri giydim, hatta niye hep bunları giyiyorsun, diyorlardı bana. Çocuktan kısmadık hiç, yemesi, meyvesi,eti, sütü, giymesi her şeyini yaptık ama eşimle ben değil kıyafet meyve bile almadık kendimize. Ki siz kuaföre gidiyormuşsunuz her ay, benim için o zamanlar kuaför çok çok lükstü. Ama geçti gitti o günler çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…