Kendime Haset Demeye Dilim Varmıyor

Canım aciyor reis haliyle yaşayacaksın bu tür duyguları neden niye ben diye hep dusunebilirsinde.
Insansin nihayetin de ha başkaları senin haykırışını illa ki kıskançlık fesatlık olarak yorabilir ama illa ki bi terapi alıp rahatlamaya içindekileri döküp akıtmaya ihtiyacın var ah keşke şu forumdan biri komşun olsa da içini doyasıya döküp sonra ondan ses çıkmayacağını bilsen...
Kendini kötü görme kötü düşünme

Bebek kaybı çok acı ama insanlar koskoca evlatlarını toprağa veriyorlar. Acınızı küçümsemek için söylemiyorum, sakın yanlış anlamayın. Ama sizin meleğiniz daha dünyaya gelmemiş, bir cennet kuşuymuş daha. Allah korusun da ya kucağınıza alsaydınız, kokusunu duysaydınız. Düşünün bunu yaşayıp da kaybedenler var. Ve daha gençmişsiniz, çok yeni evliymişsiniz, niye bu kadar baskı kuruyorsunuz kendi üstünüzde? Aceleniz mi var? Bu psikoloji bile hamile kalmanızı zora sokar biliyor musunuz? Psikolojik destek almayı düşünüyor musunuz? Ve eşinizle konuşun. Eşiniz sizi tanıyor, neyi neden hissettiğinizi anlamayacak kadar odun değildir herhalde.

Arkadaşınıza gelince. Hafif geri zekalı sanırım. İnsanlar elbette mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaşmalı. Ama tamam paylaşmış ve sizin de aynı konuda acılı olduğunuzu biliyor. Ultrason görüntüleri göndermesi için epey bir empati yoksunu ve düşüncesiz olması gerekiyor. Onu bir yolardım da, ne yazık ki tanımıyorum.

Dilerim önce kalbiniz ferahlar, şu ruh halinden çıkarsınız ve sonra da sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Tekrar söylüyorum ama; acele etmeyin. İnsanlar kaç yıl uğraşıyorlar; misal ben. 29 yaşında anne olmaya karar verdim ama 2 yıl bebeğim olmadı, sonra tüp bebekle hamile kaldım, üçüzlermiş, ikisini karnımda kaybettim, o hamileliğimdem kızım doğdu. 3 yıl sonra da ikinci kızım sürpriz yapıp geldi. İnsanların başlarına neler geliyor. Ne hikayeler var. Hayat böyle. Biraz kabulleniş iyidir. (ay yine çok uzattım, üç sayfa daha yazabilirim o yüzden kesiyorum)

Ya ben sizi tanımıyorum ama çok seviyorum. 💜

**
Konuya yorumum da: 2 ay önce kimyasal gebelik geçirdim, arkadaşımın da çok şükür sağlıklı bir gebeliği var bana ultrason fotoğrafları falan atmıştı gerçekten insan bi tuhaf oluyor. Yani ne bileyim gereksiz bence durduk yere neden ultrason fotoğrafı atılır ki ben bunu sevinç paylaşmak olarak algılamıyorum pek garip geliyor bana.

Canım aciyor reis haliyle yaşayacaksın bu tür duyguları neden niye ben diye hep dusunebilirsinde.
Insansin nihayetin de ha başkaları senin haykırışını illa ki kıskançlık fesatlık olarak yorabilir ama illa ki bi terapi alıp rahatlamaya içindekileri döküp akıtmaya ihtiyacın var ah keşke şu forumdan biri komşun olsa da içini doyasıya döküp sonra ondan ses çıkmayacağını bilsen...
Kendini kötü görme kötü düşünme
Evet şu an hiç tanımadığım birine her şeyi anlatıp yanında salya sümük ağlamaya ihtiyacım var :) ama bunu tanıdığım kimsenin yanında yapmak istemiyorum şu an.

Sağlıklı bir ruh halinin verdiği tepkileri veriyorsunuz, tamamen doğal. Travmaları aşama aşama Atlatiriz. Şu an kabul etme donemindesiniz, olanla yuzlestiniz. Yakın bir zamanda kızgın hissedebilirsin kendini, neden ben diye sorabilirsin, korkma isyan filan etmiyorsun, acıyı sindirmenin doğal yolu buda. Kızgınlığın geçtiğinde iyileşmeye baslicaksin. Haset değilsin kesinlikle. Acısını sindirmeye çalışan bir ruha sahipsin. 💕

Evet şu an hiç tanımadığım birine her şeyi anlatıp yanında salya sümük ağlamaya ihtiyacım var :) ama bunu tanıdığım kimsenin yanında yapmak istemiyorum şu an.
Diyorum ya keşke aynı şehirde olsak bana bol bol anlatsam sana bi kardes abla dost arkadaş vb biri olsam. Dedim ya imkanın varsa devlet yahut özel bi terapi al rahatla dostum ama acını bastırmadan yasa... Ve şunu unutma sen bu dünyada teksin esin benzerin yok bir daha bu hayatı yaşama luksun yok...
O yüzden kendini sev kendinin farkına var acını yasa ama.bilemezsin belki bir gün bu forumda bebeğimi kucağıma aldım diye başlık atıp ben ve ben gibi tüm insanlarda tebessüm.birakacaksin

Arkadaşınız kötü niyetli değil düşüncesiz.
Siz de haset değil gönlü yaralı bir annesiniz.
Sizin için dua edeceğim Allah tez zamanda kucağınızı doldursun.
Not:Ultrason görüntüsünü 1.derece yakınlar-aile fertleri haricindeki insanlara göndermeyi hiç anlamıyorum hatta görgüsüzlük olarak addediyorum.

Oyle haklisin ki.. ve bir o kadar da guzel kalpli. Arkadasinin yaptigi yanlista bile hatayi kendinde ariyorsun😊 Senin durumunda hic bir hasetlik yok. Yeni bebegini kim kaybetse uc asagi bes yukari bu durumda olur zaten. Benim de gitti bir bebegim, ustunden yillar gecti hala aklima geldiginde kalbim sızlıyor.

Ilk basta olayin sicakligiyla anlayamamis olabilirsiniz, yeni yeni uzulmeniz cok normal. Iyi ya da kotu niyetle farketmez, arkadasinizin yaptigi cok yanlis. Dusunmesi gerekli ama herkeste yeterli hassaslik olamiyo ne yazik ki.

Insallah en kısa zamanda yeniden bir gebelik yasar ve bebegini saglikla kucagina alırsin🙏 Bizimle de paylasirsin

Bir o kadar daha yazsaydıniz severek okurdum. Çok iyi geldiniz bana çok teşekkür ederim. Evet büyümeden kaybetmem, doğmadan kaybetmem.. Bunlar benim için teselli oldu hep.

Aslında hamile kalmak için zorlamıyordum kendimi. Hamileliğimi öğrenmeden önce de hiç kasmiyordum. Hatta emin bile değildim anne olmayı isteyip istemediğime. Ama bebeğimi kaybedince çok değişik oldum. Varlığına alıştım ve bir anda kaybettim. Su anda neden bu kadar yeniden hamilelik için zorluyorum kendimi bilmiyorum.

Arkadaşım konusunda da bir şey yapmayacağım artık. Böyle bir şey yaparsa da en azından şu ruh halindeyken mutlu rolü yapmayacağım ve tepki vermeyeceğim.

Umarim bir an önce eski mutlu ve enerjik halime geri döner ve şu konunun üzerini kapatırım :) kalbim çok yorgun şu an nedense. Çok teşekkür ederim tekrardan..
Tabi ki daha iyi olacaksınız da lütfen içinize atmayın. Eşinizle konuşun, destek alın. Günün birinde çok tatlı bir anne olacaksınız kesinlikle.
Ya ben sizi tanımıyorum ama çok seviyorum. 💜
:KK23:Ay teşekkür ederim. Ben de size sevgilerimi gönderiyorum. :KK200:

Daha önce başka bir konunada yazmıştım, bende iki düşük yaşadım, insan elbette üzülüyor ama çok ağır bir durumda da değil senin de hamileğin henüz başı sayılırdı, yaşadığın şeyi bircok kadın yaşıyor ve unutuluyor bugün hissettiklerin.

Haset değilsin arkadaşın düşüncesiz yani bence daha fazlası ama kibar olmakta fayda var ☺ daha yeni düşük yapmış arkadaşa ultrason görüntüsü gönderilir mi? Yani bence her halükarda arkadasa bu görüntüyü göndermek gereksiz aslında, görgüsüzlük geliyor bana bu tür paylaşımlar.

Hayırlı zamanda sağlıklı evlat nasip olsun inşallah. Kendinizi çocuğa kanalize de etmeyin herşeyin bir vakti var. 💓

Arkadaşınız kötü niyetli değil düşüncesiz.
Siz de haset değil gönlü yaralı bir annesiniz.
Sizin için dua edeceğim Allah tez zamanda kucağınızı doldursun.
Not:Ultrason görüntüsünü 1.derece yakınlar-aile fertleri haricindeki insanlara göndermeyi hiç anlamıyorum hatta görgüsüzlük olarak addediyorum.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
Aslında normal bir süreçte olsaydım bu ultrason durumuna takmazdim. Ama şu an üzülüyorum. Çabuk geçmesi için de dua ediyorum..

Daha önce başka bir konunada yazmıştım, bende iki düşük yaşadım, insan elbette üzülüyor ama çok ağır bir durumda da değil senin de hamileğin henüz başı sayılırdı, yaşadığın şeyi bircok kadın yaşıyor ve unutuluyor bugün hissettiklerin.

Haset değilsin arkadaşın düşüncesiz yani bence daha fazlası ama kibar olmakta fayda var ☺ daha yeni düşük yapmış arkadaşa ultrason görüntüsü gönderilir mi? Yani bence her halükarda arkadasa bu görüntüyü göndermek gereksiz aslında, görgüsüzlük geliyor bana bu tür paylaşımlar.

Hayırlı zamanda sağlıklı evlat nasip olsun inşallah. Kendinizi çocuğa kanalize de etmeyin herşeyin bir vakti var. 💓
Evet Hamileliğim çok yeniydi, henuz yeni yeni alışıyordum. Ki bu zaten benim tesellim oldu. Çok şükür ki fazla büyük değildi. Kendimi çocuğa sartlamak istemiyorum kesinlikle. Ki bomboş oturan biri de değilim. Özellikle şu sıralar çok yoğunum, sınava hazırlanıyorum çok yoğunum aslında. Ama bu konu sürekli beynimi meşgul ediyor. Adet olmak tetikledi beni, hemen hamile kalacağım sandım.
Çok teşekkürler yorumunuz için

Sağlıklı bir ruh halinin verdiği tepkileri veriyorsunuz, tamamen doğal. Travmaları aşama aşama Atlatiriz. Şu an kabul etme donemindesiniz, olanla yuzlestiniz. Yakın bir zamanda kızgın hissedebilirsin kendini, neden ben diye sorabilirsin, korkma isyan filan etmiyorsun, acıyı sindirmenin doğal yolu buda. Kızgınlığın geçtiğinde iyileşmeye baslicaksin. Haset değilsin kesinlikle. Acısını sindirmeye çalışan bir ruha sahipsin. 💕
Çok tatlısınız çok teşekkür ederim. Umarım bir an önce atlatırım bu süreci. ❤️

Merhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.

1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.

Kendimi kandırmışım.

Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...

Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.

Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....
Olur öyle seyler .Bende 4 ay evlı kaldım 4 ay sonra baba evıne döndüm.Şu an gelınlık gormeye bıle tahammulum yok.Hatta öyle bişey ki hungur hüngur aglıorum nerde bı gelınlık görsem.Bu bence fesatlık deil.İçimizde kalan yaralar.Sende uzulme saglıklı bebegın olucak ınsallah .Bak ben 30 yaşındayım boşandım çocugum yok daha bi aday bıle yok ama allaha guvenıyorum.Rabbim ni anda verip bi anda almıyormu ?Herkes bebegını kucagına alacagı gunu bekledı ben dava gunlerini bekledım.Sınav dunyası.Benım derdımı anlattıgım bi burası var yalnızlık çok zor.

Seni gecte o.arkadasin bu olayi bilmesine ragmen nasil.oluyorda ultrason fotograflarini atabiliyor hayret vallahi hayret.... Yani bu kadar dusuncesizlik olmaz sevincini paylasabilecegi yiginla insan varken boyle bie duruk yasamis bi kisiye nasil olurda foto atar... Kendini suclama kesinlikle ne umutlarla hamile kalmissin boyle bi durum yasamissin cok normal bunlari hissetmen acina tuz basmis arkadasin

Merhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.

1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.

Kendimi kandırmışım.

Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...

Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.

Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...

Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....

Canım öncelikle yaşadığın çok normal. Bence önce acı çekmenin normal olduğunu kabullen. Arkadaşın da çok düşüncesiz ve kabaymış. Benim de öyle bir arkadaşım var. Annem yok benim de sürekli iyiki annem var o olmasa ne yapardım falan deyip duruyor. Böyle insanlara gerçekten tahammül edemiyorum. Sen acını yaşa hemen cocuk düşünme bence psikolojik olarak iyileş biraz

İnsanların düşüncesizliği, empati yoksunluğu gerçekten sinir ediyor beni. Ağız göz dalasım birkaç organının yerini değiştiresim geliyor her seferinde...
Siz fesat değilsiniz, kıskançta değilsiniz. Acılısınız. Ve bu acınıza ortak olması gereken arkadaşınız gözünüze hamileliğini sokuyor acınıza acı katıyor gibi görünüyor.
Çok güçlü olmak zorunda değilsiniz. Arkadaşınızı da kibar bir dille uyarın. Maloş farkında değil anlaşılan.

Siz haset falan değilsiniz. Arkadaşınız en kibar tabirle kafasız.

Bir yandan kendimi suçluyorum bir haftadır. Arkadaşımın mutluluğuna ortak olamadığım için.
Haset değilsiniz, sadece acılısınız lütfen acınızı yaşamanız için kendi kendinize izin verin. Bir de kendinizi suçlayıp kendi kendinize eziyet ediyorsunuz yazık değil mi. Arkadaşınıza bir süreliğine duygusal mesafe koymak iyi gelir, yani yine görüşün ama bu tür şeylerden bahsetmeyin pek. Geçer bu zamanlar da yaşınız gençmiş allah hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat nasip eder size de inşallah.

1 ay once bebegini kaybeden birine ultrason fotografi gonderilmez.Bu heyecanini,mutlulugu paylasmak degildir.Kanırtır karsindakinin yarasini.Duygulariniz gayet normal.

Back
X