Kendime harciyamadigim para

Yani durum genel anlamda suna geliyor mal benim borc ikimizin ayrilirken kadin olarak ortada kaliyorsun

Cherry evlendikten sonra birlikte ödenilen kısımda hak sahibi olunuyor.
Evlilik tarihine kadar ödenilen peşinat vs sadece ödeyen tarafın şahsi malı.
Konu sahibi eğer altınlarını falan verdiyse bunu da ispatlamak zorunda

Ben bu yeni evlilerin ev merakını hic anlamıyorm.
Zaten cogumuz borcla evleniyırz,tam rahatlancak hoop eve giriyor olan da olmayanda.
Herkesin kendi tercihi ama bana sacma geliyor.
30lar borc harc icinde geciyor nedir acele yani?
Konuya gelirsek o is yas.
Belli bir düzen oturmustur artık.
2 ay vermeseniz sistem cökmeyecekse,hır gür cıkmayacaksa söyleyin.

4 senede tencere halı nasıl eskiyor ben oraya takıldım

15 sene oldu halaa aynı tencereyi kullanıyorum ( çelik )

tavalar eskiyor onları değiştiryorum oda senede 2 en fazla 3 kez

halıya hiç girmiyorum bileee

Demedin mi eşine "Allah razı olsun ama ben evden payımı istiyorum!" diye!? Evlendiğin günden bu güne ..hatta sana o lafı ettiği gün , paranı bütçenize katarken eşinin hesabına "evin kredi ödemesi" diye havale olarak yapsaydın keşke .Ben senin durumunu yaşasam ailemden gelen parayı ortak bütçeye koymazdım bile.." herşeye ben karar veririm, herşey benim,ben yaptım " diyen erkek kişi bir zahmet evin kredisini ödeyip pişirip taşırıp sofrada önüne koyacağım iki lokmayı da evine alabilsin .Eve getirdiği ekmeğin lafını eden adam için çok verici olmuşsunuz

Ben sizi anladim hatta kredi ödemesine sağladığıniz katki oraninda evlilik icinde odenenin yari hissesini alma hakkına sahip oldugunuzu yazmaya gelmistim bazi arkadaslar yazmis
Ama siz de gurur yapıp çöp istemem diyorsunuz, neden? Şahsen emek verilen bir şeyden hakkim varsa alirim neden susup ustune soguk su iceyim ki?
Ayrıca madem eşim diyorsunuz o zaman tüm olumlu olumsuz herşeyi birlikte goguslemek gerekiyor.
Ben bekarim ama evliliğe bakis açım bu. Yani ben eşime açıkça pantolona ihtiyacım var diyemiyorsam, maasimin nereye ne kadar gidecegine bile karar veremiyorsam, hayatim hakkinda bile kararları baskasi veriyorsa o evlilik değil kölelik/boyundurluk olur. Bu arada maaşım derken senin paran benim param olayindan ziyade, gelir gider dengesini eş ile ortak karar alarak kurmaktan bahsediyorum. Yani siz aileden gelen maaşınız hakkinda neden tüm yetkiyi esinize biraktiniz ki? Ya da onun maaşı ve sizin maasiniz ortada toplanip giderler ödenip kalani paylaşılmiyor mu? Siz de ona göre size düşen paydan kisisel harcamalarınızı yapardiniz. Yani esiniz haliya sigara izmariti dökerken dusunmuyorsa siz de düşünmeyin, o kendine "el icine çıkıyorum " diyerek kılık kıyafet alıyorsa siz de ihtiyacım var diyerek alabilmelisiniz. Har vurup harman savurmayin ama ihtiyaclari de ötelemeyin.

Bana birikimi oldugunu soylemisti.Ama rakami hic sormadim.Dogru varmis evin yari parasini nakit odedi.Kalani kredi cekti esya alinirken masraf olmasin diye herseyin en ucuzunu almaya calistik.Dugun istemedim dugunu babam yapicak otelde olucak dedi tamam dedik.Taki talebimiz olmamasina ragmen annesi illa ben set takicam dedi.Evlendikten sonra ogrendim ki baba o donemde 7-8 bin gibi bir rakam verip daha fazla veremem demis bizimkide bize ayip olmasin diye bisey diyememis esyalar dugunun kalan parasi annenin taktigi set bizimkinin cebinden cikmis

Hayir etmedim oyle biseyi soylemeye tenezzul bile etmem.
Ama söylemelisiniz. Ben evin, evlenmeden önce alındığını bilmiyordum sonra yazmışsınız bunu. Borcu nasıl ortak ödüyorsanız evin tapusuda ikinizin üzerine olmalı.

Bunu bile size soylemeliydi
Sonucta borca ortak olacaksaniz bunu evlenmeden önce bilmek hakkiniz

valla ben evin eksikleri bitmez kafasındayım. canim bi şey isterse aman hayat kısa diyip alıyorum.

Evet konu bu değil bizde onu diyoruz zaten. Harika olduğumuzdan değil konu sahibinin ihtiyaç sıralamasında en sonda yer alır bunlar. Kendinin olmayan bir evin borcunu ödeyip, 4 yıldır bir çorap dahi almadıysa , konu tencere bardak değil, öncelikle kıyafet ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamalı, tencere halı en son şey olmalı, diyoruz.

Üst yorumlarda konu shibine hak vermiş bende şaşırdım. Halbuki eşim 2 ay maaşını sadece kendine ayırmak istiyor diye konu açsaydı konu sahibinin eşini topa tutardık. Kadın diye bu pozitif ayrımcılık besbelli. Bence düşünceniz yanlış U Ubb2731 . Elbette kendinize alın üst baş ama yavaş yavaş yapabilirsiniz, eşiniz kalkıpta 100 liralık bluzun hesabını sormaz size. İhtiyacım vardı aldım dersiniz. Ama paramı tamamiyle kendime ayıracğım demek biraz absürt.

Ihtiyaclarinizi karsilamamk noktasinda haklisiniz ama esiniz konusunda hakli degilsiniz.
Şoyle dusunun esinizin ailesinden gelen maas olsun onu size vermezse yada verip minnet etse ne yaparsiniz.siz evlilikte ben olarak bakiyorsunuz biz olarak degil.ben esinizin yerinde olsam o zaman maasimi vermek istemiyorum derim.madem herkesin parasi ayri oda size maasi vermesin.masraflari bolusturun herkes kendi payina dusen odesin evliligin adi da ev arkadasi olsun

Normalde zor zamanlarda eşe destek olma taraftariyim sen ben yoktur ama evlenirken bu kadar birbirinizden haberinizin olmamasi neden? Siz sordunuz mu bu dugun, esyalar neyle ödeniyor yapiliyor? Sordugunuz halde sakladiysa çook haksız eşiniz.
Ama adama dugundu, eşyaydi her istediginizi yaptirip bunlar nasil odenecek diye gerisini dusunmediyseniz sikayetlenmeye pek hakkiniz yok aslinda.

2 ay eksiklerimi almak istiyorum sen idare edebilir misin diye direkt sorardim ben olsam. Dolandirilacak biseyi yok.

Herkes evde hakkın yok yazmış konu sahibine ama bu konuda aksi yönde yargıtay kararı var.
Kredinin evlilik süresince ödenen taksitlere denk gelen kısmı edinilmiş mal kabul edilip yarı yarıya paylaşım oluyor.
Yani her durumda ortak evinize yatırım yapmış oluyorsunuz.
Ama ev sahibi olmak için hayatı bu kadar ıskalamayı ben doğru bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…