- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
Ben şimdi anladım sizi, bende yıllarca çok zorluk yaşadım ama eşim kendine almaz çocuklara ve bana alır.Ailemden kira geliri var.Borclarimiz hafifledi zaten hafiflemese boyle bir istegim olmazdi.Gecen ay o kendi icin harcama yapti bir miktar ama benim ustumde basimda bisey olmadigini bildigi halde onumuzdeki ayda senin ihtiyaclarini aliriz demedi.
Dogru anlamissiniz.Ben ustume dusen sorumlulugu yinede yerine getirdim.Evlendim 6 ay sonra kredi borcu harici yapilan tum masraflarin borcla yapildigini ogrendim ne oldugunu anlamadan kendimi dunya kadar borcun altinda buldum.Buna o kadar katılıyorum ki gerçekten.
Burada asıl sorun bence tüm harcamaların, ev almanın, borca girmenin sizden habersiz yapılması olmuş (ben öyle anladım) eğer konuşarak birlikte karar vererek borca girseydiniz ikinizde sorumluluk hissedecektiniz. Şimdi çok doğal olarak benim ailemden alacağım paraya mı güvendi bu adam diye düşünüyorsunuz. Oysa en başta senin bu kadar gelirin benim de bu kadar ortalama şu kadar bir borç yapabilir şu şekilde de öderiz gibi bir plan ve program yapılsaydı sizde kötü hissetmezdiniz.
İster inanın ister inanmayın teflon tenceremde sanırım 15 yılı vardır. Eğer içine demir kaşık sokmazsan, tencereyi ocağa yamuk koyup kulpunu yakmazsan, alıp yere atmazsan gerçekten uzun zaman dayanır teflon da.Burda yazilan olumsuz yorumlara cok aldiris etmeyin. Tencere eskirmi demis bazilari celik degil ornegin teflonsa cizilmisse eskimis demektir ustelik saglik acisindan kullanilmasi sakincalidir yani yenilenmesi gerek. Ev konusuna gelince size sorulmadan alinmis ustelik nisanliyken yani olasi bi bosanmada uzerinde hakkiniz olmayacak. Uzerinde hak iddia edemeyeceginiz birsey icin 4 yildir sıkıntı cekiyorsunuz. Ailenizden size gelen maasi evinize harciyormussunuz 4 senedir. Esinizin ailenizden miras yoluyla gelen gelirinize mudahele etmeye hakki yok. Ben size hak verdim. Birazda kendiniz icin harcamak en dogal hakkiniz. Bunda yanlis anlasilacak birsey yok. Esinizden bu kadar cekinmeyin. Ihtiyaciniz varsa alin.
Teflonsa eskiyor.Halıyida esim sigara dusurup yakti malesefEskimez ne halı tencere
Bana alınan şeylerin borçla alındığını evlendikten sonra öğrenmeniz de değişik geldi.sormadınız mı ailen de yardım etmeyecek bu eşyalar borçla nasıl alınacak vs diye.Veya size yalan mı söylendi bu konuda daDogru anlamissiniz.Ben ustume dusen sorumlulugu yinede yerine getirdim.Evlendim 6 ay sonra kredi borcu harici yapilan tum masraflarin borcla yapildigini ogrendim ne oldugunu anlamadan kendimi dunya kadar borcun altinda buldum.
Dogru anlamissiniz.Ben ustume dusen sorumlulugu yinede yerine getirdim.Evlendim 6 ay sonra kredi borcu harici yapilan tum masraflarin borcla yapildigini ogrendim ne oldugunu anlamadan kendimi dunya kadar borcun altinda buldum.
tencere çok dandik, kıytırık ise ne bileyim sapı falan kopmuştur erimiştir malzemesi kötüdür herhalde öyle oldu. bu sebeple tencere tava vs alırken biraz paraya kıyıp iyisini almak lazım uzun süre kullanmak için. ya da malzemesine dikkat edip ona göre almak lazım.Eskimez ne halı tencere
Tesekkur ederim sonunda tam soylemek istediklerimi anlayan biri cikti.Evet malesef hak idda edemiyorum etmemde zaten kaldiki boyle bir durumu 2 senelik evliyken yasadik.Anlatacak cok sey var aslinda evlendikten sonra ailem bize bir araba aldi benim ustume yapti.Ayrilma durumuna geldik bana dedigi su ev benim arabadanda bisey istemiyorum sanki kendi paradsyla alinmis gibi gerci o donemden beri cok sukur bir sıkıntı yasamadik ama allah gostermesin yasarsakta cektigim sıkintiyla kalicamBurda yazilan olumsuz yorumlara cok aldiris etmeyin. Tencere eskirmi demis bazilari celik degil ornegin teflonsa cizilmisse eskimis demektir ustelik saglik acisindan kullanilmasi sakincalidir yani yenilenmesi gerek. Ev konusuna gelince size sorulmadan alinmis ustelik nisanliyken yani olasi bi bosanmada uzerinde hakkiniz olmayacak. Uzerinde hak iddia edemeyeceginiz birsey icin 4 yildir sıkıntı cekiyorsunuz. Ailenizden size gelen maasi evinize harciyormussunuz 4 senedir. Esinizin ailenizden miras yoluyla gelen gelirinize mudahele etmeye hakki yok. Ben size hak verdim. Birazda kendiniz icin harcamak en dogal hakkiniz. Bunda yanlis anlasilacak birsey yok. Esinizden bu kadar cekinmeyin. Ihtiyaciniz varsa alin.
Eşinizle yaş farkınız varmı ne alaka demeyin biraz farklı şeyler hissettim verici olmaya mecbur bırakılmışsınız sankiTesekkur ederim sonunda tam soylemek istediklerimi anlayan biri cikti.Evet malesef hak idda edemiyorum etmemde zaten kaldiki boyle bir durumu 2 senelik evliyken yasadik.Anlatacak cok sey var aslinda evlendikten sonra ailem bize bir araba aldi benim ustume yapti.Ayrilma durumuna geldik bana dedigi su ev benim arabadanda bisey istemiyorum sanki kendi paradsyla alinmis gibi gerci o donemden beri cok sukur bir sıkıntı yasamadik ama allah gostermesin yasarsakta cektigim sıkintiyla kalicam
Yani ben cok anlamam bu islerden evlenmeden once hep calistim mutfakla cok isim olmadi.Karaca'dan almistim.Ilk zamanlar metal kasık soktugum icin sanirim artik ici soyulmaya basladi.Halıya gelince esim sigarasini dusurup yaktitencere çok dandik, kıytırık ise ne bileyim sapı falan kopmuştur erimiştir malzemesi kötüdür herhalde öyle oldu. bu sebeple tencere tava vs alırken biraz paraya kıyıp iyisini almak lazım uzun süre kullanmak için. ya da malzemesine dikkat edip ona göre almak lazım.
benim geçen sene aldığım no name ucuz sahanlıklar ve köklü, bilindik bir markanın tavası malzeme dandikliği yüzünden kullanma artık beni diye yalvarıyor.
halının eskidiğini hiç duymadım görmedim ama, bastıkça tüyleri mi aşınıyor o meretin?
Evin tapusunu ortak yapmayi teklif ettiniz mi hic ne dedi esiniz? Esiniz cok iyi niyetli gelmedi bana. Bence haklisiniz. Bir de zamaninda para muhabbetleri yapilmis esinizin niyeti belli.Tesekkur ederim sonunda tam soylemek istediklerimi anlayan biri cikti.Evet malesef hak idda edemiyorum etmemde zaten kaldiki boyle bir durumu 2 senelik evliyken yasadik.Anlatacak cok sey var aslinda evlendikten sonra ailem bize bir araba aldi benim ustume yapti.Ayrilma durumuna geldik bana dedigi su ev benim arabadanda bisey istemiyorum sanki kendi paradsyla alinmis gibi gerci o donemden beri cok sukur bir sıkıntı yasamadik ama allah gostermesin yasarsakta cektigim sıkintiyla kalicam
Anladim demek istediginiziEşinizle yaş farkınız varmı ne alaka demeyin biraz farklı şeyler hissettim verici olmaya mecbur bırakılmışsınız sanki
Hayir etmedim oyle biseyi soylemeye tenezzul bile etmem.Evin tapusunu ortak yapmayi teklif ettiniz mi hic ne dedi esiniz? Esiniz cok iyi niyetli gelmedi bana. Bence haklisiniz. Bir de zamaninda para muhabbetleri yapilmis esinizin niyeti belli.
Ben artik nisanlilik doneminde alelacele erkege ev alinmasina hic iyi gozle bakmiyorum. Ustune birde gizlenmisse bu durum! Bu forumda bir kac kez daha denk geldim benzer seylere. Kiz tarafi olsun erkek tarafi olsun toplumun temelini olusturan evliliklere bile art niyetle yaklasilmasindan nefret ediyorum. Hep bir hesap kitap alavere dalavere ya gina geldi insanlarin bu hilebazligindan.Tesekkur ederim sonunda tam soylemek istediklerimi anlayan biri cikti.Evet malesef hak idda edemiyorum etmemde zaten kaldiki boyle bir durumu 2 senelik evliyken yasadik.Anlatacak cok sey var aslinda evlendikten sonra ailem bize bir araba aldi benim ustume yapti.Ayrilma durumuna geldik bana dedigi su ev benim arabadanda bisey istemiyorum sanki kendi paradsyla alinmis gibi gerci o donemden beri cok sukur bir sıkıntı yasamadik ama allah gostermesin yasarsakta cektigim sıkintiyla kalicam
Bu devrin erkekleri cok akilli valla. Evlenmeden once evi arabayi aliyorlar kredi cekip. Geline de uc bes bilezik takiyorlar. O bilezikler de evlendikten sonra gelinden aliniyor kredi borcu icin. Kadin bir de calisiyorsa maasini esine veriyorsa elde var sifir. Ne ekonomik ozgurluk ne ev ne araba. Kadinlar olarak duygulari biraz baskilayip mantigi devreye sokmaliyiz.Ben artik nisanlilik doneminde alelacele erkege ev alinmasina hic iyi gozle bakmiyorum. Ustune birde gizlenmisse bu durum! Bu forumda bir kac kez daha denk geldim benzer seylere. Kiz tarafi olsun erkek tarafi olsun toplumun temelini olusturan evliliklere bile art niyetle yaklasilmasindan nefret ediyorum. Hep bir hesap kitap alavere dalavere ya gina geldi insanlarin bu hilebazligindan.
Onceden hic kalmiyordu.Bendeki paranin tamami borca gidiyordu.Eksikleri esim alip geliyor banada ya para bırakıyordu ya bırakmıyordu.Simdi ise benim paranin bir kısmı borca gidiyor kalani mutfak harcamalarina yani bu ay borcu odedim elimde para kaldi diyemiyorumBorçlarınız hafiflediyse aldığınız aylıktan elinize para kalması lazım değil mi.Kalan para da mı onda duruyor.gidin artan parayı harcayın kendinize bence.Eksiklerinizi bilip de alalım demiyorsa sizin sesinizi çıkarıp demeniz lazım.Eşiniz o sizin neden çekiniyorsunuz ki
Ev evlenmeden once alindi.Tencerelerim celik degil malesef o yuzden oncelikli ama defigim gibi kiyafette oncelikli kilo aldim ve giyebilecegim ikinci bir pantalon yok.Yasayan bilir.Bırakın herseyi her ay bu ay camasir alicam diyorum ona bile sira gelmiyor
Kesinlikle ya. Zaten boyle leş islere kalkisanlarin evliligide o pis zihniyetleri yuzunden yokusa surukleniyor. Kadin ya bir omur boyu sindirilecek yada magdur bir sekilde bosanip hayatini yeniden toparlamaya calisacak. Allah iyilerle karsilastirsin.Bu devrin erkekleri cok akilli valla. Evlenmeden once evi arabayi aliyorlar kredi cekip. Geline de uc bes bilezik takiyorlar. O bilezikler de evlendikten sonra gelinden aliniyor kredi borcu icin. Kadin bir de calisiyorsa maasini esine veriyorsa elde var sifir. Ne ekonomik ozgurluk ne ev ne araba. Kadinlar olarak duygulari biraz baskilayip mantigi devreye sokmaliyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?