Yani durum genel anlamda suna geliyor mal benim borc ikimizin ayrilirken kadin olarak ortada kaliyorsunBen artik nisanlilik doneminde alelacele erkege ev alinmasina hic iyi gozle bakmiyorum. Ustune birde gizlenmisse bu durum! Bu forumda bir kac kez daha denk geldim benzer seylere. Kiz tarafi olsun erkek tarafi olsun toplumun temelini olusturan evliliklere bile art niyetle yaklasilmasindan nefret ediyorum. Hep bir hesap kitap alavere dalavere ya gina geldi insanlarin bu hilebazligindan.
Oyle bir durumda evi barki onun olsun tek cop istememEvlenmeden önce alınsa bile kredinin evlendikten sonra ödenen kısmına ortaksınız
Cherry evlendikten sonra birlikte ödenilen kısımda hak sahibi olunuyor.Baştan evlenmicektiniz bence, adam sizi resmen kandırmış. Yıllar yılı borç ödeyeceksin deseler belki evlenmicektiniz.
Ayrıca ev ikinizin değil, yasal olarak sadece adamın. Hiçbir hakkınız olmayan ev için yemeden içmeden kesip daralıyorsunuz. Böyle konularda erkekler hiç iyi n iş yetki değil, ev kadına kalmasın boşanırsak diye belki gitti paldır küldür aldı evi evlenmeden önce? Ben olsam borcu öğrendiğimde ya tapunun yarısını isterdim ya da nikah iptali yapardım.
Neden istemezsiniz onu anlamadım... Onca yıl bir çorap bile almadan borç ödeyip birde hakkımı karşı tarafa mı bırakacağım???Oyle bir durumda evi barki onun olsun tek cop istemem
Oyle bir durumda evi barki onun olsun tek cop istemem
bende buraya takıldım he :)4 senede tencere eskirmi ki? Benimkiler 15 yıllık
Ben bu yeni evlilerin ev merakını hic anlamıyorm.Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Demedin mi eşine "Allah razı olsun ama ben evden payımı istiyorum!" diye!? Evlendiğin günden bu güne ..hatta sana o lafı ettiği gün , paranı bütçenize katarken eşinin hesabına "evin kredi ödemesi" diye havale olarak yapsaydın keşke .Ben senin durumunu yaşasam ailemden gelen parayı ortak bütçeye koymazdım bile.." herşeye ben karar veririm, herşey benim,ben yaptım " diyen erkek kişi bir zahmet evin kredisini ödeyip pişirip taşırıp sofrada önüne koyacağım iki lokmayı da evine alabilsin .Eve getirdiği ekmeğin lafını eden adam için çok verici olmuşsunuzTesekkur ederim sonunda tam soylemek istediklerimi anlayan biri cikti.Evet malesef hak idda edemiyorum etmemde zaten kaldiki boyle bir durumu 2 senelik evliyken yasadik.Anlatacak cok sey var aslinda evlendikten sonra ailem bize bir araba aldi benim ustume yapti.Ayrilma durumuna geldik bana dedigi su ev benim arabadanda bisey istemiyorum sanki kendi paradsyla alinmis gibi gerci o donemden beri cok sukur bir sıkıntı yasamadik ama allah gostermesin yasarsakta cektigim sıkintiyla kalicam
Bana birikimi oldugunu soylemisti.Ama rakami hic sormadim.Dogru varmis evin yari parasini nakit odedi.Kalani kredi cekti esya alinirken masraf olmasin diye herseyin en ucuzunu almaya calistik.Dugun istemedim dugunu babam yapicak otelde olucak dedi tamam dedik.Taki talebimiz olmamasina ragmen annesi illa ben set takicam dedi.Evlendikten sonra ogrendim ki baba o donemde 7-8 bin gibi bir rakam verip daha fazla veremem demis bizimkide bize ayip olmasin diye bisey diyememis esyalar dugunun kalan parasi annenin taktigi set bizimkinin cebinden cikmisBana alınan şeylerin borçla alındığını evlendikten sonra öğrenmeniz de değişik geldi.sormadınız mı ailen de yardım etmeyecek bu eşyalar borçla nasıl alınacak vs diye.Veya size yalan mı söylendi bu konuda da
Ama söylemelisiniz. Ben evin, evlenmeden önce alındığını bilmiyordum sonra yazmışsınız bunu. Borcu nasıl ortak ödüyorsanız evin tapusuda ikinizin üzerine olmalı.Hayir etmedim oyle biseyi soylemeye tenezzul bile etmem.
Bunu bile size soylemeliydiBana birikimi oldugunu soylemisti.Ama rakami hic sormadim.Dogru varmis evin yari parasini nakit odedi.Kalani kredi cekti esya alinirken masraf olmasin diye herseyin en ucuzunu almaya calistik.Dugun istemedim dugunu babam yapicak otelde olucak dedi tamam dedik.Taki talebimiz olmamasina ragmen annesi illa ben set takicam dedi.Evlendikten sonra ogrendim ki baba o donemde 7-8 bin gibi bir rakam verip daha fazla veremem demis bizimkide bize ayip olmasin diye bisey diyememis esyalar dugunun kalan parasi annenin taktigi set bizimkinin cebinden cikmis
valla ben evin eksikleri bitmez kafasındayım. canim bi şey isterse aman hayat kısa diyip alıyorum.Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Evet konu bu değil bizde onu diyoruz zaten. Harika olduğumuzdan değil konu sahibinin ihtiyaç sıralamasında en sonda yer alır bunlar. Kendinin olmayan bir evin borcunu ödeyip, 4 yıldır bir çorap dahi almadıysa , konu tencere bardak değil, öncelikle kıyafet ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamalı, tencere halı en son şey olmalı, diyoruz.KK nın akıllı kadınları, 15-18 yıldır aynı bardak ve tencereleri kullanıyorsunuz hatta teflon olanlar bile eskimemiş... harikasınızama herkes sizin gibi olmak zorunda değil, konu sahibininkiler eskimiş... konumuzda sizin tencereleriniz değil zaten.
Üst yorumlarda konu shibine hak vermiş bende şaşırdım. Halbuki eşim 2 ay maaşını sadece kendine ayırmak istiyor diye konu açsaydı konu sahibinin eşini topa tutardık. Kadın diye bu pozitif ayrımcılık besbelli. Bence düşünceniz yanlış U Ubb2731 . Elbette kendinize alın üst baş ama yavaş yavaş yapabilirsiniz, eşiniz kalkıpta 100 liralık bluzun hesabını sormaz size. İhtiyacım vardı aldım dersiniz. Ama paramı tamamiyle kendime ayıracğım demek biraz absürt.Çok değişik bir yaklaşım. Sanki elin evine gidiyor da para artık vermek istemiyorum diyorsunuz. Tamam daralmışsınız haklısınız ama evlilikte zor günler de olacak iyi günler de. Zora girince benim param muhabbeti yapmak iyi değil. Eşinize üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?