kendime saygımı yitiriyorum

Olayı tam anlayabilmek için soruyorum, gerçekten meslek lisesi mezunu musunuz, eğer öyleyse mülakata gelenler bunu nereden biliyor? Cevabınız yorumumda bir kriter olmayacak elbette.
Yazdığınıza göre ilk olarak sizin kıyafetinize bakıp gülmemişler, kendi aralarında konuşup gülmüşler, siz müdahil olunca gözleriyle süzmüşler falan... Bence siz içinde bulunduğunuz ruh hali nedeniyle kendi kendinize çıkarım yapmışsınız. Diğer yandan da nice insanlar var ahlaksızlığın dibine vurup da işinde başarılı olan, bu durum onların iş hayatındaki yeterliliklerini belirleme açısından bir kriter olmamalıydı ama olmuş.

dış görünüşün herşey olduğunu kim savundu. Tek bir cümle gösterir misiniz bununla alakalı.
Siz demediniz mi, ben şöyle hazırlanırım böyle hazırlanırım... Karşımızdakine ne kadar saygı duyarsak o kadar saygı görür müşüz ama o her zaman öyle olmuyor. Artı sizin burda saygı duymaktan kastınız ne? Hanımefendi adaylara bir saygısızlık mı yapmış? Hayır. belki bir jean bir bluz vardı üzerinde. Bu mudur saygısızlık? Konu sahibin yaptıgı bir saygısızlık varsa, belirtin lütfen de o da aydınlansın biz de aydınlanalım.

Katılmıyorum.
Benle mülakat yapacak aday benim görüntümle alay edecek şekilde konuşursa onun toplumda nasıl davranması gerektiğini bilmediğini düşünür ve sadece bu işe değil genel olarak çalışmaya yetersiz olduğunu düşünürüm.
Neden acımasızlığı tek taraflı görüyorsunuz ?
Sizinle aynı şekilde dalga geçilse yüzde yüz eminim siz de sinir olurdunuz.
İnsanız sonuçta zayıf anlarımızda zayıflıklarımızın kötücül şekilde eleştirilmesinden hoşlanmayız,ki hoş bir şey değil zaten
Arada ince bir fark var yalnız. Konu sahibi normalde işe alınabilirlerdi ama sinir oldum olumsuz rapor yazdım diyor. Bu doğru değil.

Siz deyince konuyu dönüp tekrar okudum ama benimle dalga geçtiler diye bişey yazmamış. Burası nasıl yer vs bişeyler demişler muhtemelen kendi aralarında ergen kız muhabbeti işte. Zayıflıkların kötücül eleştirilmesinden falan bahsetmemiş pembesu, çünkü muhtelemen zaten öyle bişey yapmadılar. Kimse tutup da iş görüşmesi yapacağı insana (öyle olsa bile) ne kadar paspalsın demez yani. Ha dedilerse elemekte haklı tabi pembesu. Fakat konu sahibi kendini o an güzel hissetmediği için, kızlar da süslenip geldiği için gıcık olmuş ve kızları harcamış. Tamamen ruh haline göre karar vermiş. Olay bu yani.

Olayı tam anlayabilmek için soruyorum, gerçekten meslek lisesi mezunu musunuz, eğer öyleyse mülakata gelenler bunu nereden biliyor? Cevabınız yorumumda bir kriter olmayacak elbette.
Yazdığınıza göre ilk olarak sizin kıyafetinize bakıp gülmemişler, kendi aralarında konuşup gülmüşler, siz müdahil olunca gözleriyle süzmüşler falan... Bence siz içinde bulunduğunuz ruh hali nedeniyle kendi kendinize çıkarım yapmışsınız. Diğer yandan da nice insanlar var ahlaksızlığın dibine vurup da işinde başarılı olan, bu durum onların iş hayatındaki yeterliliklerini belirleme açısından bir kriter olmamalıydı ama olmuş.

hayır üniversite mezunuyum bişey bildikleri yok ben bugün eşimin gömleğini ve bol bir pantolonumu giydiğim için bana bakıp öyle bir laf söylediler.. belki amirlerinin ben olacağımı bilseler söylemezlerdi çünkü içeriye sekreterde girip çıktı stajerlerde yani benim yetkili olduğumu tahmin etmediler muhtemelen , ama şirketimizde direkt eml mezunu çalışan personellerimiz var..

sonra ben bayanlar haddinizi bilin diye uyarınca elleriyle üstünü başını düzeltip hemen diğer gençler gibi efendi pozisyonuna geçtiler ama artık çok geçti.

karşımdakiler benden 3-4 yaş küçükler yani cahil değil hiç biri.
ben iş ararken mum gibiydim yeterki işe alsınlar diye 700 liraya girdim çalıştım. hep söylerim bu yeni nesil kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor ama..

neyse tipim bugünlerde kayık olabilir o kızları görüp kıskandın diyen birileri olmuş yukarıda kimseyi kıskandıgım yok bayanlar ister inanın ister inanmayın..
herşeye sahibim şükür ki.

elin kızını 2 makyaj yaptı güzel giyindi diye kıskanıp işe egoistlik yapıp işe almayacak değilim.

dış görünüşün herşey olduğunu kim savundu. Tek bir cümle gösterir misiniz bununla alakalı.
Olayi dis gorunuse baglayan konu sahibidir.kizlar guzel giyinmis benim sac bas daginikti gulduler demisti ki yarasi olan gocunmus kiyafetine guldukleri tamamen konu sahibinin tahminidir.
Asil mesele egitilebilirlerdi ben sinirlendim yetersiz yazdim.demesidir.ozman yetersiz yazmak yerine davranislari laubali kendielriyle calismak istemiyorum deseydi.
Meslek cikislilarmi ise alacak konusmasi muhtemeln kizlar unv. Mezunu dustukleri duruma isyan edip gulmusler diye dusundum.

Son düzenleme:
kle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-album&time=1470999306"},"insertContent":{"title":"Foto\u011fraf\/Video Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-content&time=1470999306"}}}">

Bence bir şeyi atlıyorsunuz.Siz eğer bugün iş görüşmesinde; tavırlarında laubalilik sezinlediğim ve saygısızlık gördüğüm iki kişiye olumsuz puanlama yaptım diye bir konu açmış olsaydınız burada herkes eminim ki iyi yapmışsınız diyecekti. Ama siz '' hamileyim kendime bakmıyorum üstüm başım perişan, iş görüşmesinde de kızlar benle sanırım ki dalga geçtiler oh olsun bende onlara olumsuz oy kullandım'' derseniz bu intikama girer ve bu sebeptendir ki böyle olumsuz yorumlar alırsınız. Kelime oyunlarıyla olayı çevrimeyin lütfen
Aynen benim de anlatmaya çalıştığım bu işte. Dese ki çok laubali davrandılar o yüzden eledim amenna haklısın derim. Ama aslında alabilirdim ama canım sıkıldı almadım diyor. İkisi farklı.

Arada ince bir fark var yalnız. Konu sahibi normalde işe alınabilirlerdi ama sinir oldum olumsuz rapor yazdım diyor. Bu doğru değil.

normalde işe alınabilirdi diye birşey yok.
eğitilebilir var yeterli var yetersiz var..
karşımdakilerin hepsi yeni mezun belli bir düzeyde program bilen çocuklar bir kısmı yeterli bir kısmı yetersiz kimide 2-3 ay uğraşılsa yetkinlik sağlayabilir..
bu kızlar eğitilebilirdi ama bu zamandan sonra böyle tiplerle uğraşamam. bu sözleri söylememiş olsalar eğitilebilir der bir üst aşamaya çıkartabilirdim ama çıkartmadım..

başka departmana değil kendi yanıma adam seçiyorum çünkü.

Siz deyince konuyu dönüp tekrar okudum ama benimle dalga geçtiler diye bişey yazmamış. Burası nasıl yer vs bişeyler demişler muhtemelen kendi aralarında ergen kız muhabbeti işte. Zayıflıkların kötücül eleştirilmesinden falan bahsetmemiş pembesu, çünkü muhtelemen zaten öyle bişey yapmadılar. Kimse tutup da iş görüşmesi yapacağı insana (öyle olsa bile) ne kadar paspalsın demez yani. Ha dedilerse elemekte haklı tabi pembesu. Fakat konu sahibi kendini o an güzel hissetmediği için, kızlar da süslenip geldiği için gıcık olmuş ve kızları harcamış. Tamamen ruh haline göre karar vermiş. Olay bu yani.
  1. Konu sahibi arkadaşımız İK cı değilmiş. Size göre (Belki de gerçekten) profesyonelce davranmayıp duygularıyla hareket etmiş. Bu örnek de bize gösteriyor ki, duyguyla yapılan her hareket de yanlıştır diyemeyiz. Konu sahibi belki bilerek belki bilmeden doğru bir karar vermiş. Çünkü iş görüşmelerinde dikkate alınacak tek şey mesleki yeterlilik değildir. Kişilik de çok çok önemlidir.
  2. 2. Ergen kız muhabbeti demişsiniz, iş hayatına atılmış ama hala ergen kız muhabbeti yapan insanlarda ben akli olarak bir gelişmemişlik vardır diye düşünürüm ve işe almam. Yine doğru bir karar.
  3. Her halukarda doğru bir karar vermiş. tebrık ederim pempemsu :KK48:

normalde işe alınabilirdi diye birşey yok.
eğitilebilir var yeterli var yetersiz var..
karşımdakilerin hepsi yeni mezun belli bir düzeyde program bilen çocuklar bir kısmı yeterli bir kısmı yetersiz kimide 2-3 ay uğraşılsa yetkinlik sağlayabilir..
bu kızlar eğitilebilirdi ama bu zamandan sonra böyle tiplerle uğraşamam. bu sözleri söylememiş olsalar eğitilebilir der bir üst aşamaya çıkartabilirdim ama çıkartmadım..

başka departmana değil kendi yanıma adam seçiyorum çünkü.
Bu şekilde söyleyince daha iyi anlaşılıyorsunuz, bence ilk mesajınızı düzenleyin. İlk mesajınızda sanki kaprisiniz yüzünden elenmişler gibi anlaşılıyor.

canım allah sana iylik versin güldürdün beni.coccuk olduktan sonra bul gömlek alltan şalvarlar donlar flan giyiyormuşuz:KK53::KK53: bende hamileyken beni görsen benden korkardın ama ben depresyon geçrdim şimdi gayette toplandım düşün bide ikizler yani yine bakımlıyım maşallah.:kahve:toparlanırsın üzülme.

Kimler banlanmak istiyor parmak kaldırsın:KK14:
Hani yok yani sanki bazı yorumlarda coşulmuş gibi, hazır gece toplu katliam yapmışken devamı gelmesin isterseniz:kahve:

Son düzenleme:
Eğer ban yiyeceksem bence bu söyleyeceklerime değer, içim rahat.
Sen ne biçim insansın?
Hiç utanmıyo musun vicdanın sızlamıyo mu sırf kendi aşağılık komplekslerin yüzünden elin zorda iş arayan insanlarına adaletsizce rapor verirken?
Belki o kadar zordalardı, çok ihtiyaçları vardı.
İnsanlar iş bulmak için ne çekiyolar biliyo musun?
Senin işin insanları ahlaken eğitmek değil mesleki yeterliliklerine bakmak.
Kolay mı bu kadar insanların kaderiyle hayatıyla oynamak?
Sen yarın makyajını yapar üstünü giyer gidersin işine ama o belki hak ettiği halde bi 2-3 ay daha iş bulmak için evinde aranmayı bekleyecek!!!
Bi de utanmadan komik bişi gibi yazmışsın bunu.
Pes doğrusu.
Babası işten çıkarılma tehlikesi yaşayan bir yeni mezun ve İşsiz olarak sizi ayakta alkisliyorum.

Aynen benim de anlatmaya çalıştığım bu işte. Dese ki çok laubali davrandılar o yüzden eledim amenna haklısın derim. Ama aslında alabilirdim ama canım sıkıldı almadım diyor. İkisi farklı.
Evet ama arkadaş İk cı değil. O yüzden ondan bu şekilde bir degerlendirme yapmasını, veyahut da buraya sizin dediğiniz gibi yazmasını beklemeye kimsenin de hakkı yok bence. Üstelik bu kadın hamile. Hormonlarının en oynak oldugu dönemi yaşıyor üstelik. Kıskanadabilir birini, üzüledebilir çok çok normal.

1. Konu sahibi arkadaşımız İK cı değilmiş. Size göre (Belki de gerçekten) profesyonelce davranmayıp duygularıyla hareket etmiş. Bu örnek de bize gösteriyor ki, duyguyla yapılan her hareket de yanlıştır diyemeyiz. Konu sahibi belki bilerek belki bilmeden doğru bir karar vermiş. Çünkü iş görüşmelerinde dikkate alınacak tek şey mesleki yeterlilik değildir. Kişilik de çok çok önemlidir.
  2. 2. Ergen kız muhabbeti demişsiniz, iş hayatına atılmış ama hala ergen kız muhabbeti yapan insanlarda ben akli olarak bir gelişmemişlik vardır diye düşünürüm ve işe almam. Yine doğru bir karar.
  3. Her halukarda doğru bir karar vermiş. tebrık ederim pempemsu :KK48:
Yahu biraz gerçekçi olalım, hele hele imalat sanayinde iseniz öyle çok kaliteli eğitimli döpiyesli insanlar gelmiyor ki. Ergeni de vaar, arızası da.

Neyse bunlar daha farklı konular, ileri sayfalarda pembesuyu daha iyi anladım. Fakat ilk mesajından hiç de haklıymış gibi anlaşılmıyor. Saçım kötü başım kötü kıyafetim kötü kızları da eledim ooh deyince yanlış anlaşılması normal :KK28:

Neden kizin mulakatina bu kadar takildiniz.
Benim patronumla gorusmem sık değildir ama her seferinde ilk kiloma takar
Kilo vermissin
Kilo almışsın (daha bekarken bile) ben uctane dogurdum. Nasıl olacaksın.
Nasil istersem öyle! !!!!
Kilolu değilim kiloludedigi 38 zayif dedigi 36
Ama o patron ben bişey diyebiliyor muyum hayir! Saci bazen cok kotu oluyor!
Toplanti vs benden ozenli giyinen yok gecen gun iki gun ust uste farkli canta ayakkabi kullandim sık. E sen de her ayakkabiya bi çanta mi kullanıyorsun
Bir kere tisort ve yelek giydim baska kombinlenmez yine kombinledim tisort giyme? E oteki kızlar tisort pantolon giyiyor karismiyorsun hic??

Ben son demlerimi yaşıyorum artık katlanamiyorum.
Ama ben nasıl susuyorsam mulakattaki de susacak
Susmayabiliriz doğru! O zaman kapı orda..

valla arkadaşlar istediğinizi düşünün.

umarım bir gün benim kadar yetkiniz olur da böyle tipleri işe alır piyasayı rahatlatmış ve herkese büyük bir iyilik yapmış olursunuz çünkü sizin gibi gönlü geniş insanlara çok ihtiyacımız var.

sürekli vicdanın rahat mı diye soruluyor da okuduğunuzu anlama sıkıntınız mı var sizin ?
ben kendimi yorgun bitkin hissediyorum diye konu açtım kızlara iş vermedim kötüyüm demedim.

daha konunun başında pişman değilim yazıyor ve eveet okudugunu anlamayan arkadaşlar için tekrar yazıyorum pişman değilim.

Konu açan arkadaşlara tavsiyem lütfen konuda detay vermeyin, misal, örnek vermeyin sonra KK hatunları o detaylarda boğulup gerçek konudan uzaklaşabiliyor. Konu kadının mezuniyetinden girmiş, kızların zavallılığından çıkmış.

Bir İK'cı bir pozisyon için onlarca adayla görüşür ve çok kuvvetli bir adayı bile tek sözüyle, oturuş biçimiyle, hitabetiyle eler. Profesyonel bir IK'cıya hiç bilmediğiniz bir alanda bu kadar yüklenmenizi anlayamıyorum. İK eğitimlerine katılan biri olarak İK'cıların nerden nasıl adam elediğini duysanız şok olursunuz demek ki. Kaldı ki iş görüşmesine gelen insanların çalışanla dalga geçmesi aşırı kuvvetli bir sebep elemek için. Ayrıca işe ihtiyacı olan bu kızlar elenince yerlerine işe ihtiyacı olmayan biri alınmayacak, alınacak kişi de işe ihtiyacı olan biri. Yani buradan vurmasanız bayanı iyi olur.

Bence zorla da olsa bakımınızı yapın, o zaman asıl daha mutlu olursunuz. Aynadaki silüetiniz sizi daha çok depresyone itebilir. Bence zorlayın kendinizi. Ben çok sıkıntılı bir hamilelik yaşadım, 5-6 ay bulantı ile geçti, delilerce kilo verdim ama yine de işe güzel giyinip giderdim. Onu da yapmasam herhalde hepten dibe vururdum.

Back
X