Kendime verdigim sözleri tutamiyorum

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Hayata dair kendi kendi planlar yapiyorum sözler veriyorum cogunu yetine getoremiyorum sartlara gore yasiyorum...kimseye kolay kolay soz verip sorumluluk almam evlatlarim disinda ama verdigim sozu tutarim canla basla hemde..kendime gelince beceremiyorum neden???
Sizde durumlar nasil hanimlar

Konu nedir?
Mesela bende diyet yapma sözü veririm kendime, tutamam.
Ama kendimi şartlamadığımda daha kolay ulaşırım o hedefe.
Kendinizi şartlamamayı deneyin.

Çünkü birine bir söz verdiğinde hem o kişi bir beklentiye giriyor, hem de senin üzerine sorumluluk hissi biniyor. Konu kendine gelince de yapıp yapmamak senin elinde olduğundan dolayı da umursamıyorsun. Ben sözlere inanmam, şöyle yapıcam böyle yapıcam diyen insandan etkilenmem. Söylenilen sözler icraata dökülmedikçe yok olur gider, icraata dökmüyorsun senin sorunun bu

Konu nedir?
Mesela bende diyet yapma sözü veririm kendime, tutamam.
Ama kendimi şartlamadığımda daha kolay ulaşırım o hedefe.
Kendinizi şartlamamayı deneyin.

Misal kilo vermeye karar versem rejim bile yapmadan bi bakarim kilolar hizla gitmis...hayatimdan cikardiklarim var kendime soz veriyorum yillarca konusmuyorum sonra yine bakmisin can ciger olmusum..eski esime msj atmayacagima soz veriyorum kendime bide bakmisim gene tum kinimi kusmusum.maddi olarak para biriktircegime soz veriyorum yine odemelere ise para harciyorum kotu gun icin kenara uc kurus koymuyorum nasil olsa aksama kadar toplarim birseyler diyorum halbuki dunyanin bin turlu hali var..mesela gecen yil bir sene daha bu sehirde yasayip gidicem diyordum simdi bir sene daha kalayim diye kendi kendimi iknaya ugrasiyorum..boyle seyler iste

Çünkü birine bir söz verdiğinde hem o kişi bir beklentiye giriyor, hem de senin üzerine sorumluluk hissi biniyor. Konu kendine gelince de yapıp yapmamak senin elinde olduğundan dolayı da umursamıyorsun. Ben sözlere inanmam, şöyle yapıcam böyle yapıcam diyen insandan etkilenmem. Söylenilen sözler icraata dökülmedikçe yok olur gider, icraata dökmüyorsun senin sorunun bu

Icraate dokemiyorum hep bahaneler aliskanliklar bi degisiklik yapmaya korkuyorum ayni duzen yasiyorum

Ben mesela hep yarın erken uyancam derim,
Sabahta alarm calınca amaaan bosver derim uyurum :dondurma:

Sevdim bu konuyu :deli:

Söz verirken hayaller ve hayatlar gerçeğini göz önünde bulundurun imkan çerçevesinde söz verirseniz daha başaralı olursunuz.

Evett belkide püf noktasi tamda bu...gerceklestiremeyecigim hayaller pek kurmam aslinda yada gercekten bir sey isteyim var gucumle ugrasir yinede yaparim

Valla söz möz dinlemiyor hayat. Şartlar neyse imkan neyse ona göre yaşıycaksın. Kimseye beklenti gütme. Kimseyide beklentiye sokma. En sağlıklısı.

Valla söz möz dinlemiyor hayat. Şartlar neyse imkan neyse ona göre yaşıycaksın. Kimseye beklenti gütme. Kimseyide beklentiye sokma. En sağlıklısı.

Hayattaki birinci kuralim o zaten bi Rabbime güvenirim bi kendime..evlatlarim disinda kimse icinde kendimi yipratamayacagim icin ufak seyler disinda kimseyi beklentiye sokmam cogu insanda bu huyumu anlar uzaklasir

O kadar inat bir yapım var ki,kendime bile.
Neye söz verdiysem hep tersini yaptım hem de söz verdikten hemen sonra.
Nasıl sevmiyormuşsam kendimi :KK53:

Aynı bende de var çocuklara veya başkasına gelince tutarım ama kendime gelince yık yok sebebi de diğerlerini kendimizden daha fazla değer vermemiz aslında biraz daha fazla değer verebilsek kendimize tutabiliriz gibime geliyor.

Aynı bende de var çocuklara veya başkasına gelince tutarım ama kendime gelince yık yok sebebi de diğerlerini kendimizden daha fazla değer vermemiz aslında biraz daha fazla değer verebilsek kendimize tutabiliriz gibime geliyor.

Nasil yapcaz onu onun formulunu ver

Icraate dokemiyorum hep bahaneler aliskanliklar bi degisiklik yapmaya korkuyorum ayni duzen yasiyorum

Bir şey yapmadığın sürece bu böyle devam edecek. Geçmişte bir sporcunun belgeselini izlemiştim, tam hatırlamıyorum ama şöyle diyordu "Siz ne kadar çabalarsanız çabalayın hayallerinize ulaşmayabilirsiniz, ancak başarılı olanların hepsi hayallerine çabalayarak ulaşmıştır" Sizinde kendinize verdiğiniz sözleri gerçekleştirmek için çaba göstermeniz lazım

Back
X