Kendime inanamıyorum.

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Belki derdim buradaki dertlerin yanında dert bile değil. Ama okadar tuhafım ki şuan. Birileriyle paylaşmak akıl almak istedim. Biraz evhamlıyım. Çok vesveliyim. Hastalık hastası derler ya işte tip bir insanım. Belki bu yüzdendir. Bilmiyorum ama çok sıkıntılı bir sene geçirdim. Dertler tam bitti haftayada tatile gidecektim. Ama iki gün önce ya uyuyamazsam ne yaparım diye düşündüm. Nerden geldi aklıma bilmiyorum ama :( Dün gece 10.30 da yattım sabahın dördüne kadar döndüm durdum bir türlü uyuyamadım. Ağladım. Okadar sinirlendimki böyle saçma bir düşünceden dolayı uyuyamamak. Türlü türlü düşünceler geçti aklımdan... Ya bir daha uyuyamazsam? Ne yaparım ben? Sonra 4 te zar zor uykuya daldım. Sabah yine aynı saatte (8'de) kalktım. Ama şimdi çok korkuyorum ya bu gece uykuya dalamazsam diye. Ne kadar saçma bir dert değilmi sizde haklısınız :43: Ama bu u şekilde tatilede gidemem. Böyle birşey yaşadınızmı? Yaşadıysanız nasıl yendiniz. Bu duyguyu yenmek için ne yapabilirim? (Bu arada 17 yaşındayım.) Şimdiden özürdilerim bayla saçma birşeyle sizi meşgul ettiğim için ama birlerinden akıl almaya ihtiyacım var. :43:

Son düzenleme:
valla bende sana inanamadim :) saka bi yana. canim elbette uyursun insan oglu uyuyamadan durabilir mi??gec saatte de olsa bunyen dayanamaz zaten ve uykuya dalarsin.akisina birak hobi edin bu fikri unutmaya calis.ve tatiline git.cunku tatiller stres atmak icindir :))

ah be cnm takıntılıyız galiba biraz gerekirse bir uzmandan destek al yada takmamaya çalış kafana böyle saçma şeyler o dedğin yaşlara bir daha geri dönülmüyor her yaşın ayrı ayrı zevkini tadını çıkar bir daha o günler geri gelmeyecek böyle gereksiz şeylerle meşgul etme kendini..

Bence mutlaka doktora gidin.
Bu öyle sıradan bi sorun değil.
Uyku merkezleri, laboratuvarları var artık.
Bildiğim kadarıyla nöroloji ilgileniyor tem emin değilim.
Bir araştırın mutlaka bir hekime gidin.
Burda tavsiyeyle çözümlenebileceğini düşünmüyorum..

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Doktora gitmek istemiyorum çünkü ilaç veriyorlar ve bağımlı yapıyormuş bırakınca yine aynı şeyler olur diye korkuyorum. Bu sorunu küçüklüğümdede yaşadım (10-11 yaşlarında) Atlatmıştım birşekilde. Şimdi nasıl atlatırım bilmiyorum. Sanırım hobi fikri mantıklı mesela kitap olabilir. Bana iyi bir aksiyon/polisiye-gerilim kitabı önerebilir misiniz?
Bu arada önerilerinizi bekliyorum ablalarım kendimi nasıl tanımlarım bilmiyorum ama aptal olduğum kesin burda okduğum dertlerden sonra beniki dert bile değil ama ne yapayım sanırım geçmişin izleri... :43:

Doktora gitmek istemiyorum çünkü ilaç veriyorlar ve bağımlı yapıyormuş bırakınca yine aynı şeyler olur diye korkuyorum. Bu sorunu küçüklüğümdede yaşadım (10-11 yaşlarında) Atlatmıştım birşekilde. Şimdi nasıl atlatırım bilmiyorum. Sanırım hobi fikri mantıklı mesela kitap olabilir. Bana iyi bir aksiyon/polisiye-gerilim kitabı önerebilir misiniz?
Bu arada önerilerinizi bekliyorum ablalarım kendimi nasıl tanımlarım bilmiyorum ama aptal olduğum kesin burda okduğum dertlerden sonra beniki dert bile değil ama ne yapayım sanırım geçmişin izleri... :43:

Neden kendini bu kadar değersizleştiriyorsun ki.
Sen kendine değer vermezsen kimse vermezb
Ayrıca uyku odalarında uyku sorunun çözülüyor. Benim baysettiğim pskiyatr değildi.
Ama şu yazdıklarından osnra psikolog da öneriyorum.
Psikologlar ilaç vermiyorlar.
Sorunun nedenini kaynağını bulmak için şart bu.
Kendin nasıl halledeceksin..
Aksiyon ya da gerilim kitabı önerisi nedenr istiyorsun onu da anlayamadım..

Neden kendini bu kadar değersizleştiriyorsun ki.
Sen kendine değer vermezsen kimse vermezb
Ayrıca uyku odalarında uyku sorunun çözülüyor. Benim baysettiğim pskiyatr değildi.
Ama şu yazdıklarından osnra psikolog da öneriyorum.
Psikologlar ilaç vermiyorlar.
Sorunun nedenini kaynağını bulmak için şart bu.
Kendin nasıl halledeceksin..
Aksiyon ya da gerilim kitabı önerisi nedenr istiyorsun onu da anlayamadım..

Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum Ebru Hanım öneriniz oldukça mantıklı fakat bulunduğum yerdeki hastanenin sağlık ocağından pek bir farkı yok en azında kısa bir süre doktor fikrini ertelemem gerekiyor. Sorunun kaynağını biliyorum. Zor bir dönemden geçtim tam dertler bitmişken tatile çıkıyorken oldu :( Şu aralar çok boşum akşama kadar evdeyim. Aktivitesiz bir yaşam tarzından ötürü yorgunda değilim ben bunlara bağlıyorum açıkcası. Bu yüzden kitap kafamı dağıtabilir diye düşündüm. :44:

Bence biraz gamsız olmalısın :31: Herşeyi takıp aman hasta olursam ya uyuyamazsam diye düşünme.
Olacak olan varsa zaten olur ne engelleyebilirsin ne olmasını sağlayabilirsin.

Öncelikle üzme canım kendini ve eğer bu durum ilerlerse gerçekten bir yardım almalısın bencede ama sana önerim biraz uykuyu düşünmemeye çalış örneğin dediğin gibi tatil çok iyi gelebilir hem gezer tozarsan yorgunluktan yatağa kendini nasıl attığını bile bilmezsin :1:

Ve dediğin gibi kitap oku, ben bir kitap kurdu olarak sana hemen polisiye bir şeyler öneriyim çok severim zaten polisiye :1:
John Verdon Aklından Bir Sayı Tut ve devamı olan Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı mutlaka öneririm bir de Steve Mosby'nin 50 / 50 Katil kitabınıda çok beğeneceğine eminim :10:

Bence biraz gamsız olmalısın :31: Herşeyi takıp aman hasta olursam ya uyuyamazsam diye düşünme.
Olacak olan varsa zaten olur ne engelleyebilirsin ne olmasını sağlayabilirsin.

İnan okadar isterdimki gamsız olmayı keşke bir yolu bir iksiri olsa :)

Öncelikle üzme canım kendini ve eğer bu durum ilerlerse gerçekten bir yardım almalısın bencede ama sana önerim biraz uykuyu düşünmemeye çalış örneğin dediğin gibi tatil çok iyi gelebilir hem gezer tozarsan yorgunluktan yatağa kendini nasıl attığını bile bilmezsin :1:

Ve dediğin gibi kitap oku, ben bir kitap kurdu olarak sana hemen polisiye bir şeyler öneriyim çok severim zaten polisiye :1:
John Verdon Aklından Bir Sayı Tut ve devamı olan Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı mutlaka öneririm bir de Steve Mosby'nin 50 / 50 Katil kitabınıda çok beğeneceğine eminim :10:

Cevabın için teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi olur. Kitapların ismini not ediyorum canım. Bende bir kitap kurduyum. Kitabların işe yarayacağını umuyorum. :)

Merhaba arkadaşlar. Belki derdim buradaki dertlerin yanında dert bile değil. Ama okadar tuhafım ki şuan. Birileriyle paylaşmak akıl almak istedim. Biraz evhamlıyım. Çok vesveliyim. Hastalık hastası derler ya işte tip bir insanım. Belki bu yüzdendir. Bilmiyorum ama çok sıkıntılı bir sene geçirdim. Dertler tam bitti haftayada tatile gidecektim. Ama iki gün önce ya uyuyamazsam ne yaparım diye düşündüm. Nerden geldi aklıma bilmiyorum ama :( Dün gece 10.30 da yattım sabahın dördüne kadar döndüm durdum bir türlü uyuyamadım. Ağladım. Okadar sinirlendimki böyle saçma bir düşünceden dolayı uyuyamamak. Türlü türlü düşünceler geçti aklımdan... Ya bir daha uyuyamazsam? Ne yaparım ben? Sonra 4 te zar zor uykuya daldım. Sabah yine aynı saatte (8'de) kalktım. Ama şimdi çok korkuyorum ya bu gece uykuya dalamazsam diye. Ne kadar saçma bir dert değilmi sizde haklısınız :43: Ama bu u şekilde tatilede gidemem. Böyle birşey yaşadınızmı? Yaşadıysanız nasıl yendiniz. Bu duyguyu yenmek için ne yapabilirim? (Bu arada 17 yaşındayım.) Şimdiden özürdilerim bayla saçma birşeyle sizi meşgul ettiğim için ama birlerinden akıl almaya ihtiyacım var. :43:

yoo saçma değil :) ben de senin yaşında böyle düşüncelerle doluydum. sonra öğrendim ki bunlar şeytanın vesveseleri, oyunlarıymış. bunlar aklına geldiği anda besmele çek, düşünme kapa gözünü uyu. evham dediğimiz şey üstüne gidildikçe çığ gibi büyür. ben şimdi çok rahatım hepsi geçmişte kaldı :)

Back
X